yeni bir iliski

EsmerKiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
9
0
36
Almanya
merhaba,

ben üc hafta önce birisiyle tanistim...iyi biri gibi...ailesine benden bahsettigini sürekli söylüyor...hatta tanistirmak istedigini sürekli söylüyor...bana ilk görüste "vuruldugunu" dile getirip duruyor...evlenmeketn bahsediyor sürekli...ama bende suan icin birsey yok...sonradan sonradan gelisecek birsey bu sonucta...
neyse bendeki sorun, ben okuyorum, o okumamis...ailemin öyle birini kabul edeceginide düsünmüyorum...bunuda onu acik acik söylüyorum..onun verdigi cevapta, "ben okurum, eger ailen beni böyle kabul etmezse söylüyor"
acikcasi emin degilim, bunu yaparmi diye...zaten sorunumda bu...
eger okumayacaksa, yol yakinken bitsin istiyorum...bugüne kadar hic iliskim olmadigindan kestiremiyorum acikcasi...gercegimi söylüyor, yoksa yalanmi diye...sizlerin bir cogu evli..azda olsa akil verebilirsiniz diye düsünüyorum...
bu arada onun yasi 32 benim 25...
sorular olunca, hemen cevap veririm...
cevaplar icin simdiden tesekkür ederim..

merhaba,

ben üc hafta önce birisiyle tanistim...iyi biri gibi...ailesine benden bahsettigini sürekli söylüyor...hatta tanistirmak istedigini sürekli söylüyor...bana ilk görüste "vuruldugunu" dile getirip duruyor...evlenmeketn bahsediyor sürekli...ama bende suan icin birsey yok...sonradan sonradan gelisecek birsey bu sonucta...
neyse bendeki sorun, ben okuyorum, o okumamis...ailemin öyle birini kabul edeceginide düsünmüyorum...bunuda onu acik acik söylüyorum..onun verdigi cevapta, "ben okurum, eger ailen beni böyle kabul etmezse söylüyor"
acikcasi emin degilim, bunu yaparmi diye...zaten sorunumda bu...
eger okumayacaksa, yol yakinken bitsin istiyorum...bugüne kadar hic iliskim olmadigindan kestiremiyorum acikcasi...gercegimi söylüyor, yoksa yalanmi diye...sizlerin bir cogu evli..azda olsa akil verebilirsiniz diye düsünüyorum...
bu arada onun yasi 32 benim 25...
sorular olunca, hemen cevap veririm...
cevaplar icin simdiden tesekkür ederim..

canım erkekler biraz öyle yani köprüyü geçene kadar senn kafanı çelicek herseyi söylerler ,seni inandırmaya çalışılar heleki 32 yaşında bundan önce eminmki hayatına birsürü kız girmiş cıkmştır bayanları biliordur diye düşünüorum ..bir ilşki de kültürel farklılıklar eğiti durumu aile kültürü falan cok önmli sonra sen asık olursun annen baban istemez bu durumları da düşün..32 yaşından sonra ne okuyacak bnde merak ediorum 32 yaşında bir adamın artık işini gücünü kurmş olması gerekr artık bu dönmden sonra okuması biraz zor gelio bana tabi burdaN yorum yapmak kolay eğer asık olmadıysan fazla zorlama derim ben .bir de ilk erkk arkasın olcksa bğlnma şansın cok yuksekk umarım en doğru kararı wersn öpüormm..

hayatinda bir sürü kiz girip cikmasi degil, basindan bir evlilik gecmis..bundan 4sene önce ayrilmis esinden..
evliligin bitme nedenide esi buna karsi cok saygisizmis ve ciddiye almiyormus, esi bundan yedi yas büyükmüs..buda ya kendi kompleksinden kaynanaklanan birseydir diye düsünüyorum, yada esi öyledir...
esini hic aldatmadigini söyledi, ama ondan sonra kizlar girmis hayatina..onuda sordugumda inkar etmedi..bunu ailem zaten kabul edermi bilmiyorum..ama ailemden önce zaten benim kabul etmem gerekir ve ben emin degilim

daha önce yaşadığı evlilik onu olgunlaştırmış mı yoksa hiçbir etki etmemiş mi bilemezsin ki daha tanımadığı biriyle evlilik hayalleri kurması bana biraz garip geldi. eğer herhangi birşey hissetmiyorsan ve ailenle aranda sorun yaratacağına inanıyorsan pek şans verme derim ben çünkü ailen herşeyden önemli.

hımm bide başından ewlilik geçmişş senn hiç erkek arkadsn olmamş o ewlenmiş falan sen kabl etsende ailen kabl etmz bn sahsen kızım olsa istemm boşanmş birile ewlnmesini asık da olmamşsn madem bence hiç başlama yaaa

yok ablacigim zaten evlilik diye benim icin suan birsey olamaz...daha önce yazdigin gibi okuyorum suanda...
ama bosu bosuna bir insanla vakit gecirmekte istemiyorum...benim diger bir sorunumda o :)
zaten tanimadan evlenmeyi düsünmüyorum...ama gönlümü kapirmakta istemiyorum eger mantiksiz birseyse...anlata biliyormuyum derdimi bilmiyorum..

hımm bide başından ewlilik geçmişş senn hiç erkek arkadsn olmamş o ewlenmiş falan sen kabl etsende ailen kabl etmz bn sahsen kızım olsa istemm boşanmş birile ewlnmesini asık da olmamşsn madem bence hiç başlama yaaa

ön yargilida davranmak istemiyorum...benim ailemdede bosanmis insanlar var...onu sorun olarak görmüyorum, aileminde onu sorun yapacagini sanmiyorum...
benim sorunum daha cok, okuyup okumamasi...aceba palavrami...

hımm ben derim ki kalbinin sesini dinle. en iyi kararı o verir. ama gözlemlediğim kadarıyla senin kafanda ve etrafı düşündüğünde bir çok kararsızlıklar olduğunu ve aslında güven sorunu da olduğunu görüyorum yanlış anlamadıysam. başından evlilik geçmiş geçmemiş önemli değil ama ben şunu derim eğitim büyük bir fark kadın erkek ilişkilerinde kadınlar çok önemsemez ama erkekler bazı hal ve davranışlarını buna bağlar bu dez avantaj. her ciddi niyeti olan biriyle yada evlenme teklifi eden birini değerlendirmek bence duygu olmadan yaklaşmak yanlış çünkü ilerde o senin hayat arkadaşın olcak. bence sen de sadece onun sende ısrarı duygularını törpülüyor o kadar.çok olumlu cevaplar alacağını zannetmiyorum çünkü kendinde biraz olumsuzsun şartlardan.gene de hayat senin hayatın seçimler geleceğimizi belirler bence onu değerlendirmeden önce yani onundedikelri bugün geçerli olur yarın olmaz ama en doğru kararı asıl kendini değerlendirmekle bulursun. sevgiler

hımm ben derim ki kalbinin sesini dinle. en iyi kararı o verir. ama gözlemlediğim kadarıyla senin kafanda ve etrafı düşündüğünde bir çok kararsızlıklar olduğunu ve aslında güven sorunu da olduğunu görüyorum yanlış anlamadıysam. başından evlilik geçmiş geçmemiş önemli değil ama ben şunu derim eğitim büyük bir fark kadın erkek ilişkilerinde kadınlar çok önemsemez ama erkekler bazı hal ve davranışlarını buna bağlar bu dez avantaj. her ciddi niyeti olan biriyle yada evlenme teklifi eden birini değerlendirmek bence duygu olmadan yaklaşmak yanlış çünkü ilerde o senin hayat arkadaşın olcak. bence sen de sadece onun sende ısrarı duygularını törpülüyor o kadar.çok olumlu cevaplar alacağını zannetmiyorum çünkü kendinde biraz olumsuzsun şartlardan.gene de hayat senin hayatın seçimler geleceğimizi belirler bence onu değerlendirmeden önce yani onundedikelri bugün geçerli olur yarın olmaz ama en doğru kararı asıl kendini değerlendirmekle bulursun. sevgiler

kalbim evet mantik hayir diyor :)
sorunum, daha fazla vakit gecirip gönlümü kaptirmak istemiyorum, egerki zaten yanlis bir insan ise...
hakli olabilirsin, belki üstüme cok düstügündende böyle düsünüyor olabilirim..buda anca zamanla anlasilabilecek birsey...

Canım açıkcası bu saatten sonra ben okuyacağını düşünmüyorum. Okumaya kalksa bile ailesinin nasıl tepki göstereceğini bilemezsin bazı aileler anormal oluyor mesela " bu yaşına kadar okumadın şimdimi aklın başına geldi, bu kız seni beğenmiyormu bu halinle de okumaya karar verdin bu şimdi bizi de beğenmez" vb. laflar olabilir bunlar senin kulağına gelebilir daha çok üzülürsün. Eğer ailenden de emin değilsen yani bu duruma tepki vereceklerini düşünüyorsan yol yakınken dön derim. Ama ailen sevgilinin eğitimiyle ilgili problem çıkarmazsa ztn bir sorun kalmaz gibi geliyor bana. Ben de aynı durumdayım canım ben 2.üniversiteyi okuyorum sözlüm lise mezunu açıköğretim okuyordu ama işleri çok yoğun olduğu için çalışamıyordu ve bıraktı. Ama ailem hiç bir problem çıkarmadı "yeterki siz iyi olun anlaşın "dediler. İnşallah senden yanada olaylar böyle gelişir tatlım.

Canım açıkcası bu saatten sonra ben okuyacağını düşünmüyorum. Okumaya kalksa bile ailesinin nasıl tepki göstereceğini bilemezsin bazı aileler anormal oluyor mesela " bu yaşına kadar okumadın şimdimi aklın başına geldi, bu kız seni beğenmiyormu bu halinle de okumaya karar verdin bu şimdi bizi de beğenmez" vb. laflar olabilir bunlar senin kulağına gelebilir daha çok üzülürsün. Eğer ailenden de emin değilsen yani bu duruma tepki vereceklerini düşünüyorsan yol yakınken dön derim. Ama ailen sevgilinin eğitimiyle ilgili problem çıkarmazsa ztn bir sorun kalmaz gibi geliyor bana. Ben de aynı durumdayım canım ben 2.üniversiteyi okuyorum sözlüm lise mezunu açıköğretim okuyordu ama işleri çok yoğun olduğu için çalışamıyordu ve bıraktı. Ama ailem hiç bir problem çıkarmadı "yeterki siz iyi olun anlaşın "dediler. İnşallah senden yanada olaylar böyle gelişir tatlım.

söyledigine göre, ailesine anlatip ne yapmasi gerektigini sormus...ablasi ve annesi okumansi icin destekleriz demisler...hatta benim gibi biri karsisina cikmasina cok sevinmisler, "ya oku yada olmaz" dedigim icin...
bilemiyorum maalesef ne yapacagimi, cok kararsizim..
biliyorum benim yaptigimda dogru birsey degil belki, ama sonra bu yüzden dolayi sorunlar yasanabilir diye düsünüyorum..
oda evlenmek icin cok baski yapiyor...genelde kizlar evlilik konusunda baski yapar, erkek kacar..

söyledigine göre, ailesine anlatip ne yapmasi gerektigini sormus...ablasi ve annesi okumansi icin destekleriz demisler...hatta benim gibi biri karsisina cikmasina cok sevinmisler, "ya oku yada olmaz" dedigim icin...
bilemiyorum maalesef ne yapacagimi, cok kararsizim..
biliyorum benim yaptigimda dogru birsey degil belki, ama sonra bu yüzden dolayi sorunlar yasanabilir diye düsünüyorum..
oda evlenmek icin cok baski yapiyor...genelde kizlar evlilik konusunda baski yapar, erkek kacar..

bence hiç kimseyi bişeye zorlayarak olmaz. okumak istese şimdiye kadar kaç kere okurdu. demek ki senin içine sinmemiş o yönü okumasını istiyorsun. OKUYACAĞINI SANMIYORUM
bide erkeklerde palavra çok. seni ikna etmek için herşeye evet. sen ikna olduktan sonra sen ona evet demeye başlarsın.
sen ona bağlanıp aşık olduktan sonra sana beni böyle beğenmiyomusun, beni sevmyosun vs. trip te yapar belki.. suçlu sen olabilirsin.

bence herşeyiyle beğendiğiğin şuda şöyle olsaydı okusaydı ailesi tipi fikirleri şöyle şöyle olsa .. gibi değiştirmeye çalışacağın birini değil... en baştan her şeyiyle beğendğin ve seni beğenene yani karşılıklı anlaşıp beğeni olan biriyle başlamanı tavsiye ederim. ayrılmanı tavsiye ediyorum.

baskı yapması ve okuyacam demesi seni kaybetme korkusundan.. hemen evleniyim elimden kaçırmıyım diye..
onun ailesinin yerinde hangi aile olsa sevinir. önemli olan gelinleri olunca kadir kıymet bilmeleri
Allah hakkında hayırlısını versin

Back
X