Yemek yemeyen cocuklar, zorla yediren anneler.

karamel3635

Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2014
3
0
6
Ankara
21 aylik bir oğlum var ve hep zorla yemek yedi şimdide hala öyle türlü türlü oyunlarla önüne biseyler dokmeler bi legene su doldurmalar daha neler neler benim gibi bu sorunu yasayan yada atlatan su zamana duzeliyor diyebilecek arkadaslardan yorum bekliyorum...

Hiç hiic zorlamayın derim ben. Benim oğlum 2 sene bir gram bile almadan aynı kiloda kaldı doktorlar iştah suruplari neler neler denedim yemek yemek çocuğumun aklına bile gelmiyordu. En sonunda bir beslenme uzmanına gittim sağolsun çok yardımcı oldu. Ilk Olarak eve tek bir abur cubur almadım bir süre dondurma bile almadım. Evde tabakla arkasından koşmayı da bıraktım. Mutfak masasının üstüne hep bir meyve tabağı koydum içinde mevsim meyveleri ne varsa işte. 3 öğün yemek saatlerinde tabağını sofraya koydum oturttum ister ye ister yeme sen bilirsin ama diğer öğüne kadar başka herhangi birsey yok bilgin olsun dedim. Ve diger öğüne kadar ağlamaktan katılsa bile hiçbirşey vermedim. Abur cubur yerine ben limonata yaptim cips yaptim evde ödül olarak verdim. Bu şekilde 4 ay gittik sonra sonra alıştı bu düzene ve sofraya oturup kendi yemeye başladı aksamlari soruyor ne zaman yemek hazır olur diye:) zorlayınca iyice inatlasiyorlar sanki hepten yemiyorlar

Cevabınız icin tesekkur ederim bizde abur cubur pek yok ama ben sizin solediginizi yapamiyorum sıkıntıliyim v takıntılı yemezse dunyadaki butun herseyi unutuyorum ve ona kitleniyorum belki yapabilsem ise yarıycak tabiki çevrenin etkiside cok bi yere gittiginde herkesin özelliklede kvnin devamlk cocuk ac hicbiseu yemedi diye baski yapmasi belkide beni bu hala getirdi.

Ah o babaanneler yok mu zaten hep onun yüzünden geldi benim çocuğum Afrika daki kıtlık yaşayan çocuklara. Arkamdan markete götürüp ne varsa alırdı sonra da sen ikinci çocuk yapma senin çocuk yapman günah bak bakamiyorsun bu çocuk ölecek zayifliktan diye laflar gecirirdi. Şimdi baş etmeyi öğrendim ama olan oğluma oldu. Evet çok hassas olunca çocuk sofradan aç kalktı diye evham yapıyor insan haklısınız ama onun iyi bir beslenme alışkanlığı kazanması için bir süre bu şart. Gerçi inanin ki boşu boşuna hepsi yeter ki sağlıklı olsunlar varsın zayıf olsunlar. Ben ne ağladım o sofralarda ne bağırdım hirpaladim çocuğumu yoluna koyan kadar.. yazık ona da size de

Ahh ahhh oglum 5 yasinda halen isteyerek yemek yemez. Ben de bu konuda cok takintilitim. Yemek yemedigi xaman dunya dan kopuyorum. Halen alismis degilim. Ama az da olsa zamanla yiyorlar. Kafana hic takma derim.

Kizim 6 yasinda bebekliginden beri istahsiz neler neler kullandim doktora goturdum sevcegi tarzda yaptim yok yok yok yemiyo cok secici..bastan nasilsa malesef oyle gidiyo ayrica ogurterek zorlayip agzina teperek yenen yemek hem psjkolojik hem fiziksel zarar bence

Back
X