yeni doğum yapıp tekrar bebek isteyen var mı?

ysmnshn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
195
3
96
İstanbul
birbuçuk ay önce doğum yaptım. normal oldu. çok da rahat geçti.40 ım çıkana kadar annem hep yanımdaydı ve nasıl geçtiğini anlamadım.kayınvalidem ve eltim de üst katta oturuyor.kızıma benden ii bakıyorlar. ne zaman istersem bırakıyorum. tabi kızım da uslu teyzeleri. eşimle bir bebek daha düşünüyorduk. tam zamanı diyoruz.bir daha cesaret edemem ben zaman geçtikçe.adet de oldum 40 başında.annem ve kaynanamlar da sen yap biz bakarız ikisi birlikte büyür rahat edersin diyorlar.ben de öyle düşünüyorum. her zaman onları yanımda bulamam ki.siz ne dersiniz ;?benim gibi düşünen var mı?

cnm benim de normal doğum oldu ve ben de kolay bir doğum yaşadım oğlum da uslu ama sakın baştaki usluluğuna inanma:) bizimki 7 aylık oldu ne dur dinliyor ne durak emekliyor da her yeri karıştırıyor kesinlikle yalnız bırakamıyorum. her gün farklı birşey deniyor ben de ikinci çocuk hemen istiyorum yaşım da ilerliyor çünkü ama benim bildiğim kadarıyla hamilelik ve emzirme döneminde vücudumuzdaki bütün kaynaklar bebeğe gidiyor ve bizim boşalan kaynakları doldurmamız iki yıl alıyor ewvet sık aralıklarla çocuk yapılabilir ama ilerde bunun sıkıntısını biz çekeriz kemik erimesi daha çok olur mesela. ondan dolayı iyi beslenip kaynaklarımızı doldurmamız lazım dr lar da iki yıl ara öneriyorlar hem şimdi tam sna ihtiyacı var bakacak birileri olması güzel bir şey benm de annem gelecek işe başladığımda ama anneye duyulan ihtiyaç hiç bitmez yine de sen bilirsin tabii ama bence biraz bekle ki vücudun kendini toparlasın rahim iç organlar hepsi yerinden oynadı öyle düşün. dıştan bi sıkıntı yok ama iç organların da düzelmesi lazım

henüz bedenen hazır diilsinizdir buna..yazık kendinizi yormayın bukadar erken..bence en az 1 sene daha beklemelisiniz..

yapmayın be kızlar korkutmayın beni.çok mu zor ki.biz 3 kardeşiz ve aramızda 1 yıl bile yok :D insan doğumdan sonra kendini yeniden doğmuş gibi hissediyor :)) ben dr a sormadım bile bana kızar die. yengem de yeni doğum yapmıştı hemen adet de oldu bilmeden 2. bebeğe hamile kaldı ve doğurdu bile.Allah kolaylığını verir die düşünüyorum.Bir de daha sonrası için bakıcı olursa ayrı ayrı uğraşmam ikisine birden bakılır. hı???

emzirmiyomusun bebeğini?bencede çok erken,ilgilenen birileri vardır muhakkak ama hazır büyüsü
n diye çocuk doğrulmaz..hem vücudun dinlenmesi gerek en azından 1 sene..

ilk defa böyle doğum yapar yapmaz tekrar bebek düşünen birini gördüm
az bişey bekle hele dur bi dinlen güzelim

sen şaka yapıyon gibi geldi yada hiç geceleri kalkmıyon bebek için , ben de 1 ay önce doğum yaptım ,asla düşünmüyorum ikinci bebeği ,sinirlerim yıprandı şu bir ayda

oglum2yas 4 aylık 2 cı bebegı bana asla dusundurtmuyorrr sızzzze sasırdım dogrusuuu masllah ne dıyımmm

yapmayın ya nie bu kadar yıprandınız ki bir bebekte. ya da ben mi çok rahatım gerçekten.valla sorduğuma pişman oldum.yani kız gece bi kere uyanıyor emzirmiyorum benim bebeğim yarık dudaklı. ama sıkıntımız yok. 3 ay sonra bir ameliyat geçirecek ve bitecek.mama ile besliyorum.öğlen 2-3 saat uyuyunca evin işerini ayarlıyorum.yemeği koyuyorum. sonra uyanınca onunla ilgileniyorum.ikindi uykusuna yatırıyorum.dinleniyorum işim varsa yapıyorum.akşam babamız geliyo.yemeğimizi yiyip onunla ilgileniyoruz.saat 11 den sonra uyutuyorum.biz böyle bi düzen otutturduk. ben işimi de yemeğimi de çok rahat yapıyorum. ekstra kaynanam üst katta zorda kalınca ona bırakıyorum ya da özel bi yere giderken. o yüzden herhalde 2.çocuğu hemen düşünmem bu arada yaşım neredeyse 30 oldu.çok geçe bırakamam.ama şimdi yapmazsam da tekrar rahatı bırakıp hamile kalmak istemem gibi geliyo.

3 aylık bebeğim henüz
çektiğim ve hala daha çekmekte olduğum acıları unutunca belki
bir kardeş veririm kızıma
ama şuan hiç istekli değilim
rabbim çocuk sahibi olamayanlara nasip etsin.

hastanede "doğumdan 2 yıl sonra yeniden bebek düşünülmesi gerektiği" yazılı bir afiş görmüştüm. doktorum da, kontroldeyken "başka bir bebek için en az 2 yıl bekle" demişti. ayrıca hamile kalırsan bebişini emziremeyebilirsin bence. yine de hayırlısı neyse o olsun.

yapmayın ya nie bu kadar yıprandınız ki bir bebekte. ya da ben mi çok rahatım gerçekten.valla sorduğuma pişman oldum.yani kız gece bi kere uyanıyor emzirmiyorum benim bebeğim yarık dudaklı. ama sıkıntımız yok. 3 ay sonra bir ameliyat geçirecek ve bitecek.mama ile besliyorum.öğlen 2-3 saat uyuyunca evin işerini ayarlıyorum.yemeği koyuyorum. sonra uyanınca onunla ilgileniyorum.ikindi uykusuna yatırıyorum.dinleniyorum işim varsa yapıyorum.akşam babamız geliyo.yemeğimizi yiyip onunla ilgileniyoruz.saat 11 den sonra uyutuyorum.biz böyle bi düzen otutturduk. ben işimi de yemeğimi de çok rahat yapıyorum. ekstra kaynanam üst katta zorda kalınca ona bırakıyorum ya da özel bi yere giderken. o yüzden herhalde 2.çocuğu hemen düşünmem bu arada yaşım neredeyse 30 oldu.çok geçe bırakamam.ama şimdi yapmazsam da tekrar rahatı bırakıp hamile kalmak istemem gibi geliyo.

cnm ben yıpramadım ama kendim için 2 yıl düşünemem diyorum zira benm vücudum önemli. ben doğum yaptım dr dikti ellerini yıkarken ebeler soruyor ikinci düşünürmüsün diye evet dedim gülerek dr dönüp ters ters baktı ben de hemen düzelttim tabii iki yıl dinlenip sonra dedim daha o anda doğurmaya karar verdim bir tane daha. ama unutma bebekler ilk doğduklarında daha uysal olabiliyor bizimki öyleydi şimdi az kalkıyormuş ne güzel mama ile beslemen nedeniyle muhtemelen az kalkıyor keşke emzirebilseydin çok faydalıydı bebek için ama öyle olmuş. ben de bebekten şikayetçi olmadım hiç ama ilk doğurduğumda daha dinçtim şimdi daha yorgun hissediyorum kendimi. artık emekliyor peşinden koşmak zor oluyor bir de şimdi hamile olduğumu düşünemiyorum doğrusu... benim yaşımda 32 oldu sayılır. ama unutma 35e kadar sorun yok sonrakiler riskli olmaya başlıyor. bence sırf kaynanam bakacak die doğurma hemen. bi rezervlerini doldur bakalım güzel beslen. yoksa ikiz gibi büyür ne güzel diyosun iyi hoş benm ablam öyle yaptı annem bakıyor diye arka arkaya doğurdu ama her yıl daha da zorlaşıyor ikizden daha kötü ablam çok yoruldu hala da yoruluyor bence iyice bir düşün üstelik dr da eminim düşünme diyecektir ama bu senin sağlığın için.

bebeğin uslu olduğu için böyle düşünüyorsun.benim oğlum müthiş gazlı bir bebekti sabah 4 te bi başlardı ağlamaya gece 12 ye kadar uyumaz sürekli ağlardı:((tuvalete bile gidemezdim.3 ay böyle devam etti.7 aylık oldu halada çok mızmız.şahsen ben daha düşünmüyorum.Allahım olmayanlara versin.sana yardımcı olacak birileri varmış ben tek başımaydım.hazır bu kadar gaza gelmişken yap gitsin:)))))))))))))

ne yalan söyliyeyim daha kızımın altını 1 kere bile başkasına değiştirtmedim kime bırakırsan bırak kimse anne gibi bakamaz canım ayrıca ne bu acelen bence çocuğunun tüm anlarına şahit ol hem ilk bebeğinide az ihmal etmiş olursun bu benim görüşüm inş. kızmadın
birde kardeşler arasında en az 2 yaş olmalı diye düşünüyorum

bebeğin uslu olduğu için böyle düşünüyorsun.benim oğlum müthiş gazlı bir bebekti sabah 4 te bi başlardı ağlamaya gece 12 ye kadar uyumaz sürekli ağlardı:((tuvalete bile gidemezdim.3 ay böyle devam etti.7 aylık oldu halada çok mızmız.şahsen ben daha düşünmüyorum.Allahım olmayanlara versin.sana yardımcı olacak birileri varmış ben tek başımaydım.hazır bu kadar gaza gelmişken yap gitsin:)))))))))))))

sağolasınn :hulya::emir_bebek:

benim oğlum 9 aylık oldu ama hiç doğru düzgün uyumuyo..4 ay gaz sancısı vardı uykusuz geceler.şimdide sürekli kucak ve gezmek istiyo..belkide oyüzden şaşırdım seninki usluymuş sen görürsün 3,4 ay sonra:))geçmiş olsun bu arada

bebek emzirirken hamile kalmanın bir sakıncası yokmu?? karnımızdaki bebek için riskli diye duydum sanki..valla iyi cesaret..

yapmayın be kızlar korkutmayın beni.çok mu zor ki.biz 3 kardeşiz ve aramızda 1 yıl bile yok :D insan doğumdan sonra kendini yeniden doğmuş gibi hissediyor :)) ben dr a sormadım bile bana kızar die. yengem de yeni doğum yapmıştı hemen adet de oldu bilmeden 2. bebeğe hamile kaldı ve doğurdu bile.Allah kolaylığını verir die düşünüyorum.Bir de daha sonrası için bakıcı olursa ayrı ayrı uğraşmam ikisine birden bakılır. hı???

bi bakıcı 2 bebeğe birden bakmaz cnm..hem bakamazda ilgilenemezki..

anlaşıldı niye bukadar çabuk düşündüğün 2.yi:))) hamileyken böyle olcak sandığım ama rüyamda bile göremediğim bi bebek cinsiymiş seninkisi..nediyim maşallah :))9

al benden de okadar..gaz denen meretten nefret ettim ediyorum..8 aylık kızım hala gazdan çığlık çığlığa uyanır gece..saat başı bazen yrm saatte bi kalkarım hergece..2-3 emzirme gerisi gaz çıkarıp tekrar uykuya dalsın diye..gündüz de ya bi ya iki kez 45er dk uyursa öpüp başıma koyarım..ağlar gözlerini owa owa mahwolur uykudan ama gazı yüzünden dalamaz..o uykuyla gazla oyun da oynamaz..kucakta gez dur..hala 8 aydır yemeğimi akşam eşim gelince yapabiliyorum..kendime wakit filan ayırmak diye bişiy yok..bide diş çıkarıyoruz şimdi ki ewlere şenlik..çok uzattım dimi ne dolmuşum meğer :kedi:

Back
X