yemin ediyorum öldürücem kendimi artik

Bu hastalık böyle maalesef. Önce boğazlarınız doluyor grip oluyorsunuz sonra bir öksürük başlıyor ki oy çok fena. Eşimin 10 gündür var ciğerleri ağzına gelecek gibi ama herkesin öyle, salgın bu. Geçmiş olsun. Bol su içsin dinlensin geçer. Ama boğazında bir şey kalması durumunda sırttan sarılıp iki elinizi yumruk yapıp diyaframının olduğu kısma hızlıca vurun. Yani midenin biraz üstüne.

Dedim gidelim diye, anne nolur hadi acile gidelim dedim. Sizce sabah arabayı ayağının altına getirdiğim zaman gitmeyen kadın simdi gider mi? Bir de şu an şikayet ediyor komşuya "vallahi ölüyorum bitiyorum " diye. Sen doktora gitmeyip cahil cahil hareket edersen hem kendini hem beni diri diri mezara koyarsjn. Yemin ediyorum sinir küpüyüm şu an.

Azcık şüpheye düştüm siz mi evhamlısınız da kadın sizi geçiştiriyor yoksa cidden hastane fobisi mi var diye? Haftaiçi mesai saati bir haftadır geçmeyen öksürük ve yutkunma zorluğu için acile gidilmez ki? Normal dahiliyeye gitseniz ya da sağlık ocağına uğrasanız boğazını rahatlatacak birşeyler verirler. Daha ciddi bir hastalığı mı var annenizin o yüzden mi bu kadar endişelisiniz?

annen sürekli hastayım diyorsa beslenmesinde sorun vardır, o yaşlar yaşlı sayılmaz bence, yalnız senin gibi kızım olmasını isterdim ha ne yalan söyliyim :) osman müftüoğlu bile diyorki kızı olan uzun yaşar :)
uzun mutlu ömürler analı kızlı
Ya beslenme değil, sadece ablamlara gitmişti bir kere otobüste klima bozulmuş orda usuttu herhalde. Kız çocukları kıymet bilir, ama kız çocuklarının kıymeti bilinmez bir de o var :)

Bu hastalık böyle maalesef. Önce boğazlarınız doluyor grip oluyorsunuz sonra bir öksürük başlıyor ki oy çok fena. Eşimin 10 gündür var ciğerleri ağzına gelecek gibi ama herkesin öyle, salgın bu. Geçmiş olsun. Bol su içsin dinlensin geçer. Ama boğazında bir şey kalması durumunda sırttan sarılıp iki elinizi yumruk yapıp diyaframının olduğu kısma hızlıca vurun. Yani midenin biraz üstüne.
Tamam öyle yaparım, tükürük kaçıyor bence ya boğazına. Ya da sabah içtiği o limon bal karışımı yüzünden oldu bilemiyorum. Tesekkur ederim.

Valla sanırım genetik.Benim babam ve büyükbabam öyle idi.Büyükbabamın nefes darlığı vardı ve azar işite işite hastaneye götürdük. Babam da kısa süreli felç geçirmişti ve o haliyle bile gitmem demişti de yine onu sürükleye sürükleye götürmüştük. Siz de mecbur değilsiniz ama anlattığınız duruma göre durum vahim ve siz de sürükleyin derim ben.

Azcık şüpheye düştüm siz mi evhamlısınız da kadın sizi geçiştiriyor yoksa cidden hastane fobisi mi var diye? Haftaiçi mesai saati bir haftadır geçmeyen öksürük ve yutkunma zorluğu için acile gidilmez ki? Normal dahiliyeye gitseniz ya da sağlık ocağına uğrasanız boğazını rahatlatacak birşeyler verirler. Daha ciddi bir hastalığı mı var annenizin o yüzden mi bu kadar endişelisiniz?
Yok annem boğulunca hem de 2 kere bu durum yasaninca panikle dedim acile gidelim diye. Çünkü çok Korktum, bilmiyorum yasadiniz mi ama insan inanılmaz paniğe kapiliyor ne yapacağını bilemiyor. Acili onun için dedim zaten. Bu arada annemin önemli bi hastalığı yok, fakat iki dayimi kanserden kaybettik, gerçi onlar çok sigara içerdi ama insan korkuyorum yine. Hem olmasa bile kimse annesi hastalansin istemez.

Ya beslenme değil, sadece ablamlara gitmişti bir kere otobüste klima bozulmuş orda usuttu herhalde. Kız çocukları kıymet bilir, ama kız çocuklarının kıymeti bilinmez bir de o var :)

işte bağışıklık sistemi düşmüş bence, yoksa klimadan hasta olmaması lazım, kan tahlilinde vitamin minerallerine de baktır, kilosu varsa vermeli, ekmeği tamamen kesmeli bence, benim annem ekmeği kestikten sonra bayağı dinçleşti, sonuçta bulgur pilavıydı kısırdı falan filan yeniyor, ekmek o yaştan sonra gereksiz hiç bir vitamin mineral içermiyor, glisemik indeksi çok yüksek, tam tahıllı olması bişeyi değiştirmiyor, şeker hastalığına davetiye çıkarmaktan başka bişey değil

Valla sanırım genetik.Benim babam ve büyükbabam öyle idi.Büyükbabamın nefes darlığı vardı ve azar işite işite hastaneye götürdük. Babam da kısa süreli felç geçirmişti ve o haliyle bile gitmem demişti de yine onu sürükleye sürükleye götürmüştük. Siz de mecbur değilsiniz ama anlattığınız duruma göre durum vahim ve siz de sürükleyin derim ben.
Geçmiş olsun, hem onlara hem bize zor ya.

annenizin baska bir rahatsizligi mi var?
yani sadece grip oldu diye mi bu tantana?

kusura bakmayin da bana abartmissiniz gibi geldi , bende anneyim , ileride cocuklarim buyudugunde sirf grip oldum diye bana bunu yapsa hadi len ordan deyip kovalarim evden
baska bir sorun varsa birsey diyemem ama sadece grip icin ise bu yasadiklariniz sizin ciddi sorununuz oldugunu dusunuyorum

işte bağışıklık sistemi düşmüş bence, yoksa klimadan hasta olmaması lazım, kan tahlilinde vitamin minerallerine de baktır, kilosu varsa vermeli, ekmeği tamamen kesmeli bence, benim annem ekmeği kestikten sonra bayağı dinçleşti, sonuçta bulgur pilavıydı kısırdı falan filan yeniyor, ekmek o yaştan sonra gereksiz hiç bir vitamin mineral içermiyor, glisemik indeksi çok yüksek, tam tahıllı olması bişeyi değiştirmiyor, şeker hastalığına davetiye çıkarmaktan başka bişey değil
Valla az buçuk anlarim kan tahlili yorumlamaktan, hem doktor arkadaşım var ona sorarak hem de kendim kan tahlili yaptirdigim zaman doktordan bilgi alarak. Annem benden sağlıklı. Kan değerleri çok normal. Zaten sürekli diyette ben ekmekleri kizartnalari götürürken o iki dilim kepek ekmeğiyle idare eder. Öyle söyleyeyim. Çok dikkatli ama iste üşütmüş ya da bir şekilde hasta oldu önemi yok. Çok öksürüyor ve halsiz görünüyor. Ben de biliyorum önemli bir şey olmadığını aslında ama hemen iyileşmek varken insan neden inat eder, kendini de beni de zora sokar. Mesela gece kulağım içeride olacak yine boğuluyor mu o ses neydi vs diyerek.

annenizin baska bir rahatsizligi mi var?
yani sadece grip oldu diye mi bu tantana?

kusura bakmayin da bana abartmissiniz gibi geldi , bende anneyim , ileride cocuklarim buyudugunde sirf grip oldum diye bana bunu yapsa hadi len ordan deyip kovalarim evden
baska bir sorun varsa birsey diyemem ama sadece grip icin ise bu yasadiklariniz sizin ciddi sorununuz oldugunu dusunuyorum
Keşke öyle olsaydı. Ben sorumluluğu alirdim ama değil. Hayır gitmiyorsun doktora ama sürekli şikayet ediyorsun. Gece öksürmekten uyuyamiyorsun, boğuluyorsun ama hastaneye asla gitmiyorsun.

Yerinizde olsam ne yapar eder onu acile gotururdum.Yutkunma zorlugu varsa tehlikeli olabilir.Bazi durumlarda bademcikler o kadar sisiyor ki nefes almaya bile engel olabiliyor yada yedigi birşey sislik oldugu icin nefes borusuna kacabiliyor.Enfeksiyon da riskli zaten biliyorsunuz.Cok sicak icecekler de tehlikeli.
Abartan siz değilsiniz anneniz cok inatci.
Onu korkutun gece nefes alamaz ölürsün deyin belki gelir.

Keşke öyle olsaydı. Ben sorumluluğu alirdim ama değil. Hayır gitmiyorsun doktora ama sürekli şikayet ediyorsun. Gece öksürmekten uyuyamiyorsun, boğuluyorsun ama hastaneye asla gitmiyorsun.
gitse de birsey degismeyecek , annenizinki hayat tecrubesi muhtemelen , grip icin meshur bir soz vardir " ilacla 7 gunde , dinlenerek 1 haftada gecer " diye
ciddi bir rahatsizlikta haklisiniz tabi ki gitmeli ancak boyle bir konuda bir cocuk olarak soz hakkiniz oldugunu dusunmuyorum ( tekrar yineliyorum annenizin mental fiziksel vs baska rahatsizligi yok ise )

Yerinizde olsam ne yapar eder onu acile gotururdum.Yutkunma zorlugu varsa tehlikeli olabilir.Bazi durumlarda bademcikler o kadar sisiyor ki nefes almaya bile engel olabiliyor yada yedigi birşey sislik oldugu icin nefes borusuna kacabiliyor.Enfeksiyon da riskli zaten biliyorsunuz.Cok sicak icecekler de tehlikeli.
Abartan siz değilsiniz anneniz cok inatci.
Onu korkutun gece nefes alamaz ölürsün deyin belki gelir.
Abarttigimi düşünmüyorum zaten, çünkü iki kere can çekişti gözümün önünde, nasıl paniklemeyeyim? Acile de zaten yutkunma zorluğu için götürmeyi düşünüyorum ama nasıl iste. Şimdi arabayı alsam kesinlikle kendi rızasıyla gitmez. Düşündüm bir daha ayni durum olursa ambulans cagirayim. Çünkü korkuyorum araştırdığım kadarıyla bu şekilde ölenler varmiş. Boğazları dediginiz gibi çok şiş. Ondan da oluyor olabilir.

64 yaş yaşlı mı ya? kronik bir rahatsızlık yoksa grip bu kadar abartılmaz ki.

ben de 1 haftadır deli gibi hastayım ama doktora gitmedim gereksiz ilaç almıyorum. saçma sapan karışımlar içmesin tabi ama çorba,elma çayı vs bunlar boğazı yumuşatır içsin ne olacak? anneniz grip olan ilk insan değil salın biraz. kendini biliyordur bence o.

gitse de birsey degismeyecek , annenizinki hayat tecrubesi muhtemelen , grip icin meshur bir soz vardir " ilacla 7 gunde , dinlenerek 1 haftada gecer " diye
ciddi bir rahatsizlikta haklisiniz tabi ki gitmeli ancak boyle bir konuda bir cocuk olarak soz hakkiniz oldugunu dusunmuyorum ( tekrar yineliyorum annenizin mental fiziksel vs baska rahatsizligi yok ise )
Hanımefendi ben size anlatamadim şu an hastaneye götürmek isteme sebebim az önce iki kere boğulması. Ya gece uyurken olursa ne yapacağım ? Belki daha öncekiler için abartiyorsun diyebilirsiniz ama annenizi iki kere o durumda bulsaniz koşar adim mutfağa gittiğinizde eliniz ayaginiz titreyerek su icirmeye calissaniz bana abartiyorsun demezdiniz.

Belli ki çok hasta , ben olsam eve ambulans çağırır karga tulumba zorla götürtürüm isterse evlatlıktan reddetsin.Çok geçmiş olsun..

Belli ki çok hasta , ben olsam eve ambulans çağırır karga tulumba zorla götürtürüm isterse evlatlıktan reddetsin.Çok geçmiş olsun..
Bir daha nefessiz kalıp boğulursa ambulansı cagiricam zaten. Ne derse desin. Hayır o durumda uapabilecegim bir şey yok ki doktor değilim sonuçta. Nasıl yardim edeceğimi bilmiyorum, paniğe kapiliyorum.

Back
X