Yeni doğan sünneti yaptıran var mı?

satinezgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
188
0
46
Denizli
arkadaşlar yaklaşık 1 ay sonra bebişimi kucağıma alıcam inşallah. oğluşumuzun sünnetini ilk hafta içinde yaptıralım diyoruz. en sağlıklısının bu olduğunu ve ayrıca bebeğin ilk aylarda acı hissetmediğini duyduk.

yeni doğan bebeğine sünnet yaptıran anneler yada konu hakkında bilgisi olanlar var mı acaba aramızda???

annemin tanıdığıda küçükken sünnet yaptırmış bebeğini altını bezlerken çok zorluk çekmiş

ben oğlum 10 günlükken elektro koter yöntemiyle kanamasız yaptırdım 3 günde iyileşti ilk akşam biraz bacaklarını kendine çekti o kadar çok ağlamadı bile hep uyuyodu zaten 2 kremi pipisinin etrafına sürdüm 2 günde fitil verdim yarım o kadar iyiki yaptırmışım tavsiye ederim yine olsa yaptırırım

Görümcem ABD de doğum yaptı, ona oradaki hastanede yeni doğan sünneti önermişler (hristiyan doktorlar!), bir sorun yaşamamıştı.

Ben oğlumu doğduğunun ertesi günü sünnet ettirdim, herhangi bir problem yaşamadık. Bana kalırsa daha da iyi oldu diyebilirim, ben hiç olmazsa göbeği düşsün diye bekleme taraftarıydım ama eşim hemen olsun diye ısrar etti. İyi ki de etmiş, hastaneden çıkmadan halletmiş olduk, sonrasında kıyıp da yaptırmak benim açımdan zor olacaktı. Göbeği düşmediği halde ikisinin de bakımını yaparken zorlanmadım, doktor sünnet bölgesine sürmemiz için bir krem vermişti, her altını açtığımızda sürdük, bir de temiz tutulduğu sürece bir problem olmuyor. İyileşme süreci de kısa oldu, 10 gün sonra kontrole çağırmıştı, yapışıklık olup olmadığı kontrol edildi, her şey normal çıktı. Ben tavsiye ederim...

arkadaşlar yaklaşık 1 ay sonra bebişimi kucağıma alıcam inşallah. oğluşumuzun sünnetini ilk hafta içinde yaptıralım diyoruz. en sağlıklısının bu olduğunu ve ayrıca bebeğin ilk aylarda acı hissetmediğini duyduk.

yeni doğan bebeğine sünnet yaptıran anneler yada konu hakkında bilgisi olanlar var mı acaba aramızda???

canim biz dogduktan 2 saat sonra sunnet ettirdik inan gobeginden once iyilesti
iyiki de yaptirmisiz sonradan yaptirmak zor oluyor en azindan hareket etmeye basladiktan
sonra aciyormus yaptiranlardan duydum ama doktorun bakmasi gerekiyor zaten
yeterli kiloda mi ? sunnet olmasina engel bir durum var mi? biz cerrah getirtip
baktirmistik o da olur deyince yaptirdik sukur...

Bizde oğlumu ne zaman sünnet ettirmesi konusunda emin olamamıştık ama çevremizden ve doktorumuzdan aldığımız öneri ile doğum ile birlikte yaptırmaya karar verdik. Eşimin tabiriyle anahtar teslim alacağız inşallah oğlumu :)
Buradaki yorumlardan da anlaşıldığı üzere mantıklı bir karar gibi görünüyor. Herkese teekkürler.

Ben de doğumdan sonra,en geç 10 gün içinde yaptırmak istiyorum.dün baya tartıştık eşimle.her konuda fikirlerimiz taban tabana zıt.büyüyünce olmalıymış,sünnet kıyafeti giydirecekmiş vs.

Back
X