• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir şehir, yeni bir düzen

Bence geçinirsiniz. Eşiniz nafakayı düzenli yatırırsa 3000 TL oluyor totalde elinizde. Küçük bir yerde geçinilir. Ailenizin yanına hiç yerleşmeyin derim.

Kiralar 1200 civarı demissnz zaten 2000 kredi vermekle çok fark yok arada.Bence ev almak çok mantikli.
Altın alın diyen olmuş ama ev fiyatları da altınla yarışıyor artık ayrıca hem kira verip hem ev alacak birikimi nasıl yapacak ,ev fiyatları artıp dururken . .Ve gitgide maaş artacak krediye verdiğiniz oran sabit kalacak.
Yeni hayatınızda kolaylıklar diliyorum, inşallah çok çok mutlu olursunuz 🙏
Kiralar burası turistik yer olduğu için çok pahalı.ev sahipleri teminat senedi yapıyor.babam 15000 teminat senedi imzaladı boş ev için.dusun...tek seçenek ev almaktı

Kizlar bu da kaldığım ilçeden fotolar.dun çektim.sabah akşam sahil yuruyusundeyim.

Eklentiler

• IMG_20200821_195433383.webp
    IMG_20200821_195433383.webp
    71,9 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20200821_194217961.webp
    IMG_20200821_194217961.webp
    55 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20200821_201015422.webp
    IMG_20200821_201015422.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 55
1000 lira çocuk nafakası var.toplamda 3000.ama ben zaten 1000 lira kira veriyordum.ekstra 1000 lira fazla verecem.gida ve sağlık olursa tadilat ve giyim harcamam var.burasi küçük yer.her yere yuryyebiliyirsun.ulasim yok.
Geçinirsiniz bence, asgari ücretle hem kira verip hem geçinenler var. Kira derdiniz yok. Fazladan harcamadığınız sürece neden yetmesin

Bir süre ailenizle yaşayıp birikim yapabilirsiniz.

Evlerin ateş pahası olduğu şu günlerde kredi çekip faize boşuna para ödeyene kadar döviz ve altına para yatırarak al-sat yöntemi ile kar etmeye çalışırsanız 2-3 yıl sonra borçsuz harçsız ev alabilirsiniz
Al sat yöntemiyle kim 2,3 senede ev parası biriktirebilr Bi kere sermaye lazım ve çok riskli krediler uygunken ev almak çok mantıklı borca girince Bi şekilde ödenir. Mantıklı bulmadım açıkcası fikrinizi. Altın zaten kısa sürede al sat yapılacak Bi yatırım aracı değil ocak söndürür. Borsada al sat yapılır ki benim eşim borsacı 2 ev parası batırdı bu pandemi sürecinde bunlar küçük yatırımcının harcı değil. Ky her zaman kaybeder bunu da unutmayın altın alarak sadece paramızın enflasyon karsısında değerini koruruz

Eşimle boşandıktan sonra balikesire tayin aldım.buranin sahil kenarı çok şirin turistik bir ilçesinde düz memurum.buraya geleli üç gün oldu ve o kadar sevdim ki.inanamiyorum ama bir ev bile aldım.kresi başvurusu yaptım.deniz manzaralı bir evim olacak.olacak diyorum, henüz tapuda imza atmadık.kredi sürecini bekliyorum.ve bütün bunları yalnız yaptım.
Şimdi ilk kez borca girmicem kizlar, çok korkuyorum, uykularım kaçtı, yemek yiyemiyorum.ama öte yandan burada en az kiralar 1000 1500.evi almak zorunda idim.maasim 4000 lira.on beş yıllık vadeli aylık rakam 2000 lira.yani.bu demek oluyor ki geçinmek için bana 2000 lira kalıyor.yapabilir miyim ki??? dışarı da artık çay bile içmiyorum.
Bir tane kızım var, velayeti bende.kizima ailem bakacak.ailemle yaşamak istedim ama.olmadi, yük olarak algılandığı, dolayısıyla kendi evimize cikicaz.
Yoksa bir süre ailemle mi yaşayıp evi kiraya mi versem bilemiyorum kizlar...
Cesarete çok ihtiyacım var.arkamda kimse yok.
Bence başarırsınız.. kendinize yeni düzen kurmaya cesaret etmişsiniz gerisi çok kolay.. Baba çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyordur.. gayet güzel geçinirsiniz.. Allah yardımcınız olsun kendinizi motive edin en zorunu başardınız ve kendi evinizde oturmanın rahatlığını hiç bir yerde bulamazsınız

Hayırlı olsun. Allah utandırmasın.
Hiç uykularınız kaçmasın, iyi yapmışsınız.
Kira ödemeyeceksiniz artık değil mi ? Yani ayda 2bin lira ev borcuna gidecek. Zaten kirada otursanız 1000-1500 lira havaya para ödemiş olacaksınız bence çok mantıklı bir işe girmişsiniz.
Çok seviyorum ben de Balıkesir'i..

Kendi alın teri ile yapılan her zaman daha değerlidir bana göre, ne güzel sizin adınıza çok sevindim. Hayırlı olsun eviniz, Allah ödeme kolaylığı versin inşallah, borç biter kendinizi kasmayın. İyi düşünün hep, gerisi gelir.

bu arada ne guzel memursunuz gelırınız var ozel sektor zor sımdı ıssızım kı ayrılsam tek basına kadın yasamayaz der babam dırek baskı kurar demedıgı laf kalmaz aıleme sıgıntı gıbı yasayıp kalırdım..tadını cıkarın

Ne
Evi almakla yanlış mı yaptım ya da daha mi uygun ev almalıyım bilmiyorum.sinirlarimi bu ev için çok zorladım.dun sabah evi gezdim, yapıdan belediyeden araştırdım.kredi başvurusu yaptım.hepsi bir günde oldu.saka gibi...
neden yanlış yapasiniz.bende yeni bosandim 6 yasinda bir oğlum var.calsiyorum ve ailemle kalıyorum .insanin kendi duzeni gibisi yok ben kendi duzenimi cok ozluyorum cocugumbiraz büyüsün bende kendi evime çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum oglumla sakin huzurlu yaşamak istiyorum.paranın satın alabileceği en güzel şey huzur bence.siz ev almadınız huzurunuzu satın aldınız öyle düşünün. Hem 1000 tl yi kiraya verceginize üstüne 1000 daha koyup ev sahibi oluyorsunuz insanın kendi evinde oturması çok güzel birşey.o para da ödenir .herşey yoluna girer InşaAllah.iki kişi 2000 tl bence rahat gecinirsinzi.ufakda olsa artırın.birsey olduğunda elinize gelir.çok da sikisirsaniz ailenizden destek alırsınız.benimde hayalimde sizin yaşadığınız yer gibi biryerde yaşamak var.hep istemisimdir küçük güzel bir sahil kasabası .ama ailem uzakta olcak bu biraz beni düşündürüyor.bakalım Mevla neyler neylerse güzel eyler..

Eşimle boşandıktan sonra balikesire tayin aldım.buranin sahil kenarı çok şirin turistik bir ilçesinde düz memurum.buraya geleli üç gün oldu ve o kadar sevdim ki.inanamiyorum ama bir ev bile aldım.kresi başvurusu yaptım.deniz manzaralı bir evim olacak.olacak diyorum, henüz tapuda imza atmadık.kredi sürecini bekliyorum.ve bütün bunları yalnız yaptım.
Şimdi ilk kez borca girmicem kizlar, çok korkuyorum, uykularım kaçtı, yemek yiyemiyorum.ama öte yandan burada en az kiralar 1000 1500.evi almak zorunda idim.maasim 4000 lira.on beş yıllık vadeli aylık rakam 2000 lira.yani.bu demek oluyor ki geçinmek için bana 2000 lira kalıyor.yapabilir miyim ki??? dışarı da artık çay bile içmiyorum.
Bir tane kızım var, velayeti bende.kizima ailem bakacak.ailemle yaşamak istedim ama.olmadi, yük olarak algılandığı, dolayısıyla kendi evimize cikicaz.
Şu an sizden mutlusu olmamalı. Kendinizi germeyin ve ailenizle de yaşamayın. Belirli bir yaştan sOnra anne baba ile aynı ev zor oluyor. Çocuk içinde öyle. Sizinle kendi evinde kalmanın bilincine varsın ve o düzene alışsın. Çocuklar rutini severler. Ayrıca deniz kenarında ev Sahibi olmuşsunuz çok şanslısınız. Hayalimi yaşıyorsunuz.☺️

Madem ailen problemli hiç aılenle uğraşma. Zaten yeni bir düzen kuruyorsun kendine bide ailenle başını ağrıtma. Yaparsın korkma insan istedikten sonra herşey olur. Ne bilim evden yapabilcegın ek iş vs bıseyler de bakarsın Allah’ın izniyle altından kalkarsın. Yalnız merak ettiğim eşinden nafaka va bısey yok mu

Çok güzel karar vermissiniz.. Bir iki sene içerisinde maaşınız artacak kiralar artacak ama sizin ödemeniz sabit kalacak.. Biz ev aldığımızda 750 lira kredi ödememiz vardı herkese çok büyük bir miktar gelmişti ne gerek var çok yüksek miktar denilmisti 5 yıl öncesi şuan kiralar 1000 lira... Kira odeyeceginize biraz sıkıntı yaşarsınız kendi evinizde oturursunuz ve güzel bir yatırım aracı olur.. 3000 lirayla da iki kişi gayet güzel geçinir bence...

Ben 15 yıl önce 350 tl kira veriyordum.Şimdi 1500 veriyorum..Her yıl maaşınız artacak ama ödeme sabit kalacak.Bir kaç yıl sonra normal kira gibi gelecek..Bencede kiraya çıkmaktan çok daha mantıklı bir iş yapmışsınız.İlerde başka yere tayin çıkarsa satar başka alabilirsiniz..Hazırda duran paranız da boşa gitmemiş olur..Valla oldumu harcanıyor.Olmayınca idare ediliyor.Allah güle güle oturmayı ,kolaylıkla ödemeyi nasip etsin.

Yeni hayatınız hayırlı olsun, mutluluk getirsin size. Maddi olarak zorlanırsınız ama bir müddet sonra harcamalarınız dengeye girer. Mutlu ve huzurluysanız gerisi hallolur. Dışarda çay kahve içmeyin nolcak. Evinizin deniz manzarası varmış daha ne olsun. en güzel çay kahve günümüzde evde içilen bence.

Back
X