• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir şehir, yeni bir düzen

Eşimle boşandıktan sonra balikesire tayin aldım.buranin sahil kenarı çok şirin turistik bir ilçesinde düz memurum.buraya geleli üç gün oldu ve o kadar sevdim ki.inanamiyorum ama bir ev bile aldım.kresi başvurusu yaptım.deniz manzaralı bir evim olacak.olacak diyorum, henüz tapuda imza atmadık.kredi sürecini bekliyorum.ve bütün bunları yalnız yaptım.
Şimdi ilk kez borca girmicem kizlar, çok korkuyorum, uykularım kaçtı, yemek yiyemiyorum.ama öte yandan burada en az kiralar 1000 1500.evi almak zorunda idim.maasim 4000 lira.on beş yıllık vadeli aylık rakam 2000 lira.yani.bu demek oluyor ki geçinmek için bana 2000 lira kalıyor.yapabilir miyim ki??? dışarı da artık çay bile içmiyorum.
Bir tane kızım var, velayeti bende.kizima ailem bakacak.ailemle yaşamak istedim ama.olmadi, yük olarak algılandığı, dolayısıyla kendi evimize cikicaz.
Yoksa bir süre ailemle mi yaşayıp evi kiraya mi versem bilemiyorum kizlar...
Cesarete çok ihtiyacım var.arkamda kimse yok.
Altından kalkarsın evelallah çocuğunla sağlıklı huzurlu bir hayat dilerim , işten kalan fırsatta el becerin varsa bişeyler yapabilirsin ek gelir olarak 3-5 ne olursa , arkadaşların dediği gibi minimalist hayat insana gerçekten huzur veriyor ve farklı olduğunu hissetmek ayrı bi özgüven

Biraz zor gibi geldi bana. 2000 maaş ile geçinmek. Çocuk da büyüyecek masraflar artar. Ama ailenizden destek alırsanız bilemiyorum
1000 lira çocuk nafakası var.toplamda 3000.ama ben zaten 1000 lira kira veriyordum.ekstra 1000 lira fazla verecem.gida ve sağlık olursa tadilat ve giyim harcamam var.burasi küçük yer.her yere yuryyebiliyirsun.ulasim yok.

Eşimle boşandıktan sonra balikesire tayin aldım.buranin sahil kenarı çok şirin turistik bir ilçesinde düz memurum.buraya geleli üç gün oldu ve o kadar sevdim ki.inanamiyorum ama bir ev bile aldım.kresi başvurusu yaptım.deniz manzaralı bir evim olacak.olacak diyorum, henüz tapuda imza atmadık.kredi sürecini bekliyorum.ve bütün bunları yalnız yaptım.
Şimdi ilk kez borca girmicem kizlar, çok korkuyorum, uykularım kaçtı, yemek yiyemiyorum.ama öte yandan burada en az kiralar 1000 1500.evi almak zorunda idim.maasim 4000 lira.on beş yıllık vadeli aylık rakam 2000 lira.yani.bu demek oluyor ki geçinmek için bana 2000 lira kalıyor.yapabilir miyim ki??? dışarı da artık çay bile içmiyorum.
Bir tane kızım var, velayeti bende.kizima ailem bakacak.ailemle yaşamak istedim ama.olmadi, yük olarak algılandığı, dolayısıyla kendi evimize cikicaz.
Canım böyle durumlarda Allah yardımcın olur . Sen yeter ki ne yapacağına karar ver. Ben bir dönem asgari ücretle caliaiyodum, aileme yardım ediyodum, kredi oduyodum, kendim de birikim yapiyodum. Kızınız kaç yaşında ? Açıkçası aile yapınızı bilmiyorum ama çocukların aile büyükleriyle vakitte geçirmesi kıymetlidir ama anlaşamıyoruz diyorsanız mesafeler size huzur verir. İnsan her türlü her şartta yasayabiliyo ve uyum saglayabiliyo. Kredide en fazla ilk bir kaç yıl zorlanırsınız çünkü maasiniza az çok yavaş yavaş zam gelecek kredi miktarı sabit kalacak. Ben eğer çocuğum kreşe gidecek kadar büyükse ayrı olmayı tercih ederdim. Ancak eğer daha küçükse en azından bir iki yıl ailemle çocuğum için uyum içinde yaşamaya çalışırım.

Canım böyle durumlarda Allah yardımcın olur . Sen yeter ki ne yapacağına karar ver. Ben bir dönem asgari ücretle caliaiyodum, aileme yardım ediyodum, kredi oduyodum, kendim de birikim yapiyodum. Kızınız kaç yaşında ? Açıkçası aile yapınızı bilmiyorum ama çocukların aile büyükleriyle vakitte geçirmesi kıymetlidir ama anlaşamıyoruz diyorsanız mesafeler size huzur verir. İnsan her türlü her şartta yasayabiliyo ve uyum saglayabiliyo. Kredide en fazla ilk bir kaç yıl zorlanırsınız çünkü maasiniza az çok yavaş yavaş zam gelecek kredi miktarı sabit kalacak. Ben eğer çocuğum kreşe gidecek kadar büyükse ayrı olmayı tercih ederdim. Ancak eğer daha küçükse en azından bir iki yıl ailemle çocuğum için uyum içinde yaşamaya çalışırım.
Altı yasinda

Yazları oralara gidiyoruz. Köylüler sabah ürünlerini toplayıp aynı gün satıyorlar. Oralarda yaşam daha ucuz. Biraz dikkatli harcama yaparak geçinebilirsiniz gibi geliyor. Pazara gidip alışveriş yapın. Dışarıdan yemek yemeyin. Ailenizle kalmayın. Baktınız geçinemiyorsunuz o zaman gidersiniz. Biraz hesap kitapla bence cok guzel yadayacaksiniz. Keşke ben de oralara gelebilsem. Inş çok mutlu olursunuz.

Kiralar 1200 civarı demissnz zaten 2000 kredi vermekle çok fark yok arada.Bence ev almak çok mantikli.
Altın alın diyen olmuş ama ev fiyatları da altınla yarışıyor artık ayrıca hem kira verip hem ev alacak birikimi nasıl yapacak ,ev fiyatları artıp dururken . .Ve gitgide maaş artacak krediye verdiğiniz oran sabit kalacak.
Yeni hayatınızda kolaylıklar diliyorum, inşallah çok çok mutlu olursunuz 🙏

Kizlar ben bile şaşırdım.daha yeni gelmişsin şehre üç gün olmuş, sabah beğen akşam kredi basvurudu yap.saka gibi.ama kiraya çıksam 1000 verecem.vadenin 15 yıl olması çok güzel.

Kendi hayatınızı kurun kızınıza örnek olun kimseye minnetiniz olmasın gayet rahat yaşarsınız belki ilk yıl biraz zorlanırsınız ama kredi sabit kalırken maaşınız zamlanmaya devam edecek yılda iki kez

Ayyy çok hoş valla sizin yerinize ben heveslendim burda :) Gücünüzle de gurur duydum helal be :) Hiç korkmayın, zaten azla yetinebilen biriymişsiniz, güzelce geçinirsiniz, bir süre sonra da zaten yaşam tarzı haline gelir ve güzel eviniz de yanınıza kâr kalmış olur :) İyi dileklerim sizinle...

Evi almakla yanlış mı yaptım ya da daha mi uygun ev almalıyım bilmiyorum.sinirlarimi bu ev için çok zorladım.dun sabah evi gezdim, yapıdan belediyeden araştırdım.kredi başvurusu yaptım.hepsi bir günde oldu.saka gibi...
Allah yolunuzu açık etsin.
Geçtiğimiz Kasım ayında da biz ev aldık. Nasıl oldu, biz nasıl böyle bir evi bu paraya aldık? Rüya mı bu? diye defalarca düşündüm.
Hayırlı olsun güle güle oturun.
Komşular da çok çok iyi insanlar olsun...

15 yıl 2000 cok değil mi ? Olan olmuş kira masrafiniz olmadan 2binle rahat geçinirsiniz kiziniz küçük değilse, babadan harclik/nafaka aliyor musunuz ? Gezmek için bisiklet alırsınız balıkesir cok müsait

15 yıl 2000 cok değil mi ? Olan olmuş kira masrafiniz olmadan 2binle rahat geçinirsiniz kiziniz küçük değilse, babadan harclik/nafaka aliyor musunuz ? Gezmek için bisiklet alırsınız balıkesir cok müsait
Ben kamu bankasında n çekecek krediyi.evi almadım diyelim, hayatım zaten ipotekli olmayacak mı en az 1000 lira kira olarak.ustelik ev sahibinin iki dudağı arasında olacaktım.15 yıl vade bir velinimet bence

Back
X