Yemek yemegen cocukk

buna nereden baktın damdan ben de bakayım, persentilde %10-25 de ama tam yerini bilmiyorum, merak ettim şimdi :)

bu arada aynı modelden bende var, ekmek, pilav, makarna, patates, bisküvi vs asla yemez, ağırlıklı protein biraz da sebzeyle büyüdü işte, yapı olarak da ince uzun bir çocuk, haliyle çok zayıf görünüyor ama böyle bir bünye var ki, kreş ortamında bütün çocuklar dökülürken benimki sadece 1 kez enfeksiyon geçirdi (5 yaşında ilk ve tek ilaç kullanımımız oldu)
çok da güçlü bir çocuk, parkurlara tırmanır, iter, çeker, canavar gibi... itiraf edeyim ben de bir dönem çok takıyordum, pantolon alırım olmaz, elbise giydiririm emanet durur, alışverişimiz bile sorundu, şimdi ne giydireceğimi de ne yedireceğimi de çözdüm, dışardan yorumlara da kulak tıkayınca yaşayıp gidiyoruz.

çocuk vücut kitle endeksi yazınca çıkıyor zaten

sağlık bakanlığının galiba

persentile de bakayım dedim de

benim sıpayı anlayamadım ya da bu sefer doğru çizelge çıkmadı

boyu yaşının en üstünde kilosu da en altın bir tık üstünde

canım yutmada sorun varmı katı gıdaları.
havettepede bunun tedavisi var

belki katıya cok alısmadıgı için oyuzden yemek iatemiyo.

12.48 Çok Zayıf
Çocuğunuz yaşına göre ÇOK ZAYIF. Sağlık problemi veya beslenme bozukluğu olabilir. Lütfen, acilen bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

çok zayfmış peh
aile hekimliğinin sitesinde vardı bir persentil çizelgesi ordan bakıyordum ben de ama bıraktım artık takibi de, doktoru takip ediyor benim yerime.

ayy o giyim sorunu bizde devam

boy uzun yaşına uygun değil de bir tık daha büyüğünü almak lazım

beli düşüyor

o kenardan düğmeli lastiği şey edilenler de büzük büzük oluyor

okul pantolanlarının belini bile elimde dikip pens yaptım

tişört vs boyu olan abinin tişörtünü giymiş gibi oluyor vs vs

marka marka gezip dar model arıyorum valla

benimki pilav makarna da yiyor bisküvi çikolata da

hatta akşam yemek yeyip babası eve geç gelirse aaa onunla da yiyim vs de diyor

okulda da en çok yiyenlerdenmiş

hatta yemekler az dedi de hemen dedim git müdüre söyle sen yemekleri az buluyorsun diye hemen çoğalır yemekler

aile icinde sorun mu var? bazen cocuklar boyle durumlara tepki olarak yapiyorlarmis

ama valla yaz geliyor beni yine gererler

bu kadın çocuğa yemek yedirmiyor ama tatilde geziyor diyecekler diye korkuyorum

her bir kemiği sayılıyor

kol bacak çöp modunda

ama yaşıtlarının bir bölümünden bir kafa yukarıda

bakin bir de o persentil de mesela sadece anne sutubalanla mama alan da bir arada. benim bebe 50 nin altinda ama ne anne sutuvaliyor ne mama 16 aylik. ben de artik kabullendim. sagligi yerinde olsun ne yapalim.

bakin bir de o persentil de mesela sadece anne sutubalanla mama alan da bir arada. benim bebe 50 nin altinda ama ne anne sutuvaliyor ne mama 16 aylik. ben de artik kabullendim. sagligi yerinde olsun ne yapalim.

aynen öyle

tabii bizimkiler kazık artık

annen sütü vs almıyorlar da :))))

aynen öyle

tabii bizimkiler kazık artık

annen sütü vs almıyorlar da :))))
ya aslinda cok da takmamak lazim avrupa standartlarinda olan bir cizelge, biz asyaya tip olarak daha yakiniz. bir ara cok takmistim. uzun arastirmalardan sonra icimivrahatlatan sonuc bunlar. umut fakir ekmek iliskisi :)

erkek çocuga daha zordur tabi...
ben pantolon ya da kumaş şort gibi şeylerden tamamen vazgeçtim, pes ettim, boyuna alsam bedenine büyük, bedenine göre alsam boyu kapri hizasında kalıyor. ama erkek olunca mecburen giydirmek lazım okulda en azından...
tayt alıyorum en dar kalıplılarından, hm in kalıpları dar genelde, lcw nin taytları eşofman kıvamında oluyor bizim kürdan bacağa :)
yazın da penye etekler, elbiseler, şortlar...
bizmkinin bacak ve kol boyu çok uzun ve çok ince (babasının da öyle) dolayısıyla olduğundan da zayıf görünüyor.
bünye işte, umarım ömür boyu yiyip de kilo sorunu yaşamayanlardan olurlar, hep özendiğim insan tipi, ben koklayıp kilo alanlardan olduğum için, şanslı buluyorum böylelerini.

Sağlık sorunu yoksa büyümesi normalse zorlama, ayrıca sevdiği şeylerden önüne koy. İştah açıcı şurupları da hiçbir etkisi yok. Olsaydı bana olurdu zamanında her hafta şurup alırmış annemm. Ayrıca bazı doktorlar da bunu destekliyor zaten. Yemeyen çocuk yemiyor zorlamayla da yedirilmesi bence uygun değil daha çok soğuyor ve kendini baskı altında hissediyor çocuk

bende öyleydim 3 gün yemek yediremezlermiş bana da. belki de çocuğun biraz acıkmayı bilmesi gerekiyor. dayanmalısın. açlıktan bayılsın gerekirse. ben çok bayılırmışım, burnum kanarmış. ama katır inadı varmış. kaç kere annannem bayılmış ben yemek yemeyince 'ölcek bu çocuk' diye. yiyeceğe saldırsın üstüne gitme. şimdi düşünüyorum da benim yememe alışkanlığın tamamen çevre baskısından inada binmemdi. sadece halamda yemek yerdim bir ara. çünkü 'aha yemek bu, ister ye ister aç kal. sofra toplandığında bu evde ikinci sofra kurulamaz' derdi. Ben de 3-5 yaşlarındaydım. sabırlı olmalısın.

Evde özellikle yemek vakitlerinde hiç olağanüstü hava yaratma. Her şeyi düzene oturttur.
Yemek vakti geldiğinde herkesi davet et, oğlunu da davet et. 'Oğlum yemek vakti hepimiz yemek yiyeceğiz sen de gel de' 'Hayıııırrr' diye ağlarsa. 'Peki sen bilirsin oğlum bir daha sofra kurmayacağım.' de. Israr etme ve yemeğinizi yiyin.

Her seferinde teklif et. Ivır zıvır verme. Saati geldiğinde yemek yiyenler yiyebilir de.
Ama 1-2 gün değil bir ay bir buçuk ay devam ettir. Sakin ol ve asla üstüne gitme. Mutfak masasına gizli gizli yiyebilmesi için sandviç vs. bırak. Çünkü inattır, anca bu şekilde yemek yiyebilir.

Bilmiyorum anne için zor. Ama benim halam otorite kurmuştu bana bu şekilde ve bu şekilde ben yemeye başlamışım. Bir psikolog yardımcı olabilir daha ayrıntılı şekilde.

Kimse kaç kilo olduğunu sormamis B Be peaceful kaç kilo kiziniz? Benimki de 3 yaşında 13 kilo oyalayarak yediriyorum bazen kendi haline birakiyorum 1 2 ogun yiyor hergun dut pekmezi verin iş yararı bende

Kimse kaç kilo olduğunu sormamis B Be peaceful kaç kilo kiziniz? Benimki de 3 yaşında 13 kilo oyalayarak yediriyorum bazen kendi haline birakiyorum 1 2 ogun yiyor hergun dut pekmezi verin iş yararı bende

Acaba tsh fazla calısıyor olabılır mı , benımkıde bence zayıf sımdı bende baktım bana normal dedı ancak bır avuc poposu var , 9 yas pantolonu gıyıyor ama popoda durmuyor gıysıler.
Ancak yemıyorda konu sahıbıne Allah kolaylık versın ıstahlı cocuklara cok ımrenıyorum benımkı asla agzını acan bır bebekte olmadı cocukta olması suanda kasık gotursen agzına acmaz gene kafasını cevırır . Doktor artık bırak dıyor uzun zamandır ellemıyorum genellıkle aclıgını bastırıp kalkıyor kesınlıkle doyduguna ınanmıyorum

Geçen sene tüm tahliller yapıldı bir sıkıntı çıkmadı

Benim kızıma benziyor.
22 aylıkken sadece anne sütü ve ayranla günü kapattığı için sütten kesmek zorunda kaldım,2 ay daha emzirmek isterdim baktım iyice detoksa bagladı kestim. Şu an 4.5 yaşında 17 kilo civarı,boyuda 1.07cm oldu.
Anaokulunda makarna veya pilavla geçiştirdiği çok gün olmuştur. Bir gün geldi anne öğretmenim bana pilav vermiyor dedi,sordum öğretmenine kadın dediki sadece makarna ,pilav yediği için uyardım,yemeğinden 4 kaşık yersen pilavı/makarnayı vereceğim dedim,inat etti yemedi. Bu süreçte bir inat etti iki inat etti artık yiyor,sevmediği birşeyse 4 kaşık yiyor onu sonra pilav/makarna yiyor. Bakın 4.5 yaşında bebekken çorbada vs yedirebildiklerim dışında et kıyma vs asla yemedi 2 sene,sadece tavuk ki oda minicik dogranıp sotelenmiş olacak,et suları ,ilikli kemik suları yaptım koydum buzluğa,onu koydum yemeklerine onun bile kokusunu alınca yemezdi. Yeni yeni başladı köfte, minicik kesilip çok çok iyi pişirilmiş sotelik et yemeye.
Kahvaltı desen ne peynir ne zeytin ne yumurta yemez. Okulda zeytin ve omlet olarak yumurta yiyor yeni yeni başladı.
Ben 2 senede çok değiştim. Çoğu zaman kıyamazdım. Baktım mutfaktan çıkamıyorum. Şimdi yemeği yapıyorum,masaya kouuyorum yersen bu var,yemezsen tekrar hazırlamam diyorum. Oturup yiyor,sevmediği birşeyse 4 kaşık yiyor,kalanıni makarna pilav tamamlıyor.
Kahvaltıda haftasonları şekilde koyuyorum tabağına bazen sunu yemeyeceğim diyor,yerine ceviz koyuyorum 5-6 tane bunu yersen kabul ederim aksi halde kahvaltı yaptın kabul etmem dışarı çıkamazsın diyorum,yemezse cidden çıkmayacağımı blöf yapmadığımı deneyimlediği için artık ikiletmiyor.
Birden bire değişmez bu durum ama zamanla düzelebilir nispetende olsa. Siz kararlı olun,yemek sizin zaafınız olmasın,olsada yansıtmayın ona. Kararlı durun,sakin durun,üzerine düşmeyin. Zamanla oturur düzeniniz. Sevmediği şeyleri yavaş yavaş,az miktarlarda verin,dolu dolu tabaklarla gözünü korkutmayın derim. Yemeğini yemezse abur cubur süt vs vermeyeceğinizi söyleyin. Hatta tencereyi gösterin kendi alsın tabağına yiyeceği kadar.
Saglıkla büyütün.

Maşallah canım en azından hasta olmuyomuş.kızım 22 kilo 2011 doğumlu kışın boyuna hastayız.

benım kızımda çok guzel yemek yerdi ama genede parka gidince yiyen çocuklara bakardı bende köfte yapar parka götürürdüm hemde ıspanak ködtesi , sıkıntı yapmazdı ,
biraz yer ve zaman değiştirseniz belki işe yarar ,
bazı çocuklarda komsunun yemegını çok sever onuda deneyin komşuya geçerken yanınızda çaktırmadan komsuya verin o getirsin belki yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…