Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
slm kızlar yeni doğan bebeğimizi kemikleri gelişmeden oto koltuğuna mı alacağız. ben port bebe aldım onunla yolculuk ederim diye düşündüm. nasıl olması gerekiyor. fikri olan varsa paylaşsın:2:
slm kızlar yeni doğan bebeğimizi kemikleri gelişmeden oto koltuğuna mı alacağız. ben port bebe aldım onunla yolculuk ederim diye düşündüm. nasıl olması gerekiyor. fikri olan varsa paylaşsın:2:
canım bebeğe almanı zornlu kılabilecek hiçbişey yok eskiden ne port bebe varmış ne anakucağı kemiklerimizde de bi eğrilik yok allaha şükür sadece zamanın nimetlrinden yararlanıyoruz bizler.Port bebe de alsan olur ana kucağıda ana kucakları eğilebiliyr belinde sıkıntı yaratmaz bebeğin bnde hoşuma ana kucağı gttiği için ondan alcam oto koltuğu gibi ama daha farklısı
[TABLE="class: GenelFormTablo"]
[TR]
[TD="class: HaberBaslikTd"][h=2]21.04.2010 1600
Oto Koltuğu Zorunluluğu Hakkında Bilgilendirme[/h][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: HaberIcerikTd"]Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde Oto Güvenlik Koltuğu Kullanımı ile İlgili Bilgiler 1. M1, M1G, N1, N1G, N2 ve N3 sınıfı araçlarda 150 cm’den kısa ve 36 kg’ın altındaki çocukların taşınması sırasında çocukların ağırlığına uygun bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (1) sayılı cetvelde yer alan çocuk bağlama sistemlerinin kullanılması zorunludur.
M1 Sınıfı: Sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar. N1 Sınıfı: Azami kütlesi 3,5 ton'u aşmayan, motorlu yük taşıma araçları.
N2 Sınıfı: Azami kütlesi 3,5 ton'u aşan, 12 ton'u aşmayan, motorlu yük taşıma araçları.
N3 Sınıfı: Azami kütlesi 12 ton'u aşan, motorlu yük taşıma araçları. M1G Sınıfı: Arazi tipi kullanıma uygun M1 sınıfı bir araç
N1G Sınıfı: Arazi tipi kullanıma uygun N1 sınıfı bir araç
Buna göre taksi, dolmuş, kamyon ve kamyonetlerde çocuk bağlama sistemlerinin kullanılması zorunludur. 10-12 yaş altındaki tüm çocuklar oto güvenlik koltuğu olmadan seyahat edemezler.
2. Ancak, 135 cm’den uzun çocuklar çocuk bağlama sistemleri yerine ön koltukta oturmamak şartıyla diğer koltuklardaki emniyet kemerlerini kullanabilirler.
3. Çocuk bağlama sistemleri olmayan M1, M1G, N1, N1G, N2 ve N3 sınıfı araçlarda üç yaşın altındaki çocuklar taşınamazlar.
4. Çocukların taksilerde seyahatleri sırasında, çocuk bağlama sistemleri kullanmaları, yok ise arka koltukta oturmaları zorunludur.
5. Çocuklar, araçta hava yastığı devre dışı bırakılmadan, ön hava yastığı ile korunan bir yolcu koltuğunda yüzü geriye dönük çocuk bağlama sistemi kullanılarak taşınamazlar.
6. M2 ve M3 sınıfı araçlarda seyahat eden üç ve üzeri yaştaki çocukların, emniyet kemeri ya da çocuk bağlama sistemleri kullanması zorunludur.
M2 Sınıfı: Sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 ton'u aşmayan, motorlu araçlar.
M3 Sınıfı: Sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 ton'u aşan, motorlu araçlar.
Buna göre minibüs, midibüs, otobüs ve bu sınıflardan birine giren okul servislerinde emniyet kemeri kullanılabilir, oto güvenlik koltuğu kullanımı şart değil.
7. Çocuk bağlama sistemleri kullanma zorunluluğu, bu ve ilgili yönetmelikler gereği emniyet kemeri veya isofix sistemi bulundurma zorunluluğu olmayan araçlarda aranmaz. Bu araçlarda çocukların arka koltuklarda taşınması zorunludur.
Emniyet kemerinin zorunlu olmadığı araçlar M2 ve M3 sınıfı araçlar. Yani sehir içi yolcu taşıyan otobüsler, minibüsler vs. Bu tip araçlarda oto güvenlik koltuğu kullanımı şart değil.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
hamileyken ana kucağının gereksiz olduğunu düşünüyordum
ama doğumdan hemen sonra daha hastaneden çıkarken ne kadar luzumlu olduğunu gördüm.
arabada bebeği kucakta tutmak en tehlikeli şey. ani bi frende Allah muhafaza, insan kendini bile zaptedemiyor.
ana kucağını otomobile bağlanabilen tipte alırsan bu sorunu halledersin.
benim 9.5 aylık hala anakucağını kullanıyoruz. bugünlerde bi oto koltuğu alacağız.
bizimkisi aşağıdaki model. hem taşıma koltuğu olarak kullandık, hem sallandığı için anakucağı.
hem de otomobile bağlanıyor, oto koltuğu
araştırırken ben de yenidoğan olduğu için oturma pozisyonuna dikkat ettim.
bu modelde yatma ile oturma arası çok uygun bi pozisyon.
kimi ana kucakları o kadar dikki, bebeğin altına mutlaka battaniye ya da yastık koymak gerekiyor.
bunun için harici ürünler de zaten satılıyor. boyun desteği ve bel desteği diye..
bu model çok ağır. tek şikayetim bu. kendisi neredeyse 4-5 kg. bi de bebek olunca taşımak çok zor.
alırken anakucağının ağırlığına dikkat edin ve hafif modeller seçmeye çalışın.
nfk demişti, dersiniz
Portbebeye nasıl güvenebiliyorsunuz yolculuk yaparken, Allah korusun ya kaza olsa ne olacak. Kendiniz nasıl emniyet kemeri takıyorsanız yenidoğan bebek içinde oto koltuğu şart