- 13 Mayıs 2017
- 159
- 54
- 98
- Konu Sahibi Be peaceful
-
Aslinda kati olarak eskiden patlamis misir ve cubuk kraker yerdi az bucuk o yuzden doktor ondan endiselenmedi ama boyle giderse orayada giderim yani herseyi yaparimcanım yutmada sorun varmı katı gıdaları.
havettepede bunun tedavisi var
belki katıya cok alısmadıgı için oyuzden yemek iatemiyo.
Tamam bu dediklerinizi tekrar denicem cok tesekkur ederim cok saolunbende öyleydim 3 gün yemek yediremezlermiş bana da. belki de çocuğun biraz acıkmayı bilmesi gerekiyor. dayanmalısın. açlıktan bayılsın gerekirse. ben çok bayılırmışım, burnum kanarmış. ama katır inadı varmış. kaç kere annannem bayılmış ben yemek yemeyince 'ölcek bu çocuk' diye. yiyeceğe saldırsın üstüne gitme. şimdi düşünüyorum da benim yememe alışkanlığın tamamen çevre baskısından inada binmemdi. sadece halamda yemek yerdim bir ara. çünkü 'aha yemek bu, ister ye ister aç kal. sofra toplandığında bu evde ikinci sofra kurulamaz' derdi. Ben de 3-5 yaşlarındaydım. sabırlı olmalısın.
Evde özellikle yemek vakitlerinde hiç olağanüstü hava yaratma. Her şeyi düzene oturttur.
Yemek vakti geldiğinde herkesi davet et, oğlunu da davet et. 'Oğlum yemek vakti hepimiz yemek yiyeceğiz sen de gel de' 'Hayıııırrr' diye ağlarsa. 'Peki sen bilirsin oğlum bir daha sofra kurmayacağım.' de. Israr etme ve yemeğinizi yiyin.
Her seferinde teklif et. Ivır zıvır verme. Saati geldiğinde yemek yiyenler yiyebilir de.
Ama 1-2 gün değil bir ay bir buçuk ay devam ettir. Sakin ol ve asla üstüne gitme. Mutfak masasına gizli gizli yiyebilmesi için sandviç vs. bırak. Çünkü inattır, anca bu şekilde yemek yiyebilir.
Bilmiyorum anne için zor. Ama benim halam otorite kurmuştu bana bu şekilde ve bu şekilde ben yemeye başlamışım. Bir psikolog yardımcı olabilir daha ayrıntılı şekilde.
Ayyy ende nazara cok inanirim benm yegenim ayni bu sekilde yemekten kesildi insallah sizinkide duzelir Allah korusun ya kiyamam bu meleklere benBizim de bu sebepten problemlerimiz var. Büyüğü 3.5 yaşında, 18 kilo. Benim oğlan biraz tosuncuk. (Maşallah)Fakat herkes "çok kilolu, ne yaptın sen buna, yanakların bacakların tombulluğuna bak, yedirme bu kadar" diye diye sanırım nazar değdi. Son 6 aydır ağzına lokma koymuyor. Zorla vermeye çalışıyorum, ki bu da yanlış bir şey. Ama bıraksam 1 hafta yemez.. Bende çok üzülüyorum. Tek severek yediği şeyler çubuk kraker ve kek.. Anne olmak gerçekten çok meşakkatli..yürek dayanmıyor..İnşallah düzelirler..
Birde suan tuvalet egitimi olayindayiz o bitince mi yapsam boyle acaba ne dersiniz ust uste gelmesin iyice inat eder belkiTamam bu dediklerinizi tekrar denicem cok tesekkur ederim cok saolun
A a cidden miii ayyy hic bilmiodum boyle biseyi en kisa surede baktiricam cok tesekkur ederim eger cidden buysa sebep dualarim omur boyu sizle olur yaaa
inşallah bir yöntemini bulursunuz acaba şu nette çocuklar için şekilli sunumlar var onlardan mı deneseniz.Selam herkese benim kizim 3 yasinda ve 6 ayliktan itibaren ben bu cocuga hic bisey yediremedim istemiyor agzibdan atiyor ama herseyi sadece süt icio oda artk en son bas vurdugumuz tibbi beslenme sütü toparlasin onu die..normal sutte icer ama baska yemek baabinda bisey yok cok nadir ekmek tirtiklar koftenin yarisini yer nadiren o da o kadar ..doktorlar istah acicilar verdi olmadi ac birakin dediler yaptik olmadi kiyamiyorumda zaten icim parcalaniyor lutfen yardim edin cok mutsuzum ve caresizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?