Yeni başlayan araba fobim:(

gizzz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
731
335
103
Arkadaşlar bana çok sıkıntı vermeye başlayan bir derdim var araba fobim yenı başladı ve çok rahatsız etmeye başladı nasıl atlatırım
bilmiyorum..
Geçen ay şehır dısına çıktık eşimle otobusle 12 saat otobüs yolculugu benı mahvettı şöför acayıp kötü kullanyordu arabayı yol boyunca
çok rahatsız oldum ve arabaya binmeye korkar oldum sadece eşimin ve babamın kullandıgı arabada rahat oluyorum başkası kullanınca öyle kötü oluyorum ki bayılcak gibi..
işin dahada kötüsü kendimde araba kullanamamaya başladım eşim belkı sen kullanınca rahatlarsın dıye bındırdı benı arabaya ama yolun ortasında durup indim arabadan ki ben araba kullanmayı çok severim ve trafıkte kendıme güvenım çok oldugu halde zora caddeye çıkınca kullanamadım ve baya rahatsız oluyorum bu durumdan aranızda böyle bır dönem geçıren varmı ne yapcam ben hep eşimi yada babamı nerden bulcam benı biyere götürmelerı için

bıkere deseydınız uyarsaydını söför beyi,belkı bu kadar panık olmazdın
yavas yavas bı korkuyu uzerinden atacaga emınım bende bıkere kaza gecırmıstım ondan sonra hep yola bakma gıbı sacma bı alıskanlıgım ortaya cıktı otobuste en arkada bıle olsam o yolu gormelıyım

sorma bendede feci bi şekilde araba fobisi başladı geçen hafta kaza yaptığımdan beri arabamı süremiyorum ölece duruyor napıcam nasıl aşıcam bilemiyorum hergece kabuslar off ALLAH ım ban ayardım et
ben bu sendromu nasıl atlatcam bilemiyorum

eşim ikaz etti bir iki defa ama adam hiç tınmadı zor geldım istanbula kadar.. aynen bende süreklı yola bakıyorum artık

geçmiş olsun..çok kötü bi durum ya inş ikimizde bi an önce atlatırız..

Bende büyük hevesle aldım ehliyetimi..hemen araba aldı eşim sürpriz yapıp ama henüz trafiğe çıkamadım bende korkuyorum,yazık arabam öyle duruyor park yerinde

bende bi kere arabayı kapının önunde tumsek var radan dusurdum aks kırıyodum nerdeyse ondan sonra epey korktumsonra yavas yavas kullanmaya basladım

ha hala korkuyırum kullanırken çünkü istanbulda çok abuk subuk kullananda var korkuyorum içimdende besmele çekiyorum korkma diyorum kendi kendime ama kullanmaktan vazgeçmiyorumm

Geçmiş olsun Cankız sende birşey yok inşallah ...şükür de bin yine...

korkmayın geçer...

bende hamilelikten vardı...yendim...hala da eşim zıg zag yapsa karışıyorum ...kıyamet kopuyor sevmiyorum içimde bir şey yükseliyor hhhopp ediyor. ve işin kötüsü kendim sürdükten sonra iyice kontrol bende olsun istemeye başladım.şimdi eşime de güvenmiyorum:)) arabanın solu ila sagı farklıymış...

otobus derseniz yıllardır binmedim konu sahibinin nedenleriyle aynı nedenlerden.yanlara yata yata devrilcek gibi o yüksek koca yolcu otobüsleri-- adamlar uykusuz ve kimbilir nasıl şöfor diye...normal...çok üstünde düşünme konu sahibi...illa ki atlatırsın...

Cankız ilk kaza yapan sen degilsin...sakın vazgeçme bende iki kez çarptım ufak tefek ...daha yeni tamir ettirdi eşim :))el kadar içeri çökmüştü yan kaput...

Bende büyük hevesle aldım ehliyetimi..hemen araba aldı eşim sürpriz yapıp ama henüz trafiğe çıkamadım bende korkuyorum,yazık arabam öyle duruyor park yerinde

Hele İstanbul trafiğinde nasıl kullanıcam bilemiyorum

ehlıyetınde arabanda olduktan sonra ufak bi cesarete bakıyor ben ilk tek trafıge çıktıgımda kendıme eger siteden arabayı istop ettirmeden ve çarpmadan çıkarsam (sitenın yolları dar) daha yolda birsey olmaz diye gaza gelip çıkmıstım oda bozuk arabayla eşimden başka kimse kullanamıyodu debrıyajında sorun vardı tabı o gunden sonra bide ben kullanmaya başladım inş ilk korkunu atlatıp başlarsın kullanmaya sonrası kendılıgınden gelır zaten sen bi başlangıç yap yeter ki:)

İstanbul'un trafiği çok korkutuyor gözümübi gün kullanacağım bundan eminim,umarım çok uzamaz.

benımde öyle ufak kazam oldu biraz arka tarafı dagıttım onlar benı yıldıramadı araba kullanmaktan ama dikkatsız bı şöför benı mahvetti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…