- 21 Eylül 2021
- 3.630
- 10.587
- 158
- 30
O bende de olmuştu evham yapıyorum deyip kendimi sakinleştirmistim..annenin bebege iyi bakması oçin içgüdüsel olan bir korku bu bence kendinizi bu şekilde sakinleştirin.Merhaba kızlar yeni doğum yaptım 10 günlük olduk bugün isteyen herkese Allah nasip etsin çok güzel bir duygu
Ben depresyon tarzı bir şey yasamiyorum şu anda ama hemsireyim ve endiselerim var günden güne de artmaya başladı ne endişesi derseniz deprem bölgesinde yaşıyoruz bizlere bir şey olmadı şükür ama sürekli artçı sarsintilar sebebiyle hep tetikteyim korkuyorum. Hemşire olmam hasebiyle bildiğim şeylerden korkuyorum mesela bebegimin altını değiştirirken bacaklarini çok katlamak kalça cikigina sebep oluyor bundan korkuyorum dikkat ediyorum bebeğim de sarılık olmaması için sık sık emziriyorum ve şimdide ani bebek ölümü korkusu sardı beni ya bebeğime bir şey olursa diye çok korkuyorum endişelerim var evde eşim ve ben kalıyoruz bir yandan yanımda kimse kalsın istemiyorum çünkü hem karisiyorlar her şeye hemde hizmet etmek zorunda kalıyorum ve daha çok yoruluyorum hemde acaba katlansamda gelip kalsalar mi diyorum eşimle güzel idare ediyoruz daha rahat ediyoruz ama bu endişelerim var ben bu ilk 40 gün nelere dikkat etmeliyim tecrübeli anneler yani mesela bebeği yan yatırmak gibi sık sık emzirmek gibi nelere dikkat etmeliyim bilmemezligin verdiği acemilikle yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum
Hosgelmis bebisinizMerhaba kızlar yeni doğum yaptım 10 günlük olduk bugün isteyen herkese Allah nasip etsin çok güzel bir duygu
Ben depresyon tarzı bir şey yasamiyorum şu anda ama hemsireyim ve endiselerim var günden güne de artmaya başladı ne endişesi derseniz deprem bölgesinde yaşıyoruz bizlere bir şey olmadı şükür ama sürekli artçı sarsintilar sebebiyle hep tetikteyim korkuyorum. Hemşire olmam hasebiyle bildiğim şeylerden korkuyorum mesela bebegimin altını değiştirirken bacaklarini çok katlamak kalça cikigina sebep oluyor bundan korkuyorum dikkat ediyorum bebeğim de sarılık olmaması için sık sık emziriyorum ve şimdide ani bebek ölümü korkusu sardı beni ya bebeğime bir şey olursa diye çok korkuyorum endişelerim var evde eşim ve ben kalıyoruz bir yandan yanımda kimse kalsın istemiyorum çünkü hem karisiyorlar her şeye hemde hizmet etmek zorunda kalıyorum ve daha çok yoruluyorum hemde acaba katlansamda gelip kalsalar mi diyorum eşimle güzel idare ediyoruz daha rahat ediyoruz ama bu endişelerim var ben bu ilk 40 gün nelere dikkat etmeliyim tecrübeli anneler yani mesela bebeği yan yatırmak gibi sık sık emzirmek gibi nelere dikkat etmeliyim bilmemezligin verdiği acemilikle yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum
Bunlari bizde biliyoruzda aniden bebegimiz olurmu diye endiseye kapilmadik yani hemsire olmanizla bir alakasi yok bence depremden sonra kaygi bozuklugu gibi bisey yasiyosunuz farkinda degilsiniz hemsire olup herseyi bilmekle alakali degil yani bu dediklerinizi cogu annede biliyor zatenKuzum hemsireyim bu yüzden böyle şeyleri okudum okulda yani bilmek kötü bir şey
10 gunluk falan lohusaydim,annemde kaliyoruz,esimle tartistik adam ise gitti gececiydi,hic konusmadik ,ben sabaha kadar esimi bosadim,cocugu benddn almaya kalkti,ben oturdum bide buna uzuldum falanMerhaba kızlar yeni doğum yaptım 10 günlük olduk bugün isteyen herkese Allah nasip etsin çok güzel bir duygu
Bence siz herseyi biliyor, cok da guzel idare ediyorsunuz :) biraz kendinizi takdir edin. Bir nefes alin, hersey cok guzel ben cok iyi kotariyorum deyin. Bu surecte kari-koca basa cikan cok az insan oluyor. Tebrik ediyirum cekirdek ailenizi. Saglikla buyutun. Evham ettiginizde dikkatinizi baska bir seye yonlendirin. Ani bebek olunleri aci bir gercek ama yuzdesi cok az olan bir durum. Bunu dusunerek sukunetinizi kacirmayin.İnşallah canim bilmemezligimden bir şey yapmaktan korkuyorum özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mıdır bu ilk 40 günlerde zaten şükür 10 gününü geride bıraktık
Reflu yatağı var ben reflu olmamasina ragmen 3 ay yatirdim cok rahat ettimBen henüz hamileyim kısmetse doğum temmuzda ve benimde sizin gibi kaygılarım var mesela e bebekte yan yatırma yastığı gördüm ve almayı düşünüyorum bebeği sürekli sırt üstü yatırırsam ve bebek kusarsa haberim olmazsa boğazına kaçarsa filan gibi düşüncelere kapılıyorum ve yan yatırma fikri biraz rahatlattı beni, bunun haricinde iyi bir anne olamazsam ya onu yeterince sevemezsem diye korkuyorum garip duygularkonunuzu takipteyim bakalım ne öneriler gelecek
Merhaba kızlar yeni doğum yaptım 10 günlük olduk bugün isteyen herkese Allah nasip etsin çok güzel bir duygu
Ben depresyon tarzı bir şey yasamiyorum şu anda ama hemsireyim ve endiselerim var günden güne de artmaya başladı ne endişesi derseniz deprem bölgesinde yaşıyoruz bizlere bir şey olmadı şükür ama sürekli artçı sarsintilar sebebiyle hep tetikteyim korkuyorum. Hemşire olmam hasebiyle bildiğim şeylerden korkuyorum mesela bebegimin altını değiştirirken bacaklarini çok katlamak kalça cikigina sebep oluyor bundan korkuyorum dikkat ediyorum bebeğim de sarılık olmaması için sık sık emziriyorum ve şimdide ani bebek ölümü korkusu sardı beni ya bebeğime bir şey olursa diye çok korkuyorum endişelerim var evde eşim ve ben kalıyoruz bir yandan yanımda kimse kalsın istemiyorum çünkü hem karisiyorlar her şeye hemde hizmet etmek zorunda kalıyorum ve daha çok yoruluyorum hemde acaba katlansamda gelip kalsalar mi diyorum eşimle güzel idare ediyoruz daha rahat ediyoruz ama bu endişelerim var ben bu ilk 40 gün nelere dikkat etmeliyim tecrübeli anneler yani mesela bebeği yan yatırmak gibi sık sık emzirmek gibi nelere dikkat etmeliyim bilmemezligin verdiği acemilikle yanlış bir şey yapmaktan korkuyorumzaten
Hemsiresiniz herseyi birçoğumuzdan daha iyi biliyorsunuzdur. Ama insanın kendi bebeği olması bambaşka bi duydu. Emzirme sonrası bebeğin gazını çıkarıp sağ, sol şeklinde yan yatrmak gerekiyor. Anne sütü aliyorsa her saat başı emzirebilirsiniz ama mama ağır geldiği için saat araligini açıp beslemelisiniz. Bebek kusacak falan olursa kucağa alıp başını assa tutarsınız. Özellikle gece emzirirken çok dikkat edin . Sutunuz tazyikli gelebilir bebek tikanabilir uyku sersemi olunduğu için kazalar daha çok gece oluyor. Allah korkutmasın. Yüz üstü yatirmayin ne olur ne olmaz o durumlarda anı bebek olumleri daha çok görülüyor. İlk dogduklarinda bende sık sık emzirrdim 4 cocugumda hiç sarılık geçirmedi. Bide reflu yastıkları var onlari kullanıyordum hafif baş kısmı yukarıda oluyor. Sağlıkla büyütün bebeginiziCanım panik birisi değilim sakinim bu duygularımı da içimde yaşıyorum yani dışardan gayet iyi görünüyorum yeni doğum yapmış olmama rağmen psikologluk bir durumum yok bence sadece tecrübeli annelerden yardım istiyorum
Teşekkürler desteğiniz için.Bunlari bizde biliyoruzda aniden bebegimiz olurmu diye endiseye kapilmadik yani hemsire olmanizla bir alakasi yok bence depremden sonra kaygi bozuklugu gibi bisey yasiyosunuz farkinda degilsiniz hemsire olup herseyi bilmekle alakali degil yani bu dediklerinizi cogu annede biliyor zaten
Canım depremi hissetmissin ve bebeğin olmuş üst üste gelmiş yani bu yüzden çok evham yapıyorsun. Çok fazla düşünme, düşünmemek için kafanı dağıtacak film veya kitap oku. Bebeğin için olması gerekenleri yapıyorsun zaten kötüyü düşünüp kendini bunaltma. Televizyon haberlerinden de bu aralar uzak dur. Çünkü lohusalıkta çok fazla duygusal olup olaylara çok büyük tepkiler verirsin. Bebeğin ve senin için sağlıklı günler dilerim. Allah kolaylık versinMerhaba kızlar yeni doğum yaptım 10 günlük olduk bugün isteyen herkese Allah nasip etsin çok güzel bir duygu
40 gün sonra herşey bitecek.sen bebeğine, bebeğin sana alışacak endişelenme.Ben 3. Bebeğimi doğurdum 5 aylık suan.gene aynı korku endişe var buna annelik deniyor..40 gün yoğun bir şekilde.daha sonrada olacak ama okadar değilMerhaba kızlar yeni doğum yaptım 10 günlük olduk bugün isteyen herkese Allah nasip etsin çok güzel bir duygu
Evet bahsettiği şeyleri genel olarak her anne bilirBunlari bizde biliyoruzda aniden bebegimiz olurmu diye endiseye kapilmadik yani hemsire olmanizla bir alakasi yok bence depremden sonra kaygi bozuklugu gibi bisey yasiyosunuz farkinda degilsiniz hemsire olup herseyi bilmekle alakali degil yani bu dediklerinizi cogu annede biliyor zaten
O endişeleri bende yaşadım.siz mesleğiniz de olduğu için daha çok korkuyorsunuz dur. Annelik böyle.bisi bence. İlk dönemlerdesiniz. Lohusasiniz. Zamanla geçer. Bence çok normal. Ama kendinizi sıkkın hissetmeye başlarsanız ve uzamaya başlarsa süresi destek alirsinizMerhaba kızlar yeni doğum yaptım 10 günlük olduk bugün isteyen herkese Allah nasip etsin çok güzel bir duygu
Canım bende sağlıkçıyım laborantım iki tane de çocuğum var biri daha 6 aylık. Hastanede kendi çocuklarımdan önce o kadar çok bebişe baktım yardımcı oldum ki kendi çocuklarımda son derece kendimden emindim. Çünkü neyi neden nasıl yapmam gerektiğini biliyorum. Bence sen biraz fazla evhamlanmışsın. Ona bakarsan neler neler görüyoruz çalışırken hepsini düşünüp böyle kafaya takarsak nefes alamayız. Biraz rahatla sen bilinçli ve donanımlı bir annesin.Kuzum hemsireyim bu yüzden böyle şeyleri okudum okulda yani bilmek kötü bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?