• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yerken içimi huzursuzluk kaplıyor, bunalıp ağlıyorum yardım edin :( çok ciddi bir durumum var

konu sahibesi çok geçmiş olsun, keşke ben de yemeyi biraz olsun kesebilsem ama sizin işiniz de çok zor hiç yemek yiyememek insanı baya etkiler, Allah yardımcınız olsun

Kızlar iyi geceler hepinize benim şöyle bir problemin var. Şimdi mesela aciktim diyelim, evet acikiyorum soframi hazırlıyorum tam yemek yiyecem böyle icimi huzursuzluk kaplıyor istahim kesiliyor aglayasim tutuyor, boğazım kilitleniyor ama zar zor yiyorum o yemeği, ama eziyet gibi oluyor bana. Derken bazen yemek yedikten sonra ya da yarıda kesiyorum dayanamadigim zamanlar gidiyorum hüngür hüngür ağlıyorum. Ama bana sorun niye agliyosun diye ama yemin ederim niye agladigimi bilmiyorum daraliyorum nefes alamayacak hale geliyorum. Ve bu sadece yemek yerken değil, çikolata ya da herhangi bir yiyecek yerken de oluyor. Kızlar gerçekten neden böyle oluyor anlamadım. Çok ama çok stresli ve bunalımlı bir insanım evet doğru ama mesela anlamadığım nokta şu, yani yemek yemeye başlamadan önce hiç bisey yok sakinim. Ama o sofraya oturuyorum tam yemeğimi yiyecem işte orada herşey oluyor boguluyorum resmen yiyemiyorum daraliyorum ve ağlıyorum boncuk boncuk. Kızlar benim durumda olan var mi bu neyin habercisi neden böyle oluyorum. Lütfen bisey söyleyin ne yapmam gerek ? :KK43: ha bu arada bazı kişiler şey düşünebilir haram lokma falan. Ama bu imkânsız yani annem ve babam evi geçindiriyor ve alinlarinin terleriyle evi gecindiriyorlar asla evimize haram lokma girmedi Allah a şükür. Birde bu sadece bizim evde değil, misafirlikte yemek yerken de oluyor. Yani ne zaman bisey yemeye kalkissam böyle oluyor. :KK43: ve bu arada hayatımda ne hırsızlık yaptim ne de haram lokma ya el uzattim. Asla, ben allahtan korkan bir insanim harama yan gözle bile bakmadim bu yaşıma kadar. Çok aşırı bunalimdayim doğru ama yemek yerken neden oluyor işte.
Cok ilginc:KK64:acaba kucukkende boylemiydiniz?yeme bozuklugu falan varmiydi cocukluktan kalan biseyde olabilir bi psikologa gitmeyi deneseniz?psikoljik oldugu kesin ama sebeplerini arastirmak gerek gercekten cok zor bi durum neden yemek yerken yani ?

Valla ben de normalde hic gecmisi dusunmeyen bi insanim ama benim de ders calismaya baslar baslamaz aklima kotu anilar gelir icim sıkılir, sizin ki de buna benziyormus :d belki siz de yemek yemeyi bir gorev ya da zorunluluk olarak gordgunuz icin boyle hissediyorsunuzdur. Yahu yemek yemek dunyanin en guzel zevkelerinden bi tanesi

Yemek yerken bilinçaltı açılırmış diye okumuştum. Benim de yaşadığım zor günlerden sonra böyle olmuştu. Çok garip ama özellikle dışarda yemek yerken böyle oluyordu. Sanki o yemek bana zarar verecek gibi bir hisse kapılıyordum. Psikolojik destek alabilirsin.

canım ben 8 9 yaşımda böyle bir problemim vardı yemek yerken içimi çok büyük huzursuzluk kaplıyordu. hele bizde turuncu bir bardak vardı onu sofrada görünce daha kötü oluyordum. hep tutardım kendimi ağlamamak için. bir gün kalktım sofradan gittim gizliden ağlıyordum annem geldi neden ağladığımı sordu ben de bilmiyorum dedim annem aldı kucağına bi güzel hıçkıra hıçkıra ağladım sonra bitti bu durum :KK51:

Haram yemekten böyle şeyler oluyor olsa dünyanın yarıdan fazlası açlıktan ölürdü herhalde.baştada reza zarrap:) siz bir psikiyatrisle görüşün önce sonrasında duruma göre psikoloğa yönlendirecektir.yakın zamanda acı bir olay veya kayıp yaşadıysanız bunların olması normal ki dayak yedim diyorsunuz bu zaten başlı başına bir etken.

fiziksel olarak boğazınız düğümleniyor bir nevi ve bu da ağlama refleksine sebep oluyor diye düşündüm ben... bence boğazınıza baktırın... benim de bir keresinde boğazımdan bir yiyecek çok zor geçmişti ve ağlamaya başlamıştım oradan aklıma geldi...

ilk defa duyuyorum çok geçmiş olsun hemen doktora görünün hangi bölüm derseniz bence ilk önce psikolog zaten onlar gerekli yerlere yönlendiriyorlar.

Kızlar iyi geceler hepinize benim şöyle bir problemin var. Şimdi mesela aciktim diyelim, evet acikiyorum soframi hazırlıyorum tam yemek yiyecem böyle icimi huzursuzluk kaplıyor istahim kesiliyor aglayasim tutuyor, boğazım kilitleniyor ama zar zor yiyorum o yemeği, ama eziyet gibi oluyor bana. Derken bazen yemek yedikten sonra ya da yarıda kesiyorum dayanamadigim zamanlar gidiyorum hüngür hüngür ağlıyorum. Ama bana sorun niye agliyosun diye ama yemin ederim niye agladigimi bilmiyorum daraliyorum nefes alamayacak hale geliyorum. Ve bu sadece yemek yerken değil, çikolata ya da herhangi bir yiyecek yerken de oluyor. Kızlar gerçekten neden böyle oluyor anlamadım. Çok ama çok stresli ve bunalımlı bir insanım evet doğru ama mesela anlamadığım nokta şu, yani yemek yemeye başlamadan önce hiç bisey yok sakinim. Ama o sofraya oturuyorum tam yemeğimi yiyecem işte orada herşey oluyor boguluyorum resmen yiyemiyorum daraliyorum ve ağlıyorum boncuk boncuk. Kızlar benim durumda olan var mi bu neyin habercisi neden böyle oluyorum. Lütfen bisey söyleyin ne yapmam gerek ? :KK43: ha bu arada bazı kişiler şey düşünebilir haram lokma falan. Ama bu imkânsız yani annem ve babam evi geçindiriyor ve alinlarinin terleriyle evi gecindiriyorlar asla evimize haram lokma girmedi Allah a şükür. Birde bu sadece bizim evde değil, misafirlikte yemek yerken de oluyor. Yani ne zaman bisey yemeye kalkissam böyle oluyor. :KK43: ve bu arada hayatımda ne hırsızlık yaptim ne de haram lokma ya el uzattim. Asla, ben allahtan korkan bir insanim harama yan gözle bile bakmadim bu yaşıma kadar. Çok aşırı bunalimdayim doğru ama yemek yerken neden oluyor işte.

Tek başınıza yemek yemeyin. Zaten çok strestli, herşeyi kafaya takan biriymişsiniz. Tek başınıza yiyince bu yaşadıklarınız aklınıza geliyor ve sonuç kötü oluyor. Bende çok mutsuz olduğum zamanlar yemek yediğimde daha çok hatırlıyorum beni mutsuz eden kişi ya da olayları ve bende de oluyor bu ağlama krizleri. Siz sadece stres için bir psikiyatriste gitmelisiniz. Allah şifa versin...

Sürekli olmasındaki sorunun bilinç altı oldugunu düşündüm ben, şimdi ağlarım gene ben diye düşünürek yemege oturuyosanızda sürekli hale gelmistir bu durum ama kesinlikle doktor'a gitmelisiniz.

Back
X