benim evlendiğimde eşyam, tek kişilik yatak ,2 kanepe ,2 yorgan , 3 yastık ,2 halı ,eski fırın, en eski marka annannemin buz dolabı, bide siyah beyaz televizyon, takı yoktu, gelinlik hiç bi mağzadan seçmiş deyilim .hiç nasip olmadı .eski bir gelinlik bulduk onu giydim. düğün olmadı ,nikahdan çıktım. kötü bir evde oturdum, eşimin ailesi ne yaparsanız yapın karışmayız, biz istemiyoruz dediler .sonra 1 çoçuğum oldu .ilerleyen zamanla oturma grubu aldık, onuda en son 3 taksit kala işimin askerlik günü geldi .tecilliydi . evlenmeden önce ailesine kızıp bozdurmuş tecili .bana söylememiş, çocuk 2 yaşındaydı .bidaha hamile kalmışım borçlarımızda biriktiydi .2. çocuğa 3aylık hamileydim eşim gitdiginde allah yardımcım oldu. ailemin yanına gidemedim eşimin ailesi istemedi allah,tan ev kira deyildi. yardım amaçlı otutduruyorladı .eşimin abisi bi o bide annem yardım etdi borcu üstlendiler. kimi zaman aç kimi zaman tok geçirdim sabretmeye çalıştım. komşum vardı ona ağlardım dertleşirdim ,sürekli bir gün evde bir igne yok yiyecek aç yatdım bebegimi emzirecem ben aç olunca onun karnı doymazmış süt büskivi vereyim dedim oda dokandı. hazır mama olması lazımmış bendede para yok. pirinç unu yedirdim suyla yapıp derken evin sahibi çık evimden diye burnumdan geldi. yalvardım, adeta . askerlik bitesiye duruyum dedim . bide kovduğunda küçük bebegimin kırkı bile çıkmamıştı .osıra bide ameliyat oldum üstüne annem çalışıyor gelemiyordu .kayınnam evinde rahat kimsem yoktu o dercede , bide evinde oturduğum kimdi biliyormusun öz abimdi kendisi çok zengindi burdada yaşamıyordu .uzak ülkede yaşıyordu. izne geldiginde ben rahat edemiyorum çık evimden diye tutturdu kendimi ve çocukları öldürmeyi çok duşundum. yapamadım ,yapamazdımda anemin evine gidecektim 2 oda orasıda eşyaları koyacak yer yok kalabalık bide. izni bitesiye bağırdi abim. çıkmadım çok zoruma gitdi yaptıgı . çoçuklarım için bütün lafı yutdum sonra izni bitdi gitdi. dayandım keşke dedim eşim yanımda olsa gerekirse eşyam olmasın bütün eşyam gitsin, icraya .yeterki yanımda eşim olsun. bu olanlar evliligimin 2. senesinde oldu şimdi eşim askerden geleli, 2 sene geçti gelir gelmez iş buldu o evden çıkardı. yatak odası aldı , yemek odası aldı, buz dolabı halı vs eksik eşyalarımın hepsini aldı. en önemlisi o evden kurtardı. ailesine ben izin verirsem gidiyo, izin vermessem gitmez tek salmıyorum beraber gideriz oda senede 4 veya 5 sefer. beni neden istemediklerinide söyleyim sana benim 2.evliligimdi eşimse hiç evlenmemiş. çok sevdik birbirimizi ilk evliliğimi bittikten 3 sene sonra tanıdım eşimi ve evlendigimizde 23 yaşındaydım şimdi 5. senesindeyiz ama çok mutluyuz sizinde beraber olmanızdan başka hiç bişey önemli deyil. bide ,benim ayrıldıgim kişiden bir çoçugum daha var . eşim yavrumada sahip çıktı. bizi hiç bir zaman ayırmadı. önemli olan beraber olmak, sevdiklerinle ben şunu öğrendim her şey olacagına varır. sıkıntı etme, hastalık sahibi olursun. dilerim bu sıkıntılardan çok çabuk kurtulursunuz yeterki sevdigin hep yanında olsun . biraz başını ağrıttım kusura bakma dualarım seninle RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN

HERŞEYE RAMEN HAYAT GÜZELDİR...sıkıntı etme. siz birbirinize destek olduktansonra herşey yoluna girer.....a.s.