• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yenge sorunu??

az önce abimi aradım ve seninle konuşmam gereken bir konu var dedim . telefonda anlat dedi bu şekilde olmaz rahat bir şekilde bir yerde oturup konuşalım dedim ve kabul etti. benden pek böyle birşey beklemez sanırım. şimdi konuya nasıl girsem iyice ortamı germeden nasıl anlatsam onun telaşesindeyim.

bak işte aile de çok hata ediyor kardeşinin ilerde nasıl olacağı şimdiden belli gibi sanki canım tabii inşallah yanıltır sizi de geçer bu halleri çünkü yaşı daha çok genç.

Bence ilk basta havadan sudan konus, espireler felan sonradan konuya gir. Hani amacin hiç kimseyi kirmak olmadigini, problem ne oldugunu? felan yani çözüm aradigini ve mutlu bir aile olmak istedigini dile getir. Yeri gelince abini itiraz etmeden dinle, yeri gelince sen suçlamadan, kirmadan içini dök.

Bence ilk basta havadan sudan konus, espireler felan sonradan konuya gir. Hani amacin hiç kimseyi kirmak olmadigini, problem ne oldugunu? felan yani çözüm aradigini ve mutlu bir aile olmak istedigini dile getir. Yeri gelince abini itiraz etmeden dinle, yeri gelince sen suçlamadan, kirmadan içini dök.

umarım altından kalkarım bu işin de bu tatsız ortam düzelir. abimle konuşmam çok daha iyi olacak çünkü yengemin düşüncelerini de öğrenmiş olurum böylelikle. şans dileyin bana kızlar inşallah daha da baırmam bu işi

umarım altından kalkarım bu işin de bu tatsız ortam düzelir. abimle konuşmam çok daha iyi olacak çünkü yengemin düşüncelerini de öğrenmiş olurum böylelikle. şans dileyin bana kızlar inşallah daha da baırmam bu işi

Insallah durum düzelir. Anladigim kadariyla son derece iyi niyetli birisiniz ve siz bol sans dilerim. Basaracagindan çok eminim canim :)

Evliliklerde erkek tarafı gelini, kız tarafı damadı koruduğu zaman her şey çok güzel gidiyor.
Belli ki yengenizin annesi kızını dolduruyor,kafasını karıştırıyor.
Tabii ki bir de yengeden dinlemek lazım ama bilmiyorum ki...Anneniz babanız çok iyi niyetli insanlar belli...
Siz de öyle... üzüldüm gerçekten.
Abinizin böyle pasif kalmasına da anlam veremedim.

Ben de altlı üstlü oturan gelin-kaynana konularını karşı taraftan dinler gibi hissettim.

O konularda hep tavrını koy,mesafeli davran diye yorum yazılıyor.
Gelininiz de aynen yazıldığı gibi mesafe koymuş anlaşılan.
Belki çok bunaldı,belki çok beklentiniz oldu,bilemeyiz.
Aslında evlerinin anahtarının sizde olması bile klasik tabloyu tamamlıyor.

Annenin söylediği bir anlamda gelinini üzmemek adına söylenmiş bir söz.
Ama kk'da buna benzer kayınvalide tavırlarının "annemi istemedi,evden kovdu" şeklinde aktarıldığını çok gördük.

Gelininiz kendince bazı konularda haklı olabilir.Sakince konuşup anlaşmakta fayda var.

bir arkadaşta aynı şeyi söylemişti yarın onlarda kaynana olacaklar ve aynı duruma onlarda düşecek, ben ilahi adalete çok inanırım . o zaman anlarlar ama ne yazar. senin abinin tutumu nasıl peki? benim abim çok sert biriydi bişey söylemey korkardım ona, ama şimdi ağzını açmıyor . hanım köylü mü oldu nedir

Benim abim de çok sert biri haklıyı haksızı bilir ona göre yengeme laf söyler ama bize şimdi ye kadar birşey demedi çünkü eşi hatalı canım ilahi adalete bende inanıyorum rabbim büyük herşeyi görüp duyuyor allaha havale ediyoruz biz

Böylelerine yaranlmıyor malaesefki ,

Annende kendini bu kadar yıpratmasın lütfen faceden sildi diye ağlanır mı hiç ,

Yengeniz çok şımarmış yapılanlara karşılık ,

Elektriği , doğalgazı , suyu niye siz ödüyorsunuz onu anlamadım ben :26:

Evliliği düşünen insan herşeyi göze alarak evlenmeli yani.

Abin siizn yardım edeceğinizi biliyor muydu ?

10 BİN tl çektiğiniz krediyi de yine siz mi ödüyorsunuz onu merak ettim .?

Ben şahsen o yapılanlardan sonra abinize kalkıp da kredi çekip vermezdim .

kızlar günaydın,

aylardır ailemizi paramparça eden bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. abim yaklaşık bir 6 aylık filört döneminden sonra yengemle evlendi. nişanlılık dönemleri çok kısa sürdü ve o dönemde de yengem bizim eve sürekli gelirdi çok severdik onu. hatta benim ablam yok iki kardeşiz sen bana abla olucaksın derdim. annemse taa o dönemlerde başlamıştı bana ne alırsa ona da almaya olmaz kızım derdi hep. bizim ev dubleksti ve üst katı tamamen ayırdık bizim evden kapısını filan onlarda orada oturacaktı , yengemde orayı çok seviyordu mobilya alırken bile benim evim benim evim diye seçiyordu yani hiç sıkıntı yoktu hepimiz çok seviyorduk. tek sıkıntı yengemin annesiydi , kadın çok fazla dırdırcı ve herşeyi ben bilirim modunda herşeyde kusur buluyordu. düğün zamnalrında abim paraya çok sıkıştı ve hiç lafını etmeden kredi çekip mobilyalarını , gelinliği , düğün salonunu ve beyaz eşyaları ben aldım. hala da parasını ödüyorum ama bir kere lafını etmedim , etmem de zaten abim o benim canım, kanım. düğün hazırlıklarında yengemin annesi bir dolap kıyafet aldırdı adetleri öyleymiş yine aldık ikiletmedik asla mutlu olsunlar dedik. düğünden sonra yengem birden değişti, ben hep hayalini kurardım abla olucak diye altlı üstlü oturduğumuz halde ne evine çağırıyodu ne de kendi geliyordu. annem de onlar mutlu olsun boşver diyodu hep. ama huzursuz edici bir kopukluk olmaya başladı. 5 ay önce yengem doğum yaptı ve bizim ufaklık ikinci sarılık oldu ve hastaneye aldılar. o gün yengem çok ağladı doğal olarak annesi de sürekli konuşup duruyordu bizdelerdi ve annem en büyük hatayı yapıp annesine yeter artık konuşup daha da üzmeyin kızı diye sesini yükseltti. kadın da evden çıkıp gitti sonra annem pişman oldu gitti yanlarına ama kapıyı bile açmadılar. aslında kötü niyetle söylemedi biliyorum üzülüyodu oda ama hatalıydı. o günden sonra yengem hiç gelmedi bize bebeğide getirmedi uzaktan sever olduk, abimse tamamen değişti eve her gün uğrayan abim soğuk durmaya başladı . bir gün abim çok paraya ihtiyacı olduğunu ve kimseden isteyemediğini söyledi, babamlardan gizli 10 bin tl kredi çektim ve verdim borcunu kapat diye, daha sonra babam öğrendi ve kızdı bana gizli iş yaptım diye abim arkamda bile durmadı.
annemle babamda bu böyle olmuyor çağıralım gelini konuşalım bitsin bu küslük dediler ve çağırdılar konuşmaya. yeğenimi de ben aldım ki rahat konuşsunlar diye, daha konuşmaya başladıkları an yengem bağırmaya ve hakret etmeye başladı ben sizin istediğiniz gelin olamam , oğlunuz artık evli o kafalarınıza sokun gibi laflar. yok k.ç kadar evde oturuyormuş babam ona sanki başlık parasımı vermiş de bilmem ne. donduk kaldık abimse sesini çıkarmıyor. babamda sinirlendi ve o zaman boşaltın evimi madem beğenmiyorsun dedi çünkü kira, elektrik,su,doğalgaz,internet hepsini biz ödüyoruz ve bunları bilerek evlendiler. yengem elimden çocuğu çekip aldı ve kapıyı vurup gittiler abimle. biz donduk kaldık olanlara yengem çocuğu bize göstermiyor bile abimse iki günde bir uğruyor o kadar . annem ağlayıp duruyor torunumu göremiyorum diye . bu olanlar o kadar üzüyor ki beni , yengeme çok kızgınım hem de çok abimse beni çok yanıltıyor .

kızlar böyle bir durumda ne yapmak lazım bilmiyorum abimi çok seviyorum ama eski abim değil yengemse sanki düşman gibi davranıyor. yeğenimi göremiyorum bile :(

canim sna su kadarını soyliyim ki konularımı okursan gorursun zaten bende aynı sekilde oturuyoum kv ile...sen hep yaptıgınız iyiliklerı anlatmissin bide yengeni dinlesek neler anlatır benım kv gorumcede millete senın anlattıgın gibi anlatır ama gel gor ki ben sinir hastasi oldum durup dururken olmadım heralde...ben cocugumla oyun oynasam dakikasinda kapida biterler sesini duyduk kizi almaya geldik diye kızımla vakıt gecirmemi bile istemezler..mutlaka sizinde biseylerınız olmustur bak kendın diyorsun evlendı gelmedı gitmedi annese bilmem ne demekkı sorun ettıklerınız var ve belkıde yansittiniz birakın gelmesin her dakka evinizde nie dursun...o evli artık kendı evi var...

Insallah durum düzelir. Anladigim kadariyla son derece iyi niyetli birisiniz ve siz bol sans dilerim. Basaracagindan çok eminim canim :)

iyi ki konuşmuşum canım abimle yoksa daha kötü şeyler olacakmış. abimle görüştüm ve düşüncelerimi aynen aktardım sakince dinledi beni ve artık hayattan soğuduğunu hiç mutlu olmadığını yengemin annesinin herşeye karıştığını ve evde ne geçerse ondan duyduğunu muska işlerine giriştiğini bunlardan dolayı da boşanmayı düşündüğünü söyledi. ortada daha küçücük bir çocuk olduğunu söyledim ve tek düşündüğüm beni bunca zaman engelleyen şey de o zaten dedi.

ben de durumu annemle babama anlattım belki onlar bir çare bulur diye. babamda abimi aradı ve eve çağırdı. aynı şeyleri babama söyledi ve ağlamaya başladı ben sizi kaybetmek istemiyorum diye. annem babam abim ben hepimiz ağlamaktan helak olduk resmen. babam yengemin babasını aradı ve bize davet etti durumu anlatarak. bu bu şekilde giderse yuvaları dağılır bir orta yol bulalım diye. yengemin babasını çok severim gerçekten çok beyfendi bir adamdır. o da zaten bizi aramayı düşünüyormuş. yengemin ona anlattıklarını babama söyleyince biz yine bir şok yaşadık Allah'tan abimde bizimleydi de duydu dediklerini. biz onu evine göndermiyormuşuz , doğalgazı açmıyormuşuz hakaret ediyormuşuz falan filan. ya o kadar kötü oldu ki babam tek söylediği buyrun bize yemeğe gelin konuşalım yüzyüze oldu. çünkü kızlar bunlar söylenir mi bilmiyorum ama çocuk doğmadan daha babam onlara ufo aldı üşür çocuk diye sürekli açık o ve doğalgazda açık. bize sadece bu ay 400 tl elektrik ve 300 doğalgaz geldi. açmıyorsak nerden geldi bunlar. annesinin laflarıyla hareket ediyor yuvalarını dağıtacak kadın haberi yok. geçen gün çocuk görmeye çok yakın bir tandığımız geldi yengem ne çocuğu getirdi ne de evine aldı. annem rezil olduğu ile kaldı. abimi bile dinlemiyor bir şey söyleyince evi yıkıyormuş.

şimdi ne olacak bilmiyorum kimsenin yuvasının dağılmasını istemem orta da bir çocuk varken asla. inşallah babamlar bu sıkıntıyı çözer. annesi karışmazsa evliliklerine düzeleceğini düşünüyorum.

iyi ki konuşmuşum canım abimle yoksa daha kötü şeyler olacakmış. abimle görüştüm ve düşüncelerimi aynen aktardım sakince dinledi beni ve artık hayattan soğuduğunu hiç mutlu olmadığını yengemin annesinin herşeye karıştığını ve evde ne geçerse ondan duyduğunu muska işlerine giriştiğini bunlardan dolayı da boşanmayı düşündüğünü söyledi. ortada daha küçücük bir çocuk olduğunu söyledim ve tek düşündüğüm beni bunca zaman engelleyen şey de o zaten dedi.

ben de durumu annemle babama anlattım belki onlar bir çare bulur diye. babamda abimi aradı ve eve çağırdı. aynı şeyleri babama söyledi ve ağlamaya başladı ben sizi kaybetmek istemiyorum diye. annem babam abim ben hepimiz ağlamaktan helak olduk resmen. babam yengemin babasını aradı ve bize davet etti durumu anlatarak. bu bu şekilde giderse yuvaları dağılır bir orta yol bulalım diye. yengemin babasını çok severim gerçekten çok beyfendi bir adamdır. o da zaten bizi aramayı düşünüyormuş. yengemin ona anlattıklarını babama söyleyince biz yine bir şok yaşadık Allah'tan abimde bizimleydi de duydu dediklerini. biz onu evine göndermiyormuşuz , doğalgazı açmıyormuşuz hakaret ediyormuşuz falan filan. ya o kadar kötü oldu ki babam tek söylediği buyrun bize yemeğe gelin konuşalım yüzyüze oldu. çünkü kızlar bunlar söylenir mi bilmiyorum ama çocuk doğmadan daha babam onlara ufo aldı üşür çocuk diye sürekli açık o ve doğalgazda açık. bize sadece bu ay 400 tl elektrik ve 300 doğalgaz geldi. açmıyorsak nerden geldi bunlar. annesinin laflarıyla hareket ediyor yuvalarını dağıtacak kadın haberi yok. geçen gün çocuk görmeye çok yakın bir tandığımız geldi yengem ne çocuğu getirdi ne de evine aldı. annem rezil olduğu ile kaldı. abimi bile dinlemiyor bir şey söyleyince evi yıkıyormuş.

şimdi ne olacak bilmiyorum kimsenin yuvasının dağılmasını istemem orta da bir çocuk varken asla. inşallah babamlar bu sıkıntıyı çözer. annesi karışmazsa evliliklerine düzeleceğini düşünüyorum.

inanmıyorum ya :50::50: yengenizinde hiç mi kendi aklı mantığı kendi fikirleri düşüncesi yokmuşta annesi ne derse onu yapıyor ediyor yazık valla ne insanlar var :31:

nasıl eve almaz yada çocuğu getirmez ne büyük bir ayıp :30: annenizde yengenizi biliyor artık ona göre davransın ki rezil olmasın yani, baksana abinizde ne kadar daralmış muska falan tövbe yaa o anne o evden elini eteğini çekmediği sürece düzelmez bence ama hiçte sanmıyorum zor çok zor :50::50: allah yardımcıları olsunn :26::26:

inanmıyorum ya :50::50: yengenizinde hiç mi kendi aklı mantığı kendi fikirleri düşüncesi yokmuşta annesi ne derse onu yapıyor ediyor yazık valla ne insanlar var :31:

nasıl eve almaz yada çocuğu getirmez ne büyük bir ayıp :30: annenizde yengenizi biliyor artık ona göre davransın ki rezil olmasın yani, baksana abinizde ne kadar daralmış muska falan tövbe yaa o anne o evden elini eteğini çekmediği sürece düzelmez bence ama hiçte sanmıyorum zor çok zor :50::50: allah yardımcıları olsunn :26::26:

yaptığı hatanın farkına varacak ama iş işten geçmiş olacak . yazık ya ne güzel yuva kurmuş kızın bir de çocuk doğurmuş ne kurcalarsın onun evliliğini ne istersin ki. açıkçası benim düşüncem de bu evliliğin sonu boşanma. inaşallah düzelir de öyle birşey olmaz. daha ikisi de çok genç.

yaptığı hatanın farkına varacak ama iş işten geçmiş olacak . yazık ya ne güzel yuva kurmuş kızın bir de çocuk doğurmuş ne kurcalarsın onun evliliğini ne istersin ki. açıkçası benim düşüncem de bu evliliğin sonu boşanma. inaşallah düzelir de öyle birşey olmaz. daha ikisi de çok genç.

​Annesinin amacı ne peki kızını ayrı evemi çıkartmak istiyor.

​Annesinin amacı ne peki kızını ayrı evemi çıkartmak istiyor.

aslında ev bir bile değil ki onlar üst katta oturuyor. babam zaten dedi çok rahatsızsa üst katı satıp üzerine de siz ekleyin ayrı ev alın dedi. ona da yok diyor anlamıyorum ki ya.

kızlar günaydın,

size en son abimle konuştuğumuzu anlatmıştım, abimle görüştükten sonra annem ve babam da görüştü ve yengemin ailesini yemeğe davet etmiştik , o günden sonra işler iyice berbat oldu. yengemin ailesi geçen hafta pazar günü geldiler direk üst kata çıktılar , sonra da babamı arayıp müsaitseniz gelin görüşelim dediler. önce babam çıktı 5 dk sonra sesler gelmeye başladı peşinden annem ve ben çıktık. yengem elinde bebeği savurup duruyor çocuğu aldım elinden nasıl boynuma sarıldı ağlamaktan bitap düşmüş. babamla yengemin babası ara bulmaya çalışıyor ama yok yengemle annesi çığlık çığlığa. yok evimden defolun , sizi istemiyorum babası kızım sus dedikçe daha da parlıyor. abim sus diyor yok. babası lanet olsun senin gbi evlada dedi en sonunda. ben hep annesi dolduruyor derdim ama yengem de boş değilmiş ki. yok biz onu eve kilitlemişiz neler neler. o anın kargaşasından aklım almadı dediklerini. anneme bağırıyor sen kocamı öpemezsin o benim kocam benimm diye ayağını yere vuruyor, size gelmiycek görüşmiycek diye. annemi kolundan tuttu ve itti çık evimden diye. orada koptu zaten babam birden kalktı abim zor tuttu babamı yengem hala bağırıyor sizi rezil edicem apartmana diye. yengemin annesi hala bağırıyor filan en sonunda abim istemiyorum yeter artık defol dedi annesine boşanıyoruz mutlu ol diye bağırmaya başladı. biz o sıra aşağı indik babam ters bişey yapar diye. yengem aşağı indi nasıl kapıyı yumrukluyor defolun gidin diye. yahu kimi kimin evinden kovuyor bu anlamadım. babası geldi özür diledi babamdan olanlar için ama babam kusura bakmayın bu olandan sonra benim gelinim yok dedi. adam da yengeme gidiyoruz dedi ama yengem ( artık yenge demek istemiyorum ) yok yıkıyor ortalığı benim evim benim evim gitmem diye. o gün annem de babam da helak oldu. şuan hala bişey olmamış gibi evde sefa sürüyor biz berbat durumdayız.

şunu anladım ki evlenirken bir değil yüz kere düşünmek lazım.

kızlar günaydın,

size en son abimle konuştuğumuzu anlatmıştım, abimle görüştükten sonra annem ve babam da görüştü ve yengemin ailesini yemeğe davet etmiştik , o günden sonra işler iyice berbat oldu. yengemin ailesi geçen hafta pazar günü geldiler direk üst kata çıktılar , sonra da babamı arayıp müsaitseniz gelin görüşelim dediler. önce babam çıktı 5 dk sonra sesler gelmeye başladı peşinden annem ve ben çıktık. yengem elinde bebeği savurup duruyor çocuğu aldım elinden nasıl boynuma sarıldı ağlamaktan bitap düşmüş. babamla yengemin babası ara bulmaya çalışıyor ama yok yengemle annesi çığlık çığlığa. yok evimden defolun , sizi istemiyorum babası kızım sus dedikçe daha da parlıyor. abim sus diyor yok. babası lanet olsun senin gbi evlada dedi en sonunda. ben hep annesi dolduruyor derdim ama yengem de boş değilmiş ki. yok biz onu eve kilitlemişiz neler neler. o anın kargaşasından aklım almadı dediklerini. anneme bağırıyor sen kocamı öpemezsin o benim kocam benimm diye ayağını yere vuruyor, size gelmiycek görüşmiycek diye. annemi kolundan tuttu ve itti çık evimden diye. orada koptu zaten babam birden kalktı abim zor tuttu babamı yengem hala bağırıyor sizi rezil edicem apartmana diye. yengemin annesi hala bağırıyor filan en sonunda abim istemiyorum yeter artık defol dedi annesine boşanıyoruz mutlu ol diye bağırmaya başladı. biz o sıra aşağı indik babam ters bişey yapar diye. yengem aşağı indi nasıl kapıyı yumrukluyor defolun gidin diye. yahu kimi kimin evinden kovuyor bu anlamadım. babası geldi özür diledi babamdan olanlar için ama babam kusura bakmayın bu olandan sonra benim gelinim yok dedi. adam da yengeme gidiyoruz dedi ama yengem ( artık yenge demek istemiyorum ) yok yıkıyor ortalığı benim evim benim evim gitmem diye. o gün annem de babam da helak oldu. şuan hala bişey olmamış gibi evde sefa sürüyor biz berbat durumdayız.

inanın çok üzüldüm en çok da yeğeniniz için.keşke onu alıp evinize gelseydiniz hemen.yazık çocuk annesi ile ananesi elinde heba olmasın..
yengeniz loğusalık sendromu falan geçiriyor olabilr mi,normal insanın yapacağı şeyler değil bunlar..ne kadar oldu doğum yapalı?

kızlar günaydın,

Yengenizin oturdugu ev size ait kimi kimin evinden koyuyor evimden defolun derken o evden ayrılması gerekenler belli abiniz siz değil aslında bırakın ayrılsınlar maddi yardımıda kesin bakalım nasıl geçinecekler kira derdi yok,elektrik,su doğal gaz derdi yok bütün faturaları babanız ödüyor evin bütün ihtiyacını babanız karşılıyor abiniz kazandıgı parayı ne yapıyor,ayrıca annesini oğlunu öperken gelininden izin mi alacak ister öper ister yanına oturtur onun oğlu sonuçta.

Bana abin yengene ev benim zaten ya da evlenince üstüme yapacaklar falan diyerek kandırmış gibime geldi :26:

Back
X