Yemin ediyorum şiştim

Şöyle bi durum da var.Diyelim ki ev arkadaşım evden ayrıldı, melis geldi çalıştı atandı gitti.Eee ben seneye napıcam tek başıma?Hiç beni düşünen yok.Kolay mı güvenilir anlaşılır ev arkadaşı bulmak

Son çare değilim ama, ona ve aileme göre en mantıklı çareyim

Sakın kabul etme. düzenli bir hayatın oturmuş bir düzenin iyi bir ev arkadaşlığın var anladığım kadarıyla. Evine gelip bir işin ucundan tutup sorumluluk altına girmeyeceğine göre kabul etme. Babana madem aparttaki masrafları karşılayabilecek maddi gücünüz var ben sorumluluk almak istemiyorum benim düzenim belli zaten melis ile çok anlaşamadığımızı sende biliyorsun diyebilirsin.
Dersaneye yazılıp sonunu getirememek nedir. Kızın atanmaya gönlü yok. Anlayamadığım ise Melis neden sizin yanınıza gelmek istiyor ?
Ayrıca ev arkadaşınla gayet iyi anlaştığını gidecek kişinin o olmadığını söyleyebilirsin.Ama kesin tavrını koymak zorundasın üzgünüm

İl çok uzak, evden git gel yapamazmış.ilçede dersane yok.Kasabada kalmak zaten istemiyo.İlde kalması pahalıya patlıyo.Ama benim yanıma gelirse hazır ev hazır düzen, her gün yemek yapılıyo bulaşık yıkanıyo evde.Babam da harçlık ve dersane parasını verecek.Bu yüzden benim yanıma gelmek istiyo.
Asıl korkum da şu, yanıma gelir çalışmaz/çalışır bilemem ama atanamazsa ben de kendimi suçlu gibi hissederim.O sorumluluğu almak istemiyorum, her gün her gün çalıştı mı soru çözdü mü diye takibini yapacak da değilim

Zaten 40 km yol gidecek sizin yanınızda olsada. Sizinle anlaşamıyorken ev arkadaşınızla anlaşamaması ihtimali yine mevcut. Bence geldiğinde dersaneye bile gitmeyip evde yayacak kendisini. Açıkçası Melis in sorumluluğunu almak istemiyorum kazanamazsa kendimi suçlu hissederim sürekli onu kontrol edemem diyerek ailenize konuyu açabilirsiniz.
Başka bir yöntem düşünülsün yada anlaşma yapın kardeşinizle. Benim kurallarıma uyacaksan gel yoksa gelmeni istemiyorum diyebilirsiniz sonuçta orası sizin eviniz.
Ailenize de açıkçası kızdım kendileri kıyamayıp laf geçiremedikleri için sorumluluğu size atıyorlar gibi geldi .

Kardeşinizin,sınava çalışma isteği de yok bence.Zor geldiği için dersaneyi bırakmış çünkü.
Ben olsam kardeşim bile olsa bu sorumluluğu almazdım.
Çünkü hem sizi dinlemeyecek,her fırsatta tartışacak sizinle,kendi sorumluluğunuz yetmezmiş gibi kendi sorumluluklarını da size yıkacak,çalışmayacak vs...
Ve aileniz sizi suçlayacak,niye kardeşine göz kulak olmadın?Niye ilgilenmedin? olacak sonra.
Tercih sizin.

Ev arkadasinizla da anlasamaz yok yere duzeniniz bozulacak gerekirse apart ucretine yardim edin ama tavrinizi koyun

Birak gelsin yanina senin icin nasil rahat edicek kardesin baska yerde yanlizkn aklin hicmi kalmaz onda

ve hayır deme hakkınızı kullanin

Ben olsam fedakarlik yapardim anlasip anlasmamak degil gerekirse sac bas dalasir ama sahip cikardim.yani ben boyle yetistim.sizin fikrinize de saygi duyuyorum ama kardes cok baska bir sey keske sahip olsaydim.ama kaybettim.degerini bilin.herkes kavga ediyor ama degerini kaybedince anliyorsunuz

Ben olsam istemezdim. Hayir derdim net olarak. Kardes demek ne derse he demek degil elbet. Ki siz kardesinizi taniyorsunuz gelse bu sefer ikinizde de huzur kalmayacak kuslukler artacak. Boyle kussun kusecekse daha iyi. Babanda anlar elbet bu kadar dert etme icine. Net ol huzurlu olmak istiyorsan

Kardeş bile olsa aynı evde çok zor ben aynı şeyi yaşadım evden atasım geliyordu sürekli stresli ve mutsuzduk sonunda o yurda çıktı ikimiz de mutlu olduk

Kesınlıkle alma yanına ben yalnız yaşamıyorum o kızın duzenını bozmaya hakkım yok de o kardesını istese ben de rahatsız olurum de kardesını soyle ıstemedıgını anlaşamıyoruz ben çalışan biriyim işim yeterınce zor de yüzsüzlük yapmaz herhalde kardesınıze nasıl gıcık oldum anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…