Sektörde uzman maaşı 4000-5000 arasıdır. İhracat'a yurtdışı müşteri bulma, satış yapma dahilse + prim verilir.
Anladığım kadarı ile siz sadece operasyonel işlemlere bakacaksınız. Nakliye, gümrük, gümrükçü, dış satınalma süreci... Bu işi yapacak deneyimsiz biri için, 2000 TL iyi bir rakam.
Ancak Akreditif dediğiniz şey finansal bir temele dayalıdır. Metinde yapılacak tek harfli bir hata binlerce dolarlık zarar demektir. Ve ben vazgeçtim iptal ediyorum deseniz bile, uluslararası bir iptal süreci başlar ki günlerce sürer ve her gün para kaybı demektir.Ve ne yazık ki ülkemizdeki bankaların Kambiyo servisleri akreditif konularında çok hantal ve yetersizdir.. Hata üstüne hata yaparlar. Her bir hatanın evrak üzerinde düzeltilmesi de 50 USD civarı bir rakamdır. Stres+Stres+Stres demektir. 17 yıllık Dış Ticaret Uzmanıyım Akreditifli işlemlerde dış dünya ile irtibatımı tamamen koparır öyle yaparım draft kontrollerini. Tavsiye akreditifli işlemlerde draft ile çalışmanız... Asıl metin de düzeltme ücreti ödersiniz.
Yapacağınız işe akreditif işlemleri dahilse şayet 2000 TL az bir rakamdır...