- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
Bir şirkette işe girmiyorsun ki arada arkadaş var ayıp olur düşüncesine kapılıyorsun.Altı üstü ev temizlenecek,arkadaşında birini önermiş.Vaktin varsa başında dur.Kendin için ne kolayına geliyorsa neyi uygun görüyorsan onu yap.İster deterjanları sen al ister başında dur.arkadaslar evveliyatla iyi geceler dilerim herkese.
Uzun ugraslar sonucu aradigimiz evi bulduk ve peyderpey tasinacagiz.
butun esyalar magazadan gelecek, ben bulundugum evden sadece kiyafet ve kitap vs tasiyacagim araba ile.
sorun su ki yabanci bir ulkedeyim ve buradaki arkadaslar vasitasiyla yardimci bir hanim ayarladik.
2 hafta sonra dogum yapacagim icin arkadasim ve esim bu yardimci hanimin tek basina eve gidip, temizlemesi taraftari oldular; ancak annem de gecmis tecrubelerimize dayanarak soyle yonlendirdi:
- git basinda dur. tuvalet sildigi bez ile mutfaga geleni gordum ben.
simdi siz bu konuda ne dusunuyorsunuz, yardimci hanimin basinda durmam referans olan arkadasima ayip olur mu?
ve ayrica arkadasim "malzemeleri hanim alsin, sen ona odeme yap" dedi. ancak benim koku ve deterjan alerjim var. dolayisiyla malzemeleri kendim almak istedim. ayrica her markette urunler farkli fiyatta oldugu icin hanimin masraflarini teyit etme sansim olmadigindan, arada arkadasim oldugu icin de kimseyi refuze etmemek adina sorgulayici olmak istemedigimden bu fikre de sicak bakmadim. saniyorum ki arkadasim problemli oldugumu dusundu.
siz olsaniz ne yapardiniz?
ve son olarak, hicbir esya olmayan evde temizlik hangi bolumler uzerinde ilerlemeli?
tesekkurlerimle.
Camlardan başlatabilirsin.