Doğuma Hazırlık yeni doğan bebeğin nerde yatacağı konusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

angel331042

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
224
3
96
İçel Mersin
kızlar yeni doğan çocuk nerde yatmalı bana kalsa odasında yatmalı ben gece kalkıp gitmeye razıyım ama olmaz sakıncalı diyorlar bi kaç ay beşiğini yatak odamamı koysam ne yapsam acaba kayınvaldeme kalsa oturma odasının ortası beşikle şifonyeri koyacak neymiş hep yanımda olacakmış tabi tv izlerken rahat rahat uyuyacak sanki çocuk

bir süre yanında kalsın canım beşik...

her bebeğin huyu suyu farklı oluyor. mesela benim büyük kızım çok uykucu.. baktım ki ha bizim odada ha kendi odasında.. hemen ayırdım odaları..

ama küçük kızım o kadar çok kusuyordu ki! benim yanımda olmasaydı çoktan kusmuğundan boğulmuştu (Allah korusun)

bir süre yanında kalsın canım beşik...

her bebeğin huyu suyu farklı oluyor. mesela benim büyük kızım çok uykucu.. baktım ki ha bizim odada ha kendi odasında.. hemen ayırdım odaları..

ama küçük kızım o kadar çok kusuyordu ki! benim yanımda olmasaydı çoktan kusmuğundan boğulmuştu (Allah korusun)

doğru haklısın gece yatarken yanımda olmalı zaten yatak odasına koymayı düşünüyorum beşiği ama oturma odası bana saçma geldi gecede mi oturma odasında yatacaksın oturma odasını çocuk odası yapacaksın resmen bunu yaparkende kanepenin birini çocuk odasına koy diyor insanlar geldiğinde nereye oturacak park beşik almayı düşünüyorum ben geceleri yatak odasına taşıyayım diye gündüz çok sıkıntı olursa hole çıkartırım ordan takip etmesi daha kolay olur bari

bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza :nazar:
bebeğinizin yeri sizin yanınız, hatta sizin koynunuz. kendini hep güvende hissetmesi gerek.
sizin sıcaklığınıza, sizin kokunuza ihtiyacı var.
size muhtaç.

bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza :nazar:
bebeğinizin yeri sizin yanınız, hatta sizin koynunuz. kendini hep güvende hissetmesi gerek.
sizin sıcaklığınıza, sizin kokunuza ihtiyacı var.
size muhtaç.

tsk ederim bende bebeğim benim yanımda olsun isterim ama bi düzeni de olsun isterim çok fazla karışıklığı kaldıramıyorum sadece dağınık olacam yeri gelecek hiç değilse kapısını örtüp rahat edeceğim bir koşul olsun istiyorum Allah korusun çok kusan bir bebek olursa zaten asla yanımdan ayırmam

mutlaka yanında olmalısın allah korusun neeler neler duyuyoruz yenidoğan bebeği zaten uyudu diyip yalnız bırakmamak lazım
sana şöyle bi örnek vereyim ki sana ders olsun görümcem oğlunu besleyip yatağına sırt üstü yatırmış bebek öyle bi kusmuşki ağzı burnu gözleri tamamen kusmuk içinde nefes alamıyo mosmor olmuş bağıramıyorda tıkandığı için tesedüfen kayınvalidesi görmesse boğulup ölecekti doktorlar ölümden dönmüş demişti hastaneye zor yetiştimişlerdi

mutlaka yanında olmalısın allah korusun neeler neler duyuyoruz yenidoğan bebeği zaten uyudu diyip yalnız bırakmamak lazım
sana şöyle bi örnek vereyim ki sana ders olsun görümcem oğlunu besleyip yatağına sırt üstü yatırmış bebek öyle bi kusmuşki ağzı burnu gözleri tamamen kusmuk içinde nefes alamıyo mosmor olmuş bağıramıyorda tıkandığı için tesedüfen kayınvalidesi görmesse boğulup ölecekti doktorlar ölümden dönmüş demişti hastaneye zor yetiştimişlerdi

allah korumuş iyiki ya neyse sağlıklı olsun da bakalım gerisi olacaktır

bazı ailleler logusa yatagını oturma odasına yapar bebek ve anne zordurumda kalmasın diye 40 gün falan o şkelide geçici düzen kurarlar
inş.saglıcakla kucagına alınca duruma göre hareket edersin (ama kayınvaliden seni düşünmüş)

ben 6 aya kadar yanımda beşikte yatar diye düşünüyorum, sonrasında, belki de daha erken odasına geçiririm, odası yatak odamın hemen yanı zaten çocuğun mizacı ve düzeniyle de ilgili tabi umarım uykusu çabuk düzene girer normalde 7-8 haftadan sonra gece uykusunu deliksiz uyuyabilirmiş bebekler ama tabi kaçı böyle bir düzene hemen geçiyor kii, belki şanslı annelerden oluruz da öyle olur..

Ne yapacağız kızlar hakikaten bu konuyu ... İkizlerim olacak ve ikisini de odamıza almamamız çok zor .. Bizimle doğumdan sonra kalabilecek bi aile büyüğümüz de olmayacak ne yapabilirim sizce?

Benimde kafam karma karışık oldu doğum hazirana gelecek oturma odasında klima var hadi ben idare ederim de eşim çok terler yapamaz yani oyun parkı alacağım için gündüz oturduğum odaya taşısam gecede yatak odasına getirsem nasıl olur

ne yapacağız kızlar hakikaten bu konuyu ... Ikizlerim olacak ve ikisini de odamıza almamamız çok zor .. Bizimle doğumdan sonra kalabilecek bi aile büyüğümüz de olmayacak ne yapabilirim sizce?

bebek odası yapmayı düşünüyor musun eğer bebek odası yapma imkanın varsa oraya bi kanepe yada yatak türü bir şey koyacan başka çare yok onlarla birlikte yatacan bi düzen oturtana kadar sağlıkla kucağına al inş zaman yaklaştıkça stres oluyo insan

Kızlar doğum kursunda söyledikleri kadarı ile bebek 2 yaşına kadar anne ile aynı odada kalmalıymış.Bebeğin özgüveni yüksek olurmuş.Bebek olan odada klima olmayacakmış.Eğer varsa mutlaka günde 2 kez 15 -2o dk havalandırılacakmış.Yaz- kış farketmez.Metal bir kaba su koyup odada bulunduracakmışız ve suyu her gün mutlaka değiştirecekmişiz.Buhar makinesini asla önermiyorlar.Bebeğin uyuduğu oda zifiri karanlık olacakmış.Asla gece lambasıyla uyumayacakmış.Gece aydınlık olan odada yatan bebek melatonin salgılayamıyormuş.Melatonin kanserle savaşma konusunda en etkin hormon ve sadece gece 11 ile 5 arasında karanlıkta salgılayabiliyoruz.Bebeğin yatağı çok yumuşak olmayacakmış.İçine gömülmeyecekmiş.Ve 22- 24 derece odada yaz kış battaniye ile yatması yeterli imiş.Asla uyumak için bebeği yatagınızaa almayın ,birlikte uyumayın diyorlar.Ve son olarak battaniyesini boğazına kadar çekmeyin,koltukaltına sıkıştırın diyorlar.Yatagına yatırıken ayakları yatagın ayakucuna gelecek kadar aşağı yatırın diyorlar.Bebekler kendilerini aşağı itip,battaniye ve yorganın altına girebiliyormuş.Beşik ölümleri (Allah korusun) o yüzden olurmuş.Başka bir şey gelirse aklıma yazarım.:)

Ama çocuk iki yaşına kadar bizimle yatarsa sonra kendi odasında yatmaz ki korkar yada ne bileyim istemez bence hep bizle yatmak ister gibi geliyor.. Offf kafam iyice karıştı ben en fazla ilk 3 ay yanımda yatırırım diye düşünüyordum...:44:

Ama çocuk iki yaşına kadar bizimle yatarsa sonra kendi odasında yatmaz ki korkar yada ne bileyim istemez bence hep bizle yatmak ister gibi geliyor.. Offf kafam iyice karıştı ben en fazla ilk 3 ay yanımda yatırırım diye düşünüyordum...:44:

Ben de öyle düşünüyorum,alışmasın aynı odada yatmaya filan diyorum ama işin uzmanları tam tersini söylüyor.Tamam bazı konularda tek doğru var ama her bebek aynı değil.Dolayısıyla bu aynı odada uyutma konusunda doğru bebeğe göre değişir.Bence bebeğimizin gece uyanma sıklığına göre inisiyatif kullanabiliriz,yani uzmanlar ne derse desin ben en sonunda öyle yapacak gibiyim :):52:

hiç birşey düşündüğünüz gibi olmuyor kızlar. benim kızım 4 yaşını geçti daha hala aynı odadayız ve küçüğün yatağını da bizim odaya kurduk. Bence oda ayırmaya acele etmeyin. 3 ay falan bence çok erken anneye çok ihtiyacı var bebeğin. Tabi benim yaptığımda doğru değil biliyorum bu kadar geç kalmamın nedeni tam kızıma oda yapacakken kardeş gelmeye karar verdi o travma yaşamasın diye böyle idare edicez küçük biraz büyüyüyene kadar. 1 yaşına kadar en azından.

Son düzenleme:
bence bebeğin durumuna göre değerlendirecez ne kadar uzun süre kalacak odamızda bakalım ama bence 4 yaşda çok geç bende çocuklar anne babaları ile uzun süre birlikte yatarsa öz güven eksikliği olur diye duymuştum bakalım nasıl olacak ya sabırsızlanıyorum artık

bence bebeğin durumuna göre değerlendirecez ne kadar uzun süre kalacak odamızda bakalım ama bence 4 yaşda çok geç bende çocuklar anne babaları ile uzun süre birlikte yatarsa öz güven eksikliği olur diye duymuştum bakalım nasıl olacak ya sabırsızlanıyorum artık

Ya sabırlanıyorum demişsin ya ,ben artık kucağıma almak,koklamak,sevmek ,emzirmek ,değişik deşiğik giydirmek için deliriyorum.Seninle aynı haftadayız.2,5 ay var daha nasıl geçecekse ? :52:

ya sabırlanıyorum demişsin ya ,ben artık kucağıma almak,koklamak,sevmek ,emzirmek ,değişik deşiğik giydirmek için deliriyorum.seninle aynı haftadayız.2,5 ay var daha nasıl geçecekse ? :52:

gerçekten bende bilmiyorum ya haziran sonu olacak diye bi beklentim var tam gününü beklemeyecek gibi bi his var içimde yada ben bir an önce olsun diye sabırsızlandığım içinde olabilir sende sağlıkla al kucağına inş

Back
X