Çocuk Hastalıkları yeni doğan bebeğimde de böbrek genişlemesi Acil Yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cennet47

Birine verebileceğin en güzel hediye, dua'dır.
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2015
155
100
53
Yirmi gün oldu doğum yapalı malesef bu bebeğimde de sol böbreğinde genişleme var.ilkbebeğimde tesadüfen fark ettik böbreğinde sıkıntı olduğunu sonra hastahaneye götürdük şimdi takip ediliyor bizden böbrek sintigrafisi istendi bebeğim hareket ettiği ve ağladığı için yapmadılar bize başka bir hastahanede sedasyon verilerek bu tahlili yapıp sonucu getirmemizi istediler. bunu çoktan istediler bebeğim hareket ettiği için olmadı ben de hamileydim yanına yaklaşamıyordum o yüzden doğumdan sonraya bıraktık
Aynı sıkıntıyı yaşayanlar ve konu hakkında bilgi sahibi olanlar lütfen yardımcı olun
hastahane önerisi bir de bu testi nerde yapmalıyım .bu böbrek genişlemesinin tedavisi var mı
şimdiden teşekkürler
Allah herkese sonra benim bebeklerime şifa versin inşallah

Hiç bilgisi olan yok mu bilen yada aynı durumu yaşayan varsa lütfen nasıl bir tedavi uyguladıklarını yazıp bilgilerinizi paylaşırmısınız

öncelikle çok geçmiş olsun.Benim oğlum şu anda 3 yaşında benimde hamileliğim sırasında ultrasonda farkedildi böbrek genişliği doğumdan sonra çekilen ultrasonlarla kesinleşti.hemen çocuk nefroloğuna sevk ettiler.böbrek fonksiyon filmleri çekildi kacak varmı yokmu diye artık isimlerini bile hatırlayamadığım bir sürü test yaptırdık.Çok şükür bizde kaçak yoktu böbrek kanalı darlığı olduğu için sol böbrekten idrar geç boşalıyordu genişlik ondan kaynaklanıyormuş.çocuk buyudukce bu darlık geçebiliyormuş geçmediği takdirde bir operasyonla orayı genişletiyorlarmış.Bu arada çocuk idrar yolu enfeksiyonu geçirmemesi gerekiyormuş.o nedenle 1 yıl boyunca koruyucu dozda antibiyotik kullandık.her ay kontrolleri oluyor ultrason ve idrar tahlili.bunlarda bir sorun çıkmadığı takdirde aynen devam ediliyor.bzim 2yaşından beri çok şükür genişliğimiz baya bir azaldı1 yastan sonra zaten önce 3 sonra 6 ay aralıklarla kontrollerimiz oluyor.8 ocakta enson kontrole gittik genişlik yok dediler fakat bu seferde sağ böbrekte kist gördüler dünyam başıma yıkıldı.Doktorumuz ultrason hatası olabilir iki hafta sonra tekrar gelin dedi.cuma günü gidicez Allah hepimizin yardımcısı olsun.Allah başka dertler vermesin.Sana önerebileceğim şey
1-çocuk nefroloğu
2-her ay düzenli idrar ve ultrason takibi
3-bol bol su
4-enfeksiyondan koru(temizlik vs.)
5-en ufak bir ateşlenme huzursuzluğunda grip gibi gözükse bile acile bile gittiğinde ÖNCE idrar tahlili
Ve sakın ihmal etme....

Internetim yoktu bugün bakıyorum siteye şimdi gördüm mesajını Allah razı olsun cevabın için
inşallah çocuğun iyileşir Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah çok zor bir süreç
ben de çocuk Nefrolojiye götürüyorum
geçen sene enfeksiyon geçirdi hastahaneye yatırdık çocuk Cerrahi ve ürolojide takip ediyor aynen dediğin gibi koruyucu antibiyotik kullanıyorum suyu seviyor alıştırdım her konuda dikkat etmeye çalışıyorum.
bizden şimdi böbrek sintigrafisi istediler küçük olana yaptık diğer çocuğuma iki hafta sonra yapacaklar tahlili.
Keşke bir ilaçla tedavisi olsa Rabbim yar ve yardımcısı olsun tüm annelerin asıl yük onların omuzlarında
Size bi şey daha soracağım memnun kaldığınız doktorhastahane varmı bu konu ile ilgili yada bir bilginiz

Benim oglumdada anne karninda bobrek genislemesi vardi. İlk alti ay largopen sonra bactirim . 24 tu derecesi simdi 14
7.aylikken sunnet ettik . Kimi cocukta gecebiliyormus . Bizim dr serdar tekgul

Inşallah geçer Allah şifa versin inşallah
Memnunmusunuz doktorunuzdan hangi hastahane de çalışıyor
küçük bebeğime böbrek sintigrafisi çekildi
toplantı yaptılar diyorlarki ışıklı kamera ile bizde bakalım ilaç verelim böbreği boşaltım yapıyor mu diye
bir arkadaşta dediki böbreği çalışıyor tahlil değerleride çok kötü değil boş bir şey bebeğin de küçük şimdilik yapm dedi
şimdilik böyle
Allah'ım hepimize yardım etsin inşallah

Bizim dr ankarada hacettepe de uroloji anabilim dali baskani . Ozeline gidiyotuz ama tahliller hacettepede. Simdi sintigrafisi cektir biz 40li iken cektirdik damar yolu aciyorlar ordan ilac veriyorlar mr gibi buyuk bi cihazin icnde yatiriyorlar filmden once bol sivi almasi.
Zaten erken teshis tedavi onemli . Bilip bilmeyen konusuyor dinleme. Bana da pipisiylee oyna gecer yok su icir yok gecek ilac verme hic birini dinleme tib ne diyorsa o.

Sintigrafide ne cikti orda bosaltim belli oluyor hangisi gec bosaltiyor bebegin kac aylik . Tekrar kamerayla neden giriyorlar. Bizim sintigrafide sag gec bosaltiyordu. Dr antibiyotik verdi takip dedi kucucuk bebegi drlar ameliyat etmek istemez vijdanliysa tabi bide durumu cok kotu degilse .

Bizim sol geç boşaltıyor böbrek sintigrafisinde zaten geç boşalttığı çıktı
toplantı kararı demiş doktorlar ışıklı kamera ile biz de bakalım bence gereksiz bir uygulama o da ayrı bir işkence
kabul etmemeyi düşünüyorum küçük olduğu için
bakalım başka bir hastahaneye götüreceğim

Sağolasın öyle düşünüyorum Rabbim cümlemize derman mucize yollarda hepimiz bu sıkıbtılardan kurtuluruz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…