Yeni bir hayat, sıfırdan başlamak, tedirginlikler...

sakın ve sakın dönme sevde. ülke kaos içinde. sokakta her an tehlikedeyiz. terör cinayetrler kadına saldırılar. canınamı kastedeceksin dönersen.
refah içinde yaşamak varken, burada geçim derdi,hayat pahalılığı vs vs vs. çekilirmi
kaliforniyaya git. floridaya git. bostona git. ama buraya sakın ha gelme

sakın ve sakın dönme sevde. ülke kaos içinde. sokakta her an tehlikedeyiz. terör cinayetrler kadına saldırılar. canınamı kastedeceksin dönersen.
refah içinde yaşamak varken, burada geçim derdi,hayat pahalılığı vs vs vs. çekilirmi
kaliforniyaya git. floridaya git. bostona git. ama buraya sakın ha gelme
ay evt boston da guzel. degisik bi havasi var:cool:

53 yaşındayım.şu anda imkan çıksa,alışırmıyım diye düşünmeden başka ülkeye yerleşirim.oğum ve gelinimin gitmesini çok istiyorum bu ülkeden.
yanlış anlaşılmasın ülkemi ve insanları seviyorum ama sürekli terör ve deprem tehlikesiyle yaşamak,insan hayatının değersiz olması,gelir dağılımında ki eşitsizlik,üniversite okumuş gençlerimizin işsizlikten kıvranması vb.gibi birçok nedenden dolayı bu ülkede yaşamak istemiyorum.
dip not:burada ki bazı üyeleri,kendi ayakları üstünde durabildikleri,kendilerini yetiştirdikleri için ayakta alkışlıyor:KK9:ve özendiğim hayatı yaşadıkları için gıptayla bakıyorum:KK52:

Bir şeye açıklık getireyim arkadaşlar; İstanbul (veya Türkiye) zaten bir seçenek değil, dönmeyeceğim. İkincisi, ABD dışında bir ülke de seçenek değil. Ben buranın sistemi içindeyim, öğrenmişim, alışmışım, buralı olmuşum. Bir şikayetim de yok. Bilmediğim, yaşamadığım başka bir ülkeye gitmek zaten istemem. Amacım dünya çapında özgür kız olup maceraya atılmak değil, sevebileceğim, çok da yabancı olmadığım bir yerde yaşamak, yerleşip hayatımı kurmak. :KK66:

Valla nerde yaşarsınız bilemeyeceğim ama ben de bu sene üniversiteden mezun olacak bir hemşire olarak Türkiye hariç her yerde yaşayabilirsiniz diyorum. Kpss denen saçmalıkla, iş güvenliği olmayan kimsenin saygı duymadığı, dayak yediğimiz meslek hayatımızla sizinkini kıyaslayınca kendim için fazlaca üzüldüm sanki. Yine de meslektaşımın böyle iyi yerlere gelmesi beni gururlandırdı. Umarım yüksek lisansınızı bitirip mesleğinizde daha da iyi yerlere gelirsiniz.

Ben Türkiye'ye daha dün kesin olmasa da bir dönüş yapmış olan biri olarak, Amerika'da kalma arzunu sonuna kadar destekliyorum. Ben dönmeyi çok istedim ama hamileyim doğumda hamileliğimde ve bebeğim doğduktan sonra bir süre de olsa memleketimde bildiğim yerde olup güvende hissetmek için, sonrasında eşim tekrar gitmek isterse ki isteyecek biliyorum (Fransa'ya) evet diyebilirim.

Nerede hangi şehirde nasıl olursa olsun aklı başında ve olgun birisin sıfırdan başlangıç yapmak senin için bir sıkıntı değil bir güzellik olur.
Gideceğin şehrin sosyal imkanlarını mutlaka araştır, gerçi Amerika diyoruz her şehrinde imkanlar sonsuzdur ama farklılıklar da vardır. Mesela katılabileceğin organizasyonlar, yeni çevre ednebileceğin etkinlikler var mı? Yeni bir başlangıç yapmaya uygun bir şehir mi daha doğrusu?
Biliyorsun bazı şehirler daha muhafazakar olabiliyor yeni olmak zor oluyor o yüzden.

İNŞALLAH herşey senin için çok iyi olur. Bence hiç korkma endişelenme, birçok insanın hayalini başarmışsın, neden yeni bir başlangıca uyum sağlayamayasın:)

bence ülkene dön melisin ilersini de düşünürsen eş seçimi kültür, ben olsam dönerdim kesinlikle ayrıcada korkacak ne var zaten bu yaşta çok şey başarmışsın belli güçlü bi kadınsın

gerçi zaten dönmeyeceğini söylemişsin ama ben de garantileyeyim sevde.. Türkiye ye dönme de Amerika da hangi eyalete gidersen git.. Detroit bile buradan daha iyi emin ol :)

Kalbin seni nereye cekiyorsa oraya git derim.
Ama insanin hangi ülkede oldugu pek de önemli degil bence.. sevdiklerin yaninda olduktan sonra.
Yoksa en refah en gelismis ülkede villalarda bile yasasan sevdiklerin seni sevenlerin yaninda olmadiktan sonra pek birsey degismiyor. Birde insan ilk önce kendisiyle mutlu olmali ..yoksa nereye kacsan gitsen bos..

Yorumlar için çok teşekkür ediyorum. :)
Genel olarak bir hevessizlik, mutsuzluk hakim bende. Hani gitmek istiyorum ama öyle hevesle, çok istekle deği . Sanırım uzun süren İstanbul hayalimin suya düşmesi ve şu an bu derece istediğim belli bir yer olmadığı için böyle.
Bir de iş yeri korkusu var. Nasıl bir yerde çalışırım, ya işimi kısa sürede kaybedersem, gireceğim yerin iş yeri kültürü nasıldır filan...
Ama bir taşınıp yerleşeyim, her şey yavaş yavaş düzelir, oturur diye umuyorum.
Şimdi California'ya küçük bir tatil ayarlamaya çalışıyorum. :)

Burda da hayat gercekten kolay degil.Normal bir iste tek basina calissaniz ucu ucuna gecinebilirsiniz.Eskiden genc insanlar kolaylikla evalabiliyorlardi.Ama simdi eger 5000 euro kazanciniz yoksa bu cok zor.
Fakat sosyal devlet anlayisi var.Herkes tedavi olabiliyor.Issizsen kirani devlet ödüyor ve ac kalmiyorsun.Insan gibi yasamaktan bahsetmiyorum bile.Ama benim hayattan beklentilerim cok farkli.

Sosyal devlet anlayisi Turkiyede gittikce ilerledigini gozlemliyorum.
Ozelliklede Turkiyedeki akrabalarim ile gorustugum zaman hastalarin cok daha ciddiye alindiginin farkindayim.
Annem bel fitigi oldugu kesinlesmeden once agrilarindan dolayi defalarca doktora gitmek zorunda kaldi.
En az uc kez agri kesiceler verdi doktor, bakti gecmiyor ondan sonra hastaneye yonlendirdi film cekmek icin.
Hollandayi etkilemis olan sey Euroya gecmemiz.
Maaslar Euroya gore hesaplaninca, yari yariya duserken.
Ekmek kisa zamanda iki misli pahali oldu.
Kuresel bir kriz var, objektif bakabilen bir insan bunu cok net bir sekilde gorur.
Bu krize ragmen Turkiyenin durumunun iyiye gitmesi beni cok gururlandiriyor.
Henuz bir yuva kurmadigim icin, belki Turkiyede yasayabilcegimi dusunuyorum.
Yakin zamanda bu konu ile bir ablayla gorusmem var. Ona gore kesinlesecek.
Hayirlisi bakalim...

bence ülkene dön melisin ilersini de düşünürsen eş seçimi kültür, ben olsam dönerdim kesinlikle ayrıcada korkacak ne var zaten bu yaşta çok şey başarmışsın belli güçlü bi kadınsın
Tam tersine ilerisi için dönmemeli zaten.hele de eşini bu ülkenin en kültürlüsünü seçtiğini sansa da, daima altında karısına hönküren,karnını kaşıyan pijamalı vardır.mümkünse bulunduğunuz ülkede kendiniz gibi gelişmiş biriyle evlilik yapın.

Bu arada size imrenmedim değil.bu ülkede kalsaydınız ya kpss mağduru ya da özel sektörün kölesi olurdunuz...

Yeni bir hayat heyecan verici iyi bir isiniz ve mesleginizde varmis...icten ice gipta ettim Allah cc kalbinize gore versin ...bu arada paraniz varsa su su ulkede rahat edersiniz demisler para varsa Turkiye dede kolay:KK53:bende yani farkli degisik boseyler istiyorum bu aralar ..mesela bi kozmetik urunleri satan bi sirket var uye olmaya korkuyorum ..sonra tatli sirin

bi dukkan acmak istiyoorum ..ogretmende olmak istiyorumo_O

Back
X