Yeni doğanda kan şekeri düşüklüğü

dolubosben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
52
10
3
29
İyi geceler hanımlar 🌸ben bir şey soracaktım size.Yenidoğan bebeklerde gece beslenmesini kaç saatte bir yapıyorsunuz? Ben doktorumun tavsiyesiyle 2-3 saati geçirmeden genelde de 2 saatte bir veriyordum. Ama uyurken uyandırmak çok zor oluyordu beni çok zorluyordu bebeğim çok zor uyanıyordu. Bugün 19 günlük oldu bebeğim ve doktor bugünkü kontrolde artık geceleri uyurken 3-4 saati bulabilir aç kalması ama bu saati geçirme dedi. ben de akşam üzeri bebeğim uyurken onunla birlikte uyumuşum mama verdikten 4 buçuk saat sonra tekrar mama verdim bu sefer 4 saati geçtiğim için çok korktum acaba kan şekeri düşmüş olabilir mi ya da bir zararı olur mu diye? Genelde annem falan da biz eskiden uyandırmazdık bebek uyurken kendisi ne zaman uyanırsa beslerdik hiç saat tutup uyandırmazdık diyor ama ben ister istemez korktum. Siz kaç saatte bir beslediniz doğduğu ilk haftalarda veya aylarda?

Bebek 10 gunlukse 2 saat
20 gunlukse 3 saat
30 gunlukse 4 saat
40 gunlukse 5 saate kadar aç durabilir. Şuan bı sıkıntısı yoksa keyfi yerindeyse sorun yoktur merak etmeyin. 40-50 günden sonra da genelde uyandirilmaz hatta o zamana kadar da bebek kendi ogreniyor zaten aciktiginda uyanmayı 🌸

Bebek 10 gunlukse 2 saat
20 gunlukse 3 saat
30 gunlukse 4 saat
40 gunlukse 5 saate kadar aç durabilir. Şuan bı sıkıntısı yoksa keyfi yerindeyse sorun yoktur merak etmeyin. 40-50 günden sonra da genelde uyandirilmaz hatta o zamana kadar da bebek kendi ogreniyor zaten aciktiginda uyanmayı 🌸
Uyanınca hemen mama verdim ama. Dört buçuk saat aç kalınca kan şekeri düşmüş müdür diye korktum sizin verdiğiniz bilgiye göre 19 günlük olduğu için 3 saati geçmemek gerekirmiş ama ben istemeden geçirdim bu durum zarar verir mi

bir sey olmaz. benim bebeğimde sarılık olduğu halde bazen 4-4.5 saat uyanamıyordum. bilinçli değil tabii ki ama çok yorgun oluyordum ve alarmı duyamıyordum. toplaöda belki 3-4 kez gecirmisimdir zamanını. gündüz bazen yarım saatte bir bile besliyordum ama gece bi kaç kez gec uyandığım oldu.

ben bebeğim 40 günlük olduktan sonra uyandırma işini tamamen bıraktım ve fark ettim ki bebeğim zaten 2-2.5 saat aralıklarla kendisi uyanıyor 😂 çok da iyi oldu cünkü ben uyandırmayınca uyku düzeni oturdu.

3 aylık olduğunda gece 6-7 saat kesintisiz uyayabilmeye başladı.

su an 6 aylık 10-11 saat kesintisiz uyuyor. nadiren bir kez emmek için uyanıyor.

Benim annem de sarılık falan olmadıysa uyandırmazdık diyor o yüzden sizin bebekleriniz uyumuyor diyordu.
Finlandiya’da doğum yapan bir arkadaşım vardı. O da gece uyandırmıyoruz demişti. Yenidoğan döneminde 7 gibi gece uykusuna yatırıp ne kadar uyursa bırakırız diyordu.
bende açıkçası bunların rahatlığı vardı 5 saate kadar bıraktığım oluyordu ama sarılık riskimiz yoktu. Değerleri hep iyidi.
Siz de bir kere bıraktınız diye bir şey olmaz :)

Back
X