Çok haklısın. Her şeye boş boş bakar oldum.Bütün dünyevi hırslarım gitti. Tüy gibi hafif hissediyorum kendimi…Mesela eve eşyalar doldurmak, kullanmayacağımız kıyafetler alıp durmak, her şeyin en iyi modelini istemek çok boş gelmeye başladı bana artık. Kendi adıma israftan ve maddi doyumsuzluktan kesinlikle kaçınacağım. Kefenin cebi yokmuş gerçekten.
bu kısa süreli bir şeyÇok haklısın. Her şeye boş boş bakar oldum.Bütün dünyevi hırslarım gitti. Tüy gibi hafif hissediyorum kendimi…
En azından artık bunun ne demek olduğunu biliyor.bu kısa süreli bir şey
maksimum 6 ay sonra eski hirslariniz geri gelecek.
Dünyada büyük acı yaşamış herkes dünyevi hirslarindan arinsaydi ,
dünya bambaşka bir yer olurdu
Bunun için çalışacağım. Ve bende erteleme var bunu nasıl yenebilirimmBu yasadigini hic unutma devam etmene motive olur.Surekli aklina Allah n rizasini kazanmayi getir.Ben bu dusuncelere ölü dogum sonrasi basladim .Nasil devam ettiririm.Onun rizasini nasil kazanirim falan filan hep bunlari dusunup arastrmaya basladim.Arastirdkca iyice dustum alistim.Simdi bu durumun icinden cikinca iyice sigindim Rabbim e .Teslimiz ona.
İnşaAllah çok istiyorum.Şöyle beş vakit namazlı , kuranla abdestli olmayı.. Allahım nasip etsinÖncelikle kararınızı tebrik ederim. Acizane tavsiyem maneviyatınızı çoğaltan sohbetler dinlemek oralarda bulunmak. Diyanetin Kur’an kursuna başlayabilirsiniz. Ve arkadaş çok önemli. Maneviyatınızı artıracak arkadaşlar edinin. Zaten maneviyatınız arttı mı ibadetler zor gelmez
Hemen arastirmalara okumalara basla.Ogrendikce keyif alacaksin.Devam etmek isteyeceksin.Neden yapman gerektigini buldukca daha cok isteyeceksin.Bunun için çalışacağım. Ve bende erteleme var bunu nasıl yenebilirimm
Bazen kefen bile yokMesela eve eşyalar doldurmak, kullanmayacağımız kıyafetler alıp durmak, her şeyin en iyi modelini istemek çok boş gelmeye başladı bana artık. Kendi adıma israftan ve maddi doyumsuzluktan kesinlikle kaçınacağım. Kefenin cebi yokmuş gerçekten.
Çok istiyorum gerçekten. Hep karar aldım hiç faaliyete koyamadım hep 1-2 gün sürüp gitti ama kararlıyım vazgeçmeyeceğim inşaAllah..Çok güzel bı karar almissiniz ve inanıyorum başarıcaksiniz ...
Hepimize ders oldu yaşananlar emin olun
Yaşayanlar kadar. Olmasa da hepimiz perisaniz
Evet maddi kadar manevi kuvvetinde artması gerekiyor artık neryee kadar doyumsuz bı millet olcaz.
Ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ibadetlerimi açıklamayı pek sevmem düzene koymaya çalışıyorum
Alaj kabul etsin inşallah
Ve bazı durumlar da aksattigimda olmuyor değil hala
Ama vazgeçmiş değilim
Tesettürume çeki düzen vermeye daha da hırslaniyorum herkes gibi değil
İslam'a göre kapanmak istiyorum mesela
Ve buna göre üretim yapn bı yer buldum inşallah ona göre yol almaya calisicam
Birden değil ama yavaş yavaş bakalım
Ananemin duasidr Allah İslami yaşatsın
Gerçekten de öyle bisileri yaşamamız lazım artık
Tesettür den yaşayış şekline kadar
En acısı da bu kefeni geçtim belki bir mezarımız bile olmayacak..Bazen kefen bile yok
Aminnn… tüm dediklerinizi uygulamaya çalışacağımÖncelikle geçmiş olsun, bir an evvel sağlıklı güzel günlere dönmenizi dilerim. Hepimiz için öyle...
Hepimiz kendimize göre dersler aldık bu felaketten. Kendi adıma değiştireceğim, unutmayacağım şeyler oldu, heybeye koyduk bakalım.
Zamanla tesiri azalacak malesef, insanın fıtratı bu. Fakat yine de unutulmayacaktır ve bazı şeyler alışkanlığa dönüşünce hayat ona göre şekillenecektir.
Maneviyatınızı arttırmak için maneviyatlı yaşayan insanlarla arkadaş olun.
Sosyal medyada öyle insanları takip edin, videolar izleyin.
Kuran okuyun. Mealini okuyun, anlayın. Bilmiyorsanız Arapçasını da öğrenin,dinleyin.
Sizi rahatlatacak şeyler yapın. Tefekkür edin.
Bir buluta, bir ağaca bakmak bile çok derin düşüncelere daldırabilir insanı.
Tefekkür için doğa yürüyüşleri tavsiye ederim.
Hayat sizin için istediğinizden de güzel olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?