Doğuma Hazırlık Yeni doğan bebek alışverişi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ozuji

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2017
164
34
48
Merhaba arkadaşlar Allah izin verirse 4 ay sonra bebeğimi kucağıma alacağım.Kızım olacak. Bir alışveriş listesi hazırlıyorum. Neler almalıyım ve marka tercihim ne olmalı. Detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim

Bebek deterjani yumusatici pisik onleyici gogus pedi islak mendil e bebekten aldim baby&me marka cok memnunum.cogu esyamida oradan aldim
Kiyafet ve bebek tekstilinde lcw nin urunleri cok guzel ve uygun fiyatli
Daha iyisi olsun dersen carters harika
Bebek arabasi puset e bebek jolie ve nuna satiyor ikiside harika ve siklikla indirim yapiyor

Teşekkürler arkadaşlar yeni fikirler vermek isteyen olursada sevinirim. Her ürünü yeni doğanmı alalım kaçar tane alalım gibi mesela

Bebek deterjani yumusatici pisik onleyici gogus pedi islak mendil e bebekten aldim baby&me marka cok memnunum.cogu esyamida oradan aldim
Kiyafet ve bebek tekstilinde lcw nin urunleri cok guzel ve uygun fiyatli
Daha iyisi olsun dersen carters harika
Bebek arabasi puset e bebek jolie ve nuna satiyor ikiside harika ve siklikla indirim yapiyor

Topigim size yardımci olabilir belki inceledigim indirimde olan ve begendigim urunleri paylasiyorum
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bebegimi-beklerken-arastirdigim-urunler.1049650/

Kurutma makinen varsa cok alma
Kimi bebek 4 ay 0-3 giyiyor kimisi 2 ay ihtiyacina gore internet sipariside yaparsin.10 tane cit cit badi iyidir .tulumda 5-6 iyi bence .ihtiyaca gore bakarsin.
3-6 en cok kullandigin olacak ama yaz olacagi icin tulum alma yarim tulum veya badi giyecek .2li takim tavsiye etmem ben 6 aylik oldu hala tulum kullaniyorum .sirti acildi ustu bozuldu yok.tulum alirken onu komple acilanlari tercih et. Alttan giydirilenler cok zor oluyor.2 tanede penye yelek isini gorur

Teşekkür ederim bilgilendirme için:)

Kurutma makinen varsa cok alma
Kimi bebek 4 ay 0-3 giyiyor kimisi 2 ay ihtiyacina gore internet sipariside yaparsin.10 tane cit cit badi iyidir .tulumda 5-6 iyi bence .ihtiyaca gore bakarsin.
3-6 en cok kullandigin olacak ama yaz olacagi icin tulum alma yarim tulum veya badi giyecek .2li takim tavsiye etmem ben 6 aylik oldu hala tulum kullaniyorum .sirti acildi ustu bozuldu yok.tulum alirken onu komple acilanlari tercih et. Alttan giydirilenler cok zor oluyor.2 tanede penye yelek isini gorur

Gebelikte çatlak için hangi kremi kullanınız yeni doğan setini nerden almalıyım peki

Çatlak için ne yaparsan yap çatlıyor. Genetik. Ben zeytinyağı sürdüm ama çok çatlamadı. Son haftalar çok hafif çatladı.

Doğumdan sonra gözünün göreceği tek şey önce sağlıklı olması, sonra da sütünün gelmesi. :) her şey ikinci planda. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.

Doğumdan sonra gözünün göreceği tek şey önce sağlıklı olması, sonra da sütünün gelmesi. :) her şey ikinci planda. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.
Valla canım onca uğraştn sonra ben gebe kaldım öyle çatlak falan çok umrumda değil ama varsa bi öneriniz alayım bende

Valla canım onca uğraştn sonra ben gebe kaldım öyle çatlak falan çok umrumda değil ama varsa bi öneriniz alayım bende

Öncelikle şunu beynimize mesaj olarak yolluyoruz. -inşallah- “Benim sütüm var, gelecek, bebeğime yetecek ve bebeğim için en iyisi.”
Ben normal Doğum yapmama rağmen göğsümden akan ilk sütü 4 gün sonra gördüm. Ama doğduğu andan itibaren bebeğim çok emdi göğüslerim mosmor oldu kuru kuru emdiği için. Bebeğin emmezse muhakkak pompa ile sağmaya çalış ki inşallah emer. Bunlar olmayadabilir inşallah şakır şakır akar sütlerin ilk andan itibaren :) ama tabi azmin zaferi bebeğim 5,5 aylık ve hala sadece anne sütüne devam. Doğurmak kadar güzel bir duygu emzirmek. Ve doğurmak kadar doğal bir süreç. Bilmiyorum Doğum ve emzirme algıların nasıl ama bir kadın için ikisi de dünyanın en normal şeyi. Yani bunu biz yapabiliriz. Hem doğurabiriz, hem emzirebiliriz. Sütün gelmesi için çok yiyecekler yaZıyor ama pek önemli değil. Benim sürüm inene kadar yaptıklarım şunlar ;
Her gün duş almak, göğüslerime sıcak havlu ile tampon
En az 3 litre su
Düzenli beslenme
Sık sık emzirdim asla göğsü ben bıraktırmadım. Bebeğim bırakana kadar emzirdim.
Bebeğim her uyuduğunda ben de uyuyup dinlenmeye çalıştım.
Sütün indikten sonra zaten Allah’ın izni ile ne yersen yarıyor. İlk 10 gün gaz sıkıntısı da olmuyor yiyebildiğini yersin.
Moralim her zaman çok yüksekti çünkü çevremde moralimi bozacak kimse yoktu. Eşim sadece ondan istediğimi yaptı. Annem yemeğimi yaptı. Ve Başımda sadece akıl verecek kaynanam da yoktu :D
Yani çok yazacak şey var da uzun yazmaya vaktim yok inşallah güzel günler seni bekliyor.

Yalnızca

Sabret ve dua et.. :)

Ben şuan sadece vücuduma bebe yağ kullanıyorum.Arkadaşımda bebe yağı kullandı hiç çatlağı olmadı. Normalde duştan çıktıktan sonra yapardım şimdi nerdeyse hergün yapıyoruö çünkü kuruyor . Sürerek masaj ypıyorum bakalım inşallah olmaz .

Aynı zamanda arkadaşlar aepet beşikleri çocuklar ne zamana kadar kullanabiliyor.şimdi oda yapmıcam kendi odama koyacağım. Çok alan olmadığı içinde seper beşiklerden alıcam .Öneriniz nedir

Ben şuan sadece vücuduma bebe yağ kullanıyorum.Arkadaşımda bebe yağı kullandı hiç çatlağı olmadı. Normalde duştan çıktıktan sonra yapardım şimdi nerdeyse hergün yapıyoruö çünkü kuruyor . Sürerek masaj ypıyorum bakalım inşallah olmaz .

Aynı zamanda arkadaşlar aepet beşikleri çocuklar ne zamana kadar kullanabiliyor.şimdi oda yapmıcam kendi odama koyacağım. Çok alan olmadığı içinde seper beşiklerden alıcam .Öneriniz nedir
6 ay galiba

Merhaba arkadaşlar Allah izin verirse 4 ay sonra bebeğimi kucağıma alacağım.Kızım olacak. Bir alışveriş listesi hazırlıyorum. Neler almalıyım ve marka tercihim ne olmalı. Detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim
marka BENCE kıyafette önemli değil. %100 pamuk ve mümkün olduğunca beyaz alıyorum 40ı çıkana kadar sadece kendinden eldivenli ve patikli tulumlar giydiricem.
deterjan jokerden friendlynin kendinden yumuşatıcılı kokusuz deterjanını aldım.
bez-ıslak mendil vs. e bebeğin kendi ürünlerini alıcam çünkü bayaa primanın beyazına muadil bence
biberon dr.browns
şampuan ve pişik kremi mustela
mama golden goat
dönencesi vtech-sevimli uykucu

araba ve yatağımız abimizden kalanı kullanıcaz. onları o zamanda markasız almıştım.

marka olayının tmmen para tuzağı olduğunu düşünüyorum belirli ürünler haricinde.

izmirden selamlar olsun

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim yararlı olacaktır

marka BENCE kıyafette önemli değil. %100 pamuk ve mümkün olduğunca beyaz alıyorum 40ı çıkana kadar sadece kendinden eldivenli ve patikli tulumlar giydiricem.
deterjan jokerden friendlynin kendinden yumuşatıcılı kokusuz deterjanını aldım.
bez-ıslak mendil vs. e bebeğin kendi ürünlerini alıcam çünkü bayaa primanın beyazına muadil bence
biberon dr.browns
şampuan ve pişik kremi mustela
mama golden goat
dönencesi vtech-sevimli uykucu

araba ve yatağımız abimizden kalanı kullanıcaz. onları o zamanda markasız almıştım.

marka olayının tmmen para tuzağı olduğunu düşünüyorum belirli ürünler haricinde.

izmirden selamlar olsun

Arkadaşlar bebek alışverişinde hangi bedenden kaçar tane alınmalı. Çok kafam karıştı yardımm

Arkadaşlar bebek alışverişinde hangi bedenden kaçar tane alınmalı. Çok kafam karıştı yardımm
Ben 5 tane tulum bi kaç zıbın aldım. Daha hediye gelecekler de var.. hastane çıkışı hariç hepsi 1 aylık aldım. 40lanana kadar yeter

Arkadaşlar göğüs pompası almaya gerek varmı varsa hangi marka alınmalı sizcee

Bazi seyleri vaktinde almanizi öneririm. Mesela sütünüzü sagmak istiyor musunuz?
Mesela ben pompayi aldim ama birkac kez kullandim, almasaydim da olurmus. Iki bebegimde de pompayi kullanmadim.
Ama gögüs pedlerinden kutularca kullandim, hele ki ilk zamanlar. Emzirme sütyenlerinden bi bes alti tane alin derim. Insan cok terliyor, o süt akiyor. Benim en az on onbes emzirme sütyenim vardir. Uyguna bulunca almistim hala da kullaniyorum. Sürekli de degistiriyorum. Emzirmek icin uygun kiyafetlere ihtiyaciniz olacak. Mümkün oldugunca elinizin altinda önünüzü kolay acabilen kiyafetleriniz olsun. Cok rahatlik sagliyor insana.
Bebege gelirsek eger ki kusarsa gecede mesela bes alti kere üst bas degistiriyordum. Ikinci bebegim cok kusardi. Ilk bebegim termemiz büyüdü, kiyafet bebegin durumuna göre artiyor.
Bebeginizin kilosu da cok önemli. Kac kilo dogacak ve hizlica büyüseler de yine de kilolu bebekler yeni doganlari en fazla iki kere giyebiliyor.
Eger mümkünse bebek bir dogsun duruma göre da hemen alabilirsiniz. Her bebegin kendi ihtiyaclari oluyor.
markasi önemli degil, pamuklu ve de yumusak olsun yeter bebege. Ben ilk bebegimde tulum cok kullandim ama ikincisinde tulum kullanamadim. Cok hareketliydi bebegim ve sürekli kustugundan üstünü degistiyordum. Tulum daha zor oluyor sürekli degisimlerde. Ama alt üst olunca sadece üstüne kusunca mesela üstünü degistirip birakiyordum.
Bebek kendine yol cizecek, ihtiyaclari ciktikca alicaksiniz.
En ama en önemli sey bez aslinda. Yeirnizde olsam yatirimi bebek bezine yapardim ve de pisik icin en iyi krem Benaten, böyle yaziliyordu insallah. Bebegin baska kreme pudraya yaga aslinda ihtiyaci yok. Pisik olunca da o dedigim krem birebir etki gösteriyor. Bebegin cildi eksta kuruysa zaten doktor öneriyor yag ya da krem.
Alinan bircok sey kullanilmadan kaldiriliyor. Size tavsiyem ihtiyac ciktikca alin. Ilk zamanlar sizin koynunuzda sütünüzle yasayacak. Temiz birkac kiyafet isini görür. Düzinelerce kiyafete, bahtaniyeye ya da ivir zivira hic ihtiyac olmuyor. Tani ihtiyaciniz varsa alinir. Ikinci bebegime kusmasindan ötürü kiyafet yettirememistim.

Back
X