yeni bir şey alma isteği

Bende hıc boyle ıstekler hasıl olmuyor. Keske bende bırseyler almak ıstesem kendımı durduramasam. En son ooo su bluz guzelmıs dur kendıme alayım dedıgımde 4aylık gebeydım. Sonra gıtgıde sıstım dogum yaptım tam ınceldım sımdı alısverıs zamanı dedıgım an tekrar hamıle kaldım. Sanırım ben 1.5sene daha alısverıs falan yapamayacagım. Alsam gıyene kadar modası gececek bır de davul gıbı olurum yıne o_O :bicak: :kızgın:

evinde tabak yok mu :KK53:
hadi kıyafet çanta vs anladım da tabak görüp almak istemek bilemedim..
ihtiyaç mı istek mi diye sorun kendinize.
ihtiyacınız olmayan mağazalara da girmeyin.
mazallah eve yeni bir buzdolabıyla dönebilirsiniz beğendim diye:)

Aynı alışkanlık bende de var aynı şekilde eşim de dışarda yemeyi çok seviyor:)) ama bundan sonra para biriktiricez diye konuştuk :KK45:

Yaaa buraya yazılan tavsiyeleri benim de okumam lazım valla :( para harcamak çok güzel hayati yaşamayı bilene 🥰

Ben bu isteğimi fakirleri düşünerek bastırıyorum mesela geçen bi kaban beğendim allahım nasıl güzel nasıl güzel ,eşimde sağolsun alıveriyim dedi hemen .yahu şeytanlarıma söz geçiremiyorum bi de sen tüy dikme be adam :-) almadım zor sahip çıktım kendime artık böyle neyime yetmiyor kabanımın hiç bi sıkıntısı yok yepisyeni dedim nefsimi körelttim.Aklıma çocuğuna kıyafet alamayıp intihar eden adam gelir hep herşeyin fazlası müsriflik bana göre

İyi akşamlar. Ben de yeni bir şeyler alma isteği var. Mesela alyansım taşlı klasık alyansları beğeniyorum. Bir tane de ondan olsa keşke diyorum bıkaç defa kuyumcuya gidip sordum almadım daha. Birinde veya bir mağazada çanta ayakkabı görür beğenirim almak isterim. haftasonları bir pantolon bluz vs alırım sonra bir daha almayayım derim. Genelde bütçeme göredir aldıgım seyler uçuk fiyatlara bşy almam
Veya bir züccaciyede yemek takımı gördüm almak istedim vs.
Eşim de dışarıda yemek yemeyi sever. Mesela işten çıkmışızdır. dısarıda yiyelim der. Veya cuma akşamıdır. bugün yemek ve tatlı yiyelim vs der.
haftada 3-4 defa yiyelim desem karşı çıkmaz.
Hal böyleyken istediğimiz gibi para biriktiremiyoruz. Kiradayız insan kendi evinin olmasını istıyor.
Bir şeyler alma isteği nasıl önlenir?
Bendede var.Annem dioki kargo hep sana çalışıo.

En sevdiğim şey internetten alışveriş yapmak. Aşırı mutlu oluyorum . Ama ihtiyacım olmayan şeyleri almam. En çok çocuğuma alırım zaten kıyafet vs. Çabuk küçülüyor . Param olsa daha da çok alırdım

Bu zamana kadar bende tutamıyordum kendimi. Sürekli kargolar geliyordu🤩
Şuan araba değiştirme planımız var o yüzden birikim yapmamız şart. Bu hedeften sonra kendimi frenlemeye başladım. ufaktan birikime başlasanız gaza gelirsiniz diye düşünüyorum.

Bende de o sorun var işin kötüsü ben beğendiğim şeyi seri olarak alıyorum yani aynı renk elbiseyi 4-5 tane alıyorum etiketli kıyafeti geç kabanlarım var ayakkabıya girmiyorum bile bunları ay çok harcıyorum havasıyla yazmıyorum herkes kendi bütçesine göre harcar bu konuda yorum yapmayın ama ciddi anlamda garib bir haz duygusu yaratıyor bende almadığım zamanlar eşim depresyona girdiğim için almadığımı düşünüyor düşünün artık durumun kötülüğünü..parasal anlamda birikim yapamamak dışında bir sorunum yok ama normal olmadığının farkındayım ve durdurursam elimden mutluluğunu alcaklarmış gibi geliyor ve çaresini arayamıyorum bakın aramıyorum demiyorum arayamıyorum...

Benim de imkanım olmasına rağmen bir sey alasim bakasim bile yok. Eşim der sürekli alışveriş yap istersen diye ama hiç ihtiyaç duymuyorum 2-3 senedir. Çok şükür var her şeyim. Hele tabakti çanakti goresim yok mutfak şiş dolu fenalik geliyor bana tabak canaktan.

Bende de o sorun var işin kötüsü ben beğendiğim şeyi seri olarak alıyorum yani aynı renk elbiseyi 4-5 tane alıyorum etiketli kıyafeti geç kabanlarım var ayakkabıya girmiyorum bile bunları ay çok harcıyorum havasıyla yazmıyorum herkes kendi bütçesine göre harcar bu konuda yorum yapmayın ama ciddi anlamda garib bir haz duygusu yaratıyor bende almadığım zamanlar eşim depresyona girdiğim için almadığımı düşünüyor düşünün artık durumun kötülüğünü..parasal anlamda birikim yapamamak dışında bir sorunum yok ama normal olmadığının farkındayım ve durdurursam elimden mutluluğunu alcaklarmış gibi geliyor ve çaresini arayamıyorum bakın aramıyorum demiyorum arayamıyorum...
Neden peki aynı şeyden üç beş tane 😕

Şey yap canım para elinde durmasın ya birikim hesabı falan yap ödemek zorunda ol yani yada direk bilezik falan yap para durdukça gidiyo çünkü bende öyle yapmaya başladım yoksa birikmez

Biz de zirt pirt disarda yerdik veya disardan yemek soylerdik şu son gunlerde bu durumdan cidden ben kendim sıkıldım. Disarda yemeyi sadece hafta sonuna sinirlayacagim mumkunse.

Para biriktirmeyi gecti sirf yemek yapmaya üşendiğim için iki lokma şeye dünyanin parasini gömüp durdum bunca zaman yazik gunah ya.
Disarda yemeye o kadar çok para gidiyor ki tek aksamlik yemek parasiyla 3 gunluk yenecek et alinabiliyor. Eşim de bana bir dur dememiş bunca zaman, kendim aydinlanma yaşamasam hala devam edecektim.
Valla sinirim bozuldu iyice son bikac gundur evde yemek yapiyorum ve hafta sonuna kadar asla disardan bisey almayacagim nooookta!

Bende de var aynı durum ihtiyacım olmasa da bende olan şeylerin yenilerini alma hastalığı. Biliyorum israf olduğunun farkındayım ama adı üstünde hastalık. Neyse ki çok aşırı durumda değilim gene olmadımı falan irademi tutabiliyorum.

Arada dengeyi tutturmak önemli çok kaçırınca farkında olmadan bakarsın elde hiçbirşey kalmamış.

Disarida yemegi haftada bir gune indirin, evde daha saglikli. Ordsn artan parayla tatile gidersiniz. Alisveris icin de benim gibi bir arkadas bulmalisiniz hic bir sey almayan, evinde dolaplari bombos olan ;)

Bende beğendiğim şeyleri almak istiyorum ama sonra amaan ne gerek var diyip bırakıyorum :)) Çok düşünüyorum, gerçekten ihtiyacım var mı diye. Başkasına alacaksamda hiç düşünmüyorum.. Asıl benim gibi olan varmı??
Peki benim gibi olan var mi?😂😂 Başkasında görüp beğendiğim bir şeyi alıp sonra kendimde beğenmiyorum içime sinmiyor.Mesela 2 gun önce 2 buluz aldim geldim eve giydim rengini beyenmedim ee ordayken beyenmesene şimdi kim gidip değiştirecek. Bide aradığım şeyi asla bulamıyorum sanki,deli gibi bakıyorum her tarafa 🤣🤣 yada ne aradığımı bende bilmiyorum🤔

Back
X