Yengem bana bozulmuş

Bir kadının başka bir kadının ezilişiyle ego tatmin etmesi çok acı. Konu sahibinin neden böyle bir ihtiyacı var, nasıl bir aile yapıları var, o da ayrı acı bir hikaye sanırım. Anne baba, hayatında hiç yokmuş da abi herşeyin hakimiymiş gibi... İş yine iyi çocuk yetiştirmenin önemine geliyor. Şu erkekleri paşa moduna sokan anne babaların elinden çocuklar alınsa keşke.
Bir cevabına deli oldum konu sahibinin, abisi zamanında çok çapkınmış, kızları hep kullanmış o yüzden erkeklere güvenmediği için kız kardeşine baskı yapıyormuş. Yani bunu buraya yazanda bir öğretmen. Aynı abi eşine de zerre değer vermiyor. Tek değer verdiği karşı cins kardeşi oluyor ve belki annesi oluyor bu durumda.

Sonra abim bana çok düşkündür, hediyelere boğar diye övünüyor nerdeyse böyle bir abiyle. Yengede kıskanç oluyor. Ha ben yengenin bu adamla evli kalmasına da kızıyorum ama hayatındaki ayrıntıları bilmiyorum tabi.

Eski konularındaki her ayrıntıyı hatırlamıyorum ya, şu yazdıklarınız cidden tutarsızlıklarını gösteriyor ama. Baba kızının yanında duruyorsa, modern bir kafadaysa, gerçekten bu hanzoyu kim yetiştirdi? Hadi bir kaza sonucu, çevrenin etkisiyle filan böyle oldu diyelim, babaları oğlunu kızının hayatından uzak tutacak güce sahip değil mi? Sen kimsin len, benim büyüttüğüm çocuğa benden daha fazla müdahale etme haddini kendinde bulabiliyorsun, diyemiyor mu? Ya da abi ısrarla kız kardeşine niye yapışıyor? Bu normal bir abi tutumu olamaz. Ruh hastalığından öte bir şey. Yengeyi de tanımıyoruz, acınılası tarafları var ama belki sinsi, kötü tarafları da vardır bilemeyiz. Şuan bildiğimiz şeyi konuşuyoruz haliyle. Ortada çarpık bir aile düzeni var, konu sahibi de bunu sorgulayacağına ya da düzene sokmaya çalışacağına, günah keçisi olan yengeyi suçlamaya devam ediyor. Sanki yenge hayatlarına girmeden önce her şey yolunda mıydı?
Mesela abisinin yengesiyle evlenme sebebi ise, abi yengeden ayrılınca kadın intihar etmiş, abisi de kadınla kaçarak evlenmiş. Bu kadar ben merkezci, bencil, ruh hastası bir adamı kessen sevmediği biriyle kaçarak evlenmez. Birde yengesi abisinden büyükmüş, bunu da aralara serpiştiriyor. Ben yengeme saygısızlık yapmam diyordu... eski konuları dökene kadar tabii. Yani olayları çarpıta çarpıta önümüze koyuyor belli.

Bir cevabına deli oldum konu sahibinin, abisi zamanında çok çapkınmış, kızları hep kullanmış o yüzden d erkeklere güvenmediği için kız kardeşine baskı yapıyormuş. Yani bunu buraya yazanda bir öğretmen. Aynı abi eşine de zerre değer vermiyor. Tek değer verdiği karşı cins kardeşi oluyor ve belki annesi oluyor bu durumda.

Sonra abim bana çok düşkündür, hediyelere boğar diye övünüyor nerdeyse böyle bir abiyle. Yengede kıskanç oluyor. Ha ben yengenin bu adamla evli kalmasına da kızıyorum ama hayatındaki ayrıntıları bilmiyorum tabi.
Erkeklere güvenemeyecek kadar kendi ahlakından soğuyan bir abiyle de ne övünülür ama... Bütün erkekler de senin gibi ahlaksız, vicdansız zaten... İyi ki çevremde bu tür bir mahluk yok. Leş bir kafa. Yenge normal bir insansa kendini kurtarır bu ortamdan ama normal olduğunu sanmıyorum. Artık psikolojisi mi gidik, pür kötülüğü yüzünden sinsi planları mı var bilemem ama hala orada. Belki konu sahibi şu araba parasını yengeye postalasa, kadın azıcık ekonomik gücü olacağı için boşanacak.

Bir cevabına deli oldum konu sahibinin, abisi zamanında çok çapkınmış, kızları hep kullanmış o yüzden erkeklere güvenmediği için kız kardeşine baskı yapıyormuş. Yani bunu buraya yazanda bir öğretmen. Aynı abi eşine de zerre değer vermiyor. Tek değer verdiği karşı cins kardeşi oluyor ve belki annesi oluyor bu durumda.

Arkadaşım.bak bunlar tüm aile böyle kız bundan bi kaç gün önce açtığı konu da da bi adamı eve atmış sonra adama bir de trip atmış adam da bunu aramamış vs vs
Hanı bir çok yerden fire verdi zaten

Abinin durumu iyiyse bence yengen bunu sıkıntı etmemeli ama anlasilan yengen biraz kiskanc ve abinin sana olan ilgi alakasini kiskaniyor. Yengenle iletisiminiz nasildir suan ?
Kuran da ki ilk emir nedir ?"Oku" bi kaç sayfa öncesinden okumaya başla konuyi sende kardes belki sen de aydınlanırsın :confused:

Erkeklere güvenemeyecek kadar kendi ahlakından soğuyan bir abiyle de ne övünülür ama... Bütün erkekler de senin gibi ahlaksız, vicdansız zaten... İyi ki çevremde bu tür bir mahluk yok. Leş bir kafa. Yenge normal bir insansa kendini kurtarır bu ortamdan ama normal olduğunu sanmıyorum. Artık psikolojisi mi gidik, pür kötülüğü yüzünden sinsi planları mı var bilemem ama hala orada. Belki konu sahibi şu araba parasını yengeye postalasa, kadın azıcık ekonomik gücü olacağı için boşanacak.
Yani ben konunun bu kısmına da inanmadım nedense, hadi arabayı vermek istedi diyelim parayı kardeşine göndermek isteyişi, abartı geldi.

Olayların burada yazıldığı gibi ilerlediğini de sanmıyorum açıkçası. Ortada böyle manyak bir abi var belki ama hediyeler, paranın gönderilmesi konu sahibinin hayal ürünü bence.

Önceki üyelikte bahsettiği abi, kardeşini elinde olsa evden çırkamayacak, gelip eve kavga çıkaran, şiddet meyilli bir adamdı. Burada ise kardeşini hediyelere boğan, arabanın parasını kardeşine gönderecek bir abi. İki profil birbirine hiç uymuyor.

Yani ben konunun bu kısmına da inanmadım nedense, hadi arabayı vermek istedi diyelim parayı kardeşine göndermek isteyişi, abartı geldi.

Olayların burada yazıldığı gibi ilerlediğini de sanmıyorum açıkçası. Ortada böyle manyak bir abi var belki ama hediyeler, paranın gönderilmesi konu sahibinin hayal ürünü bence.

Önceki üyelikte bahsettiği abi, kardeşini elinde olsa evden çırkamayacak, gelip eve kavga çıkaran, şiddet meyilli bir adamdı. Burada ise kardeşini hediyelere boğan, arabanın parasını kardeşine gönderecek bir abi. İki profil birbirine hiç uymuyor.
Biz de olayı anlamlandıracağız diye sabah sabah iyi beyin jimnastiği yaptık. Ama benim balatalar zorlanmaya başladı, hissediyorum. :confused: O değil de konu sahibinin sevgilisi varmış sanırım. Abisi duyunca ne olacak acaba? Bence bir sonraki konu onunla ilgili olacak.
Konu sahibi o yengeye günahını vermez 😂
Belki "bir kadına bunu yapan abim de olsa yüzüne tükürülmeyi hak ediyor, şu parayı yengeme vereyim de, kadın dayanışması nasıl oluyormuş, kurulduğu taht nasıl sarsılıyormuş görsün paşa hazretleri" aydınlanması yaşar konu sahibi. Umudumuzu yitirmeyelim.

E sindirmeseydi kendini
Ne abim ne ben ona saygı duymuyoruz
Abim yengemi kıskanmaz rahattır ona karşı
Yengemi abim evlendikleri günden beri her gittiğim yere peşimden yolluyor
Benden 8 yaş büyük 32 yaşında koskoca kadın!bir kere bile kocasına hayır ben gitmiyorum diyemiyorsa kusura bakmasın ben o kişiye saygı duymam
Abim de saygı duymuyor ki onu bakıcım yapmış
Yengem eve geldiğinde abim ona bağırdı ya kardeşime bir şey olsaydı sen mal mısın onu almadan nasıl gelirsin diye
Yengem de hala kendini savunmaya çalışıyor ben bekledim gelmedi vs.diye
Dün gece abimle biraz tartıştık ama yine yengeme çok bağırdı küfretti nasıl kardeşimi almadan gelirsin diye onun başına bir şey gelse seni s....
Babam devreye girdi de ortalık biraz yatıştı
Bu biraz özel konu olduğu için pek anlatmak istemedim ama şöyle özet geçeyim
Abim tam bir serseridir zaten liseyi de okumadı
Kavgacıdır küfür eder hep bağırır serttir
Ama benim abim sonuçta...
Yengemin ailesiyle sorunları var görüşmüyor abime kaçtı öyle evlendiler
Abimin bu korumacı tavrına mı muhtaç anlamadım
Sürekli abimin onu kıskanmasını korumasını bekliyor
Ama abim kesinlikle evlilik insanı değil evlenmeden önce de çok çapkındı
Birine bağlanacağını hiç sanmıyorum
Ama yengem abime çok çok aşık
Evlenmeden önce biz aynı mahalledeydik
Abim benim kolumdan tutmuştu öyle yürüyorduk
Aynı gün bana demişti ki onun bana dokunması için her şeyimi veriridim
Defalarca anlatttım hatta psikoloğa gitmeyi teklif ettim ama hiç hak etmediğim tepkiyle karşılaştım
Bunun adı aşk değil yengem abime bağımlı
Bunu çok isterdim ama yengemin hiç değişmeye niyeti yok ki
Sebebini bilmediğim bir şekilde abime çok çok bağımlı
Buna aşk diyemiyorum
Konular ya komple sahte ya da gerçekten çok çarpıta çarpıta anlatıyor. Eski konularda bahsettiği ruh hastası derecesinde takıntılı abi, maddi durumları iyi olup (bu ekonomik krizde eskisini satmadan yenisini alacak kadar) arabası da olup kardeşini akşam vaktinde arabacığı ile almaya gitmeyecekte karısını maddi durumu iyi olmasına rağmen kardeşini almaya dolmuşla gönderecek. Maddi durumu var ya hani kardeşini de o kadar düşünüyor, niye karısına kardeşini de alıp dönsün diye taksi parası vermiyor da dolmuşla gönderiyor? Çok kıskanç sonuçta, ikisinin de başına dolmuşla dönerken bir şey gelebilir? Arabası da var paşamızın kendi de gitmiyor, karısını dolmuşla yolluyor. Öyle dik kafalı söz geçmeyen abi... yengesini hiç kıskanmazmış. Yengesi takıntılı ve bağımlı derecede aşıkmış. Ee abi yengeden daha psikopat. Yalan bence baştan sona her şey. Abim gecenin bir vakti eşini dolmuşla peşime gönderecek kadar delirecekte, annemle babam da ses etmeyecek. Hayatta yengemi gecenin bir vakti paşamızın keyfine sokağa dökmezler, abimi de perişan ederler. Hadi abimle baş edemediler hani babacığımında arabası var ya o gelip beni alır. Kurgu hepsi.

Dün gece abimle biraz tartıştık ama yine yengeme çok bağırdı küfretti nasıl kardeşimi almadan gelirsin diye onun başına bir şey gelse seni s....
Babam devreye girdi de ortalık biraz yatıştı
Muhterem babacığı burada devreye girmiş... yersen tabii.
Bu baba, yenge gecenin bir vakti sokağa kızlarının peşine yollanırken neredeydi?
Abi birde karısına, "Kardeşime bir şey olsa seni..." diye küfrediyor. Burada bile konu sahibi acayip ego kasıyor. Valla sorunlu resmen.

Ben kendi hayatımda çok sinsi insan gördüğüm için artık tahammül edemiyorum yenge gibilerine

Kocasına hiç bir şey söyleyemez kaynana kayınpeder beni iyi gelin bilsinler diyerek mazlum rolü oynar
Arkadan dedikodu yapar laf atar
Açık açık derdin ne diye sorsan ben herkesten memnunum der
Yenge abiden çok büyük korksa halasına bile şikeyetlenebilir miydi
Görümcesine laf gönderebilir miydi
Abinin araba alma hazırlığını aynı evin içinde görmüyor mu
Orada sen hayırdır diyemez mi
Allah bilir kocasını gülücükler içinde karşılamıştır biz burada onun yerine dertleniyoruz

Kk da bile bir sürü konu karı koca çalışıp ev almışlar kayınpederin üstüne
Erkek kardeşinin düğün masrafını yapan kocalar vs. Vs.
Kadınlar tepki koymuyor ayrılmıyor bakmışsın o konuların üstüne çocuk yapmış
Ama kocasının ailesine düşman oluyor kalabalıkta sesi çıkmıyor tenhada düşmanlık besliyor
O kadar haklısınız ki. Yenge işgüzar ve takıntılı biri. Görümcenin en azından hafiften gözü açık biraz olsun karşı çıkıyor abiye ahahahahayt. Ben görümceyi tutuyorum.

O kadar haklısınız ki. Yenge işgüzar ve takıntılı biri. Görümcenin en azından hafiften gözü açık biraz olsun karşı çıkıyor abiye ahahahahayt. Ben görümceyi tutuyorum.
Bence konu sahibi hasta. Konuda bahsettiği kıskanç, takıntılı abi aslında kendisi. Abisini yengesinden delicesine kıskanıyor. Gelip buraya sürekli abi ve yenge odaklı konu açıyor. Anne-baba ortada yok. İstediği yerde anne-babayı devreye sokuyor. Kurulan cümleler falan genel itibari ile kurgusal cümleler. Ben kurgu yazanayım, iyi bilirim. Mecbur yazarken gerek birinci şahıs bakış açısıyla gerek ilahi bakış açısıyla yazarken karakterden karaktere girersin. Bazı cümleleri o hınçla yazarken aşırı yazarsın, o an mantıklı gelir. Normal hayatta bir insanla tartışırken kullanmayacağın şeyleri, yazarken karakter aracılığı ile aktarırsın. Bir-iki hafta sonra dönüp yazdıklarını okuduğunda o an gözüne gerçekçi aktarım gibi gelen şeyler sahte ve abartı gelir. Çünkü yazarken karaktere bürünürsün ama okurken okuyucu gözüyle bakarsın. Yazdığın gibi okursan da o hatayı fark edemezsin. Çünkü, sürekli farklı karakterlerin duygusu içine girer çıkarsın diyaloglarda ve o duygu karmaşasında mantıklı gelir. Konu sahibinin eski konularındaki cümlelerde öyle. Bir mantıksızlık, abartı var. Sahte kin ve öfke ile yazılmış. Mesela bazen yazarken bazı karakterleri de olaya dahil etmen gerekirken o anki yazma heyecanı ile unutursun ama dönüp tekrar okuma yaptığında eksikliği kavrarsın. Anne-babayı da konu sahibi aynen öyle yapıyor. Anne babanın olması gereken yerlerde yoklar, aklına geldiği noktada karakter olarak onları da ekliyor. Yazar gözüyle gittim konuları bir daha okudum. Bence abi karısını çok seven bir abi. Karısına araba aldı ve konu sahibi bu olayı kendi zihninde çarpıtıp aktarıyor.

Merhaba kızlar şu sıralar çok konu açıyorum ama buradan gerçekten mantıklı fikirler alıyorum.
Abimin durumu çok iyi (ALLAH daha çok versin)
Ben ise öğretmenim daha yeni atandım
Dün abim bana yeni arabasının resmini attı
Kendine yeni araba almış hayırlı olsun dedim ben de
Eski arabasının anahtarının resmini atıp artık bu da senin demiş
Yok abi teşekkür ederim bu büyük bir hediye kabul edemem dedim
Olmaz dedi.Bu sene atanıp öğretmen oldun bu senin ödülün
Peki dedim ama yaşadığım yere getiremem memlekete döndüğümde kullanırım dedim
Tamam dedi bütün anahtarları sana vereceğim arabanın artık senin o tamamen dedi
Sabah beni halam aradı yengem bu duruma çok bozulmuş
Bir bilezik bile almadı bana kardeşine araba aldı diye sitem etmiş
Halbuki araba almadı eski arabayı bana verdi
Bu durumdan yengemin haberi var sanıyordum
Bu olay dışında abim beni çok kıskanır çok boğar ve bu durum beni çok rahatsız ediyor
Başka bir şehire atandığım için mutluyum bu yüzden
Yengem bu durumu da sorun etmişti beni hiç kıskanmıyor merak etmiyor kardeşini kıskanıyor diye arkamdan konuşmuştu
Sizce normal mi bunlar?
Ne yapmalıyım nasıl tepki vermeliyim?

Kızlar abimle konuştum
Yengemin haberi olmadan arabayı bana vermenin yanlış olduğunu söyledim
Ona arabayı ver ben nasılsa geldiğimde babamın arabasını kullanıyorum
Yengeme ver arabayı dedim

Çok sinirlendi ne dedi sana kabul etmiyorsun arabayı
Niye sana her aldığıma laf ediyor bu kadın
Sen bir genç kızsın gece dolmuşa binme diye arabayı vermek istedim(İşte abimin kıskançlıkları!!)
Ben de yok abi dedim ben babamın arabasına alıştım zaten senin arabanı süremem dedim
O zaman arabayı satıyorum kimseye vermem dedi
Ben de sen bilirsin dedim

Güncelleme:
Kızlar bu konu ile ilgili son yazışım
Dün gece abim arkadaşının yardımıyla arabaya alıcı bulmuş
Sabah işe giderken beni aradı arabayı satıyorum diye
Sattıktan sonra parasını sana yollayacağım iban numaranı babamdan aldım
Hayır abi böyle bir şey yapma deyince sinirlendi
Ne zamandan beri abimin sözünü dinlemez oldun ben yollayacağım dedim mi yollayacağım kimse artık bana karışmasın ne yapacağımı size mi soracağım senin o aklını karıştıranların da aklını alacağım dedi

Bir şey demedim yengemle kavga etmiş inat olsun diye yollayacak parayı daha karışmak istemiyorum ne halleri varsa görsünler
Neden abine söyleyip aralarını bozuyorsun yengenle konusmak varken kötü yapmıssın

O zaman şöyle anlatayım abim bekarlığında çok çapkın serseri bir tipti
Kızları hep kullanırdı biliyorum
Aynı şeylerin bana yapılmasından korktuğu için bana karşı böyle korumacı
Diğer erkekleri kendi gibi sanıyor
Ben de abin hakkında şöyle söyliyim:
Ağır bir ruh hastası
Hem karısını hiç kıskanmayan bir godoş hem kardeşini ortada bir tehdit edici durum yokken kıskanan psikopat, Allah muhafaza farklı eğilimleri olabilir.

bu arada sen de millet üzerine gelince yengem beni kıskanıyor diyerek konuyu saptırıyorsun. Hem güya abinin baskısından bunalıyorsun hem de ileride eşinle sorun yaşasan bu psikopatın gereken cevabı vereceğini söylüyorsun. Sizi ailecek bir psikiyatri kliniği paklar.

Buna katılıyorum.
Bir daha gelirse buralara, he deyip geçelim ben bile şurada sinir hastası olacak kıvama geldim. Kafasında kurup kurup, çarpıtarak anlatıyor bariz. Mantık yok anlattıklarında. Saçma.

Back
X