yeni doğmuş bebeğime annemin adını vermeli miyim?

swanlakee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
49
54
38
37
Merhaba bayanlar size bir konuda fikir danışmak istiyorum. Benim bir kızım var ve kayınvalidemin ilk torunu olduğu için ikinci ismini kayınvalidemin ismini verdik ilk ismi de benim istediğim bir isim oldu şu an ilk ismi yani benim koyduğum isim ile çağırılıyor okulda da o şekilde yani ikinci ismini kimlik dışında bir yerde kullanmıyor. Şimdi ikinci bir kızım daha olacak acaba ona da ikinci isim olarak annemin ismini vermeli miyim diye bir ikilemde yaşıyorum. Annemi çok seviyorum ve oğlu da yok yani ismini benim dışımda koyabilecek kimse yok ayrıca aynı apartmanda yaşıyoruz ve bebeğime her zaman annem bakacak yani duygusal açıdan yaklaşıyorum belki ama annemin ismini de vermelimiyim bilemiyorum. Annem gerek yok kızım öyle bir şeye diyor ama için için istediğini hissediyorum sanki sizce ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.

Bana anne-baba ismi koymak saçma geliyor ama madem kayınvalidenizin ismini koydunuz gönül almak açısından anneninzin ismini de koyabilirsiniz. eşiniz ne diyor bu duruma o da önemli tabi

Bana anne-baba ismi koymak saçma geliyor ama madem kayınvalidenizin ismini koydunuz gönül almak açısından anneninzin ismini de koyabilirsiniz. eşiniz ne diyor bu duruma o da önemli tabi
Eşim bana bırakıyor sen nasıl istersen diyor. Anne baba ismi vermek konusunda bende sizin gibi düşünüyorum saçma buluyorum bizim ailede olmayan adetler ancak eşimin ailesinde çok önemsendiği için kayınvalidemi de sevdiğim için ricasını kıramamıştım o zamanlar şimdi olsa onunda adını koymazdım çünkü kendisi de dahil olmak üzere kimse kızıma kayınvalidemin adı ile seslenmiyor. Ama ismini vermiş bulunduk bir kere o yüzden bu ikilemi yaşıyorum şu an.

istersen koy o zaman annenin isminin .nasıl olsa o isimle seslenmiceksiniz gibi görünüyor. böylece gönlü olmuş olur ikisininde. ama olur da birgün oğlun olursa dedelerinin isimlerini koyma bari :)

istersen koy o zaman annenin isminin .nasıl olsa o isimle seslenmiceksiniz gibi görünüyor. böylece gönlü olmuş olur ikisininde. ama olur da birgün oğlun olursa dedelerinin isimlerini koyma bari :)
Yok zaten erkek olsaydı dedelerinin isimlerini koymayacaktık aslında babamın ismini çok beğeniyorum asil bir isim ancak kayınbabamın ismi maalesef koyamayacağım bir isim. O yüzden erkek olsaydı böyle bir sorunumuz olmayacaktı baştan anlaşmıştık. Bakalım zaman ne gösterecek.

karşıyım böyle şeylere ama madem ilki kvnin adının taşıyo, ikincide anneninki olsun

Eğer kızım kv nin ismini tasisaydi ikinci kızıma muhakkak annemin ismini koyardim

Büyüklerin ismini cocuklara koymakla birlikte, onlara o büyüklerin yasadiklari iyi kötü olaylari, yani isimle birlikte o kisinin kaderini de cocuklara kodladigimizi düsünüyorum. Yani umarim kayinvalidenizin yasantisi cok güzel gecmistir, yoksa büyük kiziniz adina yazik olmus olabilir. Eger annenizin yasantisi güzel gecmisse koyabilirsiniz bence. Ama zorluk sikinti icinde bir yasami yeni dogmus bir bebege kodlamak dogru gelmiyor bana.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim de ilk ismim babannemin ismi ama yaşantılarımız, hayatımız ve kişiliğimiz en ufak bir şekilde benzemiyor yani öyle bir duruma inanmıyorum belki tek isim olsa dediğiniz olabilir ama çift isim durumu biraz farklı kılıyor sanırım. Kayınvalidemin hayatı için çok güzel geçmiş diyemem ama annemin hayatı gayet güzel kendisi üniversite mezunu dünyanın bir çok ülkesini gezmiş görmüş geçirmiş mutlu bir evliliği olan birisi yani annemin yaşantısına benzese daha ne isterim. Bu arada kayınvalidemin ismi mübarek bir şahsiyetin de ismi biraz da onu düşünerek koymuştum o kişinin şefaatine nail olsun diye.

kaynananın ismini koyduysan kendi anneninde ismini koy. sana söylemez ama gönlü kalabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…