Yeni doğum yaptım

Bebegini o istedikçe emzir. Sakin ol anın tadını cikar. Bolca dinlenmeye dikkat et. Yorgunluk da bu gereginden fazla olan kaygilarini artirir. Bebekler oyle sandigimiz kadar narin degil , hemen biyerleri çıkmıyor, bunu cidden zamanla anliyor insan. Benim cocugum gazliydi, karin üstü rahat ediyordu, riskli deniyor ama hep yüzüstü yatti cok sukur bi sorun olmadi. Eve de kimseyi alma, bas basa olmaniz seni kafa olarak cok daha rahat ettirir. Cok zor , ama cidden korkmana degecek bir sey yok. ❤

O bende de olmuştu evham yapıyorum deyip kendimi sakinleştirmistim..annenin bebege iyi bakması oçin içgüdüsel olan bir korku bu bence kendinizi bu şekilde sakinleştirin.

Reflu yatağinda yatarsa problem oaz korkmayın .

Besle alt değistir o zaten uyur kendisi. Birkac güne gaz baslar gecee uyutmaz zaten onda da masaj damla vs.

Oda ısısına dikkat edin giyimine vs. Üşümesin banyo yaptirirken de üşütmeyin hassas şuan.

Bir çocuk doktoru baktı degilmi detaylıca

Yaa okurken üslubunuzla çok tatlı bir anne hissettim güle güle büyütünkorkmayın her annede olabilecek duygular bunlar eşinizden yardım da alabilirsiniz ama hemşire olduğunuz için tek de yapabilirsiniz daha da bilgilisinizdir bizlerden oralarda imkanlar nasıl bilmiyorum ama ayda 1 kez çocuk doktoru kontrolüne götürüyorduk biz doktorumuzun çok faydası olmuştu bir şeyler öğrenmiştik ondan sağolsun sadede gelecek olursak endişeleriniz çok normal sadece abartmamaya çalışın

Hosgelmis bebisiniz ilk 40 gunum.. ah kabus gibiydi. Resmen gun sayiyordum 40imiz ciksin diye. Ama simdk dusununce herseyin benim kafamda bittigini anliyorum. Ilk annelik heyecan ve korkusuyla ekstra ekstra hassas oluyoruz. Ani bebek ölümü tüm annelerin korkusu. Bebegim 8 aylık ve surekli kontrol ediyorum hala.
Ani bebek ölümü riskini dusurmek icin yapilmasi gerekenler var. Onlari arastirabilirsiniz. Osman Gönülal hocanin videolarinda vardi.
Benim de ilk haftadan sonra yanimda kimse kalmadi. Eşimle ikimiz idare ettik. 2. haftada bebekler gazlanmaya başlıyor. O günler hic gecmeyecek gibi oluyor ama geciyor.
Deprem bolgesinde oldugunuz icin daha da endiseli olmaniz normal. Cok buyuk bir afet yasadık. Yeni normale de bir sekilde donmek lazım. Kendinizi rahatlacak seyler yapın. Bebek her uyudugunda siz de uyuyun. Ben uyuyamazdım ama uyumam gerekiyormus pişmanım.
Inanin zaman sandiginizdan da hızlı geciyor. Bebisinizi bol bol kucaklayin. Kokusunu icine cekin. O süt kokusu kalmiyor buyudukce

Ani bebek ölümü korkusunu bende yaşadım 6 ay doluncaya kadar hep içimde korku vardı . Bebeği ilk zamanlar yan yatırdım kusarsa diye ama biraz toparlanıp büyümeye başladığı zaman sırt üstü yatırdım dönerse diye korktum. Olması gerekende oymuş.

İnsan büyüyene kadar o endişeleri yaşıyor ilk 1 hafta hızlıca tuvalet molası hariç gözümü onun üstünden asla ayirmadim ve asla uykum gelmedi ... aşkla onu seyrettim çok güzeldi...sana vereceğim tavsiye yanına yatırma, memeni verirken sakın uyuya kalma....birde üzerini örtüyorsun ya dikkat et ..refleks hareketleriyle yüzünü kapatmasin örtüyle ...

Kuzum hemsireyim bu yüzden böyle şeyleri okudum okulda yani bilmek kötü bir şey
Bunlari bizde biliyoruzda aniden bebegimiz olurmu diye endiseye kapilmadik yani hemsire olmanizla bir alakasi yok bence depremden sonra kaygi bozuklugu gibi bisey yasiyosunuz farkinda degilsiniz hemsire olup herseyi bilmekle alakali degil yani bu dediklerinizi cogu annede biliyor zaten

10 gunluk falan lohusaydim,annemde kaliyoruz,esimle tartistik adam ise gitti gececiydi,hic konusmadik ,ben sabaha kadar esimi bosadim,cocugu benddn almaya kalkti,ben oturdum bide buna uzuldum falanAdam sabah isten elinde simitlerle geldi gayet hic bisey yokmus gibi.Ve ben ohh almicak cocugi diye sevindim birde jdjdjdj
Lohusalik tam olarak bu ,suan yasadiklariniz cok normal yaniAma geciyor. Saglikla buyutun insallah

İnşallah canim bilmemezligimden bir şey yapmaktan korkuyorum özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mıdır bu ilk 40 günlerde zaten şükür 10 gününü geride bıraktık
Bence siz herseyi biliyor, cok da guzel idare ediyorsunuz :) biraz kendinizi takdir edin. Bir nefes alin, hersey cok guzel ben cok iyi kotariyorum deyin. Bu surecte kari-koca basa cikan cok az insan oluyor. Tebrik ediyirum cekirdek ailenizi. Saglikla buyutun. Evham ettiginizde dikkatinizi baska bir seye yonlendirin. Ani bebek olunleri aci bir gercek ama yuzdesi cok az olan bir durum. Bunu dusunerek sukunetinizi kacirmayin.

Reflu yatağı var ben reflu olmamasina ragmen 3 ay yatirdim cok rahat ettim

Yetememe kaygi duygusu var ben sanirim 2 3 ay cektim iyiki uzun sürmedi alistik herkeseye yakinlarinizi varsa arada gelsinler eve kapanmayin havalar isininca götürün disarda yatirin eve kapanmak cok korkunc etkiliyor insani

lohusasın canım çok normal bu düşünceler lohusa depresyonu dediğimiz şey illa kendini dışarı kapatma ağlama krizleri olcak değil. Endişelsr, korkular düzen değişikliğinin getirdiği sarsıntı her şey buna dahiş. Bir de hemşire olunca hastalık vs konularına daha hakimsin bu da evhamını artırıyor hani derler ya bilmemek mutlulultır anneliğe alışıp pratikleştikçe iyi olacaksın hele şu önümüzdeki bir ayı geçir somrası mutluluk

Hemsiresiniz herseyi birçoğumuzdan daha iyi biliyorsunuzdur. Ama insanın kendi bebeği olması bambaşka bi duydu. Emzirme sonrası bebeğin gazını çıkarıp sağ, sol şeklinde yan yatrmak gerekiyor. Anne sütü aliyorsa her saat başı emzirebilirsiniz ama mama ağır geldiği için saat araligini açıp beslemelisiniz. Bebek kusacak falan olursa kucağa alıp başını assa tutarsınız. Özellikle gece emzirirken çok dikkat edin . Sutunuz tazyikli gelebilir bebek tikanabilir uyku sersemi olunduğu için kazalar daha çok gece oluyor. Allah korkutmasın. Yüz üstü yatirmayin ne olur ne olmaz o durumlarda anı bebek olumleri daha çok görülüyor. İlk dogduklarinda bende sık sık emzirrdim 4 cocugumda hiç sarılık geçirmedi. Bide reflu yastıkları var onlari kullanıyordum hafif baş kısmı yukarıda oluyor. Sağlıkla büyütün bebeginizi

Teşekkürler desteğiniz için.

Canım depremi hissetmissin ve bebeğin olmuş üst üste gelmiş yani bu yüzden çok evham yapıyorsun. Çok fazla düşünme, düşünmemek için kafanı dağıtacak film veya kitap oku. Bebeğin için olması gerekenleri yapıyorsun zaten kötüyü düşünüp kendini bunaltma. Televizyon haberlerinden de bu aralar uzak dur. Çünkü lohusalıkta çok fazla duygusal olup olaylara çok büyük tepkiler verirsin. Bebeğin ve senin için sağlıklı günler dilerim. Allah kolaylık versin

40 gün sonra herşey bitecek.sen bebeğine, bebeğin sana alışacak endişelenme.Ben 3. Bebeğimi doğurdum 5 aylık suan.gene aynı korku endişe var buna annelik deniyor..40 gün yoğun bir şekilde.daha sonrada olacak ama okadar değilhala uyurken kipirdiyormu diye bakıyorumçok uyuyunca özellikle...

Son düzenleme:
Evet bahsettiği şeyleri genel olarak her anne bilir
Kusmaya karşı yan yatırmak oda sıcaklığını ayarlamak emzirme sonrası gaz çıkarmak pişik olmamasına dikkat etmek vs gibi

O endişeleri bende yaşadım.siz mesleğiniz de olduğu için daha çok korkuyorsunuz dur. Annelik böyle.bisi bence. İlk dönemlerdesiniz. Lohusasiniz. Zamanla geçer. Bence çok normal. Ama kendinizi sıkkın hissetmeye başlarsanız ve uzamaya başlarsa süresi destek alirsiniz

Kuzum hemsireyim bu yüzden böyle şeyleri okudum okulda yani bilmek kötü bir şey
Canım bende sağlıkçıyım laborantım iki tane de çocuğum var biri daha 6 aylık. Hastanede kendi çocuklarımdan önce o kadar çok bebişe baktım yardımcı oldum ki kendi çocuklarımda son derece kendimden emindim. Çünkü neyi neden nasıl yapmam gerektiğini biliyorum. Bence sen biraz fazla evhamlanmışsın. Ona bakarsan neler neler görüyoruz çalışırken hepsini düşünüp böyle kafaya takarsak nefes alamayız. Biraz rahatla sen bilinçli ve donanımlı bir annesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…