Hamur İşleri yeni evlendim misafir yağmuru var

krmnktn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2014
76
46
28
akadaşlar aranıza yeni katıldım. henüz 6 ay oldu evleneli malum ev görmeye gelen hayırlı olsuna gelen e tabi bi de kalite kontrol amaçlı gelmek isteyen misafirler oluyor. ne önerirsiniz.Gerek davranış gerekse de hamurişi olarak pasta börek çörek...???

Çalışıyorsan bol bol buzluğu doldur

özellikle börek yönünden hem doyurucu da oluyor

evet çalışıyorum teşekkür ederim ben de şimdiden öyle yapıyorum iyi oluyor özellikle aniden geliyorum diyip de kapıda olan misafirler için:) teşekkür ederim.

Çalışıyorsan bol bol buzluğu doldur

özellikle börek yönünden hem doyurucu da oluyor
evet çalışıyorum teşekkür ederim ben de şimdiden öyle yapıyorum iyi oluyor özellikle aniden geliyorum diyip de kapıda olan misafirler için:) teşekkür ederim.

Seni anliyorum benim boyle durumlar icin fiks bir kac basit tarifim var. Bi tanesi benim bulusum zannettigim ama sonralari baskasinda da gordugum cikolatali milfoy. Milfoyler uzun dikdortgen ya onlari 4 e kesiyorum uzun tarafindan degilde dar tarafindan icine sarelle surup yuvarliyorum uzrrini suyla islatip sejer serpistiriyorum cayin yanina super. Maksimun 5 dk. Bir tepsiyi yapmak.
bir de koz biberli patlican kizartmam var. Dolapda genelde tek kullanimlik koz biberim olur ya da marketten koz biber konserve alirsin patlicanlari kup kup kizartip koz biberleri de 2 cm kadar kesip yogurtla birlikte karistiriyorum uzerine maydonoz, olmasa da olur. Maksimum patlicanin kizarma suresi
daha boyle pratik tariflerim var.kurtarici oluyor tadlari da super

çok teşekkür ederim. paylaşmlarını bekliyorum o zaman:)

Ay misafir gelecek diye eli ayagina dolasan ben simdi tarif veriyom k3ndimi bi iyi hissettim. Saka bi yana bizde cok yakindaolsa misafir cok iyi agirlanir yemeyip yedirilir o kulturle buyuyunce bir de ustune calisinca gercekten panik olurdum. Simdilerde daha iyiyim. Bir de herkesin cok sevdigi bir boregim var.
Harci icin 1.5 bardak yogurt
bir paketten az kabarma tozu
iki yumurta ustune surecegin yumurtanin beyazini da atmayip ekleyebilirsin
1 bardaga yakin sivi yag
biraz tuz
bunlari karistir
yufkayi ac butun yufkanin heryerine bunu sur
ustune ikinci kat yufkayi koy bir daha harctan sur
3. Yufkayi da koy yine harc sur
sonra uc kat yufkayi ister 12 ister 16 parcaya ucgen ucgen kes 16 daha guzel oluyor. Icine istedigin malzemeyi koy ister peynir maydonoz ister kiyma sogan domates ki bu cok guzel oluyor. Sonra onlari sar sigaraboregi gibi. Ama siki olmasina kulaklarinin filan cok toplanmasina gerek yok oyle rasgele sar. ustune yumurta sarisi sur. Ortalsrini bicakla kes cok boydsn boya da kesme. Ustune susam sonra hop firin. Kayik borek sandal boregi adina ne dersen muhtesem oluyor. Yapimi 15 dk. Bilemedin20 maksimum az malzeme super tad

Bu arada ben kiymayi bir seferde cok alirim onu kavurup sade az tuzla kavurup sogutup buzdolabi posetlerine koyarim. Yemek harci icin borek harci icin o hazir olmus olur kuru kavrulmus kiyma parcs parca katarim herseye hic herseferinde kavuracam diye ugrasmam. Bu cok buyuk kolaylik mesela tavsiye ederim. Ben buzdolabi yerine dondurucu almaliymisim herseyim dondurucuda hazirdir. Mesela haslanmis nohut fasulye . Nohutu pilavlara filan kullanirim. Fasulyede hazir hemen piyazlik yada cok acil yemeklik. Yemek yaparken az fazla islayip haslayip birazini kaldiririm. Jurabiyenin her turlusu dolapta taze kalir bir yaptiginde iki tepsi yap birini kaldir mesela. Kim korkar misafirden.

çok güzel bilgiler vermişsin vebahargeldi teşekkürler
devamını bekliyıruz.
bende genelde sarma sarıp koyatrım etimi kıymamı misafir geldiğinde çıakrayım dışarı çıkmaya uğraşmayayım die

ben de neredeyse aynı tarifle kol bör eği adı altında börek yapıyorum. çok pratik çok da lezzetli oluyor çok teşekkür ederim:)

Daha cok vardi da simdi hamilelikten 4 aydir corba dahi yapmadan yatinca aklima hemen gelmedi. Ama boregi yapmanizi tavsiye ederim. Bir de nefis yemek tarifleri diye bir site var. Cok guzrl boyle ev hanimlarinin filan yazdigi tarifler. Pratik guzel seyler de var. Sayfa uzerinde deftere ekle kismi var. Cok iyi oluyor. Ay aklima dustu ogleden sonra bir borek yapsam mi

özellikle et ve kıyma konusunda evet katılıyorum hemen pratşk oluyor. ben de hafta içi için hafta sonundan biraz et haşlayıp buz dolabına koyuyorum ki yemeklere kullanayım. diğer türlü buzluktan çıkar çözülmesini bekle pişir falan uzun iş oluo. teşekkür ederim canım:) kendini iyi hissetmen iiçin paylaşımlarını bekliyorum (başka bi niyetim yok ) :)

Allah evladınızı sağlıkla kucağınızı almayı nasip etsin.tüh böyle de bahsediyoruz yemeklerden canınız çekmesin sonra. komşu da değiliz yapayım da akşama getireyim. evet o s,iteyi takip ediyorum beğeniyorum.

Ay cok tesekkur ederim samimiyetin vr ince dusuncrn icin. Hic sorun degil. Ben bir iki gundur yemek yiyebiliyorum dogru duzgun onun icin mutluyum. Canim hic bisey istemiyor hamileligimin en rahat yonu hic asermiyorum. Bazen esimi zorlamak icin ne istesem diye bilr dusunuyorum da ii ihh hic bisey istemiyor canim. Cok tesekkurler demen yeter

maşallah canım hamileliğin gibi bebeğin doğunca da raat ettirir seni inş.

BNDE 17 GÜNLÜK EVLİYİM

Sağlıklı Huzurlu uzun bir evliliğin olur inş canım. vebahargeldi arkadaşın dediği gibi Nefis Yemek Tarifleri sitesine bakmalısın o zaman benim en önemli yardımcım:). ezberimde öyle tarifler yok benim de ama orada güzel ve pratik tarifler var.

arkadaşlar yılbaşında eşime sürpriz yapmak istiyorum güzel bir hediye almak istiyorum amma ne yapabilirm bana yardımcı olur musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…