Dün bir bugün iki, evleneli daha on hafta olmamis bu ne dırdır ya.
Böyle şeyler evlenmeden önce konusulmaz mi? On haftada mi aklınız başınıza geldi, nisanliyken demediniz mi "altınların üstüne şöyle şöyle yapar ev alırız diye düşünüyorum,sen ne dersin?" Diye?
Ne yaptınız, ne konuştunuz? Şimdi birkaç haftada mi aklınız başınıza geldi?
Ev alalım, ev alalım, ileride pahalanir ev alalım.
Ortada mantıklı bir plan vs de yok. Adamın maaş 28, on bin kira, geriye kalan 18 bu pahalılıkta iki kişiyi anca yaşatiyordur. Ama ev alalım ev alalım. Nasıl alacaksınız? Mesela hiç yazdınız mı Google mortgage hesapla diye? Şimdi sizin için baktım, istanbul'da Bursa'da uygun fiyatlı ev bulup 1000000 kredi çekseniz on yılda her ay 30 bin vermeniz gerekir. Tabii ileride enflasyondan bu para kiradan bile az olur ama bugün bunu ödeyecek gücünüz yok. Adamın maaşından bile çok
Ha, desen ki 'ben de ise gireyim, birimizin maaşı komple eve gitsin en azından kiradan kurtulalim' bak o mantıklı olur . Ama calismazken, kıt kanaat yaşarken böyle teklifler çok anlamsız. Bir de daha iki ayda.
Ne değişti yani dünden bugüne, neden nisanliyken isteğini söyleyip plan yapmadıniz?
Keşke nisanliyken ilk zamanlar konussaydiniz nerede yaşayacagiz, nerede oturacağız, ekonomimizi nasıl oturtacagiz, ev alacak miyiz , çocuklara aileden mi destek alaacgiz işten mi ayrılacağım vs vs diye. Belki de istemediğin gelecek planını duyunca yolun başında ayrılırdın