Bahçe Bakımı ve Çiçekler Yeni düzenleyeceğimiz bahçemiz için fikir rica ediyorum.

inşallah leylandileri çok yakın dikmemişsindir acayip büyüyorlar evet güzel bitkilerin hepsi pahalı ama saydıklarının hepsi kalıcı ilk yıllar köklenene kadar suyunu bol vermen gerekiyor bak şimdi sana limoni selvinin resmini koyuyorum hemde bu traşlanmış hali
yani bayağı genişliyor

Yok, leylandiler arasında yeterince uzun alan var, eşim biraz anlar bu işlerden, zaten ağaçlarla o ilgileniyor o dikiyor fideleri. Ben daha çok çalılarla süs bitkileri ve çiçeklerle ilgileneceğim :) Limoni selvi eğer bu kadarsa bizim bahçenin kenarları zaten komple leylandilerle kaplanacak o yüzden limoni selvi olmaz demek ki, o zaman bahçenin kenarları zaten komple leylandi onların yanlarına da o yuvarlak boş alandan kalan kenarlara süs bitkileri ve çiçekler en güzeli olacak.

Birde eklediğim resimdeki tam bahçenin giriş kısmına hani o taş döşeli girişin iki yanına iki tane küçük ağaç dikilmiş ya, oraya da japon akçaağacı dikeyim diyorum, kırmızı kırmızı yapraklarıyla çok güzel renk verir.

Son düzenleme:
Evin giriş bölümüne mavi ladin dikilmesi uygun olur, ancak giriş bölümü güneş alıyorsa maviliğini koruyabilir, yoksa zaman içerisinde yeşile döner ne yazık ki. Büyük ladinler çok pahallıdır ama dediğiniz gibi ufaklarından alıp zaman içerisinde büyütebilirsiniz, bir diğer alternatif de giriş için manolyadır.. yaprağını dökmeyen manolya girişte harika durur. Garaj bölümüne büyük saksılarla bitkiler koyarak yeşillendirebilirsiniz.

Evin arka bahçesi büyük olduğu için orta bölümü tamamen çim alan olarak değerlendirmek çok güzel ve doğru bir karar. Ancak çimin bakımından korkmayın bence, emin olun çok keyifli oluyor.. biçimden sonra kokusu, çıplak ayak yürümek vb. harcayacağınız emeğe değiyor. Bahçe içerisinden kayrak taşıyla yapmayı düşündüğünüz yürüme yolunu daha kıvrımlı yaparsanız çok daha estetik durur. Kenarlarda leylandiyi fon olarak kullanarak önüne bir sıra biberiye (bordo yapraklı) veya alev ağacı (ağaç dediğime bakmayın çalıdır) dikebilirsiniz. Güneş alan her yerde bol bol kızaracaklardır. Onların önüne de daha küçük çalılar (taflan, şimşir vb. - ki bunlar yapraklarını dökmezler) dikip, bir sıra önüne de mevsim çiçekleri dikerseniz muhteşem bir görüntü çıkacaktır. (Ben mevsim çiçekleri yerine lavantayı da çok beğenirim, arada biçip vazoda harika kokularını duymak süper olur). Akçaağacı çok önermiyorum, çok hassastır. Rüzgarda kavrulur ve güneş görmeyen yerde rengini çok güzel göstermez.

Sevgiler,

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için, akçaağacı kırmızı renginden dolayı düşündüm, gerçi yeterince güneş görüyor bahçe ama bizim orası çok rüzgarlı. Sanırım bu doğru tercih olmayacak. Lavanta hiç aklıma gelmemişti, çok güzel fikir ben de kokusuna bayılırım. Geçen hafta bahçeye daha önce aldığım laleleri ve japon ayvasını diktim, ufak bir başlangıç oldu ama olsun en azından başladık :)

Şimdi ilk önce taşları yaptırmak lazım, sizin dediğiniz gibi kıvrımlarla hoş bir şekil vermeli ve daha sonra sınırlar belli olduktan sonra çiçek ve ağaç ekmeye devam etmeli. Çalışırken zor oluyor bu bahçe bakımı, sadece hafta sonları bakabiliyoruz çünkü. Biraz ağır ilerleyecek ama olsun, geçte olsa sonunda mis gibi bir bahçeye sahip olmak var inşallah :)

Bahçe sizin zevkinizi yansıtacağından ve içinde siz mutlu olacağınızdan zamana takılmayın bence, elbette çalışırken zordur ancak tatil zamanlarında da keyifle oturursunuz bahçenizde. :) Bu konuda şanslısınız.

Taşları yaptırdıktan sonra dikimi yapmalısınız evet, çim ekecekseniz de sonrasına bırakmalısınız, zaten mevsimi geçti, sonbahara kaldı. Bahçenizde mutlu günlerinizin geçmesini dilerim.

Sevgiler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…