Yemeklerde silikon kokusu

Zaten bunlar ilk ciktigi zamandan beri diyorum, istedigi kadar kaliteli vs olsun plastik yani. Tahta ve celik varken ne geregi var ki. Sahsen silikon kalip bile kullanmam, mis gibi eski usul kek kaliplari varken.

Bende almayı düşünüyordum konunuzu görünce vazgeçtim artık en iyisi tahta sanırım

Ben evlenmeden önce çok az yemek yaptım ama hep beğenilirdi. Evlendim, makarnanın bile tadı bir başka oluyor. Salçaya buldum önce suçu, annemden salça getirdim. Yine değişik bir tat vardı. Sonunda silikon olduğunu anladım. Hiç almayın, çelik kullanıcam ben.

Zaten bunlar ilk ciktigi zamandan beri diyorum, istedigi kadar kaliteli vs olsun plastik yani. Tahta ve celik varken ne geregi var ki. Sahsen silikon kalip bile kullanmam, mis gibi eski usul kek kaliplari varken.

Doğru söylüyorsunuz, neyse ki çoluk çocuk olmadan anladım zararını. Daha da kullanmam.

Silikonlari ben sadece soguk seyleri karistirirken kullanırım. Diğer türlüsü sağlıksız

bir kere silikon kek kalıbı kullandım, bi de şu meşhur markadan almıştım, psikolojik mi bilmiyorum ama kek plastik koktu bana, attım caaanım keki de kalıbı da.
en iyisi çelik ve nene usulu tahta kaşık.

patates kızartırken silikon kaşık kullandığımızdan dolayı kızartma yağının köpürdüğünü fark ettik.onu fark edene kadar iki tenceremizden olduk.o kadar köpürüyor ki patatesleri görmek mümkün değil.iyi marka seçmek gerek galiba

Silikon olarak sadece spatulam var o da bir sey cevirecek olursam rahat olsun diye. Kepceymis, kek kalibiymis vs vs hic almadim guvenemedigim icin. Verdigi tek sey koku degildir diye dusunuyorum. :/ bence kullanmayin

En sagliklisi tahtadir. Tahta bir set alın. Bulaşık makinasında değil elde yikayacaksiniz.

Malesef en sağlıklı denen mutfak malzemeleri bile az ya da çok zarar veriyor insana.. çelik, gümüş, tahta, plastik,.. kaplama olan kaşıklar, çatallar, bıçaklar,.. hepsi az ya da çok zararlı.. Tabi diğerlerine göre en sağlıklıları çelik kaplama olanlar bence.. Isıya dayanıklılıkları çok fazla nitekim..

Masum görünen tahta kaşıklar bile düzgün kullanılmadıklarında bi müddet sonra ne kadar yıkarsan yıka sünger gibi deterjanı emiyor, o geç kuruyan nemli tahtalar bir müddet sonra mikropların vazgeçilmez yuvası haline geliyor .. Şişiyor, şekli bozuluyor..

Silikondan yapılan malzemeleri kullanacaksanız bile sıcak olmayan yemeklerde kullanmaya çalışın..

Tahta kaşıkda da şimşir olanlarını tercih edin.mikrop,bakteri barındırmaz en sağlıklısı

Silikonun sağlıklı olduğu kanısına nasıl vardınız anlayamadım. Hele ki ısıyla temas etmiş haline. Uzmanlar basbas bağırıyor bu tip ürünleri sıcakla temas ettirerek kullanmayın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…