Yemek yemeyi çok sevmek var mı benim gibi olan?

benim de vardı hiç çözülemez sanıyordum ama çözüldü. Gerçekten istemeniz ve profesyonel yardım almanız lazım iyi bir beslenme uzmanıyla çalışın (tvlere çıkanlardan vs bahsetmiyorum eğitimine bakın öncelikle) biraz çaba gösterdiğinizde beklediğinizden çabuk çözülüyor önceki başarısızlıklar gözünüzü korkutmasın sıfırdan başlayın

Dünyaları yiyorum dünyaları. Deli gibi spor yapıyorum. Millete sağlıklı yaşam falan diye diyorum ama yalan. Sırf çılgınlarca yemek için.
Sporu bıraktığınız anda vücudunuz inanılmaz derecede değişecek ama bir anda öyle yemeyi birakamadiginiz için.bence şimdiden yavaaas yavaş yeme düzeninizi normale döndürün birden değil tabi

Bende yemek yemeyi sevdiğim için yiyorum zannediyorum fakat hepsi bağımlılık yapan şeyler
İnsülin direnci yedirdikce yediriyor
2 yada 3 ay diyet yaptiğım zaman bir kase çorba ile doyan ben şuan önüme dünyayı verseler yerim
Aslında bu hem alışkanlık , hem bağımlılık , hemde insulin direnci
3ü bir arada olunca kilo almakta Allahın emri oluyor
Olay mutfağın düzenini , yaşam stilini değiştirmekten geçiyor
Almayacaksın , yememiş olacaksın sağlıklı besleneceksin
Ben artık kilo derdinide geçmiş bulunmaktayım
Diyet yapınca geçen sırt ağrım ( fibromiyalji) ve ibs
Düzeni bozunca pörtleyen ibs, sırt ağrısı,
Halsizlik, yorgunluk ne ararsan var
Bunu sadece kilo vermek olarak görmeyip sağlığımızada dikkat etmemiz gerekiyor 😟

Sporu bıraktığınız anda vücudunuz inanılmaz derecede değişecek ama bir anda öyle yemeyi birakamadiginiz için.bence şimdiden yavaaas yavaş yeme düzeninizi normale döndürün birden değil tabi
30 yaşındayım. İlkokulda okulun atletizm takımına girdiğimden beri (10-11 yaş civarı) hep spor yapıyorum.
Yani iştah da aslında yıllardır spor yapmamin getirisi gibi bir şey.
Bırakmayı düşünmüyorum ki hiç

Yemek benim kırmızı çizgidir. 25 yaşına kadar hep kilolu gezdim. Annem benden çok daha zayıftı. Nedense düğünden önce hırs yaptım 15 kg verdim. Şimdi 3 kg alsam hemen diyet yapıp eski kiloma dönerim. Kilo verdikten sonra anladım ki sadece kalorili şeyler lezzetli değildir. Örneğin köfte yanında salatada en az bol tereyağlı İskender kadar lezzetli. Kalorisi az ve lezzetli gıdalara yönelin. Bir de yürüyüş yapın.

Tam anlattığınız durumdaydım. Çocukluğumdan beri her moral bozukluğuma yemek yiyordum. Ailemin maalesef sevgisini gösterme şekliydi yemek yedirmek. Sonrasında ödül mekanızması hali aldı. Sürekli büyüyünce verir ne olsa dendi, yemeklere boğuldum. Bir noktadan sonra bağımlılık oldu. Yatıp kalkıp yemek yemeği düşünüyordum. Sonradan bu psikolojik sorundan kurtuldum desem yeridir. Tamamen bitiremesem de sadece acıktıkça yemeğe özen gösteriyorum. Tadını sevmediğim yemek olunca burun kıvırmıyor yiyorum. Olay şu ki yemek bağımlılığı yüksek bir insülin direnci yaratmış. Vücut yemek yemek için çıldırıyor. Zihnimde bitirmeye çalışsam da bu sefer beden izin vermiyor. Tiroid ve insülin direnci için ilaç alıyorum. Ayda bir kilo gibi komik rakamlar olsa da veriyorum. Şu anda da biraz diyetteyim. Tutunmaya çalışıyorum yani. Aman yattı balık yan gider demiyorum. En azından daha da kilo almamalıyım. Versem güzel olur. Siz de kafanıza yazın bundan daha fazla kilo alamam diye. Hayatımda gördüğüm en yüksek kilo 137. Kesinlikle bir daha o kilolara gelemem. Allah 100 kilo altına düşmeyi nasip etsin. En azından zihnimde hasta olduğumu kabullenmem ve düzelmeye çalışmam geç de olsa mümkün oldu. Sağlıklı kilosuna inmiş biri değilim, ama en azından normal insanlar gibi yediğim için mutluyum.

Yemek yemeği seviyorum bu sevginin bir nedeni de troid hediyesi insulin direnci kolestrole ek kaçak kat.yalniz yediğim işe yarasa (bazen abartmasam da degisen bisey yok)keşke kan olsa demir deposu boş, mide dolu. sonra pilim bitiyor.boyle benzinsiz araba gibi bi yerlerde çekici ile kaldırılmayi bekliyorsunuz resmen.

İyi geceler herkese
Benim ergenliğimden beri devam eden bir sorun bu hep çok sevdim yemek yemeyi ve hep kilo sorunu yaşadım. Çok diyet yapıp verip geri aldım. İstikrar sağlayamıyorum. Sabah akşamın menüsünü akşam sabahınkini düşünüyorum galiba duygusal boşluklarımı yemekle kapamaya çalışıyorum. Bunun için psikolojik destekte aldım (gerçekten aldım. Değişen birşey olmadı. Duygusal sorunlarımı çözdüm ama yemek yeme sorunum hala aynı. İştahım çok açık. iştah kapama yöntemi bilen varsa yazsın lütfen ne yapmam lazım bilmiyorum Benim gibi olan varsa dertleşelim artk zayıflamak istediğimi dilediğimi giymek istiyorum çok mutsuzum
Konuyu görünce hemen yazmalıyım dedim 😁 Ama konu benim tahmin ettiğim şey değilmiş.Bende yemek yemeye bayılıyorum,lezzetli her şeyi yerim ,benim için en büyük zevk yemek yemek...Başka illere gezmek için değilde sırf oraların yöresel yemeklerini tatmak için giderim .Yemek yerken aşırı zevk alıyorum dünyada en sevdiğim şey galiba yemek yemek 😅 Çok sık ve abartmadan yemek yediğim için kilo almadığımi düşünüyorum tabi bol su içmekte yarar var.

Ben✋🏻 Kendime çok kızıyorum. Bazen yemek yemekten başka hiçbir şey düşünmediğim oluyor.

Yemek zamanlarını geçiştiren,
iştahsız insanlara hep çok özeniyorum. Yemek yemek bazen terapi gibi.

Belli dönemlerde kilo verdim. 1.si çok klasik olacak ama iradeli olmak. Ben o zamanlar kendime “sen daha kilo bile veremiyorsun başka şeyleri nasıl başaracaksın” ve “kilo verebilirsen demek ki sen iradeli bir insansın” diyerek gaz veriyordum. Bunları her gün söylemek ve buna inanmak gerekiyor. İradeyi sağladıktan sonra çok yürüyüş yapıyordum. Her gün 10.000 adım ve üstü diyebilirim. Su çok içiyordum. Ekmeği azaltmıştım.

Aslında söylerken çok basit geliyor. Hep söylenen şeyler. Ekmeği kes, su iç, hareket et. Zor olan bunların sürdürülebilir olması.

Benim kilo verme sebebim, kendimi şişmanken gerçekten hiç beğenmiyorum. Başka kilolu insanları da beğenmiyorum. İnce belli, fit insan gördüğümde inanılmaz hoşuma gidiyor. Tabi ki genç yaşta sağlığımın da bozulmasını istemiyorum.

Bunları her gün düşünün. Takıntı haline getirerek değil de motivasyon olarak.

İyi geceler herkese
Benim ergenliğimden beri devam eden bir sorun bu hep çok sevdim yemek yemeyi ve hep kilo sorunu yaşadım. Çok diyet yapıp verip geri aldım. İstikrar sağlayamıyorum. Sabah akşamın menüsünü akşam sabahınkini düşünüyorum galiba duygusal boşluklarımı yemekle kapamaya çalışıyorum. Bunun için psikolojik destekte aldım (gerçekten aldım. Değişen birşey olmadı. Duygusal sorunlarımı çözdüm ama yemek yeme sorunum hala aynı. İştahım çok açık. iştah kapama yöntemi bilen varsa yazsın lütfen ne yapmam lazım bilmiyorum Benim gibi olan varsa dertleşelim artk zayıflamak istediğimi dilediğimi giymek istiyorum çok mutsuzum
Valla canım bende yemek saati geldiğinde nasıl yemek yiyeceğimi düşünüyorum.

Yemek yemeyi seven çok var bence. Ki bu kadar çeşitli ve lezzetli yemeğe boş yere sahip değiliz:) Yani yalnız değilsiniz. Bir yerde irade devreye giriyor ama... Sizin şikayet ettiğiniz kısim irade. Onu da dizginlemek kişiden kişiye degisiyordur.
İradem motivasyonum istikrarlı olmuyor 🥺

Bnce onceliklle bunu kafanda bitirmek işin ya istedigin şeyleri yiyip mideni dolduracaksin yada diyet spor yapıp kilo verip istediklerini giyeceksin bnde bunun kararını verecek sin...bnde öyleydim çünkü seviyrum yemek yemeyi ama bu bnm icin güzel sonuç olmuyordu o yuzden kafamda bitirdim diyet az yemek spor midem küçüldü bazen kendime ödül veriyrm ama onda bile sınırlı yiyebiliyrm ve daha mutluyum yemek yedikten sonra mutluluk bitiyor ama az yiyip istedgin şekilde olmak daha mutluluk verici...
Tebrik ederim 🙌🏻

46 kiloyum şuan. Tuhaf gelecek ama hiçbir yemegi canım çekmiyor.Azcık yesem doyuyorum. 2ögün yiyorum. Ara ögünde yogurt falan yıyorum.Kılo almak ıcın bı ton sey kullandım ıse yaramadı. Pes ettım. Bu kılo ıle mutlu yasamaya calısıyorum. Bende sizin tam tersınızım. Ne köfte seviyorum ne kıyma.Bende tuhaflık var. Hamur ısı maksımum 1dılım yerım yeter.Sebze meyveyı cok severım ama
Çok şanslısınız çok

Ben yemeğe düşkün biri değilim ama hareketsiz biriyim ve kiloluyum. Ama siz hareketli biriyseniz ve yemeği çok seviyorsanız bunu avantaja neden cevirmiyorsunuz. Yiyeceğiniz şeyleri değiştirin. Mesela bol soslu makarna yiyorsunuz diyelim bir koca tabak yiyeceginize küçük kasede yanına başka şeyler takviye ederek yiyin. Öğünlerinde kefir kullanın. Belli bir saatten sonra yemek yemeyin akşam aç kalsanızda devam edin . Sonra alışacaksınız. Tom balığı ve protein tüketin öğünlerde. Ben öğlen yarim kase yoğurda pulbiber limon ve acı biber turşusu ekleyip yerdim. Bitki çayları sevmiyorum fazla ama ihlamur çok içiyorum. Yemeği avantaja çevirin kili verirsiniz illaki. Benim gibi hareketsiz tembel olmayin yeter. Birde bir ara aç karnına ılık limonlu içiyordum. Bunuda deneyebilirsiniz.
Öğünlerimin miktarı çok olmuyor aslında ama kalori açısından dengeleyemiyorum mesela bu akşam canım yemek istemedi pankek nutella yedim az miktar ama karşılaştırdığımızda bir tepsi sebzeye eşdeğerdir yani

Ben vardım :KK66: insanlar üzülür kilp verir ben aksine daha da alırdım.
Sonra baktım ki ömrümü hep şişman geçirmişim gençliğim hep zayıflara özenmekle geçmiş dur diyebildim nihayet.
Ama bu çok zor sizi anlayabiliyorum. İnstagramda dr. Rengin Börekçi diye bir doktor var.
İf yöntemini anlatıyor ve bu yöntemle kilo veren takipçilerini paylaşıyor.
Bir bakın derim belki faydası olur sizi de motive eder.
InşaAllah sizde kafada bitirirsiniz.
Başka yolu yok ne yazık ki o satılan ilaçlar, çaylar, psikolojik yöntemler vs. Hikaye.
Hepsini denemiş biri olarak söylüyorum.

Rabbim yolunuzu kolaylaştırsın.
Amin teşekkür ederim hemrn bakıcam söylediğiniz doktora

Back
X