Yeni Anne arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz?

yaseku

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
1.718
202
363
Merhaba arkadaşlar...
Eşim okullar kapanınca 10 günlüğüne tatile gidelim, şimdiden rezervasyon yaptıralım diyor... fakat benim 4 aylık bir bebeğim var sizce küçük bir bebekle tatile çıkmak ne kadar mantıklı? zorlukları neler? burnumdan gelir mi gittiğim tatil:26:
9 yaşında oğlum var... oğlum 3 yaşına girene kadar cesaret edip tatile gidememiştim:50:
Tabi oğlumda daha tecrübesiz ve acemiydim hasta ederim yada oğlum orada durmaz huzursuzlanır yerini arar diye gitmeye cesaret edememiştim... Ama eşim tatilde küçük ikiz bebekleri olan aileleri görünce bebeğimiz doğunca bizde getirelim diye imrenerek baktı ama ben o kadar cesaretli değilim...
Bebeğiyle tatile çıkan anneler bana tavsiyelerinizi yazarsanız çok sevinirim şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler:16:

Son düzenleme:
Bu arada başlığı eksik yazmışım kusura bakmayın:1:

Biz oğlumuz 5ayllıkken çıkmıştık tatile.
Kendi arabamızla gittik.8saat sürdü.
Sıkıntı yaşamadık.Çok da güzel oldu.
Beraber ilk tatilimiz idi.

Biz oğlumuz 5ayllıkken çıkmıştık tatile.
Kendi arabamızla gittik.8saat sürdü.
Sıkıntı yaşamadık.Çok da güzel oldu.
Beraber ilk tatilimiz idi.

Bizde kendi arabamızla gidicez...
Kızım 7 aylık olacak ve ben çok uzak bir yer olmasın diyorum...
arabada çocuk bunalır saatlerce... camda açamayız...
klimada çocuğu rahatsız eder... siz nasıl yaptınız arabada canım:26:

Son düzenleme:
Bizde kendi arabamızla gideceğiz...
Kızım 7 aylık olacak ve ben çok uzak bir yer olmasın diyorum...
arabada çocuk bunalır saatlerce camda açamayız,
klimada çocuğu rahatsız eder siz nasıl yaptınız arabada canım :26:

Biz eylül de gitmiştik canım İzmir' e.
Eşim kendi camını çok az açmıştı.
Oğluma yola çıkarken kalın giydirmiştim.Çünkü sabah ezanında çıkmıştık biz.Hava serindi yani.
Öğlen gibi de hava ısınmıştı .Şort ve kısa kol giydirmiştim.
Pusette uyudu biraz.Biraz kucağımda geldi.
Terlediği zamanlar üstünü değiştirmedim.Sırtına havlu koydum.Arabada soyup edene kadar üşümesin diye.
Nolur nolmaz diye ilaçlarını ateş ölçerini ufak tefek eşyalarını yanıma almıştım.
Çok huysuzluğu yoktu ozamanlar o yüzden güzel bir yolculuk geçirdik.
İnşallah siz de rahat gider rahat dönersiniz.

Siz nezaman çıkacaksınız yola ?
Klima havayı kurutacağından hasta eder yavrucağı...
Sen kendin için bir yelpaze al .Ben öyle yapmıştım.

Biz eylül de gitmiştik canım İzmir' e.
Eşim kendi camını çok az açmıştı.
Oğluma yola çıkarken kalın giydirmiştim.Çünkü sabah ezanında çıkmıştık biz.Hava serindi yani.
Öğlen gibi de hava ısınmıştı .Şort ve kısa kol giydirmiştim.
Pusette uyudu biraz.Biraz kucağımda geldi.
Terlediği zamanlar üstünü değiştirmedim.Sırtına havlu koydum.Arabada soyup edene kadar üşümesin diye.
Nolur nolmaz diye ilaçlarını ateş ölçerini ufak tefek eşyalarını yanıma almıştım.
Çok huysuzluğu yoktu ozamanlar o yüzden güzel bir yolculuk geçirdik.
İnşallah siz de rahat gider rahat dönersiniz.

Benim kızım biraz huysuz bir bebek ve uykusu çok az şimdi bile uyutana kadar evde eşimle
takla atmadığımız kalıyor:31: Annemlere yada kayınvalidemlere bile gittiğimizde uyumuyor
yerini arıyor sanki sürekli ağlıyor başka yerde çok huzursuzlanıyor eve geldiğimizde sakinleşiyor bu yüzden
hiç cesaretim yok siz ne güzel tatiliniz burnunuzdan gelmeden oğlunuzu hasta etmeden gidip gelmişsiniz
hasta edersem diye korkuyorum:26:

Benim kızım biraz huysuz bir bebek ve uykusu çok az şimdi bile uyutana kadar evde eşimle
takla atmadığımız kalıyor:31: Annemlere yada kayınvalidemlere bile gittiğimizde uyumuyor
yerini arıyor sanki sürekli ağlıyor başka yerde çok huzursuzlanıyor eve geldiğimizde sakinleşiyor bu yüzden
hiç cesaretim yok siz ne güzel tatiliniz burnunuzdan gelmeden oğlunuzu hasta etmeden gidip gelmişsiniz
hasta edersem diye korkuyorum:26:

Benimki de yerini arayan bir çocuk seninki gibi :31:
Park yatak beşikte yatıyordu o zamanlar.O beşikleri bilirsin katlanınca ince uzun çanta haline gelirler.
O beşiğimizi de götürmüştük biz.Daha neleer neleer.:27:
GÖren bizi uzaya gidiyor sanırdı.Malum çocuk eşyası çok oluyor :31:
Buarada sinek kovucu sprey bebek için güneş koruyucu krem(mustelayı tavsiye ederim) arabada bbeğin yattığı
tarafa gölgelik kavanoz maması çöp poşeti mama hazırlamak için sıcak soğuk su sevdiği oyuncakları
almayı unutma...
Bir de bazı bebekler hava değişikliğinden rahatsız olup isal yada kabız olabiliyor.
Bunun için de önlem açısından isal ve kabız için fitil al yanına.

Allahın izniyle bişeycik olmaz arkadaşım...
Kaç gün kalacaksınız ve nereye gideceksiniz?
Bebeğinin araba koltuğu var mı yoksa kucağında mı götüreceksin ?

İnşallah canım cesaretlendirdin beni teşekkür ederim...
10 gün kalıcaz Fethiye yada Marmaris'e gitmeyi düşünüyoruz...
yeni araba koltuğumuz yok oğlumun ki eski onu kullanmıyoruz...
yeni bir tane alıcam ama daha küçük diye beklemedeyim...
7 aylık bebek araba koltuğunda oturabilir mi?
ay senide bunalttım çok soru sordum kusura bakma:1:

Son düzenleme:
Benim bebeğim yok henüz ama gidilir diye düşünüyorum.Okullar kapanana kadar belki uykusu biraz daha düzene girmiş olur eşin anlayışlıysa sana orada yardımcı olucaksa sorun yaşamazsınız bence ama seni iki çocukla bırakıp tatilde kafasına göre takılırsa çok zorlanırsın tatildende birşey anlamazsın.

Benimki de yerini arayan bir çocuk seninki gibi :31:
Park yatak beşikte yatıyordu o zamanlar.O beşikleri bilirsin katlanınca ince uzun çanta haline gelirler.
O beşiğimizi de götürmüştük biz.Daha neleer neleer.:27:
GÖren bizi uzaya gidiyor sanırdı.Malum çocuk eşyası çok oluyor :31:
Buarada sinek kovucu sprey bebek için güneş koruyucu krem(mustelayı tavsiye ederim) arabada bbeğin yattığı
tarafa gölgelik kavanoz maması çöp poşeti mama hazırlamak için sıcak soğuk su sevdiği oyuncakları
almayı unutma...
Bir de bazı bebekler hava değişikliğinden rahatsız olup isal yada kabız olabiliyor.
Bunun için de önlem açısından isal ve kabız için fitil al yanına.

Canım çok teşekkürler bu öneriler çok işime yarayacak...
Benim bazılarını götürmek aklıma bile gelmezdi:1:
Bu arada biz evde park beşik kullanmıyoruz malesef mobilya yatak aldık:31:
yatağını götürme şansım yok malesef:50:

Benim bebeğim yok henüz ama gidilir diye düşünüyorum.Okullar kapanana kadar belki uykusu biraz daha düzene girmiş olur eşin anlayışlıysa sana orada yardımcı olucaksa sorun yaşamazsınız bence ama seni iki çocukla bırakıp tatilde kafasına göre takılırsa çok zorlanırsın tatildende birşey anlamazsın.

lovelycim; eşim evde yardımcı olan anlayışlı bir baba ama oraya gidince değişirse bilemem bende evimize gelince değişirim ona karşı artık:1: bu arada oğlumun bana hiç mi eziyeti olmayan bir çocuk maşallah diyeyim... son 3 yıldır gittiğimiz tatillerde hiç çocuğum yokmuş gibi tatil yaptım oğlum hiç üzmez yormaz beni hatta şimdilerde evde bana çok faydası oluyor diyebilirim herşeyini kendisi yapan bir çocuk :40:

İnşallah canım cesaretlendirdin beni teşekkür ederim...
10 gün kalıcaz Fethiye yada Marmaris'e gitmeyi düşünüyoruz...
yeni araba koltuğumuz yok oğlumun ki eski onu kullanmıyoruz...
yeni bir tane alıcam ama daha küçük diye beklemedeyim...
7 aylık bebek araba koltuğunda oturabilir mi?
ay senide bunalttım çok soru sordum kusura bakma:1:

Aşkolsun ne bunaltması...Yardımım olduysa ne mutlu..
Benimki 5 aylıktı tatile çıktığımızda.Pusetinde gitti.
Puseti hem oturan hem yatan şeklindeydi.
1 yaşında normal oto koltuklarından aldık ama.
Sen yanına yastık battaniye altına sermek için de ince birşey al.Beli ağrımasın yavrucağın.
Ayağında mı sallayacaksın uyumazsa.Ama uyur ya arabada uyuyor genelde çocuklar.
Biz de 15 gün kalmıştık.
3Gün İzmirde kalanında Kuşadasındaydık.
Direk güneşe çıkarma demişti doktorum.Güneş çarparsa hastalanır demişti.
Dikkat edersin.

lovelycim; eşim evde yardımcı olan anlayışlı bir baba ama oraya gidince değişirse bilemem bende evimize gelince değişirim ona karşı artık:1: bu arada oğlumun bana hiç mi eziyeti olmayan bir çocuk maşallah diyeyim... son 3 yıldır gittiğimiz tatillerde hiç çocuğum yokmuş gibi tatil yaptım oğlum hiç üzmez yormaz beni hatta şimdilerde evde bana çok faydası oluyor diyebilirim herşeyini kendisi yapan bir çocuk :40:

O zaman gidin bence seninde tatile ihtiyacın vardır iyi gelir ailecek tatil:16::16::16:

Aşkolsun ne bunaltması...Yardımım olduysa ne mutlu..
Benimki 5 aylıktı tatile çıktığımızda.Pusetinde gitti.
Puseti hem oturan hem yatan şeklindeydi.
1 yaşında normal oto koltuklarından aldık ama.
Sen yanına yastık battaniye altına sermek için de ince birşey al.Beli ağrımasın yavrucağın.
Ayağında mı sallayacaksın uyumazsa.Ama uyur ya arabada uyuyor genelde çocuklar.
Biz de 15 gün kalmıştık.
3Gün İzmirde kalanında Kuşadasındaydık.
Direk güneşe çıkarma demişti doktorum.Güneş çarparsa hastalanır demişti.
Dikkat edersin.

Bende pusetini alırım diye düşündüm...
Ayağımda sallamam uyumuyor öyle:50:canım benim kız
kanguruda uyuyor biliyormusun biraz değişik bir çocuk:1:
3 ayı doldurana kadar arabada inanılmaz sakinleşiyordu hemen
uykuya dalıveriyordu şimdilerde huyu değişti araba kesinlikle uymuyor:50:

O zaman gidin bence seninde tatile ihtiyacın vardır iyi gelir ailecek tatil:16::16::16:

evet canım yaa aslında gerçekten tatile ihtiyacım var...
malum ilk 4 ay çok yorucu geçiyor uykusuz geceler bir türlü
bitmek bilmeyen gazı sürekli acıkan karnı düzensiz uyku saati
dışarı çıktığımda bile panik oluyorum ağlayacak diye daha neler neler:31:
senide korkutmayayım daha fazla şimdiden sana da Allah kolaylık ve sabır versin canım:1:

yaseku, ya allah, ya bismillah diyerek yola çık. :1:iyi ve olumlu düşünürsen, tüm kaygı ve olumsuz düşünceleri bir kenara atarsan tatilin güzel geçer, biliyormusun ki, o minicik bebeğin senin ruh halini seziyor ve dolasıyla huzursuzlanıyor...:19:
çok fazla enine boyuna ölçmek yerine anı yaşayın, o çocuklar büyüyüp gidecek ama bu gençlik, bu günler geri gelmeyecek. kızımada hep bunu söyler dururum.:40:
nacizane tavsiyem, yaptırın erken rezervasyonunuzu ve günü geldiğinde atın kendinizi Egenin mavi sularına ailecek tatilin tadını çıkarın...hatta İzmir e de uğrayın, bir kahvemi için...:kkk:

evet canım yaa aslında gerçekten tatile ihtiyacım var...
malum ilk 4 ay çok yorucu geçiyor uykusuz geceler bir türlü
bitmek bilmeyen gazı sürekli acıkan karnı düzensiz uyku saati
dışarı çıktığımda bile panik oluyorum ağlayacak diye daha neler neler:31:
senide korkutmayayım daha fazla şimdiden sana da Allah kolaylık ve sabır versin canım:1:

Hiç gözüm korkmuyor :38:yeterki hayırlısyla sağlıcakla gelsin herşeyine razıyım 8 yıl bekledik onu şimdide sabırsızlıkla sağlıcakla kucağımıza almayı bekliyoruz.zaten hamiellik süresince yattım bu kadar dinlenme yeter bana artık uykusuz geceler istiyorummm:40:

Back
X