Evet top akasya harikaymış, mutlaka dikicem ondan da.
Çim ekmeyi düşünmüyorum, ikimizde çalıştığımız için, çim bakımı çok zor o yüzden düşünmüyoruz. Zaten şu anda bahçe doğal kendi halinde yeşillendi otlar bitti, onları biçtirip düzelttirmeyi düşünüyoruz.
Bu şekil haricinde, yada bunun yanına başka önereceğin birşey var mı acaba? Bu düzen iyi olur mu?
Çok teşekkür ederim yardımların ve fikirlerin için, inşallah senin bahçen gibi cennet bir bahçeye sahip olmak için elimden geleni yapacağım. Düzen konusunda ise sanırım kararımı verdim bir fotoğraf buldum bugün ve çok hoşuma gitti. Bu taş döşenmiş olan yer bahçe girişimiz olacak ve tam karşıya da bir çardak yada işte masa sandalye koymak için taştan bir yer yapalım diyorum. Çevresine de işte aynı resimdeki gibi ağaçlar çiçekler süs bitkileri, ortada da yeterince boş alan kalıyor. Düzen bu şekilde olacak, kare bir bahçe için çok uygun bir düzenleme.
Kaya bahçesi nasıl birşey?
çardağın kenarlarına limoni selvi ve top mazı doğru tercihler olur yaz kış yeşildirler yaprak dökmezler
abelya çalı cinsidir yazın açar kışında yapraklıdır gölgesi bol yerlere ortanca dikilebilir unutma beni çalısı yazın mor çiçekler açar şakayık ve kartopu ilkbaharda açan çalı cinsleridir ve bütün bu saydıklarım soğuğa dayanır
kaya bahçesi için bir köşenin toprağını yukarı eğimli bir şekilde yükseltiyorsun en yüksek yeri 75 cm kadar aralarına şekilli falez taşlarını biraz toprağa gömülü yerleştiryorsun ve çiçeklendiriyorsun bende var bir ara çeker resmini koyarım canım
limoni selvi bir tane almıştım, bir tane daha alıp çardağın iki yanına dikebilirim, güzel fikir. diğerlerini de değerlendireceğim a.s.
Ya çok teşekkür ederim, böyle her şeyi soruyorum ama ben bu konuda gerçekten çok cahilim. İstanbul'da doğdum büyüdüm ben, apartmanlarda yaşadım hep, o yüzden bildiğim tek bitki annemin salonda beslediği saksı çiçekleridir, böyle böyle öğrenicem işte inşallah :dance:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?