- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.159
- 158
- Konu Sahibi turuncu_vosvos
Ben sizi anladım, zaten size gereksiz yere kıskanç diyenleri gördüğüm için yorum yazdım.
Yoksa çoğunluğun evli olduğu bir forumda böyle mesajları bekliyordum. Ama bazı mesajlar gene de çok çiğ geldi ve o kişiler adına üzüldüm. Zaten meslek sahibiyiz istesek tek taş da alırız ama kimse sana almıyorsa kendin al demek çok çiğ ya. Ben evli bile olsam bekar hemcinsime bunu demeye inanın utanırım.Kendime yakıştıramam.
Mesela sadece bu konu değil ki, çoğu arkadaşım gittiği cafede yediği makarnadan, evinde yatağının bilmem ne çarşafına kadar paylaşıyor. Bunu instagram'da yapıyor bu bana abartı geliyor. Benim kuzenlerimin çoğu evli ve çocuklu.Çoğunluğu çocuklarının aynı pozunu 10 kez paylaşıyor artık herkes alay ediyor, görmemişin çocuğu olmuş diye. Yani arkasından alay ediliyor. Alay edenler de sırf bekarlar değil, diğer evliler de alay ediyor. Yoksa o pozu 1 ,2 kere paylaşsa kimse laf etmez. Yani kıskançlıkla alakalı değil. Bu görgüsüzlük.Yoksa çocukları çok tatlı, neden kıskanayım ki?
İşte bizim insanlarımızda şu durum var, siz ben bekarım demeseydiniz bu konuda yaptığınız yorumlara bu kadar sert cevaplar gelmezdi. O zaman evli kadınların grubuna dahil olurdunuz herkes daha insancıl yazardı. Ama bekar olunca kedi ulaşamadığı ciğere mundar der (!) gibi düşünüyorlar.
Halbuki günümüzde evlenmek için evlenmek isteseydik zaten evlenirdik, evlenmek için evlenmek zor değil ki.
Sizin demek istediğiniz o değildi.Ben anladım.
Siz kıskanç değilsiniz, sürekli sahip olduklarını göze, burunu sokmaya çalışanlarda yetersizlik kompleksi var, bu bir gerçek.
Öz değerleri düşük, toplumda birey olarak bir şeylere ulaşamamışlar.Anca birinin eşi, birinin annesi olunca öz yeterlilik duyuyorlar. Ondan bize siz kıskançsınız demeleri ondan.
Yav he he. Bizde o zaman onların her eltim şunu yaptı, eltim bunu aldı, eltim bana bunu dedi konularına sen eltini kıskanıyorsun çekemiyorsun diyelim.
Kısasa kısas, o zaman anlarlar.![]()
O lafı yazanlardan biri ben oldugum için siz de yorumuma kızgın ifadesi bırakmış oldugunuzdan cevap verme gereği hissederek alıntı yapıyorum.ayrıca "çiğ" lafını size aynen iade ediyorum.yazdıklarınız inandırıcı hiç değil zaten, tanımadığınız insanlara etiket yapıştırırken gayet de hiç utanmıyorsunuz, kendinize yakıştırıyorsunuz, bence siz kendi adınıza üzülün öncelikle.
kadın sabahın 05:00 inde adeta suçlarcasına konu açmış, bu normal mi?hatta ve hatta çok komik.
demek ki çevresi öyle tiplerle çevrili, kendisi de o sayfalarda dolanıyor.kendisinin gündemi bu. bu kadar dertlenmek nedir?
benim çevremde hiç öyle insanlar yok mesela, bakmıyorum, görmüyorum.kendimi geliştiren bir insanım.örneğin forumda kaç tane kadın opera gösterilerine gidiyor mesela? ben giderim..örnek olarak söylüyorum.
benim gündemim pembik gelinlerle uğraşmak değil, haberim bile yok nasıl olduguna dair. mesele bu..
banane demeyi bilmek lazım, sıkışınca da aman efendim ben kadınların kendini geliştirmesinden yanayım diyor.evet ama ilk açtığı mesajdakilerin alt metni bu değil maalesef.
yazdıklarından çıkan anlamda kendisinde olmadıgı için bu kadar şikayet ettiği. bu nedenle al bi tektaş olsun bitsin dedim.
Bakış açınız bu kadar dar olmasın.Konu sahibini eleştiren herkes aynı açıdan eleştirmiyor, bunu düzgün analiz edebilmek lazım.