yemekleri toptan yapmak

KARARSIZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
358
16
118
46
Ankara
selam kızlar bazı arkadaşlar yemekleri hafta sonundan yapıyorum ve bütün hafta rahat ediyorum diyor siz denedinizmi?Neler yapabiliriz?önerilerinize ihtiyacım var

selam kızlar bazı arkadaşlar yemekleri hafta sonundan yapıyorum ve bütün hafta rahat ediyorum diyor siz denedinizmi?Neler yapabiliriz?önerilerinize ihtiyacım var

Evet ben de genelde 3-4 günlük yemek yaparım. Evde 2 kişiyiz. Haftasonu pazardan sebze alırım 1 kilo,mevsime göre fasülye, karnabahar vs... Sebze yemeği yaparım. Çorba yaparım mutlaka. Yanına da 2 günde bir et yaparım. Çalıştığım için böyle yapmak zorundayım üstelik bebeğim var. İşime geliyor. Eşim de böyle olmasını istiyor. Hergün mutfakta 2-3 saat geçirmeye vaktim yok.

toptan yemek yapmak bence hiç sağlıklı değil yahu
bilmiyorum ama benim içim almaz aynı yemeği 2. gün ısıtıp yemeği
hijyenik gelmiyor her şeyden önce
bazen çok nadir istisnalar olur anlarımda 3-4 günlük çok abartı
üstelik bayatlar, tazeliğini kaybeder
her gün az az ama taze taze yemek yemek gibisi yok
yemek benim için bir zevktir çok dikkat eder özenirim belki de ondan bu düşüncem
ben olsam üşenmem az ama öz yerim doğru düzgün yerim.
tercihim bu yönde.

bende aynı kafadayım çalışırkende günlük yapıyordum evdeykende günlük yapıyorum beklemiş yemek sevmem sağlıklı bulmuyorum

Kesinlikle beklemiş yemeğin görüntüsü bile bozulmuş şekil değiştirmiş oluyor içindekiler çorba bile öyle kıvamını kaybediyor tadı değişiyor. Beklemiş yemeği ısıtırken bile insanın iştahi kaçıyor birde haybeye yemek yemek oluyor nerde bunun vitamini oluyor. Ben okuyorum ve bütün gün akşama kadar okuldayım eve gelmem çok geç oluyor yorgun oluyorum ama tek başıma bile beklemiş yemek işkencesi yapmıyorum :) Taze taze mis gibi olsun :)

merhaba bu aralar bu konuyu çok düşünüyorum başlık hemen dikkatimi çektim ve nick olarak da bu kadar benzeyince aa ben ne zaman açtım bu konuyu dedim :) evlilik hazırlığı için bu foruma gelmiştim, iki kararsızız, dolayısıyla zaten iş güç derken yemek yapmaya zaman olmayacak bir de ne yesek ne yapsak ile uğraşarak işkence çekmek istemiyorum ben de.

ben de böyle yapmayı düşünüyorum ama hangi yemekler daha dayanıklı olur onu bilemiyorum. mesela taze pişirip soğuyunca borcamlara bölerek kaldırma bir yemeği 2 gün yiyebilecek şekilde pişirmeyi düşünüyorum. ama mesela baklagil, sebze, makarna, pilav vb hangi yemekler 3-4 gün dayanır, çok sordum galiba ama paylaşırsanız çok sevinirim.

Kuru fasülye,nohut,mercimek dayanıyor. Bir tek kırmızı mercimek çorbası hemen mayhoşlaşıyor. Fırında karnıbahar yapıyorum beşamel soslu ve kaşarlı.Şimdi bir de pazardan alışveriş yapıp doğruyorum cumartesi günleri sebzeleri. Hafta içi çıkarıp salataya koyuyorum. Pratik oluyor. Patlıcan,kabak dayanır.

Buzdolabım 4 dereceye ayarlı. Yemekleri soğuk havanın geldiği yere doğru koyuyorum. Makarna pilav zaten durur dolapta. Tarhana çorbası baya gidiyor.Eti bekletmiyorum. Günlük yapıyorum. Patates yemeği 3-4 gün yenir. Aklıma gelenler bunlar. Zaten eşim yemek seçtiği için fazla seçeneğim yok. Patlıcan,kabak bile yemez.

o nasıl şey öyle yaaaa dolaba giren yemeğin ertesi gün bile tadı değişiyo 1 hafta boyunca dolaptaki yemek yenir mi :S

Kizlar bence de yemek buyun yenilip en fazla aertesi gun isitilip yenilmeli
Onun yerine nohut fasulye et tarzi uzun sureli pisen besinler fazla haslanarak dolaba atilabilir ben genelde nohutu falab haslarkenfazla haslar dolaba koyarim
Kk da soganlarinu dogramip bir kavanozda muhafaza eden arkadaslar vardi mantikli gelmisti bana
Ayni sekilde buzluga atanlarda var

Bizde 2 kişi olduğumuz için yaptığım yemekleri 2 gün yiyoruz. Dolaba giren yemeği zaten 3.gün yiyemiyorsun :S

canım ben çalısan bı kısı oldugum ıcın ve esımde bı yemegı ıkıncı gun yemedıgı ıcın soyle bı yontem gelıstırdım...cokda kolaylık oluyor bana..sımdı bebeısmden dolayı evdeyımm.ama zaman zman yıne yapıyorumm..yarım kılodan da yaposam bı yemegı ertesı gune kalıyor mecburen..ee ıkıncı gun yemeıyor..dokememde yemeyı yaızk gunahh...pazaradakı adamada 250 gr versem adam kufreder herhalde.. :)) neyse cok uzattım..anlatayım..yemeyı en az ıkı ogun yenecek kadar yapıyprumm..yemek tamammen pısıp tuzu atıldıktan sonra kavanozlara koyup kapagını kapatıyorumm..kapagın sıkı sıkı kapanmasına dıkkat edın..ters cevırın sonra.ç..soguduktan sonra dolaba ..ıstedıgınız kadar durur bu sekılde..mısafır geldımı ac kavonozu yedır, :)
ben bu selılde her yemeyı yaptım..hatta evde cok yogurt oldugu zmanlarda da yogurtlu corba yaypıp kavonazlara koydugum bıle olmustur...

Bir yemeği ortalama iki gün yiyoruz bitiyor zaten
Ama çorbayı 3-4 gün içtiğimiz oluyor veya pilavı,makarnayı
Taze pişmiş yemek daha güzel olabilir
Ama vakit yoksa,alternatifi dışardan yemekse bizim gibi ben sakınca görmüyorum
Her evde günlük yemek pişip,hemen o gün bittiğine ya da kalanın diğer gün yenmediğine de şahsen inanmıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…