Evet, ben de genel olarak, çimstone granitten daha pahalı diye duydum. Çimstone sağlam, kir tutmuyor, su vs emmiyor, ısıya dayanıklı, ama hiç bir tezgahta direkt ocaktan tezgaha önerilmiyor. % 96 kuvars (doğal bir malzeme), reçine vs. den oluşuyormuş. Kolay, kolay çizilmiyor. Ek yerleri belli olmuyor.
Granit için radyasyon yayıyor deniyor. Herhalde bunda biraz doğruluk payı var, ama belki de rakip tezgah cinsi üreticileri abartıyor da olabilir. Bazı granitler gözenekli olup su emebiliyorlarmış. Büyük tezgahta ek yapılacaksa, ek yeri belli olabiliyor, ya da desen tutmayabiliyormuş (gidip bizzat kullanılacak parçaları görmek/seçmek, tezgahı yapana bırakmamak lazım yanı)
Bir de corian var. Bu daha da pahalı. Epeği kolay çiziliyor ama onarılabiliyormuş. Her türlü şekil verilebiliyor (yuvarlak, girintiler vs., yani mutfak 40 m kare falansa işe yarar:))
Mdf tezgah hiç duymamıştım.
Benim şu anki tezgahım laminant. OLdukça ucuz, pek çok desen, renk var. Cizilmeye müsait, fazla ısıya gelmiyor, bir yerinde su alırsa bozulabilir. Üstten takilan eviye kullanılıyor bu tezgahlarda (ki ben bu tip eviyeden hiç memnun değilim).