- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi Be peaceful
-
bak bu benim çocuğumun bilgileri
endekse yazınca bu çıkıyor
12.82 Çok Zayıf
Çocuğunuz yaşına göre ÇOK ZAYIF. Sağlık problemi veya beslenme bozukluğu olabilir. Lütfen, acilen bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
özel doktorumuz da tanıdığımız olan çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı arkadaşımız da sıkıntı yok diyor
bu sene ilkokul birinci sınıf ve kışın hiç doktora gitmedik
geçen 6 ay oldu kontrole geldik dedim de doktor şaşırdı nasıl yani diye hiç mi hasta olmadı diye
devamsızlığı vs yok
kilo her şey değil
önemli olan sağlıklı beslenmek
protein vs alabilmek
buna nereden baktın damdan ben de bakayım, persentilde %10-25 de ama tam yerini bilmiyorum, merak ettim şimdi :)
bu arada aynı modelden bende var, ekmek, pilav, makarna, patates, bisküvi vs asla yemez, ağırlıklı protein biraz da sebzeyle büyüdü işte, yapı olarak da ince uzun bir çocuk, haliyle çok zayıf görünüyor ama böyle bir bünye var ki, kreş ortamında bütün çocuklar dökülürken benimki sadece 1 kez enfeksiyon geçirdi (5 yaşında ilk ve tek ilaç kullanımımız oldu)
çok da güçlü bir çocuk, parkurlara tırmanır, iter, çeker, canavar gibi... itiraf edeyim ben de bir dönem çok takıyordum, pantolon alırım olmaz, elbise giydiririm emanet durur, alışverişimiz bile sorundu, şimdi ne giydireceğimi de ne yedireceğimi de çözdüm, dışardan yorumlara da kulak tıkayınca yaşayıp gidiyoruz.
canım yutmada sorun varmı katı gıdaları.Selam herkese benim kizim 3 yasinda ve 6 ayliktan itibaren ben bu cocuga hic bisey yediremedim istemiyor agzibdan atiyor ama herseyi sadece süt icio oda artk en son bas vurdugumuz tibbi beslenme sütü toparlasin onu die..normal sutte icer ama baska yemek baabinda bisey yok cok nadir ekmek tirtiklar koftenin yarisini yer nadiren o da o kadar ..doktorlar istah acicilar verdi olmadi ac birakin dediler yaptik olmadi kiyamiyorumda zaten icim parcalaniyor lutfen yardim edin cok mutsuzum ve caresizim
çocuk vücut kitle endeksi yazınca çıkıyor zaten
sağlık bakanlığının galiba
persentile de bakayım dedim de
benim sıpayı anlayamadım ya da bu sefer doğru çizelge çıkmadı
boyu yaşının en üstünde kilosu da en altın bir tık üstünde
buna nereden baktın damdan ben de bakayım, persentilde %10-25 de ama tam yerini bilmiyorum, merak ettim şimdi :)
bu arada aynı modelden bende var, ekmek, pilav, makarna, patates, bisküvi vs asla yemez, ağırlıklı protein biraz da sebzeyle büyüdü işte, yapı olarak da ince uzun bir çocuk, haliyle çok zayıf görünüyor ama böyle bir bünye var ki, kreş ortamında bütün çocuklar dökülürken benimki sadece 1 kez enfeksiyon geçirdi (5 yaşında ilk ve tek ilaç kullanımımız oldu)
çok da güçlü bir çocuk, parkurlara tırmanır, iter, çeker, canavar gibi... itiraf edeyim ben de bir dönem çok takıyordum, pantolon alırım olmaz, elbise giydiririm emanet durur, alışverişimiz bile sorundu, şimdi ne giydireceğimi de ne yedireceğimi de çözdüm, dışardan yorumlara da kulak tıkayınca yaşayıp gidiyoruz.
aile icinde sorun mu var? bazen cocuklar boyle durumlara tepki olarak yapiyorlarmisSelam herkese benim kizim 3 yasinda ve 6 ayliktan itibaren ben bu cocuga hic bisey yediremedim istemiyor agzibdan atiyor ama herseyi sadece süt icio oda artk en son bas vurdugumuz tibbi beslenme sütü toparlasin onu die..normal sutte icer ama baska yemek baabinda bisey yok cok nadir ekmek tirtiklar koftenin yarisini yer nadiren o da o kadar ..doktorlar istah acicilar verdi olmadi ac birakin dediler yaptik olmadi kiyamiyorumda zaten icim parcalaniyor lutfen yardim edin cok mutsuzum ve caresizim
12.48 Çok Zayıf
Çocuğunuz yaşına göre ÇOK ZAYIF. Sağlık problemi veya beslenme bozukluğu olabilir. Lütfen, acilen bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
çok zayfmış peh
aile hekimliğinin sitesinde vardı bir persentil çizelgesi ordan bakıyordum ben de ama bıraktım artık takibi de, doktoru takip ediyor benim yerime.
bakin bir de o persentil de mesela sadece anne sutubalanla mama alan da bir arada. benim bebe 50 nin altinda ama ne anne sutuvaliyor ne mama 16 aylik. ben de artik kabullendim. sagligi yerinde olsun ne yapalim.12.48 Çok Zayıf
çok zayfmış peh
aile hekimliğinin sitesinde vardı bir persentil çizelgesi ordan bakıyordum ben de ama bıraktım artık takibi de, doktoru takip ediyor benim yerime.
bakin bir de o persentil de mesela sadece anne sutubalanla mama alan da bir arada. benim bebe 50 nin altinda ama ne anne sutuvaliyor ne mama 16 aylik. ben de artik kabullendim. sagligi yerinde olsun ne yapalim.
ya aslinda cok da takmamak lazim avrupa standartlarinda olan bir cizelge, biz asyaya tip olarak daha yakiniz. bir ara cok takmistim. uzun arastirmalardan sonra icimivrahatlatan sonuc bunlar. umut fakir ekmek iliskisi :)aynen öyle
tabii bizimkiler kazık artık
annen sütü vs almıyorlar da :))))
ayy o giyim sorunu bizde devam
boy uzun yaşına uygun değil de bir tık daha büyüğünü almak lazım
beli düşüyor
o kenardan düğmeli lastiği şey edilenler de büzük büzük oluyor
okul pantolanlarının belini bile elimde dikip pens yaptım
tişört vs boyu olan abinin tişörtünü giymiş gibi oluyor vs vs
marka marka gezip dar model arıyorum valla
benimki pilav makarna da yiyor bisküvi çikolata da
hatta akşam yemek yeyip babası eve geç gelirse aaa onunla da yiyim vs de diyor
okulda da en çok yiyenlerdenmiş
hatta yemekler az dedi de hemen dedim git müdüre söyle sen yemekleri az buluyorsun diye hemen çoğalır yemekler
ama valla yaz geliyor beni yine gererler
bu kadın çocuğa yemek yedirmiyor ama tatilde geziyor diyecekler diye korkuyorum
her bir kemiği sayılıyor
kol bacak çöp modunda
ama yaşıtlarının bir bölümünden bir kafa yukarıda
Acaba tsh fazla calısıyor olabılır mı , benımkıde bence zayıf sımdı bende baktım bana normal dedı ancak bır avuc poposu var , 9 yas pantolonu gıyıyor ama popoda durmuyor gıysıler.ayy o giyim sorunu bizde devam
boy uzun yaşına uygun değil de bir tık daha büyüğünü almak lazım
beli düşüyor
o kenardan düğmeli lastiği şey edilenler de büzük büzük oluyor
okul pantolanlarının belini bile elimde dikip pens yaptım
tişört vs boyu olan abinin tişörtünü giymiş gibi oluyor vs vs
marka marka gezip dar model arıyorum valla
benimki pilav makarna da yiyor bisküvi çikolata da
hatta akşam yemek yeyip babası eve geç gelirse aaa onunla da yiyim vs de diyor
okulda da en çok yiyenlerdenmiş
hatta yemekler az dedi de hemen dedim git müdüre söyle sen yemekleri az buluyorsun diye hemen çoğalır yemekler
Acaba tsh fazla calısıyor olabılır mı , benımkıde bence zayıf sımdı bende baktım bana normal dedı ancak bır avuc poposu var , 9 yas pantolonu gıyıyor ama popoda durmuyor gıysıler.
Ancak yemıyorda konu sahıbıne Allah kolaylık versın ıstahlı cocuklara cok ımrenıyorum benımkı asla agzını acan bır bebekte olmadı cocukta olması suanda kasık gotursen agzına acmaz gene kafasını cevırır . Doktor artık bırak dıyor uzun zamandır ellemıyorum genellıkle aclıgını bastırıp kalkıyor kesınlıkle doyduguna ınanmıyorum
Maşallah canım en azından hasta olmuyomuş.kızım 22 kilo 2011 doğumlu kışın boyuna hastayız.bak bu benim çocuğumun bilgileri
endekse yazınca bu çıkıyor
12.82 Çok Zayıf
özel doktorumuz da tanıdığımız olan çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı arkadaşımız da sıkıntı yok diyor
bu sene ilkokul birinci sınıf ve kışın hiç doktora gitmedik
geçen 6 ay oldu kontrole geldik dedim de doktor şaşırdı nasıl yani diye hiç mi hasta olmadı diye
devamsızlığı vs yok
kilo her şey değil
önemli olan sağlıklı beslenmek
protein vs alabilmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?