merhaba,
ben üc hafta önce birisiyle tanistim...iyi biri gibi...ailesine benden bahsettigini sürekli söylüyor...hatta tanistirmak istedigini sürekli söylüyor...bana ilk görüste "vuruldugunu" dile getirip duruyor...evlenmeketn bahsediyor sürekli...ama bende suan icin birsey yok...sonradan sonradan gelisecek birsey bu sonucta...
neyse bendeki sorun, ben okuyorum, o okumamis...ailemin öyle birini kabul edeceginide düsünmüyorum...bunuda onu acik acik söylüyorum..onun verdigi cevapta, "ben okurum, eger ailen beni böyle kabul etmezse söylüyor"
acikcasi emin degilim, bunu yaparmi diye...zaten sorunumda bu...
eger okumayacaksa, yol yakinken bitsin istiyorum...bugüne kadar hic iliskim olmadigindan kestiremiyorum acikcasi...gercegimi söylüyor, yoksa yalanmi diye...sizlerin bir cogu evli..azda olsa akil verebilirsiniz diye düsünüyorum...
bu arada onun yasi 32 benim 25...
sorular olunca, hemen cevap veririm...
cevaplar icin simdiden tesekkür ederim..
hımm bide başından ewlilik geçmişş senn hiç erkek arkadsn olmamş o ewlenmiş falan sen kabl etsende ailen kabl etmz bn sahsen kızım olsa istemm boşanmş birile ewlnmesini asık da olmamşsn madem bence hiç başlama yaaa
hımm ben derim ki kalbinin sesini dinle. en iyi kararı o verir. ama gözlemlediğim kadarıyla senin kafanda ve etrafı düşündüğünde bir çok kararsızlıklar olduğunu ve aslında güven sorunu da olduğunu görüyorum yanlış anlamadıysam. başından evlilik geçmiş geçmemiş önemli değil ama ben şunu derim eğitim büyük bir fark kadın erkek ilişkilerinde kadınlar çok önemsemez ama erkekler bazı hal ve davranışlarını buna bağlar bu dez avantaj. her ciddi niyeti olan biriyle yada evlenme teklifi eden birini değerlendirmek bence duygu olmadan yaklaşmak yanlış çünkü ilerde o senin hayat arkadaşın olcak. bence sen de sadece onun sende ısrarı duygularını törpülüyor o kadar.çok olumlu cevaplar alacağını zannetmiyorum çünkü kendinde biraz olumsuzsun şartlardan.gene de hayat senin hayatın seçimler geleceğimizi belirler bence onu değerlendirmeden önce yani onundedikelri bugün geçerli olur yarın olmaz ama en doğru kararı asıl kendini değerlendirmekle bulursun. sevgiler
Canım açıkcası bu saatten sonra ben okuyacağını düşünmüyorum. Okumaya kalksa bile ailesinin nasıl tepki göstereceğini bilemezsin bazı aileler anormal oluyor mesela " bu yaşına kadar okumadın şimdimi aklın başına geldi, bu kız seni beğenmiyormu bu halinle de okumaya karar verdin bu şimdi bizi de beğenmez" vb. laflar olabilir bunlar senin kulağına gelebilir daha çok üzülürsün. Eğer ailenden de emin değilsen yani bu duruma tepki vereceklerini düşünüyorsan yol yakınken dön derim. Ama ailen sevgilinin eğitimiyle ilgili problem çıkarmazsa ztn bir sorun kalmaz gibi geliyor bana. Ben de aynı durumdayım canım ben 2.üniversiteyi okuyorum sözlüm lise mezunu açıköğretim okuyordu ama işleri çok yoğun olduğu için çalışamıyordu ve bıraktı. Ama ailem hiç bir problem çıkarmadı "yeterki siz iyi olun anlaşın "dediler. İnşallah senden yanada olaylar böyle gelişir tatlım.
söyledigine göre, ailesine anlatip ne yapmasi gerektigini sormus...ablasi ve annesi okumansi icin destekleriz demisler...hatta benim gibi biri karsisina cikmasina cok sevinmisler, "ya oku yada olmaz" dedigim icin...
bilemiyorum maalesef ne yapacagimi, cok kararsizim..
biliyorum benim yaptigimda dogru birsey degil belki, ama sonra bu yüzden dolayi sorunlar yasanabilir diye düsünüyorum..
oda evlenmek icin cok baski yapiyor...genelde kizlar evlilik konusunda baski yapar, erkek kacar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?