Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Canım benim ya inşallah babacığın sağlığına kavuşur .Benim de babam by pass olmuştu onun kalbi durmuştu üstelik mucizeyle hayata döndü şimdi maşallah sizde hiç korkmayın. Anneciğin tahmin ederim nee haldedir kadın Allah yardımcısı olsun.. Kardeşin sağ sağlim gitsin gelsin inşallah askere aklı burada kalacak onunda o ne yapsın yavrum ya.Sende eşin çık dediyse çık boşver ha bugün çıkartacak işten ha yarın çıkartacak derken kendini tüketiyorsun bak annenin babanın yanında ol nasıl olsa eşin idare ederim demiş. Şimdi senin ailenin yanında olma vaktin hiç düşünme güzelim ha 1 ay fazla çalışmışsın ha bir ay eksik. Hem bebeğin var tehlikeli aylar yorma kendini stresin azalsın.

çık dio ama çalışsam maaş alsam evimi tutsam bende fenamı olur...burdan çıktıktan sonra kim işe alırki beni hamile halimle...kardeşim manisaya gidiyo :( babamda hala çıkmadı geçen gün yine fenalaşmış gece...çok yoruldum ya dün gece saatlerce ağladım artık yemin ederim düşünmekten yoruluyorum çoğu zaman...rabbim bugünümüzü aratmasın yinede...ne diyeyim ki sabırdan başka...

eşyaları aldık ve ne kadar tuttu biliyor musunuz 3,5 ben daha ne fedakarlık yapayım... yatak odasını babam aldı... perdeleri annem dikecek... sadece halı kadı o da 1000 tl tutuyor ama bakıyorum da hep benden gidiyor.... tabii nişnalımın ailesi arayıp sormuyo bile ne yaptınız demiyor bileeeee....sıkıldım artık evlenmeden boğazıma kadar geldi.... tutarsızlıklar iki yüzlü insanlar ilgisizlik.... nişanlım iyi ama uzakta olduğu için hiçbir şeyden haberi yok aman hayatım şundan kısalım bıundan kısalım.... ayrılmayı düşünüyorum böyle ilgisiz bir aile bencillikler yedi bitirdi ne olur yardımmmmm

eşyaları aldık ve ne kadar tuttu biliyor musunuz 3,5 ben daha ne fedakarlık yapayım... yatak odasını babam aldı... perdeleri annem dikecek... sadece halı kadı o da 1000 tl tutuyor ama bakıyorum da hep benden gidiyor.... tabii nişnalımın ailesi arayıp sormuyo bile ne yaptınız demiyor bileeeee....sıkıldım artık evlenmeden boğazıma kadar geldi.... tutarsızlıklar iki yüzlü insanlar ilgisizlik.... nişanlım iyi ama uzakta olduğu için hiçbir şeyden haberi yok aman hayatım şundan kısalım bıundan kısalım.... ayrılmayı düşünüyorum böyle ilgisiz bir aile bencillikler yedi bitirdi ne olur yardımmmmm

Daha yolun çok başındasın daha neler göreceksin. Bende aynen senin yaşadıklarını yaşadım. Eşimin ailesi taaa en başından beri hiç bişeye karışmadı. 3,5 yıllık evliyim halen daha öyleler bize karşı.Bizim onlara ihtiyacımızın oldugunu düşündükleri anda ne arar ne sorarlar. Ama bizim hiç bir özel günü hiç bir kandili bayramı atlamamamız onları mutlu etmemiz bekleniyor. Onların bize
ihtiyaçları varsa maddi manevi yanlarında olmamız gerek onlar büyükya. Laf sokmasını
kaynanalık yapmasını söylemedim bile. Bunlar yüzünden eşinle aran açılacak evinde huzur
kalmayacak daha neler neler. Eşim beni kendi gözünden bile kıskanırdı ama ayrı ayrı yataklarda
yattıgımız bile oldu onlar yüzünden ettiğimiz kavgalarn haddi hesabı yok. Ayrılmalara kadar
gitti. Şu anda son bir aydır işte eşimin ailesi ile hiç bir şekilde görüşmiyorum ne telefonla nede
yanlarına gidiyorum. Anlayacagın yaktım gemileri ne olacaksa olsun artık diyorum.
Bence sende aileni kasma onlar karışmıyorsa senin ailende yapmasın yazık değilmi ailene.

söyledim hatta nişanlıma da söyledim ben ailleme bir iğne bile aldırmam diye ama annemde babamda 3 kuruş için laf ettirmeye değmez yarın öbür gün üzülürsün dediler. gerçektende öyle biz vara yoğa bakmayız diyorlar herşeyim en iyisinden olmasına rağmen. bazen diyorum nişanlımla olan tüm hatıralarımı anılarımı silsinler ve hayatımdan çıksın. şimdiden çok yoruldummm... takma diyorum kendi kendime ama deli olmamak içten değil. şimdi eşin nasl arayıp sormamana bişey diyor mu? inan yol yakınken dön diyorum kendi kendime de sorunsuz aile de duymadım... herkesin annesi babası var sonuçta ayrılık da çözüm değil gibi sence?

Şu konuyu açan arkadaşım Allah senden razı olsun.. Ben şuan nişanlıyım. Ailemin durumu çok iyi
(bunları kimse beni tanımadığı için yazıyorum herkese ders olsun diye yoksa hayatta böyle şeyler konuşmayı sevmem)
17 yaşımdan beri altımda sıfır arabam var şuan da Bmw jeep kullanıyorum ve 2 araç daha kullanıyorum. İstediğim gibi harcıyorum ayda harcadığım paranın haddi hesabı yok. Kimse hesap sormuyor Allaha çok şükürler olsun Her sabah akşam dışarda yiyoruz.

Nişanlımın ailesinin durumu yok ben 6 ay önce nişanlanacağım zaman nişan dediğime bakmayın nişan falan yapmadım kimseyi zora sokmamak için
Altın falan takmak zorunda kalmasınlar diye beni istemeye geldiler söz kesilecek sadece alyans takıldı kayınvalidem düşünüp bir bilezik bile takmadı ben sözde o mendilleri bile hep özel hazırlattım hepsini altın iplerle işleme yaptırdım özel sandıklara koydurttum verdim kendim öyle istedim ama yaz sıcaklarında koşturdum.

Neyse biz sözlendik ben nişanlıma dedim ki biz nişanlı sayılalım baktım ki kimsede bir kıpırtı yok hiçbirşeyden anlamıyolar yapmayalım daha iyi altın falanda istemiyorum zora girme evleneceğiz dedim kabul etti benim ailemde onlarda.
Sonra bayram geldi nişanlım bana güzel bir kelepçe bilezik hediye etti gönlümü aldı arkasından kurban bayramı geldi ben koç bilezik falan istemem gerek yok dedim. Nişanlım gitmiş taşlı baya güzel bir altın yüzük almış sağolsun boş bırakmadı gene de insan boynu bükük kalıyor arkadaşlar :(

neyse şimdiye kadar 6 aydır nişanlıyız nişanlım herşeyi kendisi yapacak ev istiyordum vazgeçtim
çünkü baktım hiç bir evi beğenmiyorum şimdi oturduğum ev gibi olsun ama olmucak evler 180-300 bin tl imkansız nişanlımın şuan 100bine ev alması bile imkansız dedim ki kiraya taşınalım.

Şimdi mayıs gibi evleneceğiz arkadaşlar ben ne hayaller kurardım özel fasıllı 4 4lük düğünler kimse tahmin bile etmez ama ben yeterki masraf olmasın diye nikahtan sıfır masrafla evleneceğim!

Gelinliğimi kiralayacağım benim babam da alır almasına ne istesem ama bu sefer nişanlım üzülür ben yapamadım diye gururu incinir o yüzden hep olurlu olmaya çalışıyorum benim beğeneceğim gelinlik en az 5 bin tl tutar e ne gerek var 1 gecelik değil mi kiralarım.

Evlendikten sonrada herşeyden kısmak zorunda kalacağım şimdiki gibi olmayacak hiçbirşey böyle rahat harcama yapamayacağım ama cefa olmadan sefa olmaz diye avunuyorum
.
Güzel olan şey kayınvalidem kayınpederim hiç birşeye karışamıyolar zaten karışamazlar da hemde iyi insanlar yani herşey nişanlım ben ve benim ailemin etrafında..
Bende babam gibi güçlü bir kayınpeder isterdim ama olmadı ne yapalım Allah nişanlımdan yana yüzümü güldürsün.

Hep diyordum beyaz eşyalarım herşeyim en iyisinden olacak lüksü çok severim şatafatlı şeylere bayılırım hepsini en iyisinden alcam derdim şimdi herşeyi oluruna bıraktım
Allah korusun herşeyim tam olur daha oturmak nasip olmadan başıma birşey gelirse ne olacak..

O yüzden ben doğru yolda olduğuma inanıyorum.
Bakalım 4 ay sonrada evlenebilecek miyiz daha eşya bile bakmıyoruz tık yok... :((

Düşünüp duruyorum ben bile acaba ne kadara mal olacak eşyalar şunlar bunlar diye ..

Bunu benim gibi durumu iyi olup da evleneceği kişi durumu olmayan kızlar için yazıyorum. İnsanlara eziyet etmeyin eşya ev araba hepsi olur ALLAH SAĞLIK VERSİN RABBİM AĞIZ TADI VERSİN AİLE BİR ARADA OLSUN YETER Kİ.. BENDE İNŞALLAH EVLENEBİLİRİM ARTIK böyle hareketsiz kalmak beni çıldırtıyo çok canım sıkılıyo
...:2: :43:

Düsüncelerini acik acik dile getirmissin,senin gönlünün temiz oldugunu anlamak
zor degil arkadasim.. Yalniz eski lüksünü cok dillendirme,madem yeni bir hayata
baslayacaksin hep önüne bak..Bu sekildede yasabileceginden eminsen adimlarini
saglam atmis olursun.. Allah kolaylik versin ne diyeyim, insallah mutlu olursun..:nazar:

bende anısını yaşadımm düğünümdee şuakadr harcadık bukadar dediler ortada bana yapılan hiç bşişey yok herşeyimi kendim aldım eşyalarımı mobilyamı mutfak eşimle birlkte ödedik ama çoğunu ben ödedimm düğün için evinin parasını kullandı 10 milyarda bize brç çkardı düğünden sonrada hala taksit ödüyoruz ben ne alındysa eşii düşünüp tamam dedim bişe istemedim kuförüme düğün fotolarıma kadar hep kendim ödedimm neoldu kaynanam düğünyaptı ne altınım kaldı ne bileziklerim şimdi hem kredi ödüyoruzz hem onlara ayriyeten para çektik onu ödüyoruz fakat ne oldu soğudumm onlara karşı hiçbir sevgi kalmadı içimde bitirdilerr

sabır canım sabır

aynı durumdayız seninle

bizimde 20 bin TLye varan borç var

bizim kayınvalidelerde bir iğne almadılar

offf offff

geceleri uyuyamıyorum haciz gelecek diye

sabır sabır

geçicek bu günler

geçicek inşallah

Düsüncelerini acik acik dile getirmissin,senin gönlünün temiz oldugunu anlamak
zor degil arkadasim.. Yalniz eski lüksünü cok dillendirme,madem yeni bir hayata
baslayacaksin hep önüne bak..Bu sekildede yasabileceginden eminsen adimlarini
saglam atmis olursun.. Allah kolaylik versin ne diyeyim, insallah mutlu olursun..:nazar:

Nişanlımda bundan korkuyor,şimdiki hayatımı ararım sonra başına çarparım diye niye öyle birşey yapayım ki sonuşta herşey insanın gönlüne göre olmuyor.. Bende en başta hiç korkmuyordum aramam falan diyordum ama düğün tarihi uzadıkça insan ayrıntıları daha bir görmeye başlıyor. Karşımda ki insana eziyet etmem ama kendim içten içe üzülüp ailemi özleyecek miyim... korkuyorum...

Arkadaşlar burya yazarken kaç yıllık evli olduğumuzu ve ne kadar borcumuz kaldığını da eklersek daha iyi olur. Benm merak ettiğim düğün borçları 1 sene de bitmezmi? Bizim ki öyle mesela. Biz 1 yıllık kredi çektik ve her ay 900tl ödüyoruz . Çoğu gitti azı kaldı. Allahın izniyle Temmuzda borçlarımız bitiyor. Ondan sonrada birikim devri başlıyor :21: Arabamız yok evimiz yok inş.. Allah hayırlısıyla onlarıda almamızı nasip eder

bizde borcu 600 ödeyecez 2 yıl nişanlım şimdiden çekti. ben kpss ye çalışıyorum atamam da olmadı. sadece nişanlımın maaşı ile bu borcu sıkıntı çekmeden ödeyebilir miyiz bilmiyorum maaşı 1900. tabii nişanlımın hesaba katmadı yığın masraf var ama gerçekçi oldum mu çok üzerine gidiyorum kırılıyor. sen beceriksizsin manasına geliyor bende ne zamandır suusyorum elimden geldiğince yardım da ediyorum ama ailemde hep borç maddi sıkıntı gördüğüm için korkuyorum. şimdi dayımın yanında yaşıyorz kendime ait bir hayatım bile yok çok sıkıntı çekmeme rağmen nişanlımın ailesi görgüsüzün önde gideni olmasına rağmen nişanlıma destek olmaya çalışıyorum ama hala sanki problem yaratan benmişim gibi davranılıyor....... anlamıyorummm

söyledim hatta nişanlıma da söyledim ben ailleme bir iğne bile aldırmam diye ama annemde babamda 3 kuruş için laf ettirmeye değmez yarın öbür gün üzülürsün dediler. gerçektende öyle biz vara yoğa bakmayız diyorlar herşeyim en iyisinden olmasına rağmen. bazen diyorum nişanlımla olan tüm hatıralarımı anılarımı silsinler ve hayatımdan çıksın. şimdiden çok yoruldummm... takma diyorum kendi kendime ama deli olmamak içten değil. şimdi eşin nasl arayıp sormamana bişey diyor mu? inan yol yakınken dön diyorum kendi kendime de sorunsuz aile de duymadım... herkesin annesi babası var sonuçta ayrılık da çözüm değil gibi sence?

Bilemiyorum canım yaşadıklarını en iyi sen bilirsin. Ben çok zor günler yaşadım. Nişanlıyken
sevgili kayınvalidem yüzünden 10 kilo verdim 5-6 ayda. Hiçbişeye karışmıyordu maddi anlamda
ama ona soralım onsuz hareket etmeyelim istiyordu. Oğlunu kıskandı benden daha neler neler.
Evlendim suan 3,5 yıllık evliyim bir kere isteyerek gitmedim evine hep eşim mutlu olsun o
üzülmesin diye gittim o gittiğim yolların dili olsada o döktügüm gözyaşlarını sıkıntıları anlatsa.
Çok dayandım ama artık ne sabrım nede dayanacak gücüm kalmadı. Bu saatten sonra eşimde
umrumda değil cnm. Bu zamana kadar ben fedakarlık yaptım şimdi sıra eşimde. Ben onlarla
görüşmüycem ve artık üzülen eşim olacak ben değil. En son 2 hafta önce gitti ailesinin yanına
ben gitmedim. Telefonlada görüşmüyorum vede görüşmeyecegim. ilk başlarda eşim surat yaptı
küstü falan ama suan iyi aramız hatta evdeyken aramasınlar diye o işyerindeyken arayıp
konuşuyor ailesiyle. Ama ben net tavrımı koydum görüşmüycem zorlarsan bitecek bu evlilik dedim. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın cnm.

ah olmaz mı ben 1.5 senedir evliyim öde öde bitmiyor...üstelik ikimizde çalışıyoruz aylık 4.000 tl gelirimiz var ama bir o kadar da gider.en başından başlıyım bizevlenirken eşim 18 bin tl krediyle araba almış bunun belki 5 bininini ödemişti ancak neyse ailesinin maddi durumunun kötü olduğunu bilerek evlendim altınları kredi çekerek aldık tüm düğün için 10bin tl kredi çektik.eşyalar 15 bini bulmuştur en azından ben en makulünden almaya çalıştım.bu kadar borca rağmen eşim ve ailesi düğünü yemekli yapmayı istediler.2.5 milyarlık et+yemek giderleri+eşe dosta yığınla hediye.haneye bir sürü borç daha eklendi.biz daha tatil yüzü görmedik .ilk sene şu borçlar bitsin öyle gideriz dedik bu yaz oğlum doğdu ardından kayınvalidem vefat etti. elini cebine atan sadece biz olduk.sonra eşim daha kredisi bitmemiş arabasını değiştirmek istedi onu sattı yerine 40 milyarlık araba aldı tabi 30 bin tl krediyle.ne kadar öbür arabanın taksiti bitsin öyle alırız dememe rağmen .nitekim bugün geldiğimiz nokta inşallah temmuza kadar bitecek.onun sonrasında ev için birikim yapmakta kararlıyım.kirada oturmak çok zor her ay 450 milyon çöpe gidiyor böylece......

hepimizin borçlarında ailelerin özellikle erkek ailesinin parmağı var, biz borçsuz evlendik. 2 aylık evliydik araba alalım dedık kredi çektık 10 bin tl. tabi bunu duyan eşimin ailesi başımıza tünedi bizim arabayı ıstediğinizde kullanın gerek yok şimdilik arabaya falan bu arada onların arsaları vardı siz oraya bı ev yapın en azından hafta sonları kaçarsınız istanbuldan falan (bu arada onlar emekli ev olsa asla ist durmazlar sürekli ordalar biz ne zaman yalnız kalıcaksak) neyse eşim verdi 5 bin tlyi onlara kalsa hepsini alcaklarda benim sayemde kaldı gerisi bende o ara hamile kaldım ve işten çıktım birazda bilerek yaptım gerçi eşime acıdım ama napıyım sınır oldum...hala krediyi ödüyoruz...bu ay doğum var kalan parayıda bu şekilde harcıcaz ne araba var ne yazlık bıze kalan borçlar...onların arabasını ne zaman alsak benzin yok orası ayrı...evlendiğimizde de takılan paraları görmedik zaten eşim dedi boşver salona falan vermişlerdir...kışın evlendiğimiz için yazın o parayla tatile gitmeyi düşünüyorduk oda olmadı...iyiki altınlarımı hemen bankada kasa kiralayıp koydum onu unut dedım eşimede...eşimin ailesine kalsa araba altınlarla alınabılınır olduu canımmm... sabah sabah ne kadar dolmuşum yaa :95:

bende sinirden sabah sabah uyuyamadım halbuki tatil günü. Temmuzu sabırsızlıkla bekliyorum BORÇLAR BİTECEK İNŞALLAH

Son düzenleme:
bende o kadar heves ediyorum borcu olmayanlara altınlarım gittiiiiiiii.şöyle bişeyde var ki eşimin annesi babası vefat etti evin tek oğlu ablaları var ailenin evi ve bir kaç değeri çok olmayan arazileri var.ablaları ev sizin olsun diyolar 2 sene sonra sizin arabanın taksiti bitti mi bize evin bize düşen payını ödersiniz diyorlar.eşime şimdiden diyorum ben oturmadığım eve para veremem kendi evimi alıcam ondan sonra ev dediğim köy evi

allah şükür borçlanmadık ama üniversitede okurken öğrenim ve katkı kredisi almıştık onun borcu baya birikmiş ev almayı düşünüyorduk ama baya bi bekleyeceğiz anlaşılan

Son düzenleme:
bencede çok saçma oturmadığın evin parasını ödemek hem tek erkekse versınler eşine evi bide paramı istiyorlar herkes uyanık olmuş, kendi evini al ilk once en iyisi o. bızım ev bıde kira olsaydı biz zaten altından kalkamazdık çünkü eşimin oyle çok gelırı yok ben zaten 6 aydır çalışmıyorum

aynen öyle oturmadığım eve para istiyorlar.üstelik o evin tadilatı eşimin evlenme parasıyla yapılmış vaktinde.kayınpederim evi eşimin üstüne yapacaktı nasip olmadı üstelik annesinin babasının vasiyeti ev oğlumuza kalacak diye

Back
X