Yengem bana bozulmuş

Bir daha gelirse buralara, he deyip geçelim ben bile şurada sinir hastası olacak kıvama geldim. Kafasında kurup kurup, çarpıtarak anlatıyor bariz. Mantık yok anlattıklarında. Saçma.
Yok benim dudak çevrem sıcak muhtemelen uçuk çıkacak hahah fazla sinir yaptık😆😆

Sizi ilgilendiren tek durum, abinize bugüne kadar açıp ağzınızı bir şey dememiş olmanız.
Sizi hediyelere boğarken, yengenize ilgisiz ve düşüncesiz davranıyorsa, yabancınız değil ya, hayirdir abi ya, bu jestler iyi hoş da, eşine de yapsan daha iyi değil mi derdim

Ben gelinimize bayılmam. Ama hakliysa da arkasinda dururum. O da bunu bilir.
kardeşim kendine bir hobi edinmiş, 2 haftada bir haftasonlari yok.
Bu Kısmı onlarin iliski dinamigi. Ben tercih etmem, ama ikisi de mutlu 🤦🏻‍♀️

Kardesimse zaten hafta ici yoğun çalışıyor.
Çocuklarının hasta olduğu bir haftasonu da gitti,
Burnundan getirdim.
Bu çocuğun babası yok mu? Neden kız uğraşsın?
Ki yeğenim de babasına ihtiyaç duyar.

Bir yerde haksızlık olduğunu düşünürseniz yada empati yaptığınızda kotu hissederseniz, bir şeyler yanlış gidiyordur.
Varsa imkanınız, düzeltirsiniz.
En azından denersiniz.
Yengeniz cok sansliymis. Adaletli olabiliyosunuz ne guzel. Benim esimin ailesi, ogullari ne kadar suçlu olursa olsun oyle bi onu savunur beni yererler ki nefretim hat safhaya cikar.

Yengen halanla sana haber uçuyor tüm sinirini sana yansıtana kadar kocasına söylensin. Sana bozulmak ne alaka?

Valla param olsa kardeşime ev de alırım araba da. Kimse de karışamaz.

Araban hayırlı olsun güzel günlerde kullan.
Kocana bi saat bile almayi cok görüp kardeşine ev araba alirsan haksiz olursun ama.

Abi tam bir serseri ve liseyi bile okumamış ise nasıl durumu cok iyi oluyor, abin bize taktik verebilir mi :)))
Adamın ilk arabası hacı murat 124 ikinci aldığı arabada muhtemelen çelik jant şahin :halay:
Şaka maka bi yana adam idolüm iş konusunda, bi halt etmemiş ama durumu süppper :KK8:

Konular ya komple sahte ya da gerçekten çok çarpıta çarpıta anlatıyor. Eski konularda bahsettiği ruh hastası derecesinde takıntılı abi, maddi durumları iyi olup (bu ekonomik krizde eskisini satmadan yenisini alacak kadar) arabası da olup kardeşini akşam vaktinde arabacığı ile almaya gitmeyecekte karısını maddi durumu iyi olmasına rağmen kardeşini almaya dolmuşla gönderecek. Maddi durumu var ya hani kardeşini de o kadar düşünüyor, niye karısına kardeşini de alıp dönsün diye taksi parası vermiyor da dolmuşla gönderiyor? Çok kıskanç sonuçta, ikisinin de başına dolmuşla dönerken bir şey gelebilir? Arabası da var paşamızın kendi de gitmiyor, karısını dolmuşla yolluyor. Öyle dik kafalı söz geçmeyen abi... yengesini hiç kıskanmazmış. Yengesi takıntılı ve bağımlı derecede aşıkmış. Ee abi yengeden daha psikopat. Yalan bence baştan sona her şey. Abim gecenin bir vakti eşini dolmuşla peşime gönderecek kadar delirecekte, annemle babam da ses etmeyecek. Hayatta yengemi gecenin bir vakti paşamızın keyfine sokağa dökmezler, abimi de perişan ederler. Hadi abimle baş edemediler hani babacığımında arabası var ya o gelip beni alır. Kurgu hepsi.
Güzel tespitler👏

Yengenin neden bu evliliği sürdürdüğünü anlayabilmiş değilim. Kendisine bu derece saygısı olmayan insanlara ben de kızıyorum. Ancak nihayetinde zararı sadece kendisine. Konu sahibine uğrayan zarar direkt yengeden kaynaklı değil, öz abisinden kaynaklı çünkü.

Konu sahibi için ise aynı şeyleri düşünemiyorum. Abisi ile sorunları çözmek yerine sadece bir aracı olan, bir takım şeyleri yapmaya zorlanan yengeye kafayı takıyor. Ve kadına karşı davranışları asla kabul edilebilir cinsten değil.

Bu durumda yenge her ne kadar hatalı davransa da, konu sahibinden daha haklı geliyor bana.

Tabi tüm bu konular aynı kişiye aitse. Sanırım bu ikinci üyelik. Salt bu konu için değil, hatırladığım eski konular için bu yorumum.

Bence konu sahibi hasta. Konuda bahsettiği kıskanç, takıntılı abi aslında kendisi. Abisini yengesinden delicesine kıskanıyor. Gelip buraya sürekli abi ve yenge odaklı konu açıyor. Anne-baba ortada yok. İstediği yerde anne-babayı devreye sokuyor. Kurulan cümleler falan genel itibari ile kurgusal cümleler. Ben kurgu yazanayım, iyi bilirim. Mecbur yazarken gerek birinci şahıs bakış açısıyla gerek ilahi bakış açısıyla yazarken karakterden karaktere girersin. Bazı cümleleri o hınçla yazarken aşırı yazarsın, o an mantıklı gelir. Normal hayatta bir insanla tartışırken kullanmayacağın şeyleri, yazarken karakter aracılığı ile aktarırsın. Bir-iki hafta sonra dönüp yazdıklarını okuduğunda o an gözüne gerçekçi aktarım gibi gelen şeyler sahte ve abartı gelir. Çünkü yazarken karaktere bürünürsün ama okurken okuyucu gözüyle bakarsın. Yazdığın gibi okursan da o hatayı fark edemezsin. Çünkü, sürekli farklı karakterlerin duygusu içine girer çıkarsın diyaloglarda ve o duygu karmaşasında mantıklı gelir. Konu sahibinin eski konularındaki cümlelerde öyle. Bir mantıksızlık, abartı var. Sahte kin ve öfke ile yazılmış. Mesela bazen yazarken bazı karakterleri de olaya dahil etmen gerekirken o anki yazma heyecanı ile unutursun ama dönüp tekrar okuma yaptığında eksikliği kavrarsın. Anne-babayı da konu sahibi aynen öyle yapıyor. Anne babanın olması gereken yerlerde yoklar, aklına geldiği noktada karakter olarak onları da ekliyor. Yazar gözüyle gittim konuları bir daha okudum. Bence abi karısını çok seven bir abi. Karısına araba aldı ve konu sahibi bu olayı kendi zihninde çarpıtıp aktarıyor.
👏👏👏 Bravo valla benim tam da anlatmak istediğim buydu işte .

Yengemin arabası yok abim kendi arabasını bile vermez
Belki bu yeni arabasını değiştirirse verir
Arabası abim için çok değerli
Eşine bir bilezik bile almamış,arabasını da vermiyor,size veriyor.
Hımmm.
Bilemedim de eşim bana böyle birşey yapsa bende sorun çıkarırım.
Yengeniz kırildıysa da abinize kırılmış haklı olarak. Siz bana arabayı ver demediğinize göre sizlik bir durum değil tabi ama evlilikte eşin onayı alınmadan bu tip şeyler yapılmamalı.
Yengenizin konumunda olsanız siz de rahatsız olurdunuz emin olun.

Yengemin arabası yok abim kendi arabasını bile vermez
Belki bu yeni arabasını değiştirirse verir
Arabası abim için çok değerli
arabası abiniz için karısından da değerli olacak değil ya. O sizin kardeşiniz olabilir benim de kardeşim canımdır ama onlar aynı yatakta uyuyup uyanıyorlar. Ben sizin yerinizde olsam abime önce eşinin gönlünü hoş etmesini , benim öyle daha mutlu olacağımı söylerdim. İnsan kazandığını önce evi için harcar , ben kardeşim için canımı veririm ama kendim çalışmama rağmen evimin ihtiyacını kardeşimin ihtiyacından önde tutuyorum . Abinizin durumu anlattığınız gibi çok iyiyse önce eşinin gönlünü hoş etsin ki onun da gözü size verilen eski arabada kalmasın.....

Konular ya komple sahte ya da gerçekten çok çarpıta çarpıta anlatıyor. Eski konularda bahsettiği ruh hastası derecesinde takıntılı abi, maddi durumları iyi olup (bu ekonomik krizde eskisini satmadan yenisini alacak kadar) arabası da olup kardeşini akşam vaktinde arabacığı ile almaya gitmeyecekte karısını maddi durumu iyi olmasına rağmen kardeşini almaya dolmuşla gönderecek. Maddi durumu var ya hani kardeşini de o kadar düşünüyor, niye karısına kardeşini de alıp dönsün diye taksi parası vermiyor da dolmuşla gönderiyor? Çok kıskanç sonuçta, ikisinin de başına dolmuşla dönerken bir şey gelebilir? Arabası da var paşamızın kendi de gitmiyor, karısını dolmuşla yolluyor. Öyle dik kafalı söz geçmeyen abi... yengesini hiç kıskanmazmış. Yengesi takıntılı ve bağımlı derecede aşıkmış. Ee abi yengeden daha psikopat. Yalan bence baştan sona her şey. Abim gecenin bir vakti eşini dolmuşla peşime gönderecek kadar delirecekte, annemle babam da ses etmeyecek. Hayatta yengemi gecenin bir vakti paşamızın keyfine sokağa dökmezler, abimi de perişan ederler. Hadi abimle baş edemediler hani babacığımında arabası var ya o gelip beni alır. Kurgu hepsi.
En büyük fanınız benim, hiç bu açılardan bakmamıştım, diğer konularını da okumamıştım.
Ufkumu açtınız😆

Hemen konu sahibi linç ediliyor bu nefret ne yahu? Kadın kendisi teklif etse abisine abi bana arabını verir misin diye o zaman öfkelenin de bu konuda konu sahibinin suçu ne anlayamadım şahsen. Abisi kendi teklif ediyor arabamı sana vermek istiyorum diye. Yenge niye kocasına kızmıyor da konu sahibine kızıyor bu konuda bir suçlu varsa o da kocası. Gücü bir tek konu sahibine yetiyor kocasına gücü yetmiyor demek ki.

Benim eşim arabayı emanete bile benden habersiz verse bozulurum. Kaldı ki temelli vermek.. Kadına bir bilezik almamışsa bir adamlık yapaydı da eşine vereydi. Siz atanmışsınız çalışıp alın arabanızı. Otobüse dolmuşa binen ilk kadın değilsiniz. Hastalıklı bir ilişkiniz var.

Hemen konu sahibi linç ediliyor bu nefret ne yahu? Kadın kendisi teklif etse abisine abi bana arabını verir misin diye o zaman öfkelenin de bu konuda konu sahibinin suçu ne anlayamadım şahsen. Abisi kendi teklif ediyor arabamı sana vermek istiyorum diye. Yenge niye kocasına kızmıyor da konu sahibine kızıyor bu konuda bir suçlu varsa o da kocası. Gücü bir tek konu sahibine yetiyor kocasına gücü yetmiyor demek ki.
Bu konu o kadar uzun bir hikâyeki... anlat anlat bitmez. Kızma sebebimiz abinin kardeşine araba vermesi değildi. Farklı bir üyeliğinde de abi-yenge meseleleri vardı. O konularda da sözde onu çok seven abiciği(!) karısını konu sahibinin peşinden gönderiyordu, konu sahibide abisine gık demeyip, yengesine çatıyordu. Aynı abi, aynı üye yenge nedense hep kötü olan. Yenge iyi demiyorum ama bunlar ailece pek normal değiller -ki bu konuları da kurgu büyük olasılıkla. Cıkss olmamış fazla mantıksal hata var.

Eğer maddi anlamda çok rahatsa , bence bukadar problem yapılmamalıydı.
Bir erkek kız kardeşinin babası gibi hisseder kendini.
Oyüzden anlamakta zorlanmadım.
Adam çalışıp kazanıyorsa , kendi iradesi ile harcayabilir.he eğer evine bakmayıp karısını parasız bırakıp kızkardeşine araba alıyorsa ozaman kıyameti koparırdım tabi ama öyle bi durum yok anladığım kadarıyla

Back
X