yeni ev temizligi hk

arkadaslar evveliyatla iyi geceler dilerim herkese.
Uzun ugraslar sonucu aradigimiz evi bulduk ve peyderpey tasinacagiz.
butun esyalar magazadan gelecek, ben bulundugum evden sadece kiyafet ve kitap vs tasiyacagim araba ile.
sorun su ki yabanci bir ulkedeyim ve buradaki arkadaslar vasitasiyla yardimci bir hanim ayarladik.
2 hafta sonra dogum yapacagim icin arkadasim ve esim bu yardimci hanimin tek basina eve gidip, temizlemesi taraftari oldular; ancak annem de gecmis tecrubelerimize dayanarak soyle yonlendirdi:

- git basinda dur. tuvalet sildigi bez ile mutfaga geleni gordum ben.

simdi siz bu konuda ne dusunuyorsunuz, yardimci hanimin basinda durmam referans olan arkadasima ayip olur mu?

ve ayrica arkadasim "malzemeleri hanim alsin, sen ona odeme yap" dedi. ancak benim koku ve deterjan alerjim var. dolayisiyla malzemeleri kendim almak istedim. ayrica her markette urunler farkli fiyatta oldugu icin hanimin masraflarini teyit etme sansim olmadigindan, arada arkadasim oldugu icin de kimseyi refuze etmemek adina sorgulayici olmak istemedigimden bu fikre de sicak bakmadim. saniyorum ki arkadasim problemli oldugumu dusundu.

siz olsaniz ne yapardiniz?

ve son olarak, hicbir esya olmayan evde temizlik hangi bolumler uzerinde ilerlemeli?

tesekkurlerimle.
Bir şirkette işe girmiyorsun ki arada arkadaş var ayıp olur düşüncesine kapılıyorsun.Altı üstü ev temizlenecek,arkadaşında birini önermiş.Vaktin varsa başında dur.Kendin için ne kolayına geliyorsa neyi uygun görüyorsan onu yap.İster deterjanları sen al ister başında dur.
Camlardan başlatabilirsin.

Paranla iş yaptırıyorsun tabi ki başında duracaksın. arkadaşına falan ne ayıp olacak senin evin ve o ev senin istediğin gibi temizlenmedi mi yardımcı çağırmanın gereği yok

deterjanları kendım alır hanımın basında dururdum
bunda arkadasınızın alınacagı gucenecegı bırsey yok ıstersede alınsın temızlık yanı bu
yardımcı olmus bı kadın bulmus sagolsun ama o evın duzenı sana aıt baskasını ılgılendırmez
bence basında durmalısın gercekden bende gordum wc den mutfaga gecenı yer sıldıgı bezle tezgah sılenı :olamaz:

ben ilkkez çağırdığımda(taşınma olayı),
mutfak duvarları yağ izleri vardı. sildiniz mi burayı dedim. oda hayır dedi.
sonuç silmeden gitmişti :KK53:
azrail gibi tepesinde tabiki durmamak lazım. ama sürekli takip etmekte fayda var.

Bir şirkette işe girmiyorsun ki arada arkadaş var ayıp olur düşüncesine kapılıyorsun.Altı üstü ev temizlenecek,arkadaşında birini önermiş.Vaktin varsa başında dur.Kendin için ne kolayına geliyorsa neyi uygun görüyorsan onu yap.İster deterjanları sen al ister başında dur.
Camlardan başlatabilirsin.

tesekkur ederim.

Paranla iş yaptırıyorsun tabi ki başında duracaksın. arkadaşına falan ne ayıp olacak senin evin ve o ev senin istediğin gibi temizlenmedi mi yardımcı çağırmanın gereği yok

cok haklisiniz, cok tesekkur ederim.

deterjanları kendım alır hanımın basında dururdum
bunda arkadasınızın alınacagı gucenecegı bırsey yok ıstersede alınsın temızlık yanı bu
yardımcı olmus bı kadın bulmus sagolsun ama o evın duzenı sana aıt baskasını ılgılendırmez
bence basında durmalısın gercekden bende gordum wc den mutfaga gecenı yer sıldıgı bezle tezgah sılenı :olamaz:

evlerden irak diyelim :)

ben ilkkez çağırdığımda(taşınma olayı),
mutfak duvarları yağ izleri vardı. sildiniz mi burayı dedim. oda hayır dedi.
sonuç silmeden gitmişti :KK53:
azrail gibi tepesinde tabiki durmamak lazım. ama sürekli takip etmekte fayda var.

cok tesekkur ederim. ben bir kosede oturup takip edecegim.

Arkadaşın ilginçmiş.
Ya çok alıngan ya da sıkıntılı.

Hem hamilesin hem alerjin var.
Nasıl bunu ayiplayici gözle görebilir hayret doğrusu.

Deterjanlari senin alman taraftariyim.
Mutfak, banyo ve diğer odalar için ayrı ayrı bezler al. Hepsi kullandigin alanda tekrar kullanilmak üzere kaldırılsın.

Bir de ben bir odayı bütün temizlenmesine karşıyım.
Yani ev ne derece kirli bilemiyorum fakat bir odanın tümünü temizleyip kapısını kapatanlar hep son odayı üstün körü yapıyor.
Çok yorulmuş, zaman bitmis ama bu üstün körü yapmaya gerekçe değil.

Bütün evi önce süpürsün.
Her yerin tozu ortadan kalktığında dolapları silsin,
Sonra camları silip her yerin tabanını silmeye geçsin.
En son banyo ve tuvalet silinip temizlenir.

Boyle daha düzgün yapacağını sanıyorum.
Bütün odanın her yerini inceleyemezsin, kapıdan bakinca temiz görünür ama sonradan silinmeyen yerler kalabiliyor.
Ancak dedigim gibi her yerin tek tek kısımları silindiginde gidip bakarsın.

Mesela mutfak dolabını silip başka yere geçtiğinde dolabı kontrol et. Begenmedigin yeri söyle.

Dolapları silerken bez değil de singerle silinmesi lekelerin daha iyi çıkmasını sağlıyor.
Biraz cif tabi.

Zor is.
Ne kadar iyi temizlik yapsa da kendi evi değil.

Kolayliklar dilerim :)

cok tesekkur ederim kafka.
sabah beraber kadinla alisverise gidecegiz; istedigi urunler neyse, benim kullandigim marka ve kokularda olanini alacagim. sonra da beraber eve gececegiz.

Eşya olmasa da halıflex vardır belki her yeri temizlesin, eşyalar gelince yine alın temizlik şart oluyor.. Ben de sizin gibi yaptım, son aldığımda da kadına yapılacakların listesini verdim ve evden çıktım:)) çamaşır makinesini bile programlamıştı..
Allah yardımcınız olsun işleriniz de rast gitsin inş. Yurtdışında insan yalnız ama burada eşya vs daha az olduğundan taşınmak kolay oluyor, hiç stres yapma.. Ve kendini yorma. Bebeğin eşyaların düzenli durmasından daha önemli...
Ben amerikadayım, ya sen?

evin banyo disinda her yeri laminant. antrede bir gomme dolap var onun disinda banyo mutfak dolaplari. o kadar, tamamen bos.
cok tesekkur ederim, bilmukabele sizin icin de.
ben de fransa'dayim.

Yoo neden ayıp olsun ki arkadaşlara? Zamanın varsa başında dur tabi ki...

Malzemeleri de sağlık durumunu açıklayarak kendin al bence. Ben olsam ben de kendim alırım kafama göre...

Boş evin çok daha kolay bence temizliği. Camlar-kapılar. Gömme dolabın içi dışı. Mutfak-wc. Tüm ev paspas. Banyo. :KK66:

Bana da yeni eve tasinirken sizin basinizds durmaniza gerek yok biz temizleriz siz esyalarinizla gelirsiniz dediler ve dunya para aldilar. Esyalarla geldim. Bir baktim banyonun fayanslari hic silinmemis. Kapilar da. Mutfak dolaplarinin dis kapaklari gostermelik silinmid ama dolaplarin icine ve altina hic bez bile degmemis. Goz boyamak icin gorunen yerler temizlenmis. En bastan kendim temizlemek zorunda kaldim.
Basinda durun cunku yaomadiklari temizligi cok guzel yapmis gibi gosterebiliyorlar. Once camlardan baslatin. Oda oda temizletin. Kapilara kadar her yeri sildirin. En com ds mutfak oyalayacaktir. Mutfakta aspirayore kadsr heryeri ve tum dolaplari temizletin.
Bu arada deterjanlarinizi siz alin. Herkesin deterjan tercihi farklidir cunku.
Arkadasiniza ayip olacak diye dusunmeyin o evde oturacak sizsiniz. Bazi seylerde kararlari baskalatina birakmayin ozellikle kendinizle ve evinizle ilgili kararlari. Bazi seylerde cok da mudahale etmesine izin vermeyin arkadasinizin. SInIrlarini asmasin. Ben yasadim oyle birsey. Oyle ki buna izin verdikce evimle ilgili herseye karismaya badlamisti. Haddini asmisti. Bu tio seylerde cekinmeyin. Alinir, kirilir, ayip olur diye dusunmeyin. Unutmatin sizin kaldirabileceginiz seyleri onlar da kaldirabilir.

cok tesekkur ederim. bir musubet bin nasihattan iyidir derler. o hesap olmus sizinki. basinda duracagim, evde olacagim en azindan.

Arkadaşınızı aradan çıkarıp kendiniz iletişime geçin. Ne malzeme istiyor (kova,bez kaçar tane vs)sorun,kendi deterjanınızı kullanmasını istediğinizi söyleyin. Ben bunda bir sorun göremiyorum gayet doğal. Gidip yanında durmanızda gayet doğal sonuçta bilemezsiniz gerçekten yalap şalap temizlik yapmayacağını. En basitinden daha önce kullanılmış bir evse tuvalet,mutfak çok iyi dezenfekte edilmeli bence.
Ayrıca kadin tek başina gelip giderse,sizde birşeyleri beğenmezseniz müdahale şansınız ortadan kalkmış oluyor. Hayrina yapmayacak,ücreti mukabilinde yapacak orada olmak en doğal hakkınız.

cok tesekkur ederim.

Yurtdışında nasıl olur bilmiyorum ama ben başında bekleyemem asla ayıp gelir.
Annem bizi okutmak için fabrikada çalışır,haftasonları temizliğe giderdi şimdi kendisi çağırsa da asla başında beklemez,sırf iki kuruş için bağırıp çağırmasına üstten bakmasına izin veriyorsun derdi,Asla o çağırdığı kadının başında dikilmez şimdi. Kadın odayı silerken o salondadır mesela kadına gel bişeyler içelim der aç mı diye sorar dinlendirir.
Başında beklemezdim ben olsam o bi odayı yapınca bakılır canım şurası iyi olmamış denir ama o silerken orayıda sil denmez ayıp gelir bana,siz bilirsiniz..
Ama deterjanda haklısınız

anneciginizin hizmetlerini kabul etsin hak. ne mutlu ki hem calismis hem okutmus evlatlarini. elbette anneciginiz gibi hassas kisileri tenzih ederim

Yurt disinda isler nasil yuruyor bilmiyorum ama burada yasadigimi anlatayim.
Istanbul avrupa yakasindan anadolu yakasina yaklasik 40 km uzak bir eve taşındım 3 yil once. Ev arama sureci zaten zor gecti kizim 1 yasindaydi mahvolduk. Neyse ev tutuldu, bu civarda oturan bir arkadasim kendi evine gelen kadini onerdi, super yapar hic gozun arkada kalmasin dedi kabul ettim. Kadin cuma evi temizledi (!) Biz cumartesi tasindik.
Eve geldigimde sadece evin kaba pisligi alinmisti, camlar tam silinmemis, banyoda havlulugun ustu bir parmak toz, mutfak dolaplari ustunkoru silinmis vs vs. Ustelik bu ev daha once oturulmamis 0 bir daireydi ve bizden 1 ay kadar once temizlenmisti yani ortada yapilamayacak bisey yoktu.
Sonucta hem verdigim paraya yandim hem pis eve esya yerlestirip tekrar komple temizletmek zorunda kaldım. O yuzden ugrayabilirseniz ugrayip bir kontrol edin en azindan, nereyi nasil yapmis, eksik kalan yer var mi vs bakin.

cok gecmis olsun, dikkatli olacagim.

Önce tam senin istediğin gibi olmayacağını kabul et

Benim karşı blokta görümcem var fırçayla camları köpükleyip sonra sildi dedi mesela

Bir de taşınırken adamların ayakları yine girecek içeri ama orada zaten ayakkabı çıkartma yoksa sıkıntı değil de burda Taşınınca tekrar yer temizleniyor

Tüm gün hamile halinle beklemek de zor arada uğra kimseye de ayıp vs olmaz

Deterjanı kendiniz temin etmek istemenizde yadırganacak bi sey yok. Siz hep 3 liralık urunu kullanıyosunuzdur, yardımcı hanım 1 liralığı alır. Lavantalı yüzey temizleyici alır yardımcı hanım, siz kokusuz seviyosunuzdur. Üstelik alerjiniz de varmıs en iyisi kendiniz alın. Bunda ayıplanacak bi sey yok. Yarın obur gun istemediğiniz ürünlerle karşılaşıp sinir olmaktansa bastan müdahale etmek en iyisi.

Ayrıca hamileliğiniz el verir mi bilmiyorum ama mutlaka basında durun. Esinizin bu konulardan anlayıp hanımefendiyi yönlendirebileceğini sanmıyorum. Bide boş ev nasılsa diye savsaklama durumu var. Seneler önce bende bos ev temizlettim, basında durmaya gerek duymadım. Yüzeysel temizlik yapılmıştı. Bahane olarak da nasılsa eşyalar getirildiğinde toz kslkacak, nakliyeciler de kirletecek denildi. Nakliyeciler camlar temizlense, temiz camlara çamur mu sürecekti yani. Bahanede sınır yok:)

aynen oyle, zaten anlasirsak nakliye sonrasi yine cagiracagim.

Yani özellikle başında durma da sık sık kontrol et. En çok mutfak dolaplarında ve camlarda yoğunlaşması gerek ve birde tabiki banyolarda. Malzemeleri sen alırsın gerisi iyi bi şekilde hallolur inşallah

cok tesekkur ederim.

Hayırlı olsun eviniz bence malzemeleri sizin almanız ve kesinlikle kadının yanında bulunmanız lazım zira emreder gibi değil de yön verir gibi bir arkadaş hoş olmuyor demiş ama bu zamanda kimseye guvenemiyor insan

ben aynı bezle birkaç yer silinmesinden huylanirim mesela sizde de böyle seyler varsa basinda durmalisiniz

cok tesekkur ederim, Allah herkese nasip etsin. evde bulunacagim.

Ne alakası var canım, temizlik gayet kişisel bir durumdur.
Tabii ki evin temizlenirken git başında dur, içine sinsin yapılan temizlik.
Annen çok doğru söylemiş, kadın öyle birisi olmayabilir, fakat bunun garantisi yok.

Arkadaşın sadece aracılık yapmış, bir vasıta olmuş o kadar.
Onun karışmasını gerektiren bir durum değil.
Bende temizlik malzemelerinde kendime göre kullandığım ürünler vardır, benim kullandığım ürünleri kadın kullanacak veya biliyor olacak diye birşey yok.
Ve tabii ki de fiyatları konusunda doğru düşünüyorsun. Sen al bütün malzemeleri kadına verirsin.
Açıklarsın da "bunu yer için, bunu cam için, bunu mutfak için vs." gibi. En azından içine siner, en başta dediğim gibi.

Hiç kafana takma. Sen bildiğin gibi yap.
Ev senin, kadına da emeğinin ücretini ödeyecek sensin, git başında dur senin istediğin gibi olsun temizliğinde.

tesekkur ederim, umarim hayirla atlatacagiz.

arkadaslar yeni gelisme oldu.
az evvel yardimci hanim icin araci olan arkadasim aradi, annesi ve hanim alisveris yapip malzemeleri almislar.
ben de artik tatsizlik olmasin diye, kapattim konuyu. arkadasim cok gergindi cunku.
bana x birim yanimda getirmemi soyledi malzeme icin.
ayrica hanima verecegim meblagayi annimsatti yaninda nakit getirmeyi unutma diye.
diger yandan fazla usteleme bir daha gelmez dedi.
cok gerildim ben de, sancim tuttu.
yarin nasil davranmam gerekir yardimci hanima karsi?

arkadaslar yeni gelisme oldu.
az evvel yardimci hanim icin araci olan arkadasim aradi, annesi ve hanim alisveris yapip malzemeleri almislar.
ben de artik tatsizlik olmasin diye, kapattim konuyu. arkadasim cok gergindi cunku.
bana x birim yanimda getirmemi soyledi malzeme icin.
ayrica hanima verecegim meblagayi annimsatti yaninda nakit getirmeyi unutma diye.
diger yandan fazla usteleme bir daha gelmez dedi.
cok gerildim ben de, sancim tuttu.
yarin nasil davranmam gerekir yardimci hanima karsi?

Yeni eve ne zaman taşınacaksınız canım?

Yeni eve ne zaman taşınacaksınız canım?

yarin temizlik olacak. persembe beyaz esyalar gelecek. haftaya iki ayri magazadan normal mobilyalar gelecek ve montajlar bitince bir daha temizlik olacak persembe yahut cuma gibi. pazartesi de doguma girecegim. hastaneden de dogru yeni eve gececegim.

yarin temizlik olacak. persembe beyaz esyalar gelecek. haftaya iki ayri magazadan normal mobilyalar gelecek ve montajlar bitince bir daha temizlik olacak persembe yahut cuma gibi. pazartesi de doguma girecegim. hastaneden de dogru yeni eve gececegim.

Zaman yokmuş.

Çok can sıkıcı bir durum şuan içinde bulunduğun.
Çok geçmiş olsun. Dikkat et. Canını sikmamaya özen göster, hamile halinle su yaptıklarına bak.

Bu arkadaş iyi bir arkadaş değil!!!

Hala sana temizlikci kadının numarasını vermeyip kendi neden iletişim kurmaya çalışıyor.
Çok sinir oldum.

Zaman olsaydi iptal et ne gelsinler ne de arasinlar diyecektim ama sanırım maalesef buna zaman yok.

Alerjin olduğu halde nasıl kafalarına göre alışveriş yaparlar anlamak mümkün değil.

Bence bütün bunların sorumlusu arkadaşın.

Ben olsam parasının hepsini vermezdim de,sen simdi bunu yapma. Yapacak pek bir şeyin yok.

Sürekli emrivaki yapilan bir durum var. Yarin kendi kafasına göre temizleyecek heralde. Sen liste yapıp eline ver.

Nereden başlayacak nasıl devam edecek nerede bitirecek. En azından buna uysunlar.

Orada dinlecegin bir yer var mi peki?
Oturmak için?

Zaman yokmuş.

Çok can sıkıcı bir durum şuan içinde bulunduğun.
Çok geçmiş olsun. Dikkat et. Canını sikmamaya özen göster, hamile halinle su yaptıklarına bak.

Bu arkadaş iyi bir arkadaş değil!!!

Hala sana temizlikci kadının numarasını vermeyip kendi neden iletişim kurmaya çalışıyor.
Çok sinir oldum.

Zaman olsaydi iptal et ne gelsinler ne de arasinlar diyecektim ama sanırım maalesef buna zaman yok.

Alerjin olduğu halde nasıl kafalarına göre alışveriş yaparlar anlamak mümkün değil.

Bence bütün bunların sorumlusu arkadaşın.

Ben olsam parasının hepsini vermezdim de,sen simdi bunu yapma. Yapacak pek bir şeyin yok.

Sürekli emrivaki yapilan bir durum var. Yarin kendi kafasına göre temizleyecek heralde. Sen liste yapıp eline ver.

Nereden başlayacak nasıl devam edecek nerede bitirecek. En azından buna uysunlar.

Orada dinlecegin bir yer var mi peki?
Oturmak için?

son derece dayanikli bir insan olmama ragmen artik sinirden sokakta agladim ve sancim tuttu, iki buklumum.
ben basinda duracagim, annemin verdigi bir takim talimatlar sonucu da liste hazirladim.
dinlenecek bir yer yok, salonu sildikten sonra orda yerde oturum diye dusunuyorum.
normalde kadini oglen yemege goturum diyordum ama o kadar sinir oldum ki hicbir sey yapasim kalmadi.

son derece dayanikli bir insan olmama ragmen artik sinirden sokakta agladim ve sancim tuttu, iki buklumum.
ben basinda duracagim, annemin verdigi bir takim talimatlar sonucu da liste hazirladim.
dinlenecek bir yer yok, salonu sildikten sonra orda yerde oturum diye dusunuyorum.
normalde kadini oglen yemege goturum diyordum ama o kadar sinir oldum ki hicbir sey yapasim kalmadi.

Evet güçlü bir yapın var. Şuan senin yerine ben sinir oldum olanlara. :KK34:
Üzüldüm de ya. Düşüncesizler.

Tabure, minder falan götürme imkanın varsa kuru yere oturma ya :KK74:

Allah kolaylık versin, inşallah istediğin gibi geçer içine siner de bu kadar tantana boşa gitmez.

Evet güçlü bir yapın var. Şuan senin yerine ben sinir oldum olanlara. :KK34:
Üzüldüm de ya. Düşüncesizler.

Tabure, minder falan götürme imkanın varsa kuru yere oturma ya :KK74:

Allah kolaylık versin, inşallah istediğin gibi geçer içine siner de bu kadar tantana boşa gitmez.

cok tesekkur ederim kafka, lutfen pozitif enerjini eksik etme. cok ihtiyacim var.

Back
X