Yeni ev yeni komşular

totomel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
153
1
0
İstanbul
arkadaşlar sizlere danışmak istediğim bir konu var..yakında yeni bir siteye taşınacağım şu an oturduğum muhite göre çok çok lüks kaçıyor sitede oturan insanlarda baya uçlarda ...sosyete diye tabir edeyim aklıma başka birşey gelmedi:76:şu an oturduğm muhitte nezih insanlar düzeyli.. hoş bir semtten oraya taşınacağım ama komşuluk ilişkilerim nasıl olacak ..bizim maddi durumumuz iyi çok şükür ama ,bana o insanlar maddi olarak birbiriyle yarışıyor gibi geldi..ay şimdiden daraldım geçen gün eve bakmaya gittim eksiği gediği varmı diye yanımdan bir kadın geçti zannedersiniz süperstar bir afra bir tafra offf sitede herkes böyle napıcam ben çok canım sıkkınkomşuluk açısından çok mutluyum şu an oturduğum yerden herkes sıcak samimi saygılı sanırım yeni evde baya bir zorluk şekicem bu konuda:2:

canım komşularınla muhatap olmazsın sen de.
evinle ilgilenirsin, eski komşularını bol bol çağırırsın görüşmeyi kesmezsin.
evinde mutlu olacaksan takma komsuları falan bence

bu kadar sıkıntıya gireceğiniz bir yere neden taşınıyorsunuz anlamadım

üstelik neden bu aşağılık kompleksi. siz onlardan aşağımısınız. yada soru yanlış oldu onların sizden yukarıda olduğunu nerden biliyorsunuz. öyle gereksiz bir şeyi takmışsınız ki.

insan kendisini nerde görüyorsa oradadır bence hiç taşınmayın şimdiden ezilmişsiniz çünkü. insanın ambalajı kişiliğini yansıtmaz ki önemli olan kişidir unutmayın.

kimse gibi olmaya çalışmadan kendinizi yukarı çekin önce gerisi gelir

Maddi olarak birbirleriyle onlar yarışıyorarkadaşım siz neden böyle birşeyi dert ettiniz ki şimdi?Siz yarışmazsınız olur biter!Bu kadar kompleks neden?isterse yanınızdan geçen kişi afrodit olsun ne fark eder ki?Kadın heryerde kadındır..Süsü püsü giydikleri değil önemli olan davranışlarıdır tarzıdır.Asaletidir..Üstünüze eşofman giyersiniz fakat o afrodit gibi kadınlardan çok çekici gözükürsünüz nasıl mı?Konuşmalarınızla tarzınızla mantığınızla vs..Böyle süslü püslü insanlara aldanmayın.Belki hayata bakışı sizden çok çok aşağalarda ne malum!

oraya alışana kadar insanları tanıyana kadar kimseyle arkadaşlık kurmazsın olur biter, zaten şimdi bizler ne desek boş seninde düşüncelerin evhamların gereksiz bence çünkü yaşamadan bilemezsin, bir kişi görmüşsün havalı hepsi öyle değildirki vardır mutlaka bir kafa dengi canım içini rahat tut sen. hem yoksa bile ev hazırmış zaten ne yapıcaksın taşınmicakmısın. için rahat olsun zamanla öğrenirsin zamanla komşunda olur. ben 7 aylık evliyim yaşadığım şehirden çoook uzağım şimdi buraya gelin geldim ve her zaman tayinciyiz sen böyle şeyler düşünürsen bizler ne yapalım canım. 7 aydır bir komşum bile yok. düşünsene başka şehirde hiç tanımadığım bir yerdeyim ve bir arkadaşım bile yok.

Eğer dediğin gibi sosyete tabir edilecek bir site ise,böyle insanlar mahalle komşuluğundaki gibi yakın ilişkilere girmezler.Yanından geçerken,sen kimsin,kime geldin,yeni mi taşındın demezler.Başkalarının hayatıyla ilgilenmezler,kim kimmiş,nerdenmiş,nasılmış sormazlar.Aslında böyle komşuluğu diğerine tercih edenler çoktur.Ayrıca bahsettiğin kadın,misafir olabilir veya belki seni misafir sanmıştır.
Bana da önyargılıymışsın gibi geldi.Birbirleriyle yarıştıklarını nerden çıkardın ? Sen galiba eski semtine ve komşularına fazla bağlanmışsın.Onlardan ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorsun,yeni sitede kendini dışlanmış hissediyorsun.Zamanla alışırsın,hatta belki bir iki komşun istediğin gibi çıkar,kimbilir.

ayrıca o güzel,havalı dediğin birisi aslında çok iyi ve sıcak olabilir.bu tip önyargılara girip yanıldığım çok olmuştur.

sanırım kendimi yanlış ifade ettim tam anlatamadım konuyu...ben acaba ordada şimdiki komşularım gibi güzel diyaloglarım olurmu çok samimi olmasada karşılaştığımızda bir merhaba diyen bulunurmu diye düşünür oldum...ben çok severim komşuluk ilişkilerini samimi sıcak ilişkileri tabiki olmazsa olmaz yapacak fazla birşey yok bunun eziklikle bir alakasıda yok ..insan ne kadar olsa yeni bir ortama girerken acabaları oluyor...sonuçta benim çocuğum o ortamda büyüyecek o insanların çocuklarıyla çıkıp oynayacak...umarım hakkımızda hayırlısı olur.düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim konuya senin bakışaçınla bakmadım sadece buda farklı bir düşünce ama onları kendimden yukarı falan gördüğümden değil sadece yaşam tarzlarının benden farklı olmasından dolayı acabalarım var...

umarım canım dediğin gibi olur çok teşekkür ederim herkese ayrı ayrı düşüncelerini paylaşmıssınız benim için herbirinizin sözü ayrı değerli ..dediğin gibi eski semtime olan alışkanlığımda etkiliyor tabi insan ister istemez negatif düşünebiliyor yazdıklarınızı okudkça daha rahatladım sabah yazdıklarım kadar karamsar düşünmüyorum şu anda

yazdıklarını kendimce değerlendirdim tabi, yanlış anlamış olabilirim.
önce bi gir bakalım ortama hiçbir şey düşünmeden insanları tanı sonra değerlendirirsin.
şimdiden canını sıkacak bi şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…