- 12 Ekim 2017
- 278
- 334
- 23
- 40
- Konu Sahibi esrademir060606
-
tüm hamilelerin korkulu rüyası bu canım
şimdiden düşünüp stres yapma
çünkü onlar istediği gibi davranacak
yeni doğum yapmış kadından nasıl bir hizmet bekleyecekler ki
bide anneni çağırırsan belki annen onlara hizmet etmek zorunda kalacaktır
hmm ama canım 3 aylıkmış bebeğin ve misafir senin evine gelmişAnnem zaten gelecek aslında, malum evde bir çocuk daha var, bir süre kalmasınıda isteyebilirm ve kalır ins. Annem her türlü hizmet eder zaten ama onlara ekstra hizmet etmek onuda sıkar, aynı zmnda gelmemeleri en iyisi belkide. ama o zmnda annem gitmeden gelmesinlermi diycem.
Nasıl hizmet beklenir kısmını azcık acıp içimi dökmek isterim, kızım en fazla 3 aylıktı, eşimin yeni evlenmiş bir arkadaşının eşine mecburen iki gün bizde kalmıştı. kv ile karşılıklı ayaklarını uzatıp oturup benden hizmet beklediler neredeyse. Baya muhabbete sarıp oturdular. Ne tarz bir manyaksınız siz diyemedim.
hmm ama canım 3 aylıkmış bebeğin ve misafir senin evine gelmiş
biraz fazlaca mı beklentiye giriyoruz acaba?
merhaba ben yapmadım ama, eltim şöyle yaptı;
iki aileye de ayrı ayrı bebeği görmeye gelmelerini söyledi, ilk hafta onun ailesi ve misafirleri geldi, kv ve biz ikinci hafta ziyaretine gittik, kv bir hafta kadar kaldı.
2 haftanın sonunda da eltim tamamen yanlız kaldı, sağlığı da iyiydi gayet zaten.
Bende aynısını yapabilirim ama birde büyük kızım var ve annemin biraz daha uzun kalıp yardım etmesini istiyorum.
anneniz çok mu uzakta oturuyor, gidip geri gelebilir belki eşinizin misafirleri gidince.
onlar varken de büyüğü onlar eğlerler zaten.
kendı annenız gelsın bır hafta kalsın donsun, esınızın aılesı ıse sadece bebegı gormekmaksadıyla gelıp gıtsın ıkı gunden fazla kalmasınlar bunu da acıkca esıne soyle o zamanlaryasaan olaylardan bahset aynı stresı yasamak ıstemıyorum, ilk hafta zor olacak ondada annemı yanımda ıstıyorum ondan sonra kımseyı ıstemıyorum cocuklarımla ve senınle yalnız kalmak ıstıyorum deyı açıkca...Merhaba Hnaımlar, belki henüz olmayan br dert üstüne yazıyorum ama yinede fikirlerinizi almak istedim.
4.5 yaşında bir kızım var ve iki aya kadar ikinci çocuğumu kucağıma alacağım inş.
İlk çocuğumda çok stresli zmnlar geçirdim. O zmnlar eşimde bende öğrenciydik (lisans değil), uzakta yaşıyorduk, eşinin annesiyle çok muhabbetim tanışıklığım yok gibiydi, yani huyusu suyunu çok bilmezdim. Okula dönmem gerektiği için bebğim iki aylıkken geldi bebeğe bakma sebebiyle. Büyük ölçüde benim saflığım sanırım onu kendi annem gibi zannettim, bebeğe bakar işmize yardım eder dedim. Ama kadın değişiğin değişiği çıktı, bana çay yapmadın kahve yapmadın moduna girdi. akşam yorgun argın eve gelip sabaha kadar süt sağıp bebeği doyurup sabah yine okula giderken birgün olsun yoruluyorsun demedi, üstüne birde ah oğlum sende çok çalışıyorsun moduna girdi. Eşim yardım eder isten kaçmaz, düzenimizi bir şekilde kurarız ama ne zmn annesiyle karşılaşşsa fabrika ayarlarına geri döner. O zmnda öyle oldu. Benim zaten kafam dumanlı, ikisi iki tarftan beni darlayında egzama dökecek duruma geldim. Çok kötü 3 ay geçirdim. Anlatmaya üşeneceğim kadar başka olaylarda yaşandı. Şimdi bitti gitti, eşimin annesi başta olmak üzere ailesiyle merhabadan öteye bayramda seyranda aramaktan öteye muhabbetim yok, eşimde bunun farkında ve birşey demez diyemez zaten.
Şimdi daha yakında oturuyoruz (5 saat) yeni şehire taşınma telaşı yeni iş telaşı derken yine bir miktar stresli geçen bir hamilelik içindeyim. Bu sefer paralı parasız izin alma şansım var ve inş. gidebildiği yere kadar alıcam. Ama bebek doğunca annesi babası dıdısı gelmek isteyecek kaç gün kalırlar bilemiyorm, tahminim çok kalmazlar ama yinede darlanıyorum. Zaten çok muhabbetperver bir insan değilim üstüne birde eski olaylar sebebiyle annesiyle konuşmak beni gerçekten darlıyor. Annesi yine bize hizmet etmedin, şu oldu bu oldu moduna girecek eminim, eşimide etkilemeye çalışacak diye tahmin ediyorum.
Nasıl yapsam, benim annem burdayken çağırıp ortamımı kalabalık yapıp arada kaynatsam, yoksa kalabalıkta iyice strese girme ihtimalimi mi düşünsem. Bir hafta kalsınlar yeter gibi muhabbet açıp kalacakları günü önceden benmi belirlesem.
Belki gerçekten abartıyorum ama oldukça kötü günler geçirdim ve esimle ilişkimdeki etkilerini bile daha üstümüzden atamadık diyebilirim.
Annemlerde 5 saat mesafede. Sanırım mecburen bir dönemde beraber kalacaklar. Bilmiyorum belkide annem gidene kadar gelmezler.
kendı annenız gelsın bır hafta kalsın donsun, esınızın aılesı ıse sadece bebegı gormekmaksadıyla gelıp gıtsın ıkı gunden fazla kalmasınlar bunu da acıkca esıne soyle o zamanlaryasaan olaylardan bahset aynı stresı yasamak ıstemıyorum, ilk hafta zor olacak ondada annemı yanımda ıstıyorum ondan sonra kımseyı ıstemıyorum cocuklarımla ve senınle yalnız kalmak ıstıyorum deyı açıkca...
Neden cekiniyorsunuz madem öyle siz de sakinmadan lafınızı söyleyin. Başka türlü geçmez ki. Kötü olmak istemiyorum diye birşey yok size biri saldırırsa kendinizi korursunuz daha kötü olursa karşılık verirsiniz bu da aynı sey
eşine açık olacaksın.
eşinin ailesi gelince de sen oturacaksın. onlara iş buyuracaksın.
Cok sukur ki benim kv ve gorumcem sadece 2 gun kaldilar.sozde gelmisler bana bakmaya ikisi gitmis odada muhabete dalmislar ameliyatli halimle bebegi ben aliyorum bin zorlukla esim geldi yemek yedin mi dedi.bende dedim ne yemegi yanima ugrayan yok seninkiler icerde muhabete dalmis.esim kalkip yemek yapmaya baslayinca gorumcem aaa sen niye yapiyosun bize soyleseydin ya.ertesi gunde kv diyoki bizim isimiz var gitsek olur mu bende dedim gidin.bence sizde ufaktan ufaktan fazla kalmayina getirin lafi.lohisa haliyle cekilmez yoksa
ben 2. ve 3. doğumda kimseye minnet etmedim.O kadar haklısınkı, benim işte kızımda kafamda biraz yerinde değildi heralde, okuldan gelip haldır haldır yemek yapmaya çalışıyodum, çocuğumun zamanından çalıyordum resmen. Annesi yine iş yapmazda eşime buyururum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?