Yeni evimde rutubet:(

bewitched_169

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
31
0
46
Sivas
Merhaba arkadaşlar ben 4 aylık evliyim. İzmirde oturuyorum. Ufoyla ısınıyoruz. Isıttğımız odada camda su birikiyor ve duvara damlıyor. Tabii bu da duvarın kabarmasına ve küf oluşumuna neden oluyor. Çok korkuorum her taraf küf olacak diye. Ne yapabilirim nasıl önlem almalıyım

Merhaba arkadaşlar ben 4 aylık evliyim. İzmirde oturuyorum. Ufoyla ısınıyoruz. Isıttğımız odada camda su birikiyor ve duvara damlıyor. Tabii bu da duvarın kabarmasına ve küf oluşumuna neden oluyor. Çok korkuorum her taraf küf olacak diye. Ne yapabilirim nasıl önlem almalıyım
Camın neresinde su birikip eve giriyor? Ev sizin mi? Macun çektirebilir ya da pvc pencere ise contaları değiştirebilirsiniz.

Tek çözümü yalıtım...bizde de var ne silmek ne havalandırmak kar etmiyor. Küf olan yerlere çamaşır suyu sıkınca da iyi oluyor

Sicak soguk etkisiyle oluyor. Kesinlikle havalandirmaniz gerekiyor hem de oyle iki gunde bir filan degil. Hergun ara ara havalandirin. Yatarken odanin kapisini kapatmayin normalde de kapali tutmayin zaten de. Bir de su praktiker tekzen tarzi yerlerde nem tutucu seyler var 20 30 lira onlardan mutlaka alin. Yoksa boyle devam ederse iki haftaya kokmaya bir aya da hasta olmaya baslarsiniz

Evi havalandırıyorum ama oda ısınınca başlıyor sorun camlardan su akmaya başlıyor. kış çabuk bitse bari :)
Önerilerinizi dikkate alacağım. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Umarım bir daha olmaz.

İzmirin klasik problemidir rutubet. Eski evimizde biz de çok uğraşırdık. Malesef ne havalandırma kar eder ne başka bir şey. Nemin duvara akmasını önlemek için bez ya da sünger koyun camın önüne.
Ama kesin çözüm kalorifer tesisatı. Ev sahibinize rica etseniz doğalgaza geçmez mi?

küf le benim de başım dertteydi hatta konu bile açmıştım.
öncelikle püskürtme sistemi olan bir şişeye, kaba vs. çamaşır suyunu doldurun.
sadece uzaktan püskürtün ve bekleyin 5-10 dk sonra küften eser kalmayacak.
tabi çamaşır suyundan etkilenebilecek her şeyi kaldırın.ben denedim ve hayret ettim..

yıllarca sobalı evde oturduk küf nem buharlaşma terleme hepsi de vardı soğukla sıcak birleş,yo hava almadığı için oluyo. Camlarınız pimapense matkapla delin köşesini sürekli buharlaşan terleyen camı duvarları silin sık sık havalandırın ve durumunuz müsaitse doğalgazlı eve çıkın yaaa çok zor

Camlarınız ısıcam olmadığı için oluyor malesef ,pvc doğrama ve ısıcam olmalı ,çift cam olmalı ,yoksa camlar buhar yapar ve damlamaya başlar.sorun başka yerden değil.havalandırmayla da ilgisi yolk.

Ne havalandırma ile alakalı ne de doğalgazla...
Sürekli havalandırıyoruz,evimiz de doğalgazlı ama bıktık.
Gebereceğiz rutubetten artık,o derece.
Yalıtıma apartman yanaşmıyor.
Çamaşır suyu da kar etmedi bize.
Bakalım belki başka çözümü vardır.

duvarlarda yağlı boya kullanılmıştır ondan olur.eğer normal Bi boyayla boyanırsa kurtulursunuz.

Ustalık bi iş yok
Dışarısı soğuk oda sıcak, evin diğer yerleri soğuk.
Havalandırmanız lazım hergün yoksa o rutubet yürür gider

Bizim bir önceki evimizin duvarlarıda böyle aglıyordu..

Kocam böyle şeylere cozum aramaktansa tasınmayı tercih eder..etti de..

Back
X