yeni alınmış arabanızı herkese verirmisiniz?

eşin fazla fazla iyi niyetliymiş..ben burda şiştim valla,Allah sana kolaylıklar versin,bunun arkası gelmez ki..

eşinde ne tuhafmış benimki böyle demez yani fesatsın falanbilmiyorumkismile
daha çok arkadaşım akrabam nasıl yok diyeyim gibilerinden konuşur
eşin özür dilemeli senden söyledikleri hiç hoş değil:olmaz:

emanetın canı tez olur der babam
kımseden emanet bır mal almayı sevmem
ama bana aıt hıcbırseyı de kımseyle paylasmayı sevmem
ekmek mı paylasıyoruz da kotu oldunuz yanı
araba bu canım mal canın yogası demısler vermek zorunda degılım kı

hele emrı vakı ıslere oldum olası gıcıgımdır
ben cok aksı oldugumdan kımse emrı vakıyle yapacagım varsa yapmayacagı bılırler
esınızle net konusun bence
hastalık vs durumlar ıstısnadır tamam ama keyfı ıslere gelemem ben

eşin fazla fazla iyi niyetliymiş..ben burda şiştim valla,Allah sana kolaylıklar versin,bunun arkası gelmez ki..

zaten kızacağım üzüleceğim bana dokunan şeyin sayısı epey fazla bu olayda..

allaha havale etmekten başkada çarem olmadı...

söylendim söylendim sustum..

o hala boşuna taktığım inancında..

bi daha vermem dedi ama benim hiç inanasım gelmedi..

o adamda o yüzsüzlük benimdekinde bu yumuşak yüz varken

Biz bu sene arabamızı degıştırdık babam öyle herkese arabasını asla vermez ben tek kızım evde 2 . kızı sayılabılır .Bana sürdürdüğünde bile adam arabasına bişey olacak gibi oturuyor bende sürmüyorum.
araba ucuza alınan birşey degıl , herkesede verılmemeli diye düşünüyorum

zaten kızacağım üzüleceğim bana dokunan şeyin sayısı epey fazla bu olayda..

allaha havale etmekten başkada çarem olmadı...

söylendim söylendim sustum..

o hala boşuna taktığım inancında..

bi daha vermem dedi ama benim hiç inanasım gelmedi..

o adamda o yüzsüzlük benimdekinde bu yumuşak yüz varken

inanma zaten canım eşimde bir ara vermem arabamı kimseye demişti ama yine verdi veriyor:kızgın:
bu erkeklerin yumuşak yüzü deli ediyor insanı
bu arada canım verirsin arabanı iyi olursun vermeyince senden kötüsü olmaz.eşimin bir arkadaşı arabası olduğu halde kendinin arabası çok yakıyormuş diye bizden defalarca araba aldı.uzak yola gitmedi ama arabası olduğu halde bizden almasına sinir oluyordum:kızgın:
eşim sadece 1 defa telini duymadığı için arabasını veremedi yani kasıtlı vermedi değil veremedi.şimdi eşimle küs konuşmuyor
ben eşime hep diyorum sen insanlara hakkettiğinden fazla değer veriyorsun diyedoğru söylüyorsun diyor ama gerisi gelmiyorakannehir

En sevmediğim işler. Ben kimsenin arabasını almam, kimseye de vermem. Eşimde bana sormadan vermez. Aslında kendi verme taraftarı olmasa bile yüzü yumuşaktır hayır diyemez.
Onun yerine ben uygun bir dille söylerim. Biz onu sosyal hayatımızdan, kıyafetimizden ne biliyim bir çok şeyden fedakarlık ederek alıyoruz. Haftada 2 kere yemeğe gideceğimize 15 günde gidiyoruz. Sinemaya her hafta gitmiyoruz da 15 günde gidiyoruz mesela. Ya da gönlümüz istedi alışveriş falan yaptık, gezdik hemen 1 hafta sıkı yönetime geçiyoruz.
Allahım nazarlardan saklasın böyle yapınca 6 ayda arabamızı aldık.:nazar: Benim kocam hiç durmaz, ek işini yapar özel dersini verir çok çalışır maşallah.:nazar:
Bir tanıdığımız var o ise çalışmayı pek sevmez, maaşları çok iyi karı kocanın, bizim kadar alıyorlar. Ama onlar markete gider harcar. Oraya gider harcar. Sonrada ihtiyacı oldumu ondan bundan araba dilenir. Ben utanırım şahsen. He arabam olmayadabilirdi. O zaman acil bi işim mi var atlardım taksiye paramla paşa paşa giderdim.
Minnet etmeyi hiç sevmem. Allah kimseye muhtaç etmesin. Bizim karı koca prensibimiz bu.
Allah korusun hastane olur acil bişey olur koşa koşa giderim sevdiğim insanlara. Ama arabamı kimse istemesin.

Benim teyzemlerle aramı açan bir dönem gündemimizde bunu yaşadığımız bir koudur bu.
Teyzemlerde istemişti arabamızı 3-4 günlüğüne.Eşim asla vermem kimseden de almam dedi.
Kaldı ki arabamız benim elim ayağım asla vermem eşimden çok benim işim oluyor onunla.

En sevmediğim işler. Ben kimsenin arabasını almam, kimseye de vermem. Eşimde bana sormadan vermez. Aslında kendi verme taraftarı olmasa bile yüzü yumuşaktır hayır diyemez.
Onun yerine ben uygun bir dille söylerim. Biz onu sosyal hayatımızdan, kıyafetimizden ne biliyim bir çok şeyden fedakarlık ederek alıyoruz. Haftada 2 kere yemeğe gideceğimize 15 günde gidiyoruz. Sinemaya her hafta gitmiyoruz da 15 günde gidiyoruz mesela. Ya da gönlümüz istedi alışveriş falan yaptık, gezdik hemen 1 hafta sıkı yönetime geçiyoruz.
Allahım nazarlardan saklasın böyle yapınca 6 ayda arabamızı aldık.:nazar: Benim kocam hiç durmaz, ek işini yapar özel dersini verir çok çalışır maşallah.:nazar:
Bir tanıdığımız var o ise çalışmayı pek sevmez, maaşları çok iyi karı kocanın, bizim kadar alıyorlar. Ama onlar markete gider harcar. Oraya gider harcar. Sonrada ihtiyacı oldumu ondan bundan araba dilenir. Ben utanırım şahsen. He arabam olmayadabilirdi. O zaman acil bi işim mi var atlardım taksiye paramla paşa paşa giderdim.
Minnet etmeyi hiç sevmem. Allah kimseye muhtaç etmesin. Bizim karı koca prensibimiz bu.
Allah korusun hastane olur acil bişey olur koşa koşa giderim sevdiğim insanlara. Ama arabamı kimse istemesin.

evet arkadaşım bizde aynen öyleyiz..o yüzden daha kaza yaptığımız arabanın borcu bitmeden kimseden istemeyelim diye gittik başka bir araba aldık ve inan doğacak bebeğime bile kaliteli şeyler almayı arzu ettiğim halde alamıyorum..geçiştirici türden şeylerle idare edicem yani..üstüme başıma desen zaten hiç almıyorum...borç bitene kadarda böyle gider..birde alınan şey dediğiniz gibi ucuz bir şeyde değil..(zaten o yüzden kafaya koymuş bizim arabayı ya,o gün dedim keşke külüstür bişey alsaymışız nerden bilecem)..ne istediğin çok önemli..sanki benden elekritk süpürgesimi istiyorsun bu kadar kolay geliyosun yani!!

insanda azcık düşünce gurur olmalı..ama o adam alışmış yüzsüzlüğe..koymaz yani..

evet arkadaşım bizde aynen öyleyiz..o yüzden daha kaza yaptığımız arabanın borcu bitmeden kimseden istemeyelim diye gittik başka bir araba aldık ve inan doğacak bebeğime bile kaliteli şeyler almayı arzu ettiğim halde alamıyorum..geçiştirici türden şeylerle idare edicem yani..üstüme başıma desen zaten hiç almıyorum...borç bitene kadarda böyle gider..birde alınan şey dediğiniz gibi ucuz bir şeyde değil..(zaten o yüzden kafaya koymuş bizim arabayı ya,o gün dedim keşke külüstür bişey alsaymışız nerden bilecem)..ne istediğin çok önemli..sanki benden elekritk süpürgesimi istiyorsun bu kadar kolay geliyosun yani!!

insanda azcık düşünce gurur olmalı..ama o adam alışmış yüzsüzlüğe..koymaz yani..

Herkes gururlu olmuyor malesef. Onun için siz tepkilerinizle izin vermeyeceksiniz.yerimseniben

araba almayı düşünüyoruz. alsak ödünç veremem, kimse kusura bakmasın. çok mu acil biz getirip götürmek şartıyla olabilir. ben babamdan öle öğrendim. o kimseyi arabayı vermez. hatta arabasını çok sevdiği için ben bile almak istemem. bir şey olursa arabaya çok üzülür. millet alışıyor ilk seferden tedbiri elden bırakmamak lazım. işin açıkçası benim eşimde çok yumuşak yüzlü vermeye kalkarsa olay çıkar:D

biz veririz arkadaşım..hayır kurumu olduk..bilhassa durumu iyi olanlara..:oklava:

çok güzel yakalamışsınız...bozulduğum bir noktada bu oldu zaten..ben hamileyken bu ne yüzsüzlük..ama işte....

Arkadaşım ilk aklına bunun gelmesi lazım..

Boşver ne derse desin,
fesat, kötü ol..
Eşin de durumun farkındadır da yediremeyip sana patlıyordur..

Arkadaşım ilk aklına bunun gelmesi lazım..

Boşver ne derse desin,
fesat, kötü ol..
Eşin de durumun farkındadır da yediremeyip sana patlıyordur..

olabilir tabiki...

o da ihtimal dahilinde

lakin neden bütün bu çirkinliğe rağmen onu melek beni şeytan ilan ediyor..sözle söylemesede kurduğu cümleler buna getiriyor olayı..insanın buna canı sıkılıyor..

dese ki;ya canım bakma bende sinir oldum ama mecbur kaldım..bir dahada zor bulurlar filan dese,gönlüm yatışacak ama onuda demeyince ben çifte sinir harbi yaşadım malesef..hem karşı tarafa sinir oldum hem eşimin bana söz hakkı tanımayıp elalemi iyi beni kötü ilan etmesine..öyle ki beni küçükşeylerle uğraşan biri ilan edince bende ''acabamı?'' duygusu uyandı ve o yüzden sizlere danışayım dedim..ama baktım ki konu hit yapmış,ve bir kişide eşim gibi düşünmemiş..buradanda anlıyorum ki davamda haksız değilim..sağolun...

arkadaşım eşine bu sayfaları okut belki gözü açılır

Ah ablacım..
Çok önemli bir şey olmadığı sürece vermek istemezdim tabiki.
Ama siz de eşiniz de vermek istememişsinizdir eminim.
Kötü bir durum olmuş, o kadar yola arabanın kaskosu olmadığını bile bile emri vaki yapar gibi rica etmek! saçma yani..
Bi de adamdaki de ne cesaret, arabanın başına bişey gelse falan gibi bi düşüncesi de yok sanırım.
Sonuçta bu araba yani, ödünç alınacak şey var, alınmayacak şey var..
Sen yine de kafana bu kadar takma canım
Sağ salim arabanız size geri döner umarım.:1hug:

Back
X