Yeni bir başlangıç yapma fikri

Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir... Tolstoy böyle demiş ama siz bilirsiniz :) Korkutması normal ama korkmaktan çok heyecanlanın derim belki çok daha iyi arkadaşlıklarınız olacak belki eviniz yeriniz çok daha cici olacak dert etmeyin o kadar

Eğer derdiniz sadece olduğunuz yere alışamamak ise, Manisa doğru seçim.
Eğer başka sorunlar var ve bu nedenle bu ruh halindeyseniz nereye gitseniz sonuç değişmez, Manisa'da da duramazsınız.

çok teşekkür ederim ışık oldunuz :)
Bu belirsizliği yaşayacağıma eminim, keşke tercih etseydim de derim burada kalacak olursam.
Rica ederim :) Evet zaten o yüzden denemelisiniz yeni başlangıçları. Şimdi ki hayatınızın nasıl olduğunu biliyorsunuz nasılsa yenisinin nasıl olcağını denemeden bilemezsiniz. İyi de olsa kötü de olsa sizin için tecrübe olacak. Zaten hayat bizi ister istemez değiştiriyor. Bu sefer sizin isteğinizle yeni bir yerde yeni kişilerle olsun.

Yaşadığım ilçe Tekirdağ merkez, Hayrabolu, Lüleburgaz canım güzel Edirne değil ki bildiğin karma yapıda sadece iş için gelmiş olan insan topluluğu olan bir ilçe, benim de özüm Trakya'dır emin olun burada yaşayan 10 kişiden anca 1 tanesi Trakyalıdır kozmopolit bir yer burası.
Trakyalıyım Trakya’da yaşıyorum , kastettiğini anladım , ama öğretmen olduğun için böyle düşünmene üzüldüm , bence sahip çık Trakyaya ve çocuklarıda böyle eğit , yanlış anlamayıp ne manada böyle söylediğimi anladığını umuyorum .

Kızlar dert desem dert değil sadece kocaman bir kafa karışıklığı bendeki, benim yerimde sizler olsaydınız ne yapardınız merak ediyorum.

Öğretmenim evli değilim ve 4 senedir batıda trakyada büyük sayılabilecek bir sanayi ilçesinde yaşıyorum. Beni burada tutan tek şey aslında hiç birşey, şehri sevmiyorum havası kirli kötü insanları bir değişik alışamadım sevemedim ama ortamım arkadaşlarım burada olduğu için bi türlü gidemedim de. Ev arkadaşım var o burada kalacak, ben onunla bir sene daha kalmak istemediğim için de gitmek istiyorum açıkçası, burada kalmaya devam edip ayrı eve çıkıcam dersem tepkisi ne olur kestiremiyorum :(

Bu sene büyük sayılabilecek bir şehirde Manisa'da yeni bir okul açıldı ve zorunlu hizmet okulu oldu çok fazla açık var, sırf tayin isticem diye şehri gidip gördüm gezdim sevdim de İzmir'e mesafesi şehrin yapısı hoşuma gitti. Bütün sene tayin istiyorum burayı sonunda terkediyorum diye gezdim durdum ama tercihlere 2 hafta kala içimi korku sardı, hiç arkadaşımın olmadığı bilmediğim bir şehre gidicem artık yaş da 25 26 herkesle arkadaş olayım modunda değilim, yalnız kalırsam kafama göre birileri olmazsa diye korkuyorum.
Burada kalırsam da of yine bırakamadım bu berbat yeri diyip kendi kendimi yiyeceğim arkadaşlarımı niye bıraktım da derim kendime eminim.

Yeni bir başlangıç yapmak her zaman güzellikler getirir mi ? Yoksa şehri güzelleştiren içindeki insanlar mıdır ?
sen ev arkadaşınızla yaşıyorsun ve ailenin senin başka ilde yaşamanla ilgili görüşleri nelerdir?
ve ailenizin maddi durumu iyimi yoksa siz para mı gönderiyorsunuz? Ben de ayrı eve çıkmak istiyorum ama aile radarına takılıyorum. detaylıca cevaplarsan sevinirim. tesekkürler

Kızlar dert desem dert değil sadece kocaman bir kafa karışıklığı bendeki, benim yerimde sizler olsaydınız ne yapardınız merak ediyorum.

Öğretmenim evli değilim ve 4 senedir batıda trakyada büyük sayılabilecek bir sanayi ilçesinde yaşıyorum. Beni burada tutan tek şey aslında hiç birşey, şehri sevmiyorum havası kirli kötü insanları bir değişik alışamadım sevemedim ama ortamım arkadaşlarım burada olduğu için bi türlü gidemedim de. Ev arkadaşım var o burada kalacak, ben onunla bir sene daha kalmak istemediğim için de gitmek istiyorum açıkçası, burada kalmaya devam edip ayrı eve çıkıcam dersem tepkisi ne olur kestiremiyorum :KK43:

Bu sene büyük sayılabilecek bir şehirde Manisa'da yeni bir okul açıldı ve zorunlu hizmet okulu oldu çok fazla açık var, sırf tayin isticem diye şehri gidip gördüm gezdim sevdim de İzmir'e mesafesi şehrin yapısı hoşuma gitti. Bütün sene tayin istiyorum burayı sonunda terkediyorum diye gezdim durdum ama tercihlere 2 hafta kala içimi korku sardı, hiç arkadaşımın olmadığı bilmediğim bir şehre gidicem artık yaş da 25 26 herkesle arkadaş olayım modunda değilim, yalnız kalırsam kafama göre birileri olmazsa diye korkuyorum.
Burada kalırsam da of yine bırakamadım bu berbat yeri diyip kendi kendimi yiyeceğim arkadaşlarımı niye bıraktım da derim kendime eminim.

Yeni bir başlangıç yapmak her zaman güzellikler getirir mi ? Yoksa şehri güzelleştiren içindeki insanlar mıdır ?
İlk atamam Keşandı,4. yılın sonunda sizin gibi düşünceler içerisinde tayin istedim. Manisadayım :)

Hayır demek istediğim her önüme gelenle arkadaş olamam seçiciyim sonuç itibariyle bu yüzden kafama göre biri olmazsa korkusu yaşıyorum

Ben ona gülmedim zaten :)
Yaş 25/26 dedin ya, Sanki 45 yaşına gelmişsin de artık herşeyden elini eteğini çekme vakti gelmiş gibi.

Daha önünde kocaman yıllar var. Korkma hiç bişeyden. Herşeyin üstesinden gelirsin

Öğretmenim evli değilim ve 4 senedir batıda trakyada büyük sayılabilecek bir sanayi ilçesinde yaşıyorum. Beni burada tutan tek şey aslında hiç birşey, şehri sevmiyorum havası kirli kötü insanları bir değişik alışamadım sevemedim ama ortamım arkadaşlarım burada olduğu için bi türlü gidemedim de. Ev arkadaşım var o burada kalacak, ben onunla bir sene daha kalmak istemediğim için de gitmek istiyorum açıkçası, burada kalmaya devam edip ayrı eve çıkıcam dersem tepkisi ne olur kestiremiyorum :KK43:

Değişiklik her zaman iyi gelir. Manisa bunun için de güzel bir tercih. Hafta sonları akarsın izmir, aydın vb. Bahar da gezilecek görülecek o kadar çok yer var ki... Korkma bence gerekeni yap.

Ben olsam giderdim bu anlattıklarına göre Ege sonuçta.

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)
Tercihimi yeni bir yer şehir okul doğrultusunda yapıcam ki insallah yüksek ihtimalle istediğim yer gelecek, gözlerim parladı okurken kendime inancım ve güvenimi tazelediniz ! :))

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)
Tercihimi yeni bir yer şehir okul doğrultusunda yapıcam ki insallah yüksek ihtimalle istediğim yer gelecek, gözlerim parladı okurken kendime inancım ve güvenimi tazelediniz ! :))

Manisa da da sanayi fazla var
ama
Bornova yakınsa
Bornovada yaşayıp oradan git gel yapabilirsiniz
gözün korkmasın 40-45 dk falan mesafe
İstanbulda iki ilçe arası 40 dk olduğu için bana normal geliyor
Manisa da fazla sanayileşme var ama beyaz yakaları
Bornova-çiğli tarafında oturup git gel yapıyorlar
İzmir de oturanlar çok memnun

Manisa denemeye değer
orada kendini mutsuz çaresiz gibi hissedeceğinize
deneyin derim
ne kaybedeceksiniz ki ?
zaten mutsuzsunuz
ayrıca bir arkadaşım taa Iğdır da ilk öğretmenliğini yaptı geldi çok sevmişti ki sürekli kar vs. soba yakma (doğma büyüme İstanbullu) yine de çok sevmişti
yani demek istediğim gözün korkmasın denemeden bilemezsiniz

Hiç düşünme git derim, biz meslekten dolayı kaplumbağa misali evimiz sırtımızda geziyoruz. İlk 1 sene alışma süreci geçiyor. Sonra sanki hep orada yaşamış gibi diğer yerleri unutuyorsun. Bu fırsatı bir daha bulamayabilirsin kaçırma derim.

Bir şehri güzelleştiren en önemli şey tabi ki insanlarıdır. Ve ben Ege insanını çook severim. Her yerde iyi insan da kötü insan da var, orası ayrı konu ama İzmir'de 6 sene yaşamış, Muğla kütüklü bir adamla evlenmiş, Manisa'ya da sık sık gitmiş ve oralı arkadaşları olan biri olarak, o yörenin insanlarını genel olarak çok sıcak, sevecen, yardım sever, naif buluyorum. (yetmediyse bir sayfa daha güzelleme yapabilirim =)) Bir Karadenizli olarak, Ege'nin tek sevemediğim yanı bitki örtüsü. Bana toprağı çorak geliyor. İnsan sevgisine doydum da, yeşile doyamadım kısaca. =)) Neyse... Yerinizde olsam giderim. Zaten şehri sevmiyorsunuz, mutsuzsunuz. Yeni bir şey denemezseniz, biraz riske girmezseniz aynı döngüde yaşayıp durmak size ne kazandıracak? Hiçbir şey. Değişim iyidir.

Back
X