Yengem bunu neden yapıyor.

Evet çok kıskanıyorum ya ben ne diyorum siz neyden bahsediyorsunuz aynı zamanda hamile kalınca annem kiz kardeşlerim hiç yanına gelemiyo herşey nasıl yanlış anlaşılıp böyle yorumlar yapılıyo aklım almiyo
Yanlis anlamadim. Suan yazdiginiz sey benim anladigim seyi daha da cok kanitliyor. Annenizin ablanizin onunla ilgilenmesini kiskanmişsiniz iste. Yani burda sitemi yengene degil annene ve ablana yapmalisin. Dengeyi kurmalilar. Ama bazi aileler evlilikler olustuktan sonra kizlarindan ziyade gelinlerine onem verirler. Size de bu durumu kabullenmek duser. Ben yengenizi suclu veya artniyetli bulmuyorum.

Iyide yengen zaten senden önce hamile kalmak istiyormuş. Hem aranizda 5 hafta varsa bunu planlayip nasil ona göre hamile kalsin mümkün degil cok sacma matematiken uymuyor zaten. Sizde esinize nazlanin yengenin huyunu biliyorsun neden ona hamileyim herhalde felan diyorsun? Hem kardeslerin annen niye yanina gelemez yengen hamile diye cok sacme 7*24 yengene bakici mi lazim
Benden sonra kaldı. Hayır boşverin anlayamıyorum ben derdimi sadece kendimi kötü hissediyorum boşverin konuşmamak daha iyiymis

ciddi değilsindir diye umuyorum
Hayır çok üzgünüm ama ciddiyim çok buanldim sadece herşey üstüne üstüne geliyo bide yine aynı aralıkla hamile kalınca sinirlendim üzüldüm öfke belki de bilmiyorum çok karışık duygular icindeyim

Yanlis anlamadim. Suan yazdiginiz sey benim anladigim seyi daha da cok kanitliyor. Annenizin ablanizin onunla ilgilenmesini kiskanmişsiniz iste. Yani burda sitemi yengene degil annene ve ablana yapmalisin. Dengeyi kurmalilar. Ama bazi aileler evlilikler olustuktan sonra kizlarindan ziyade gelinlerine onem verirler. Size de bu durumu kabullenmek duser. Ben yengenizi suclu veya artniyetli bulmuyorum.
Hayır annemler her fırsatta geliyolar beni de önemsiyorlar sadece ikisindede aynı aralıkta hamile kalmasını art niyetli buluyorum herkeste öyle dusunuyor

Olan olmuş artık ama keşke hemen söylemeseydiniz ona. Zaten ben hamileliklerin hemen öğrenilir öğrenilmez söylenmesini doğru bulmuyorum. Çok yakınlarınıza annenize babanıza eşinize falan sadece. İlk aylarda düşükte çok oluyo ya. Bence yanii.
Neyse artık bundan sonra çocuğuna aldıklarını, alacaklarını, çocukla ilgili planlarını yengene söyleme. Hatta çenesini tutamayan kimseye söyleme. Zor yengeymiş Allah kolaylık versin

Her aynı zamanda hamile kalan itişiğe çocuk mu doğuruyor oluyorum, dayılarımın çocukları amcalarımım çocukları benle ve kardeşlerimle yaşıt, hatta hepsinin 4 er çocuğu var bence gayet normal bişey çevremizde hiç mi yaşıtınız olan akrabanız yok.

Hayır annemler her fırsatta geliyolar beni de önemsiyorlar sadece ikisindede aynı aralıkta hamile kalmasını art niyetli buluyorum herkeste öyle dusunuyor
Cevrenizdeki herkes bunun artniyetli oldugunu dusunuyorsa karniniz sisene kadar (ki en az 3 ay) soylemeyin efendim sizde. Ayrica gercekten olaya iyi tarafindan bakabilirsiniz. Yasit kuzenden daha iyisi var mi bu dunyada?

kuzeniyle oglumun arasi 6 ay. ben hamile kaldiktan sonra cocuk dusunmeye basladi gorumcem. subat ayinda bi kimyasal gebelik yasadim.ertesi ay gorumcem hamile kaldi.haftaya dogum yapacak:KK53:

hic rahatsiz olmak gelmedi aklima.cocuk yaparken anneme ya da kayinvalideme guvenmiyorum.kimin ne zaman cocuk yaptigi da beni ilgilendirmez.

esinizi ve sizi ilgilendiren bu konunun cercevesini bu kadar genisletmeyin bence.

Sırf size nispet olsun diye hamile kaldığını sanmam. Kim bunu yapar, 9 ay taşıyıp, doğurup, ömür boyu sorumlu olacak olan o.

Böyle kötü vesveselere kulak verip canınızı sıkmayın. Benimle yarış içinde düşünmeyin. Belki de bunu sizinle yaşamak onu mutlu ediyordur. Ben hamile olsam ben de isterdim aynı süreci beraber yaşıyacağım yakın bir aile bireyii. Annesi de vefat etmiş diyorsunuz üstelik, belki o hayatta olsa sizinle değil de annesiyle paylaşacaktı tüm bu gelişmeleri, sevincini..

Hem iki bebek de sizin birinci derece aileniz olacak. Bu mucizelerin sevincini paylaşın, takıntılar beslemek yerine.

Ya Allah korusun...daha yavruları kucağınıza bile almadanız, niye böyle negatif duyguların büyümesine izin veriyorsunuz?

Çocuk yapma kararı basit bir karar değil hele ki size nispet olsun diye kimse çocuk yapmaz. O da düşünüyordur uzun süredir sizin hamile kalmanız onu şevke getirmiştir. Bencil olmayın bana bakılmıyor ona bakılıyor düşüncesi yanlış. Ayrıca doğumla ölüm vakti kadere tabiidir. Allah da ona bu zamanda nasip etmiş. Kalbinizi karartmayın insanlara karşı.

Her aynı zamanda hamile kalan itişiğe çocuk mu doğuruyor oluyorum, dayılarımın çocukları amcalarımım çocukları benle ve kardeşlerimle yaşıt, hatta hepsinin 4 er çocuğu var bence gayet normal bişey çevremizde hiç mi yaşıtınız olan akrabanız yok.
Benim annem ve yengem pek görüşememişler o zamanlar ama biz kuzenler hep aramızda birer ikişer ay var, mesela biz 3 kardeşsek dayımın da 4 çocuğu var üçümüzün yaşları aynı, iyi ki de öyle olmuş yaşıt kuzen candır. bu haberleşmeden bile olabiliyor. uzakta olsaydı bu kadar kafaya takmıcaktınız bence, sizin derdiniz ilginin bölünmesi.

Benim annem ve yengem pek görüşememişler o zamanlar ama biz kuzenler hep aramızda birer ikişer ay var, mesela biz 3 kardeşsek dayımın da 4 çocuğu var üçümüzün yaşları aynı, iyi ki de öyle olmuş yaşıt kuzen candır. bu haberleşmeden bile olabiliyor. uzakta olsaydı bu kadar kafaya takmıcaktınız bence, sizin derdiniz ilginin bölünmesi.
Aynen öyle çok haklısınız, bence kıskançlık var belkidw yenge öyle düşünüyordur ben hamile kalacakken bende önce kaldı ne diye, millet canın ne zaman isterse o zaman doğurur yani kimsede itişikliğe çocuk doğurmaz bir de o çocuktan sonrası bar yani..

birbirinizin hamileliğinden birbirinize ne ki? herkesin kendi çocuğu kendi sorumluluğu sonuçta. işe başlayınca belki annen bakıyor onunkilere tamam orasını anladım ama o işe başlayıncaya kadar annen seninle ilgilenebilir. kendi kızının yanında kalabilir. kalmıyorsa ilgilenmiyorsa bu yengenin suçu değil. annenin tercihi.

Hayır çok üzgünüm ama ciddiyim çok buanldim sadece herşey üstüne üstüne geliyo bide yine aynı aralıkla hamile kalınca sinirlendim üzüldüm öfke belki de bilmiyorum çok karışık duygular icindeyim
bence saçmlıyorsunuz insanlar hamile kalırken birbirlerinden izinmi alacak mantıkende size özenip hamile kalmsı imkansız kıskançlık yazık böyle negatif duygularla hamileleğinizi gecirmeyin

o kadar kolay mı biri hamile kaldı diye şıppadanak hamile kalmako_O
ben ikinciye niyetlendiğimde aylarca olmamıştıo_O

Back
X