Yeni Doğum Yapanlar.. (Rica)

aksamustugelen

Çünkü sen geldin, aşk sana benzedi..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
1.244
1.093
133
Arkadaşlar merhaba,
Yeni doğum yapmış olan arkadaşlardan nacizane bir ricam var.. Hani bazen okuyoruz "kadının kadına yaptığı" diye.. Hamileliğimin şükür ki son zamanlarındayım.. Bu haftaları geçiren herkes çok zor olduğunu zaten biliyor.. Ama insanoğlu ne yazık ki nankör. Yeni doğum yapmış annelerden ricam yahut daha önce doğum yapmışlardan ricam artık bedenlerinizden çıkardığınız bebeklerinizden şikayet edip de hamileliğin son zamanlarında olanları korkutmayın.. Evet uykusuzluk olacak, evet sütüm yeter mi kaygıları taşıyacağım, evet ay sezeryan olursa süt gelmeyebilir.. Ay evet bebeğim sürekli beni uyandıracak.. Evet bana rahat yüzü olmayacak.. Ama olmasın ya ! Bu dünyada ne saçma şeyler için ne uykuları feda ettik? Lütfen hamişleri böyle kötü etkilemeyin.. İyi şeylerden bahsedin.. Bugün 2 aylık bebeğiyle bir türlü bence barışamayan bir kadınla beraberdim ve resmen göz korkutmaya çalışmak hani yapılan.. Neden? Bir kadın bir kadına neden bunu yapar ki? Ay kıymetini bil.. Ay bol bol uyu.. Elalemin trilyonluk rezidansları için sabahlara kadar çalışmış bir kadın olarak, bebeğim için tüm uykularım fedadır :) ay içim rahatladı :)

Arkadaşlar merhaba,
Yeni doğum yapmış olan arkadaşlardan nacizane bir ricam var.. Hani bazen okuyoruz "kadının kadına yaptığı" diye.. Hamileliğimin şükür ki son zamanlarındayım.. Bu haftaları geçiren herkes çok zor olduğunu zaten biliyor.. Ama insanoğlu ne yazık ki nankör. Yeni doğum yapmış annelerden ricam yahut daha önce doğum yapmışlardan ricam artık bedenlerinizden çıkardığınız bebeklerinizden şikayet edip de hamileliğin son zamanlarında olanları korkutmayın.. Evet uykusuzluk olacak, evet sütüm yeter mi kaygıları taşıyacağım, evet ay sezeryan olursa süt gelmeyebilir.. Ay evet bebeğim sürekli beni uyandıracak.. Evet bana rahat yüzü olmayacak.. Ama olmasın ya ! Bu dünyada ne saçma şeyler için ne uykuları feda ettik? Lütfen hamişleri böyle kötü etkilemeyin.. İyi şeylerden bahsedin.. Bugün 2 aylık bebeğiyle bir türlü bence barışamayan bir kadınla beraberdim ve resmen göz korkutmaya çalışmak hani yapılan.. Neden? Bir kadın bir kadına neden bunu yapar ki? Ay kıymetini bil.. Ay bol bol uyu.. Elalemin trilyonluk rezidansları için sabahlara kadar çalışmış bir kadın olarak, bebeğim için tüm uykularım fedadır :) ay içim rahatladı :)
Böyle konuşanın yüzüne karşı söylicek yaptığının yanlış olduğunu ya da güzel bi diller anlatcaksın. Yoksa böyle konşmaya devam ederler. Ben susturuyorum. Kim olursa olsun dinlemek zorunda değiliz. İnsan ister istemez etkilenebilir. Yani bu susturma kes konşma şeklnde değil tabiki arayı bozmadan yada bu konuşmalardan rahatsız olunduğu belli edilerk yapılmalı

Böyle konuşanın yüzüne karşı söylicek yaptığının yanlış olduğunu ya da güzel bi diller anlatcaksın. Yoksa böyle konşmaya devam ederler. Ben susturuyorum. Kim olursa olsun dinlemek zorunda değiliz. İnsan ister istemez etkilenebilir. Yani bu susturma kes konşma şeklnde değil tabiki arayı bozmadan yada bu konuşmalardan rahatsız olunduğu belli edilerk yapılmalı
Çok haklısın canım.. Baya sıkıntılı süreçler geçirdi bahsettiğim kişi o yüzden susturmadım, konuşası vardı dinledik, ne yaptığını farketse sanırım yapmazdı ben de burada dilim döndüğünce bahsetmek istedim :) burada doğum yapacak bir sürü kadın var, bence önce biz bu hamilelik dönemini unutmamalı ve bebişleri ne kadar sabırla beklediğimizi unutmayıp şükretmeliyiz.. Sabah 7 oldu saatlerdir ağrım var kımıldıyamıyorum bile doğru düzgün.. Ama sabah yine 7 olsa uyumayan kızım sürekli kucak istese, sürekli meme istese diyorum..

Çok haklısın canım.. Baya sıkıntılı süreçler geçirdi bahsettiğim kişi o yüzden susturmadım, konuşası vardı dinledik, ne yaptığını farketse sanırım yapmazdı ben de burada dilim döndüğünce bahsetmek istedim :) burada doğum yapacak bir sürü kadın var, bence önce biz bu hamilelik dönemini unutmamalı ve bebişleri ne kadar sabırla beklediğimizi unutmayıp şükretmeliyiz.. Sabah 7 oldu saatlerdir ağrım var kımıldıyamıyorum bile doğru düzgün.. Ama sabah yine 7 olsa uyumayan kızım sürekli kucak istese, sürekli meme istese diyorum..
sana yine o yapilmis.ilk dogumum da hic unutmuyorum.esimin yengeleri sancim var eve gelmistim.kv bende diye geldiler.cay sohbet ben kivraniyorum ev dolu..bir de ustune dogum hikayeleri...kadin kadina yapiyor maalesef..en son esim dinlenmesi lazim diyip de kibarca yolcu etti.
Sonra lohusalik dunurler kavga etti.esimle ben de soguduk..neler neler...bazen yalnizlik gercekten daha iyi diyorum bazen de destek de iyi...ama bizim psikoloji celik gibi olmasi lazim...

kv 33 sene onceki gebeligi ile beni kiyaslar.sanki ayni sudan ictik.annem biz her isimizi yapardik.hep kiyaslama...
simdi o anne anlatir.bebek buyur iki lafindan biri onun gelisimi olur.akil verilir.senin bebeginin analizi cikartililir.oglum 5 yasina geldi.hala yorumlari bitmedi.bitmez...

kv 33 sene onceki gebeligi ile beni kiyaslar.sanki ayni sudan ictik.annem biz her isimizi yapardik.hep kiyaslama...
simdi o anne anlatir.bebek buyur iki lafindan biri onun gelisimi olur.akil verilir.senin bebeginin analizi cikartililir.oglum 5 yasina geldi.hala yorumlari bitmedi.bitmez...
valla ben biraz garibim.. yani annemle bile 1 haftadan fazlası beni sıkıyor :) ben acı çekerken birileri çay çorba yapıyosa kovarım yani, çok geniş davranamam :D ben daralıyorum azarlıyorum yaşlarına hürmetim sonsuz ama cahil insanla aslaaaa uğraşmam.. nişanlandık, kv dakka başı arıyo ne zaman evlenceksiniz.. evlendik dakka başı arıyo çocuk yapın.. çocuk oldu dakka başı arıyo cinsiyet.. cinsiyet kız olduğu için "olsun" falan dedi ya :D şimdi bu kadına ben nasıl eyvallah çekeyim :D allahtann 500 km uzakta :D neyse şimdi doğurunca gelcekmiş :D çocuk ağladıkça sütün yetmiyo mu acaba dicek :D sonra çocuk 5 yaşına gelcek erkek torun dicek :D bende utanmayıp sen yap da biz sevek dicek :D yani sorun cahil insanlarda değil ! Anlatmaya çalıştığım bu kadınlar böyle görmüşler. Bunu yaşamış bunu anlatıyor. Adı üstünde cahil.. Ama belli bir düzeye gelmiş okumuş etmiş kadına benim laflarım..

valla ben biraz garibim.. yani annemle bile 1 haftadan fazlası beni sıkıyor :) ben acı çekerken birileri çay çorba yapıyosa kovarım yani, çok geniş davranamam :KK70: ben daralıyorum azarlıyorum yaşlarına hürmetim sonsuz ama cahil insanla aslaaaa uğraşmam.. nişanlandık, kv dakka başı arıyo ne zaman evlenceksiniz.. evlendik dakka başı arıyo çocuk yapın.. çocuk oldu dakka başı arıyo cinsiyet.. cinsiyet kız olduğu için "olsun" falan dedi ya :KK70: şimdi bu kadına ben nasıl eyvallah çekeyim :KK70: allahtann 500 km uzakta :KK70: neyse şimdi doğurunca gelcekmiş :KK70: çocuk ağladıkça sütün yetmiyo mu acaba dicek :KK70: sonra çocuk 5 yaşına gelcek erkek torun dicek :KK70: bende utanmayıp sen yap da biz sevek dicek :KK70: yani sorun cahil insanlarda değil ! Anlatmaya çalıştığım bu kadınlar böyle görmüşler. Bunu yaşamış bunu anlatıyor. Adı üstünde cahil.. Ama belli bir düzeye gelmiş okumuş etmiş kadına benim laflarım..
okumus etmis olunca guclu kisilik sahibi olunmuyor iste...ya da duygusal olarak zayiftir.guclu zannediyordum kendimi nefes alan bebis var bunun altinda ezildim ama ben olum tehlikesi atlattim .sagolsunlar bizim insanimiz psikolog gibidir dondurup dondurup anlatirlar.etkisiyle ben de cok evhamli takintili idim.ama kendime...
Annem gibi guclu kadin olmak isterdim.

Ben bile okuduktan sonra rahatladım :-):-)çok güzel dile getirmisin canım ne yapıyorsa kadın kadına yapıyor zaten

Arkadaşlar merhaba,
Allahımmmm duyggularıma tercüman olmuş biri. Ağzına sağlık kuzum.

Allahımmmm duyggularıma tercüman olmuş biri. Ağzına sağlık kuzum.
Ne demek canım inan çok daralıyor insan.. Bizler birbirimize bu şekilde destek olmalıyız, doğurunca da bu günleri unutmadan hep güzel şeyler anlatmalıyız.. Kötü doğum hikayeleri.. Gaz kolik bebek vakaları.. Yani yetti canıma.. Yok inşallah sütün olur falan.. Yahu zaten telaşlıyız bırakın bir doğuralım :D Zaten hepsini yaşicaz yaşayacaksak :)

Bende genel olan durumlar için söyledim. Yoksa dedğnz gibi bu tarz özel durumlar oluyor. Bende mesela bulantı zamanlarmı hatrlmak bile istemyrm. Hamilelkten çok hasta gibiydim çnkü. Ama şmdi bel ağrıları faln olsada bebişmzi hisstmk hepsini arka plana attrıyor. Ve yine olsa yine yaparm dyorum:) düşünmek bile yetiyor. Sağlıkla kucağmza alalım inş. Böyle konuşanları ben pek sallamam. Ve gerçkten çevrede bu tarz insanlr var bi tane doğuran uzman kesiliyor.

Bende genel olan durumlar için söyledim. Yoksa dedğnz gibi bu tarz özel durumlar oluyor. Bende mesela bulantı zamanlarmı hatrlmak bile istemyrm. Hamilelkten çok hasta gibiydim çnkü. Ama şmdi bel ağrıları faln olsada bebişmzi hisstmk hepsini arka plana attrıyor. Ve yine olsa yine yaparm dyorum:) düşünmek bile yetiyor. Sağlıkla kucağmza alalım inş. Böyle konuşanları ben pek sallamam. Ve gerçkten çevrede bu tarz insanlr var bi tane doğuran uzman kesiliyor.
aynen canım yani bende gayret gösteriyorum ama kendi bebeğim geldiğinde daha katı olacağım bu konuda :) insanların müdahale etmesine tahammülüm yok :) soranlara da hep güzel şeyler anlatacağım :) sizlere de öneririm.. bu işin en zor zamanı kim ne derse desin hamilelik ve doğum bence..
not:bugün de doğmadı benim tospiriğim :D

aynen canım yani bende gayret gösteriyorum ama kendi bebeğim geldiğinde daha katı olacağım bu konuda :) insanların müdahale etmesine tahammülüm yok :) soranlara da hep güzel şeyler anlatacağım :) sizlere de öneririm.. bu işin en zor zamanı kim ne derse desin hamilelik ve doğum bence..
not:bugün de doğmadı benim tospiriğim :KK70:
Allah kolaylık versin . Bizde görelm o günleri inş. Ben de şmdiden beklyrm. İnsan karnı büyüdkçe daha da çok hissdyor varlığını.

Allah kolaylık versin . Bizde görelm o günleri inş. Ben de şmdiden beklyrm. İnsan karnı büyüdkçe daha da çok hissdyor varlığını.
Sağol canım, darısı başınıza ben mutlu günlere çok yakınım Allahın izniyle :) Çokça güzel zamanlar geçirin inşallah :)

Perşembe geliyordu sezaryanla sonra vazgeçti kızım az daha bekle anne dedi☺ yarın kontrolumuz var bakalım kasılmam bel ağrım şişlik oluyor arada heycanla bekliyorum:KK200:

Perşembe geliyordu sezaryanla sonra vazgeçti kızım az daha bekle anne dedi☺ yarın kontrolumuz var bakalım kasılmam bel ağrım şişlik oluyor arada heycanla bekliyorum:KK200:
ehehe :) benim de yarın sabah randevum var.. Bugün baya sıkıntılıydık :) Bakalım kilosu ve ben müsait değilsem herhalde yarın sezeryan gününe karar veririz :) Heyecandan uyuyamayabilirim bu gece :) Hayırlı haberler alalım inşallah yaa.. Sağ salim gelsinler :)

Back
X