Bebek Beslenmesi Yemek yemek istemeyen çocuklar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bihsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2007
30
0
86
- Yurtdışı
benim suanda 2bucuk yasinda kizim var 10aya kadar cok guzel yemeginide yerdi sutunude icerdi 11ayda sutu kesti sadece yemege devam ettik ve 1yasinda yemekte yemek istemedi bense pesinde kosturarak suyla oynatarak parklatda yedirerek bu yasa getirdim ama artik yoruldum oturup her cocuk gibi yemek yemiyor vermesem aciktim demiyor bazen sinirden oturup agladigim bile oluyor okadar kosturuyorum suylarla balkonlarda tv ama simdi onlarlada kandiramiyorum napicam bilmiyorum lutfen bilgisi olanlar yardim etsin

benim oğlum 6 aylık ama şimdiden sıkıntılı bu konuda.. deneyim değil ama hedeflerimi size anlatmak istiyorum.
öncelikle çocuğunuza yemek yemenin sizin meselenizmiş gibi davranmayın.. sonuçta önünde yemek dururken hiç bir insan açlıktan ölmez. ona lütfen ye ya da yemezsen şöyle yaparım diye iyi veya kötü bir vaatte bulunmayın. çünkü şuan yemeği size karşı kullanıyor. kesinlikle ağlayacaksanız onun yanında ağlamayın. eğer uzattığınızda ya da önüne koyduğunuzda yemiyorsa hemen bırakıp kendi yemeğinizle ilgilenin.
iştahına saygı gösterin, iki kaşık yedin kalktın demeyin. sabah belki 2 kaşık yer ama öğlen 1 tabağı bitirir bilemezsiniz.
yemek saatleriniz olsun ve evde olan tüm aile üyeleri o saatte masada yemek yesinler. bu sadece yemek yemesi için onu teşvik etmekle kalmaz yemek adabını öğrenmesine yardımcı olur.
aralarda bişeyler atıştırmasına özellikle şekerli şeyler atıştırmasına izin vermeyin. yemek saatinden en az 3 saat önce 1-2 dilim meyve verin.
yemek saatinde onu 1 kez çağırın gelmezse tekrarlamayın. yemek saatinden sonra bişey yemek isterse bir sonraki yemek saatine kadar bişey yiyemeyeceğini söyleyin. ağlarsa yine 1-2 dilim meyve yedirin. ve sonra yemek saatine kadar yine atıştırmasına izin vermeyin..
nefret ettiği bir yemeği ona dikte etmeyin. örneğin benim oğlum nekadar aç olsa da meyve yemiyor ben de artık pes etmiş durumdayım.. eğer bir yiyeceği illaki yemesini istiyorsanız onu farklı bir şekilde pişirin. adını değiştirin. kokusunu bastıracak sevdiği bişeyle birlikte sunun. yine de yemiyorsa boşverin. ben 15 yaşına kadar neydeyse makarna pilavla beslendim.. ama şuanda sebzenin her türüne bayılıyorum..
çok sabır istiyor biliyorum. ama bunu sadece 1hafta uygularsanız 1hafta sonunda eminim etkisini göreceksiniz. gelişmeleri buradan takip edeceğim. allah sabır versin.. :97:

tesekkurler canim ama biz doktorada gittik oda ayni boyle seyler soyledi yaptim vermeyin dedi yemezse 2hafta uyguladim 2hafta nerdeyse hic bisey yemedi meyva disinda 2hafta sonra doktora gittik 1kilo vermisti doktor kan tahlili idrar tahlili hatta kaka tahlili bile yapildi hic bisey cikmadi doktor simarik ve bana kullandigi istedigi oldun diye yaptigini soyledi artik pes ettim yoruldum simdi bide hamileyim ugrasamiyorum

canım iştah şurubu gibi bişey denedin mi?

canım iştah şurubu gibi bişey denedin mi?

kilosu normal oldugu icin doktor tavsiye etmedi ben bide yurt disinda yasiyorum burda eczanadan recetesizde vermiyorlar suan kilosu 15bucuk doktor ondan vermiyor valla biktim siz bi ilac biliyormusuz biliyorsaniz isim yazarmisiniz turkiyeden getirttiririm canim

Hem yemiyor hemde kilosu nasıl 15 buçuk oluyor anlayamadım ? Benimde kızım var 2,5 yaşında 11 kilo.Asıl benim kızım yemiyor.Psikiyatrist, oyun terapisi, ilaç tedavisi hepsini deniyoruz yok ama benim kızım bu sorununu aşamıyor.

benimde 2,5 yaşında oğlum var maalesef aynı durumdayım yemek yediremiyoz zorla kandırarak veriyoz öyle abur cubur bisküvi falanda yemez meyva desen oda ayda yılda bir dilim elma sadece,
sizinki maşallh kilosu iyi inşallah düzelirler, acıktım dese önüne koysam kendisi yese en büyük hayalim bu görürüz inşallh...

Benim oglumda 22 aylik 10 kg . 2 gunde bir yemek yiyor. Cok yoruyor beni. Cok israr etmiyorum zaten kasigi elimden kapip kafama firlatiyor. Tatlidanda nefret ediyor. Herseyi deniyorum.

benim kızımda 11 aylık..yemek yerken harp çıkarıyor..zorla yediriyoruz..bazen kendiliğinden ağzını açıyor..ama yeni tatlara açık değil.hemen ükürüyor..bu konuda ne yapcam bilmiyorum..sıvıları yiyor ama katıkarda tadını bilmediğini tükürüyor..
ne yapmalıyım bilmiyorum...

aynı sorun bendede vardı ama çözdüm sayılır 26 aylık kızım mama sandalyesine koyuyorum önünede yemegi koyuyorum kendi yiyor döküyo çogunu ama olsun 4 5 ay önce 2 hafta hiç birsey yemedi uyurken zorla sut iciyodu annemin demesiyle 1 tabak dolusu makarnayı kydum önüne hepsini yedi sizde deneyin kendi başlarına yemegi seviyorlar yanına sevdigi oyuncakları koyun tv açın hep aynı yerde yedirin anlasın orası yemek yeri diye mama sandalyesi sayesinde çok rahatladım ben

Back
X