Yeni evlenenlere sesleniyorummm

Hep mi böyleydi?
Eşinin öfke kontrolunü sağlaması lazım, bu durumda senin yapabileceğin pek bir şey yok gibi.

Ya bu erkekler melek.. onlar ne yapıyorsa biz kadınlar onları bu hale getirdiğimiz için yapıyorlar. .

evliliğin ilk yılı cicim zamanı falan değil bence
tam tersi en fazla tartışmanın yaşandığı zzaman
insan yeri geliyor anasına babasına katlamıyor
bir anda bir adamla aynı evde buluyorsun kendini
ona adapte olma, onun sana adapte olması
bu süreç sancılı

Ben erken evlendim şimdiki aklım olsa iyice olgunlaşana kadar asla evlenmezdim (nokta)

Illaki herkes yaşıyor farklı farklı sıkıntılar. Bizde de aşırı sinir zamanlari oldu erkekler evlenince bir bunalim evresine giriyor. Esim ailesine ozellikle annesine cok bagli oldugu icin birkac kere " babanin annene nasil davranmasini istiyorsan bana oyle davran cunku ben de ileride senin cocuklarinin annesi olacağım" diye uyardiktan sonra sinirini bastırdi. Simdi hicbir problemimiz yok.
Zamanla birbirinize alisacaksiniz degismeyeceksiniz belki ama illaki bir ortak noktada bulusacaksiniz. Onemli olan eşini tanıyıp ona gore cumle kurman.

8 aylık evliyiim ve evlilik çok yordu beni..anlaşamiyoruz ikimizde bırnumuzın dikine gidiyoruz..beklentilerimiz çok fazla artık birbirimizi çok yorduk hiçbirşey eskisi gibi değil artık ümidimi dahi kaybediyorum herkesmi böyle oluyor bilmiyorum ama benn çook yoruldum...çok şaşkın ve çaresizim arkadaslar napmalıyım ilişkimi nasıl yeniden canlandırmalıyım..eşim kızdığında ne görürse etrafa saçıyor bagırıyor bazen de çok agır sözler kullanıyor bunlarda beni iyice soğutuyor..biraz karmaşık oldu kusura bakmayın ama halimden anlayanlar lütfen bana bi fikir versin
Sadece 8 aydamı oldu bunlar?en azından bır yıl cıcım canım oluyor sız erken baslamıshsınız

Evliligin ilk zamanlari sorunlu gecebilir
Iki kisi farkli ailelerde yetismis sonra cikmis gelmis ayni evde yasiyor;) dusunsene mucize gibi birsey aslinda iyi gecinmeleri;)
Sabirli ol derim ilk olarak,tabii esin de ayni sabri sana gosteriyorsa. Tek tarafli olmaz hic birsey
Aradaki mesajlari okumadim ama sozlu veya fiziksel taciz siddet yok ise ,dunya gorusunuz ayni ise veya birbirine saygili iki farkli insansaniz devam edebilirsiniz diye dusunuyorum
Hakkinizda en hayirlisi ne ise o olsun insallah

Un
8 aylık evliyiim ve evlilik çok yordu beni..anlaşamiyoruz ikimizde bırnumuzın dikine gidiyoruz..beklentilerimiz çok fazla artık birbirimizi çok yorduk hiçbirşey eskisi gibi değil artık ümidimi dahi kaybediyorum herkesmi böyle oluyor bilmiyorum ama benn çook yoruldum...çok şaşkın ve çaresizim arkadaslar napmalıyım ilişkimi nasıl yeniden canlandırmalıyım..eşim kızdığında ne görürse etrafa saçıyor bagırıyor bazen de çok agır sözler kullanıyor bunlarda beni iyice soğutuyor..biraz karmaşık oldu kusura bakmayın ama halimden anlayanlar lütfen bana bi fikir versin

Evlilige alışma surecindesiniz..Birbirinizi gerçekten seviyorsaniz zamanla,birbirinizi tanidikca,aşarsınız..

:halay:
Iki kisi farkli ailelerde yetismis sonra cikmis gelmis ayni evde yasiyor:KK66: dusunsene mucize gibi birsey aslinda iyi gecinmeleri:KK66:
Sabirli ol derim ilk olarak,tabii esin de ayni sabri sana gosteriyorsa. Tek tarafli olmaz hic birsey
Aradaki mesajlari okumadim ama sozlu veya fiziksel taciz siddet yok ise ,dunya gorusunuz ayni ise veya birbirine saygili iki farkli insansaniz devam edebilirsiniz diye dusunuyorum
Çok tesekkür ederim
Iki kisi farkli ailelerde yetismis sonra cikmis gelmis ayni evde yasiyor:KK66: dusunsene mucize gibi birsey aslinda iyi gecinmeleri:KK66:
şu anda aramiz çok iyi o yüzden ben bile hatırlamıyorum ne yasadığımızı :halay:

Başbaşa aynı evde kalınca çıkar hep ortaya...
Zamanla düzelir inşallah..
Hemen hemen herkes yaşamıştır yeni evliyken bunları.

Aynen hatta gecenlerde eşime bsy dedim çok güldü..dedmki askm ara sıra ben bilerek tartsma çikarıyorum daha heyecanlı oluyo yoksa çok sıkıcı olur:rolleyes::rolleyes:

Can'ım yıkmak en kolayı.. İnan bu tür olumsuzluklar her ailede olabiliyor.. Zengin olsun fakir olsun 4X4 lük aile ben hiç görmedim... Yapıcı olmaya çalış.. Bilhassa biz hanımlar ortayı yumuşatarak olayın büyümesine engel olabiliriz.. Mesela çok ağır tartıştığınızda yanında durup onu dinleme başka bir odaya geç sinirinin geçmesini bekle.. O kızdığında sende kızma.. Biriniz dindirici olsun ortalığı .. Neden hep hanımlar diyebilirsin ama eğer evliliğimiz güzel gitsin istiyorsak bunu yapmalıyız.. Eşinle konuşmayı dene onun hoşlandığı konulardan bahsedin bir süre, daha sonra senin de hoşlandığın konular Hakkı'nda konuşmaya da başlarsınız .. Mesela tv falan izlerken ona doğru değil tv ye bak (maç bile olsa) bu aynı bakış açısına sahip olduğunuz hissi verir ona.. Asla suçlayıcı konuşma.. Bişeyler ima etme.. Mesela "faturaları hala ödememişsin elektrik kesilince mi ödemeyi düşünüyorsun illa benim mi söylemem gerek" yerine "hayatım yoğunsun farkındayım ama faturaları Nasıl ödeyelim istersen ben de ödeyebilirim.." Şeklinde söylersek daha pozitif olursak dönüşüm de pozitif olur.. Allah korusun ayrılsan vs daha iyisi olur diye hiç düşünme.. Bu tür sebeplerden Ayrılık yaşayanların çoğu pişman oluyor.. Hatta eşine hala aşık olanları bile duydum.. Genç beyin adlı bir dergide okumuştum.. Aranızdaki bağı güçlü tutun.. Sevgidiği şeyleri yapın mesela evdeyken Mısır patlatın hadi film izleyelim mi beraber gibi.. ❤️ Hatta filim seçimini ona bırakın ; Mısır'lar benden , biletler senden :-)
Pozitif olursak hayat her zaman çok daha kolay olur.. Eşini sevdiğini belli et ona dokun masaj yap..
Ne yaparsan aynıları sana yol su elektrik olarak dönecek merak etme :-)
Mesela uyurken sarıl, duştan çıkınca kendini öptür hem sünnettir bu (sıhhatler olsun öpücüğü,anlından),
Kokuna,kaslarına bayılıyorum de.. Ada'm kendini senin gözünde tahtta oturan bir kral sansın :-)
Anneleri bunları yaptığı için onlar hep 1. Planda oluyorlar
Aslan oğlum kaplan oğlum diyorlar..
Aslan kocam, yakışıklı kocam, bi tanem,yiğidim , De :-)
Mesela ben kavanoz açabiliyorum gayet kolay yanı, ama eşim evdeyse ona götürüyorum tatlım açabilirmisin diyorum açıyor veriyor ee diyorum tabi senin kasların var :-) sanki savaş kazanmış gibi bi kabarmalar bi havalar :-)
Yani iyi davransak bişey kaybetmiyoruz aksine kazanıyoruz.. Ailesi Hakkı'nda vs. Asla olumsuz bişey söyleme.. Mesela kv gittiniz anne çok güzel olmuş yemekler ellerine sağlık vs. eşinde duysun seni daha çok sever inan.. Kv de kıskanmaz sizi mesela :-)
Aldığım bir kaç eğitimden biraz bişeyler biliyor gibiyim yanlış anlama sakın.. Fikir vermek istedim.. Biraz uzunca oldu Hakkı'nı helal et.. Rabbim korusun yuvalarımızı, şeytana nefse uydurmasın... Selametle

Back
X