YEMEKLERİM ÇOK LEZZETSİZ...napıcam ben ya

Aslında 1 yemek tarifi yazsanız ona göre yorum yapılırdı. Suyu fazla koyunca, soğanı iyi kavurmayınca, salçayı baharatı ölçüsünde koymayınca lezzetsiz olur. Acele pişiriyorsanız, yeterince demlenmiyorsa yine lezzetsiz olur. Babaannem yemek seninle pişer derdi:) Ben yemeği ocakta bırakmam mesela, başında dururum. Başında derken mutfakta oyalanırım.

Yemeklerim fena olmaz ama ne zaman bir misafire falan yapacaksam o gun beğenmem yaptığım seyi.
Ya da jilet gibi ütü yaparim mesela. Gecen esimin kardesinin bir gomlegi vardi, yenge bir utuler misin dedi anam sanki ilk kez utu yapiyormusum gibi bir gomlegi 20 dakikada zor utuledim o da ne bicim oldu.
Aksilikler olabiliyor bazen.
Bence sizin de o kadar kötü degildir yemekleriniz size oyle geliyordur.
Yemegi acele yapiyorsaniz mesela sebzenin kendi suyunu salmasini beklemeden su eklerseniz sasi sasi olur tadi.
Birkac ufak ayrıntıya dikkat etmeniz yeterli bence.

Canim yemegi yapmak icin yaparsan olmaz gercekten zevk alarak yapmalisin ve yemegi kisik ateste yap holdur holdur altini acarsan olmaz :KK48:bak bunu dene kisik ateste pisen yemek guzel olur misal taze fasulye yag yemeklik sogan kisik ateste kavur rengi donunce kiyma ekle biraz fasulyeyi koy kapat kapagini kendi dinlene dinlene pissin rengi donunce rendele domates birazda oyle ekle biber salcasi domates salcasi yavas yavas piser bak ayni dedigim gibi dene farki gor

Ve suyu sicak su ekle canim kavrulan yemege soguk su katarsan olmaz hatta pismis asa soguk su katilmaz der buyukler

Benim kardeşimde aynı sizin gibi yaptıgı yemek hiç lezzetli olmaz onun nedenide mesala onun önüne et yemegi dışında ne koyarsan yer hiç şikayet etmez . Kendisi vejeteryandır . Sadece karnı doysun yeter onun için o nedenle yaptıgı yenege hiç özenmez .
Ben damak tadına düşkünümdür .Etli yemek yapıcaksanız eti kısık eteşte suyunu çekene kadar pişirin , ben biber olarak kırmızı salçalık biber ve yeşil biber kullanırım , soğan , sarımsak , kekik , nane , hakiki zeytin yağı mutlaka kullanırım. salça olarak biber salçası tercih ederim. domates az koyarım çünkü yemegin tadınï ekşitiyor. yazdan yapılan dometes sosum varsa onu kullanırım genelde. özellikle çorbalarda domates sosu kullanmak iyi oluyor. pilavda ve makarnada tereyağı çok lezzetli oluyor.

Sızma zeytinyağı, soğan, sarımsak ve salcayla kavrulan bir yemegin lezzetsiz olma ihtimali yok bence. Hatta ben biber ve domates salçasini tat'in hazır karisiklarindam alıyorum kendi de lezzetli yemeklere de güzel tad veriyor bir deneyebilirsiniz.
Tat gerçekten çok güzel. Zaten sertifikası da var. Ve cidden tat olarak çok fark ediyor. Bir de çok doğal olduğu belli çünkü çabuk bozuluyor.

Ben sızma zeytinyağı, soğan, sarımsak kullanırım muhakkak. Bir de kısık ateşte yavaş yavaş pişirmek de farkediyor. Bir yerlerde bir şeyleri fazla ya da az kaciriyorsunuz belli ki.

Salça ve baharatı azcık bol tutun. Malzemeden çalmayın yani :KK48:
Çünkü yemeği yemek yapan salça ve baharat. Elimin lezzeti olduğu söylenir, yemeklerim hep beğenilir. Ama bir de şehriye çorbası yapmayı becerebilsem! Su, salça dengesini kuramıyorum. Ya cıngıl cıngıl oluyor safi su, ya salça fazla olmuş, ya da şehriye çok kaçmış, çorba olmuş sana pilav! Ama azmettim çok dikkatli yapacağım bundan sonra. Hadi bakalım :sopa:

Selam kızlar, benim yemeklerim çok lezzetsiz oluyor, naparsam yapıyım olmuyor, mesela çok lezzetli bir sebzeyi ben yemek yapınca bütün tadı yok oluyor :) trajikomik resmen. ellerim sihirli gibi ama tersine...
Al benden de o kadar ne yapsam ne etsem olmuyor. Çaresini bulursan bana söyle lütfen :işsiz:

Bir arkadaş söylemiş, tereyağ kullanın pilâvlara mesela. İster bulgur ister pirinç pilavı olsun pilav piştikten sonra tereyağ yakıp dökerim üstüne. Mercimek çorbasına da öyle, toz biberli tereyağ yakıp yüzüne dökerim mutlaka. Çok güzel, hakiki bir tereyağ var marketlerde, yasak mı burada marka vermek bilmiyorum. Her tereyağ da tereyağ değil malum.

Bir arkadaş söylemiş, tereyağ kullanın pilâvlara mesela. İster bulgur ister pirinç pilavı olsun pilav piştikten sonra tereyağ yakıp dökerim üstüne. Mercimek çorbasına da öyle, toz biberli tereyağ yakıp yüzüne dökerim mutlaka. Çok güzel, hakiki bir tereyağ var marketlerde, yasak mı burada marka vermek bilmiyorum. Her tereyağ da tereyağ değil malum.
bence yasak değildir ya, sonuçta öneriyoruz birbirimize, isim rica etsem?

bence yasak değildir ya, sonuçta öneriyoruz birbirimize, isim rica etsem?

Karlıdağ. A101de var. Plastik kabın içinde satılıyor. 1kg, 25 lira. Biraz pahalı ama hakiki tereyağ. Annem, teyzelerim kullanıyorlar. Tereyağ ile büyümüş eskiler, onların onayı ile alıyorum. Yoksa ben anlamam :KK66:

Karlıdağ. A101de var. Plastik kabın içinde satılıyor. 1kg, 25 lira. Biraz pahalı ama hakiki tereyağ. Annem, teyzelerim kullanıyorlar. Tereyağ ile büyümüş eskiler, onların onayı ile alıyorum. Yoksa ben anlamam :KK66:
teşekkür ederim öneriniz için :KK24:

Yemek kurallarını uygularsanız heryemeğiniz lezzetli olur.

Önce soğan mesela pembeleşinceue kadar kavrulmalı yani yanmaya ramak kalana kadar.

Salçada iyice kacrulmalı yemeğin tadını çok değiştiriyo az kavrulan yada suda eritilip tencereye atılan yemek bişeye benzemez mideyide rahatsız eder.

Kıymaya gelince önce kıymayı kavurup sonra soğanı ekleme asla önce soğan sonra kıyma. Bazıları önce kıymayı kavurur kendi suyunu salar o koymadan lezzette bekleme görüntüde .

Yemeğin suyuna gelince mutlaka kaynamış su olmalı ve azar azar vermelisin .

aynı sıkıntı bende de vardı meğer bazı şeyleri eksik yapıyomuşum.

her yemekte aynı şeyi yapıyorum şimdi. tereyağında soğanı eti iyice kavurduktan sonra pul biber kara biber az bir şey de biberiye koyuyorum. baharatla biraz daha kavurup kaşığın ucuyla salça atıyorum. içine patates tarzı sert sebze atıyosam onları da rengi dönene kadar kavurup sıcak su ekleyip tuzunu atıyorum. tuzunu ayarlayamıyosanız muhakkak tadına baka baka ekleyin. bu şekilde yemek yaptığımdan beri yemeklerim beğenilmeye başlandı.

ki yıllarca yaptığım çoğu yemek çöpe giderdi. yenirse de ölmemek için yiyoruz denirdi :KK70:

meğer usül bilmiyomuşum :KK70:

ha bir de bütün bunların haricinde el lezzeti de var. bazı insanların yemekleri muhteşem oluyor. çünkü eldivensiz direk çıplak elle yemek yapıldığında elin probiyotiği yemeğe geçermiş herkesin elininki de farklı. o yüzden naparsak yapalım bazı insanlarn eli gibi olmuyor. ama en azndan güzel yemek olmuş oluyor usülle yapıldımı

Selam kızlar, benim yemeklerim çok lezzetsiz oluyor, naparsam yapıyım olmuyor, mesela çok lezzetli bir sebzeyi ben yemek yapınca bütün tadı yok oluyor :) trajikomik resmen. ellerim sihirli gibi ama tersine...
Nete baksana cnm birebir uygula

canım bence yağını ve tuzunu az koyuyorsun. maalesef benimkilerde çok güzel olmuyor ama ben daha yeni başladım yemek yapmaya. mesela karnıyarık yapmıştım, görünüş her şey yerinde ama yemekte tat yok saman yiyor gibiydik, annem yanımda karnıyarık yaparken fark ettim ben içini kavururken anneminkinin 4 te 1 i kadar yağ koymuştum meğersem ondanmış :işsiz: mesela patates yemeği yaptım soğanı unutmuşum, etlerin üstüne ekledim ve pekte kavurmadım aman ne olacak pişer dedim, ama yemeği yiyince ağzıma çiğ soğan tadı geldi anladım hemen sebebini, yani yaptığın minicik hatalar yemeğin tadını inanılmaz etkiliyor, deliriyorum bende :silah: bence olmuyor olmuyor diye düşünme benim gibi hatalara yönel, kesin bir yerlerde bir şeyleri yanlış yapıyorsun :KK51: hee bide yağ çok önemli dandik marka alma sakın, benim teyzem cimridir biraz Allah ım yemekleri yenmiyor, halbuki annemle aynı yapıyor, baktım yağ ve salçayı çok dandik kullanıyor ondan bir şeye benzemiyor:işsiz:

Muhtemelen yaparim yine olmaz diye stresle yapıyorsaniz hissi yemeğe geçiyordur.
Ben ruh halimizin yemeklere geçtiğine inanıyorum.
Ayrica yemeğe lezzeti salcası baharati ve eti veriyor.
Mesela pilavı tavuk suyu ekleyin.
Kuru fasulye nohut gibi ymeklere et sucuk ekleyin.
Sebzelerde sogan bol olsun.
Önce kolay yemekleri tuturmaya calişin.
Meselâ mercimek çorbası köfte patatesli yemekler ıspanak gibi basit yemekleri yaparak başlayın.
Yapa yapa el alışkanlığı ve lezzeti gelir

İnstagram hesabi onermek yasak mi? Bir kadin var, ondan ogrendim diyebilirim yemekleri, izleyince tika basa tok olsam bile acikiyorum, o derece. Mesajla yasak degilse mesajla da gonderebilirim.

Not: kadinla uzaktan yakindan ilgim yok :)

Back
X